Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Gresk natur / 102 Strender i Hellas (1/29)
« Nyeste innlegg by fila I dag kl. 16:17:43 »
I en serie korte videofilmer vil jeg dele opplevelser fra 102 strender i Hellas med dere:

2
Reisetips og spørsmål / Sv: Zakynthos men når!help
« Nyeste innlegg by mouche I dag kl. 08:41:49 »
Jeg vil tro det kan være er nokså hipp som happ om man reiser i begynnelsen av august eller i begynnelsen av september, men selv velger jeg september siden det er så fint hjemme i begynnelsen av august!
3
Reisetips og spørsmål / Sv: Zakynthos men når!help
« Nyeste innlegg by TOMS 18. Jan. 19, 23:26:29 »
Tenker september, viss du vil ha under 30 GR i dei områder. Med klimaendringer som er ubønnhørlig på gang, så blir varmen ulidelig i sommermånedene i årene som kjem 8) Vår og tidlig høst blir vinnere i åra som kjem trur eg :)
4
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« Nyeste innlegg by TOMS 18. Jan. 19, 23:13:22 »
klarer å lese likevel  :) og konklusjon - bruk leiebil med utlevering på flyplassen 😊 Bare gode erfaringer med det. Kanskje litt dyrere, men verdt det. Planlegger vårtur, kanskje d blir Kardamili. Fristende med jazzfestival🤪🍾
5
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« Nyeste innlegg by Katherina 18. Jan. 19, 15:00:21 »
 ;D Ja, det var ikke meningen å stryke ut!
6
Peloponnes / Vårtur - 2018 - Kardamili
« Nyeste innlegg by Katherina 18. Jan. 19, 14:59:43 »
 :juble: Jeg er i skikkelig Hellas mudus for tiden. Jeg har nettopp avsluttet tråden med reisebeskrivelse fra ferien i Kardamili høsten 2017. Her kommer våren 2018.
2018 så ut til å skulle bli et år med mange begivenheter og turer utenom Hellas, så derfor ble vi enige omo å bare bestille tur til høsten 2018.
2018 kom og vinteren kom og våren lot vente på seg.
23.mars skrev jeg følgende på FB og i dagboka mi: "Nå er jeg skikkelig lei av snø, glatte og temperaturer under null. Den som kunne vært et varmere sted. fri for alt dette. KARDAMILI! Så jeg begynte å leke med tanken.
Norwegian hadde lagt ut bille reiser.  ::) Gikk inn på lavprisklaenderen. Joda, jeg hadde råd!  :o Sjekka leiebil. Det går også an.  ;D Ringte til Pierides og snakket med Anna. Da ble ikke lysten mindre. Det å høre stemmen hennes skapte en enda større lengsel.  ;D Men hva ville Sverre si? Han var ikke hjemme da jeg holdt på med dette.  :winking:
"Hva sier du om jeg tar en tur til Kardamili i april?"  "Tja,!" Jeg forklarte han sammenhengen. "OK, reis!"   :juble: Så var det gjort. 15.april til 3.mai. Omtrent 3 uker! Riktig nok uten mitt faste reisefølge. Sverre hadde ting å gjøre hjemme, så det ble alenetur. Snakk om å overaske seg selv!
Så kom dagen for avreise. At gikk som jeg var vant med. Jeg hadde bestilt leiebil i Athen og gledet meg til å kjøre sørover til Kardamili. Det var en ting jeg var litt spent på. Jeg skulle bli hentet av utleie firmaet og skulle få skyss til kontoret deres. Det gikk sikkert greit. Rutine for dem. Så etter å ha hentet baggasjen, gikk jeg spent ut i avgangshallen og gledet meg til å se en person med mitt navn på en plakat.  :D Her stod du oppstilt alle de som skulle hente en eller annen. Men, nei. Ingen med mitt navn. "Vi er jo i Hellas, så vedkommende kommer vel snart" Tiden gikk og der stod jeg. Best å forhøre meg. Kanskje jeg stod på feil plass. Men. nei. Alt var OK. Ventet og ventet. Det hadde gått 1,5 time.  :-[ Kanskje de i resepsjonen kunne hjelpe. Litt brysk fikk jeg til svar at de hadde bare ansvar for det som vedrørte flyplassen. Nå var jeg LEI!!! Så jeg tok på meg rollen av en hjelpeløs, litt eldre kvinne, alen i Athen. PLEASE!!!! Kan du være så grei å hjelpe meg å ringe? Slå numret og starte samtalen? Han slo numter og ga meg telefonen litt brysk. I den andre enden svarte en heller brysk stemme på gresk. "Please, engelsk!" OK! Å, ja! " Du har jo bestilt bilen til 12.00!"  "Ja, og nå er den snart 15.00"  "Vel, vi har så mye å gjøre, men kommer snart!" Tiden gikk på nytt og etter 30 minutter dukket en mann opp ,ed et skilt under armen. Jeg skyntet meg bort til ham. "Ja, der er du! Vet du om det er fler som skal være sammen med meg?" Så løftet han skilttet "Green Motion!" Ingen fler skulle være med. Men for en herlig kar. Litt, hengslete og alt på snei! Minnet meg litt om Colombo! Jeg liktte ham straks og fikk god kontakt. Alt sommel var glemt. Men mer ble det, for han måtte hente ei dame på jernbanen. Så vi kjørte rundt omkring og jeg mistet fullstendig retninngssansen. Endelig kom vi fram til kontoret. Her ble jeg tatt i mot av hun jeg hadde snakket med i telefonen og hun hadde garantert stått opp med gal fot. Skikkelig SUR! Hun snakket med noen i telefonen og ropte ut. Jeg er vant med gresk konversasjon, men maken! Heldigvis for den som var i den andre enden overtok en høflig man røret. Da jeg ba henne ro seg og snakke litt tydligere, fikk jeg beskjed om at hun var slit og lei! Hva trodde hun at jeg var? Vel, jeg fikk bilen og en bra bil. Så godt som ny Nissan Note. Men hvor skulle jeg kjøre. Jeg begynte å bli ør i hodet.  ::) ???
Etter å ha kjørt litt på kryss og tvers, snudd noen ganger og sjekket kartet, kom jeg ut på motorveien og kunne sette kursen sørover. Nå gikk alt problemfritt. Jeg pustet ut!  ;D Nå hadde ferien startet!
Endelig kom jeg fram til mitt kjære Kardamili og Pierides  ;D


