Nyeste innlegg

Sider: 1 2 3 ... 10
1
Kykladene / Sv: Kykladene til sommeren. Trenger tips!
« Nyeste innlegg by Frynse I dag kl. 20:40:24 »
Har foreslått det før, og foreslår det gjerne igjen.
Antiparos og Naxos.
Der finner du det du etterspør.
Naxos er også et knutepunkt for båttraffikken, så der er det masse båter å velge mellom, både til land og til f.eks. Santorini.

Start gjerne på Antiparos for å få en roligst mulig start før dere reiser til Naxos.
Naxos har alt, både små landsbyer og litt mere byliv, samt et hav av andre muligheter og aktiviteter uten å bli verken charter- eller partypreget.

Om du drar til Athen og tar båt ut eller til Santorini og tar båt inn, blir litt hipp som happ og mest et spørsmål om pris.
Uansett må du alltid dra til stedet med flyplass, enten det er fastland eller på en øy, senest dagen før du skal avgårde hjemover.
Blit det mye vind og bølger (og det kan skje brått), kan du risikere at båtene blir liggende ved kai.
2
Kykladene / Kykladene til sommeren. Trenger tips!
« Nyeste innlegg by Glassmanet I dag kl. 15:35:24 »
Hei.

Har lyst til å reise til Kykladene til sommeren. Tenker 13 - 16 dager. Vi er et par som reiser sammen. Jeg er helt nygravid, så vil være nesten 6 mnd på vei når vi reiser. Ønsker oss strandliv, tavernaer, gjerne noe gamlebyaktig og rolig liv. Ikke charterstemning eller partyparty. Men litt kultur og shopping er absolutt lov.

Har sett på Milos, og synes den ser nydelig ut. Hva anbefaler dere erfarne Hellasmennesker? Og er det enklest å fly til Athen eller Santorini (tenker ikke å være på noen av de stedene egentlig.. Kanskje en dag eller to?)
3
Hellas generelt / Sv: Magiske øyeblikk i Hellas AGIOS IOANNIS SKOPELOS
« Nyeste innlegg by fila I dag kl. 08:53:41 »
En må gå opp 198 trappetrinn som er hugget inn i klippeveggen for å komme de 100 høydemeterene opp til kapellet Agios Ioannis. Klippen og den lille kirken er mest kjent fra bryllupsscenene i filme Mamma Mia.
Fra toppen av klippen er det en fantastisk utsikt. Ved foten av klippen er det en liten strand der det er mulig å bade etter strabasene.

4
Amorgos / Sv: Amorgos i juli, hvor skal vi bo
« Nyeste innlegg by marjana 23. feb 18, 22:52:45 »
Jeg bodde tre netter i Aegialis, og to netter i Katapola i september 2017. Jeg synes Aegialis var best siden strendene er lette å gå til og er veldig fine. I Katapola bør man nesten ta badebåt for å komme til de fineste stendene, og strendene i havna i Katapola var ikke særlig fine.
Det er jo mulig å bo noen netter fordelt på både Aegialis og Katapola.

Det er lurt å sjekke fergerutene for å se hvor fergen går fra videre til Naxos, eller hvor dere skal dra etter Amorgos. Jeg fant ut at det var lurt å bo i Katapola de to siste nettene for jeg måtte ta ferge klokken seks om morgenen som kun gikk fra Katapola! Det er ikke alltid at fergene går fra både Aegialis og Katapola, så husk å sjekke det!

www.bluestarferries.com, og gtp.gr for eksempel uten å legge inn dato så får du en viss oversikt.
5
Amorgos / Sv: Amorgos i juli, hvor skal vi bo
« Nyeste innlegg by Lous 23. feb 18, 18:43:13 »
Først så er Egiali også mitt valg på Amorgos. Har også bodd noen dager i Katapola (som også er veldig ok), men Egiali er best. Jeg har alltid hatt rom på Filoxenia ( tlf. +30 2285 073453), når jeg bor i Egiali. Ligger for seg selv helt nede ved sjøen og 100 meter til starten av byen.
Gå inn på Google for å se. Bystranda er fantastisk. Gode tavernaer rett bak (3-4 stk) som har en "tre-alle" over seg.
Jeg må også si at restaurant Limani er en av de beste, enten man velger gata eller takterassen som spisested. 10 meter fra restauranten har de en avdeling for kaffe og godsaker fra konditoriet
Jeg ville hatt leiebil noen dager. Besøke klosteret en ettermiddag (siesta til 1400 tror jeg) for å legge inn et kveldsbesøk til Chora med middag. Dere kommer heller ikke utenom å bruke noen timer i Katapola en dag. Så leie bil i 2 dager ville nå jeg ha gjort.
Småbyene rundt Egiali er grei å nå på bena, eller lokalbussen som er et klenodeum . På Google ser du plassering og masse bilder av Limani også fra taketerassen.
 
6
Amorgos / Sv: Amorgos i juli, hvor skal vi bo
« Nyeste innlegg by TOMS 23. feb 18, 18:12:20 »
Les tråden «hvor er best å bo på Amorgos» her i Amorgos mappa. Mange gode tips blant annet frå meg som uten tvil anbefaler Katapola, men også ser at det er ein del flott å få med seg i Aegilali😎
7
Amorgos / Sv: Amorgos i juli, hvor skal vi bo
« Nyeste innlegg by bengalow 23. feb 18, 15:39:06 »
Att leje bil är helt onödigt på Amorgos. Där skall man vandra...eller ta bussen. Med bil kommer du inte långt, inte längre än till fots. Byarna ligger relativt tätt, de få som finns där, och vägarna är inte långa. Ha rn god ferie...!
Min favorit är också Aegiali. Stanna där för utflykter till klostret och andra ställen.
8
Athen og Pireus / Sv: Video fra Athen, nov. 2017
« Nyeste innlegg by bengalow 23. feb 18, 15:30:18 »
Underbar video från en underbar stad! F-n vad jag längtar tillbaka dit, efter att ha sett din film!
9
Athen og Pireus / Video fra Athen, nov. 2017
« Nyeste innlegg by Ole 23. feb 18, 15:12:07 »
Nok en video fra Athen. Denne gangen tidlig i november 2017. Håper det faller i smak! :)

10
Amorgos / Amorgos i juli, hvor skal vi bo
« Nyeste innlegg by Sunnaelskersol 23. feb 18, 13:54:23 »
Hei,

Har bestilt hellasferie i juli og tenker å reise til Amorgos og Naxos.
Har tenkt å bo i Aegiali etter å ha lest litt i gruppa her, er det noen som har noen formeninger om det?

Det er viktig for oss med en koselig by/landsby hvor det er noen gode tavernaer, et bakeri og mulighet for å handle mat. Vi skal leie leiebil noen dager.
Ellers er strendene viktige, småstein er helt OK, men rent vann og gjerne snorklemuligheter er viktig. er det mulig å leie solsenger er det fint, men ikke et must.
Det er det ekte Hellas vi er ute etter :-)
Sider: 1 2 3 ... 10
Back to top