Nyeste innlegg

Sider: 1 2 3 ... 10
1
Hellas generelt / Sv: Hellas i pressen
« Nyeste innlegg by Frynse I dag kl. 15:01:57 »
2
Hellas generelt / Sv: Er Hellas "syden"?
« Nyeste innlegg by Risberg I dag kl. 13:50:48 »

Jeg vet ikke hvor mange plastflasker, plastbeger, sugerør osv som produseres og/eller forbrukes i Hellas hvert år, men ser man langs veiene så skjønner man jo at grekernes forhold til "bruk og kast" ligger litt tilbake i tid og til slutt så må det jo nesten "flyte over"?

Det minner meg om at i det minste i 90-årene var jernbanestrekningene i mange sydeuropeiske land som Bulgaria, Hellas, Jugoslavia og Spania kantet av 2 meter brede "søppelfyllinger" på begge sider.
3
Athen og Pireus / Sv: Athens flyplass
« Nyeste innlegg by Svein~B I dag kl. 10:44:54 »
På ankomstnivå fins det også et apotek, så om du ikke har rukket å kjøpe solkrem, gnagsårplaster eller andre ting du trenger, får du det her. Over ser vi informasjonstavlene for tog og busser. Jeg tenker at det er her det er best å bestemme seg for om man skal ta toget eller bussen til Pireus eller hvor man har tenkt seg.
4
Fastlandet og Peloponnes / Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
« Nyeste innlegg by vandrer 18. aug 18, 20:32:15 »

Dere kommer til å trives så godt på Patriarxeas.
Patioen til Panagiotis innbyr til mange trivelige stunder.
Bildet du har lagt ut er yndlingsmotivet mitt,god tur!🤗

5
Fastlandet og Peloponnes / Sv: Peloponnes / Kardamili med mere .
« Nyeste innlegg by dag staalesen 18. aug 18, 19:32:48 »
Så ble det tur på oss i år det hadde vi ikke trodd. Patriarcheas i Kardamili skal vi bo, vi har aldri bodd der men det er et fantastisk sted sier de som har vært der.
Da er det bare og glede seg til 8 sep :).
6
Amorgos / Sv: Amorgos i November
« Nyeste innlegg by vandrer 18. aug 18, 18:26:20 »
For ei flott strand Glyfada Bay er!
Varm om hjertet av plastoppryddinga deres❤️
Ønsker dere en flott pilgrimstur i november.
7
Amorgos / Amorgos i November
« Nyeste innlegg by TOMS 18. aug 18, 11:55:47 »
Så var biletter bestillt igjen - det blir "pilgrimstur" med gutta i November ;D Omsnakka lenge - men no vart steget tatt. Vi skal få med oss feiringa av klosteret Hozoviothissa 21.nov.  :) Nokon som har vært der på denne feiringa? Hadde fine 14 dagar i Katapola no i Juli også - gikk mykje turar - men ein del ruter som ikkje er prøvd ennå. Blir fint å gå med norsk sommertemperatur   :) Så blir det fint å komme over til vår ensomme strand i Glyfada bay igjen, ein times tid vandring frå Katapola/Xiliokaraditi. Der gjorde vi ein innsats i hele 30 minutter med å plukke søppel. Og kanskje vi kan få organisert henting av det som vart rydda. Og kanskje få rydda litt til. Vart bare eine delen, der det var finast å ligge, som vart renska. Fryktelig mykje plast på desse ensomme strendene. Men utfordrer alle til å ta med ein søppelsekk eller to frå hotellet du bur på, og plukke litt der du kjem. Reknar med det er mange her inne som gjer som oss - oppsøker, om det koster, dei mange ensomme strendene der vi ferdast. Tar ikkje alltid så mykje tid å gjere det litt trivelegare. Men skremmande å oppleve auken av plast også i sjøen. Ser det når ein snorklar - plastflak som ligg i overflata. Trist - håpar dette ikkje blir verre. Γεια σου
8
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
« Nyeste innlegg by mouche 18. aug 18, 08:37:10 »
Men har alle overnattingssteder etablert seg  booking.com o.l.? Vil tro det koster litt å være der også.

Nei, ikke alle, men mange. Har venner som driver et lite hotell på Kreta og de har et par av rommene på booking.com og resten har de selv akkurat som også Lous nevner. Paros er en veldig hyggelig øy og Naoussa et flott lite sted, har (norske) venner som bor der.
9
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
« Nyeste innlegg by Lous 18. aug 18, 08:09:10 »
Stavros som driver Captain Dounas på Paros i byen Naoussa sa til meg i september 2017 at han hadde 2 rom på booking.com som markedsføring. Alle de andre rommene leier han ut pr. tlf eller fra kaia i Parikia.

En ypperlig plass. Stille og rolig. Kort vei til sentrum. Matvarebutikk ca 200 meter fra stedet. Rom er 212 og 217 er best ( mener nå jeg). Fra balkongen på disse ser du over til Naxos, Mykonos og  Syros. Fra disse har vi alltid balkongdøra oppe om natta med sval bris inn. 

I 2017 kom jeg med B S Delos fra Santorini til havna i Parikia. Stavros var der ikke. Jeg spurte en av de andre romutleierne om hvor han var. Han ropte på Stavros som da kom løpende, tok kofferten min og vips så var vi ute av Parikia på vei til Naoussa
10
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
« Nyeste innlegg by pippi1 17. aug 18, 22:04:42 »
Men har alle overnattingssteder etablert seg  booking.com o.l.? Vil tro det koster litt å være der også.
Sider: 1 2 3 ... 10
Back to top