Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - mouche

Sider: 1 2 3 ... 81
1
Hellas generelt / Sv: Hellas i pressen
« på: 21. nov 17, 19:39:48 »
SÅ vidt jge vet så foreligger det en skatteavtale mellom Hellas og Norge hvilket vel betyr at du blir "kreditert" kildeskatten du betaler til Norge mot skatt du skal betale til/i Hellas. Dette for å unngå dobbeltbeskatning.

Når det gjelder oppslaget jeg linket til så tolker jeg dette som at det er snakk om skatt på lønnsinntekt, intet annet. På samme måte som vi snakker om hvor mye skatt vi betaler i Norge og da uten at det beregnes hvor mye man måtte betale i formuesskatt, arveavgift (tildigere), eiendomsskatt, flyseteavgift eller skatt på drivstoff.

Alle slike tall er verifiserbare og det blir bare tullete å omtale slikt som juks og bedrag selv om det jukses med skatten, men da av den enkelte skatteyter og ikke av finansdept.

2
Hellas generelt / Sv: Hellas i pressen
« på: 21. nov 17, 08:36:12 »
Jeg vil tro at det her er snakk om skatt på lønnsinntekt og ikke skatt på eiendom eller moms eller hva vet jeg. Selv om jeg ikke har inntekt i Hellas så betaler jeg nok noen tusen euro i året i diverse skatter og avgifter, men bare hyggelig å (kunne) bidra.

3
Hellas generelt / Sv: Hellas i pressen
« på: 20. nov 17, 15:41:25 »
Med tsnke på de mange innlegg rundt omkring om hvor mye man må betale i skatt i Hellas så undres jeg litt når jeg leser følgende oppslag;

pokoronasnews.gr/one-fifth-of-greeks-covering-83-pct-of-annual-income-taxes/

I følge disse tallene så betaler rundt 80% av greske lønnsmottager i gjennomsnitt kun 190 euro per person i skatt i året, og det høres ikke så mye ut.

4
Gresk natur / Sv: Vill kapers - juli 2016
« på: 13. nov 17, 08:06:05 »
Flott med god og grundig opplæring, takk!

På Kreta er det vel tre (eller fire?) type "snakes" hvorav to (tre?) er helt ufarlige, uten gift, men den siste er som en norsk huggorm, ubehagelig, men ikke farlig/dødelig, og etter hva jeg forstår vil de ha problemer med å bite et menneske. Har sett en del "snakes", men de forsvinner så fort at jeg aldri har fått tatt noe bilde av dem eller klart å gjøre andre rundt meg oppmerksom på de før de er borte. Helt utrolig å se hvor fort de f.eks krysser en vei!

5
Gresk natur / Sv: Vill kapers - juli 2016
« på: 12. nov 17, 21:06:37 »
Takk til Marjana for nyttig og god informasjon om kapers og hvordan denne skal håndteres så her lærte jeg mye nytt i dag! Vi har mange slike planter i vårt område der vi regelmessig går tur og har allerede bestemt oss for å plukke til neste år og legge i vann. Vi er glade i kapers og spsite det senest igår da vi hadde tartar, rå karbonadedeig med eggeplomme, løk, rødbeter, sure agurker, kapers og litt salt og pepper.

Jeg vet ikke hvorfor dere har tenkt å legge kapersene i vann?
Tilsatt salt, eller?

Det beste er å plukke dem, skylle dem i et dørslag, og så ta dem over i en liten vannflaske med en liten spiseskje salt.
Skru igjen korken skikkelig, og rist på flasken med kapers av og til i 10 dager.
Det er en fermentering som skjer med kapersen og saltet i disse 10 dagene, og åpner du korken før fermenteringen er ferdig så "eksploderer" det.
Etter 10 dager kan du la kapersene ligge i rent vann for å vanne ut saltet, og skift vann ofte, og smak på kapersene til du ikke synes de er for salte.
Da tilsetter du en god hvitvineddik og legger alt på et glass med lokk, og kapers med eddik kan også stå i kjøleskapet veldig lenge.

Kapers er selvfølgelig godt i salat, til tatar, som du skriver, til all fisk og sjømat, og jeg fikk servert kanin i sennepssaus med kapers, kjempegodt!

Det var denne setningen fra deg som jeg da trolig misforstod;

Det er lurt å oppbevare kapers på vannflasker med et par spiseskjeer salt. Når man vil bruke kapersene så skyller man ut saltet i flere vann, og tilsetter så en god hvitvinseddik.

Med andre ord mener du en tom (!) vannflaske og bare tilsatt salt til kapers.

Hadde faktisk kapers til middag i dag også; laksespagetti med en saus tilsatt revet sitronskall (agen avling fra Kreta!) og kapers.

6
Kreta / Sv: Forumtreff september 2018 Hania, Kreta
« på: 12. nov 17, 16:31:02 »
For egen del har jeg ikke ment å være negativ til noe som helst utover at jeg synes det er vanskelig å holde oversikten på FB, men aksepterer fullt ut at andre synes det er enkelt. Ja, Kreta er en stor øy, men det betyr jo også at det er mange muligheter og øya har mye, svært mye, å by på, og jeg kjenner relativt godt til øya!

7
Gresk natur / Sv: Vill kapers - juli 2016
« på: 12. nov 17, 13:55:35 »
Takk til Marjana for nyttig og god informasjon om kapers og hvordan denne skal håndteres så her lærte jeg mye nytt i dag! Vi har mange slike planter i vårt område der vi regelmessig går tur og har allerede bestemt oss for å plukke til neste år og legge i vann. Vi er glade i kapers og spsite det senest igår da vi hadde tartar, rå karbonadedeig med eggeplomme, løk, rødbeter, sure agurker, kapers og litt salt og pepper.

8
Kreta / Sv: Forumtreff september 2018 Hania, Kreta
« på: 12. nov 17, 13:51:30 »
Jeg (og fortsatt mange flere (tror jeg) er heller ikke på Facebook. Et forslag til område er Agi Apostoli/Kalamaki  En flott restaurant der  er Kalamaki rest. Ligger på utsiden av veien. Finner den på google. Område har mange gode overnattingssteder, flotte strender.

På Facebook kan det se ut som om ansvaret for hele arrangementet er overlatt til en tavernaeier i/nær Chania.
 Et flere dagers treff. Såvidt jeg kunne forstå er ikke tidspunktet fastsatt - men på Facebook er det ikke alltid lett å få et raskt overblikk.

Jeg vil nesten heller si at på FB er det på grensen til umulig å få et raskt overblikk.

9
Hellas generelt / Sv: Hellas i pressen
« på: 12. nov 17, 11:11:02 »

10
Mat og drikke / Sv: Gresk blåmuggost
« på: 11. nov 17, 10:53:57 »
Vi har kjøpt det på Synka (tidligere Inka) i Souda såvel som i Kalyves, og også på Pear Tree i Almyrida og hos Kostas i Plaka, men ostens opphave har jeg aldri sjekket, eller tenkt på.

11
Mat og drikke / Sv: Gresk blåmuggost
« på: 09. nov 17, 19:20:15 »
Om de er laget lokalt, eller ikke, vet jeg faktisk ikke. Har aldri tenkt på å spørre, men finnes mange typer og gode er de, ikke minst i kombinasjon med frukt og et lite glass med noe godt i.

12
Mat og drikke / Sv: Gresk blåmuggost
« på: 09. nov 17, 16:58:47 »
Joda, finnes mange steder og kjøper det regelmessig. I det store og hele er det fantasktisk mange gode oster på Kreta!

Sider: 1 2 3 ... 81

Back to top