Nyeste innlegg

Sider: 1 2 3 ... 10
1
Hellas generelt / Sv: Magiske øyeblikk i Hellas MIKRO CHORIO TILOS
« Nyeste innlegg by fila I dag kl. 09:42:52 »
Mikro Chorio var en landsby som huset 1200 mennesker inntil de flyttet til Livadia på 1950-tallet. De tok tretakene med for å gjenbruke de i Livadia, men steinveggene ble stående igjen. Kirken er vedlikeholdt, et hus er restaurert og tjener som musikkbar (om nettene). Et par andre hus så ut til å være under en viss restaurering. De trange og bratte gatene, der husene stod tett, manet frem et bilde av byen, slik den en gang hadde vært.

2
Seiling / Sv: Seilferie i Kykladene
« Nyeste innlegg by mouche I dag kl. 06:17:50 »
TS har ikke vært innlogget siden hun (?) la inn sitt spørsmål og skrev sitt første og eneste innlegg!
3
Flytte til Hellas / Sv: Flytte permanent til Kreta med 2 hunder?
« Nyeste innlegg by mouche I dag kl. 06:15:04 »
Hører, og ser, til stadighet at det er vanskelig å finne eiendom for langtidsleie på Kreta hvilket nok skyldes korttids utleie til turister i sesongen og/eller airbnb. Har ikke hørt at det har gjort det vanskeligere med hund for her er det hunder og katter over alt. Prisene har også økt betydelig hvilket jo i det store og hele må sies å være gode nyheter med betydelig økning i antall turister og et tegn på at det verste er bak oss, håper det.

Det eneste rådet jeg kan gi deg er å ta kontakt med fler eiendomsmeglere og kanskje tenke litt mere kortsiktig i starten med tanke på at den riktige eiendommen blir letttere å finne når du er her nede?
4
Seiling / Sv: Seilferie i Kykladene
« Nyeste innlegg by stein 22. mar 18, 18:14:24 »
Hei.
Jeg fikk ikkenoe svar på hvor lenge dere har tenkt å seile, så jeg får si litt generelt.

Som sagt, unngå juli og august. Da kan dere risikere å treffe på Meltemien. Den blåser så kraftig i Cycladene at dere kan bli værfaste på et sted i flere dager. I løpet av de 27 seilturene jeg har vært på (aldri juli og august), har jeg vært værfast kun en dag. Det var på Loutra på Kithnos i begynnelsen av september.

En uke seiling i Cycladene: Lei båt i Lavrion. Grei taxitur fra flyplassen og kort seilas til nærmeste øya som er Kea. Veldig fint å ligge der i Korissia. Spørs litt om dere vil ha korte etapper med lange lunch og badestopp hvor langt sørover ferden skal gå. En behagelige tur til fantastiske plasser kan være Loutra på Kithnos, Serifos, Vathi på Sifnos og Merichas på Kithnos. Da er de 6 seildagene på en ukestur brukt opp.

To uker seiling i Saronic og Cycladene: Lei båt i Athen (jeg har anbefalinger). Seil først til Poros, deretter langstrekk til Serifos. Da ligger en fantastisk rekke med mulige øyer foran dere. Milos, Folegandros, Ios, Småcycladene, Naoussa på Paros, Vathi på Sifnos og Merikhas på Kithnos. Så tilbake til Poros og evt Hydra. Når dere kommer inn til Marina Alimos fredag ettermiddag, ta taxi opp til hotellet på Plaka og nyt en helg i herlige Athen.
6
Flytte til Hellas / Flytte permanent til Kreta med 2 hunder?
« Nyeste innlegg by I. Sande 22. mar 18, 09:13:40 »
Jeg driver å planlegger å flytte til Kreta og ser derfor etter et hus jeg kan leie minimum 3 år. Men har etter å ha vært i kontakt med megler på Kreta forstått at det er vanskelig hvis man har hund. Jeg har 2 små hunder, men dette har ikke gjort det lettere å finne hus å leie.
Noen som har noen gode råd?  Vil gjerne bo utenfor byer, og gjerne i nærheten av Chania.
7
Transport / Sv: Posidon Hellas – ei gresk ferje
« Nyeste innlegg by Svein~B 20. mar 18, 18:58:42 »
Her er vi på styrbord side og vi ser framover. Ei av de nærmeste dørene her er til herretoalettet og den neste er til salongen. Lengst fram og rett bak oss er det nedgang til bildekket.
8
Reisetips og spørsmål / Sv: Openseas - nytt design
« Nyeste innlegg by marjana 20. mar 18, 16:35:01 »
Du får også opp tilsvarende ved å søke på "origin" og "destination" uten å legge inn dato på gtp.gr. Da kommer det opp en lang liste med alle datoene, for de endres jo utover sesongen.

https://gtp.gr/RoutesForm.asp
9
Hellas generelt / Sv: REBUS 4 LØST
« Nyeste innlegg by fila 20. mar 18, 15:00:00 »
Jada Fix, Samos er det  :)
1. Santorini
2. Apella
3. Mythos
4. Olymbos
5. Skiathos
10
Hellas generelt / Sv: REBUS 4
« Nyeste innlegg by Fix 20. mar 18, 12:59:24 »
Kan det være Samos?
Sider: 1 2 3 ... 10
Back to top