Logg inn med andre kontoer:
Olivenolje finnes jo i utallige varianter,selv om de går under gruppen extra virgin. De er ulike i karakter,farge og styrke, alt etter området de er produsert, årgang osv. Hvis du handler olje i en spesialforretning kan du prøvesmake og få mange gode råd.
Hej med oljaAllt ni vill veta om olivolja går att läsa om på Google !! Viktigaste med oljan är att den är fresh med viskositeten i behåll. De må nu vara jungfruolja eller icke jungfruolja. Det att oljor du får i Hellas tex inte alltid är jungfruolja vilket används på restaurationerna fritt fram vid bordet, utan de har en billigare olja som ofta är utspädd olja, tex med solrosolja är inte ovanligt pga att massor konsumeras av varan och olja är dyrt också i Grkland !! Till stekning av fisk och kött används oftast raffinerad olja pga en högre antändningspunkt vilket är ca 320 C mot ca 120 C hos olivoljan. Ofta är blandningen 20% olivo och 80 %solros men mest bara solrosolja !!!Tag och kolla bäst före dagen för den olivolja du har hemma ? Brukar vara 2 år bäst före på olivolja. Varje ort i Grekland säger sej ha den bästa oljan i landet, beroende på varifrån du köper din olja. Testa den mellan din tumme och pekfinger så känner du ifall du kan ha det i din bilmotor kanske också ? Tänk på ifall du köper oljan i sept, okt. nov så är den 1 år närapå !!
Fint Heidrun att du var på plats !!
Er glad i Gresk olivenolje, og da spesielt fra Kreta. Kanskje det har noe med at jeg drar oftest til Kreta.Men jeg registrerer at man har forskjellige typer olivenolje, og det basert på hvilken kvalitet en har. Ekstra Virgin Oliveoil , og vanlig virgin olive oil osv osv. Men jeg stusser litt over at man i f,eks Eksta Virgin Oliveoil. Ja der har man ikke forskjellige varianter med tanke på matlaging.For hvis man ser på vin, ja da har man vin som passer til kjøtt, fisk, salater og det man kan få til umåtelig forskjellige matretter, og hvorfor får man ikke Ekstra Virgin Olive Oil som passer til de forskjellige marettene. For Fisk har jo en annen smak enn Kjøtt osv, og trenger da en annen type olivenolje når man steker den.Så til dere som kan det, eller som gjerne synse som jeg ofte gjør. Ja hva kan grunnen være egentlig
Startet av kasper
Startet av IngeS
Startet av JanBe
Startet av xristina
Startet av Liv