7
Reiseskildringer / Sv: Peloponnes og Kythira april-mai 2019
« Nyeste innlegg by Kabi 18. Jan. 19, 12:08:38 »
Hotel  Marianna er vår favoritt i Nafplio. Flott utsikt over hele byen og omegn.   http://hotelmarianna.gr/
8
Reiseskildringer / Sv: Peloponnes og Kythira april-mai 2019
« Nyeste innlegg by bengalow 17. Jan. 19, 14:46:03 »
Hela hamnen är en jätteparkering! Ingen fara alls! Det finns massor av upplysning om Nafplion från Admirala och hennes hemsida www.visitnafplion.net
Guld värd!!!
9
Reiseskildringer / Sv: Peloponnes og Kythira april-mai 2019
« Nyeste innlegg by Katherina 17. Jan. 19, 12:15:38 »
Hei Stien! Høres ut som en veldig fin tur.
Monevasia er veldig vakker på denne tiden. Vi var der en gang 17.mai og det bugnet av markblomster langs stien opp mot toppen og oppe ved kirka.
Vi har verken vært på Elafonisos eller Kythira,men begge steder står på ønskelista. Kanskje litt mye med begge på samme dag?
Vi var i Nafplio en gang 2.påskedag og da bugnet det av folk og biler over alt og det var nesten helt umulig å finne parkering. Så kanskje lurt å bestille hotell på forhånd? Vi Har aldri bodd i selve Nafplio, så jeg kan dessverer ikke komme med noen tips.

Ønsker dere en fin tur :)
10
Peloponnes / Sv: Kardamili - september 2017
« Nyeste innlegg by Katherina 17. Jan. 19, 12:05:11 »
 :kissand: Takk til Vandrer og Stein! Så hyggelig Stein at jeg kan inspirere til besøk i Kardamili.  :)

Da fortsetter vi vandringen. Den yngste dattera vår fyller 35 år denne dagen og det må jo feires. Slike dager føles avstanden hjem litt ekstra stor, men samtidig er det en gylden anledning til å feire med litt ekstra godt til kaffen. Det er deilig å slentre rundt i "Gata" og ned mot havet om kvelden. Disse mørke, lune kveldene. Lett kledd. Kjenne på duftene. Treffer en og annen kjent, både norske og greske. Slår av en prat og rusler videre. Det er noe eget dette med "Kardamilivenne", som vi kaller dere norske som vi er blitt kjent med her nede. Vi har noe helt spesielt i sammen. Kjærligheten til denne. lille og sjarmerende byen, Kardamili. Det er få her hjemme som forstår denne kjærligheten og det er vanskelig å formidle den. Bare de som har opplevd stedet, kan forstå den.   :hjerte34:
Denne kvelden var en av disse deilige kveldene. Vi rusler rundt uten mål. Bare tar det som det kommer. Setter oss på Platiaen. Tar oss litt og drikke, rusler litt mer. Fler av bildene som jeg allerede har delt med dere ble tatt da. Så stikker vi innom Maestro og tar oss en pizza. De vet akkurat hvordan vi ønsker oss den. Så rusler vi litt til og stikker innom konditoriet og kjøper noe søtt til kaffen. Det skulle jo feires. Det mørkner. Sola går ned over bergknabben der ute i havet. Det ble en laaaaaaaang stund nede på den lille bystranda, men vi nøt stillheten, solnedgangen, bølgenes dovne slag mot land og kaffen og kakene.
  :sol: Men det finnes også et annet liv. Livet der hjemme i Norge. Langsomt dreier vår bevissthet seg mot dette. Det pakkes, reiseklærne kommer på, Stavros kjører fram bilen. Denne morgenen skal også våre kofferter lesses på og kjøres ned til bussen. Der står noen norske, som skal være her litt lengre og tar farvel og ønsker oss god tur hjem. Så kommer bussen. Det er ingen vei tilbake. I sving etter sving, høyere og høyere kommer vi og legger Kardamili bak oss. Så dukker Kalamata opp. Flyplassen, innsjekking. Bittelite handling i taxfree også er det ombordstiging.  :bye34: Vi skilles vi Kardamilivenner, men vi ses nok igjen ved neste korsvei. Men også her i "Forumet".  ;D


Farvel
Tomt, men snart sitter det nye gjester her.
Sider: [1] 2 3 ... 10

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
102 Strender i Hellas (1/29) fila fila 35/0 Gresk natur I dag kl. 16:17:43 Last Post
Zakynthos men når!help mouche lundmor 141/2 Reisetips og spørsmål I dag kl. 08:41:49 Last Post
Vårtur - 2018 - Kardamili TOMS Katherina 84/2 Peloponnes 18. Jan. 19, 23:13:22 Last Post
Peloponnes og Kythira april-mai 2019 Kabi stein 161/3 Reiseskildringer 18. Jan. 19, 12:08:38 Last Post
Kardamili - september 2017 Katherina Katherina 2106/17 Peloponnes 17. Jan. 19, 12:05:11 Last Post
Zakynthos Diddi lundmor 125/1 Reisetips og spørsmål 15. Jan. 19, 19:43:54 Last Post
Barne famlie ønsker hjelp!!! fila lundmor 643/11 Reisetips og spørsmål 15. Jan. 19, 11:13:50 Last Post
Hellas 2019 Svein~B Diddi 97/2 Yamas Bar & Taverna 13. Jan. 19, 14:07:00 Last Post
Våre bosteder i Hellas HOTEL ELLI, SKOPELOS BY fila fila 34327/78 Rom/studios/hotell 08. Jan. 19, 20:57:37 Last Post
Schinoussa 2018 Diddi Ole 393/8 Små-Kykladene 07. Jan. 19, 22:03:47 Last Post
Lilleputs karnevalreise til Skyros 7. mars kaka Heidrun 264/4 Sporadene og Evia 07. Jan. 19, 18:38:10 Last Post
Video - 70 steder i Athen Ole Ole 137/0 Athen og Pireus 06. Jan. 19, 00:28:00 Last Post
Greske katter kaka marjana 210670/505 Hellas generelt 05. Jan. 19, 18:46:45 Last Post
Peloponnes / Kardamili med mere . Katherina dagstaalesen@hotmail.com 65249/293 Fastlandet og Peloponnes 05. Jan. 19, 13:21:24 Last Post
Hvor er dette. Romjulsquizz ( Løst ) kaka Heidrun 1964/16 Hellas generelt 03. Jan. 19, 10:46:38 Last Post
Godt nytt år! dag staalesen Ole 89/8 Yamas Bar & Taverna 02. Jan. 19, 19:37:15 Last Post
Kalo mina marjana marjana 1432/0 Hellas generelt 01. Jan. 19, 15:44:42 Last Post
Resultatservice og fasit kaka Ole 3800/2 Julekalenderen 2018 31. Des. 18, 10:48:16 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas BÅTTUR PÅ TORONESBUKTEN I HALKIDIKI 2002 fila fila 79243/183 Hellas generelt 27. Des. 18, 20:43:42 Last Post
24. desember Ole Ole 1534/2 Julekalenderen 2018 25. Des. 18, 20:16:17 Last Post
REBUS 20 LØST fila fila 1486/2 Hellas generelt 25. Des. 18, 14:18:57 Last Post
23. desember Ole Ole 1454/0 Julekalenderen 2018 23. Des. 18, 00:00:02 Last Post
22. desember Ole Ole 1430/0 Julekalenderen 2018 22. Des. 18, 12:00:26 Last Post
21. desember Ole Ole 1441/0 Julekalenderen 2018 21. Des. 18, 15:34:35 Last Post
20. desember Ole Ole 1515/0 Julekalenderen 2018 20. Des. 18, 16:11:33 Last Post
19. desember Ole Ole 1509/0 Julekalenderen 2018 19. Des. 18, 17:42:09 Last Post
18. desember Ole Ole 1481/0 Julekalenderen 2018 18. Des. 18, 18:39:12 Last Post
Oppholdstillatelse Hellas Thone Thone 1880/8 Flytte til Hellas 18. Des. 18, 18:33:55 Last Post
17. desember Ole Ole 1476/0 Julekalenderen 2018 17. Des. 18, 17:57:27 Last Post
Peloponnes og Kardamili våren 2017 Katherina Katherina 3834/42 Fastlandet og Peloponnes 17. Des. 18, 17:29:13 Last Post