Nyeste innlegg

Sider: 1 2 3 ... 10
1
Hellas generelt / Sv: "Mine" greske tavernaer 47
« Nyeste innlegg by fila I dag kl. 13:27:39 »
Yamas Bar & Taverna vet jeg ikke hvor er. Yamas bar, derimot, har jeg besøkt. Den ligger i Lardos på Rhodos.
Her kan man sitte med sin kaffe (eller noe annet) og se på livet på det lille torget i byen.

141135-0

141137-1
2
Reisetips og spørsmål / Sv: Fergetider Rhodos - Tilos
« Nyeste innlegg by Anders I dag kl. 10:51:03 »
Jeg vet ikke helt hva som har skjedd med den hurtigbåten de hadde.... en periode var det jo nærmest en sånn "bygdelags-greie", for å sikre at de unge kom seg til skole på Rhodos og at de hadde muligheten til å oppsøke lege og slike ting. Men det "pleide" iallfall være faste daglige ruter innom Tilos.... men det er som Svein sier, det er litt for tidlig til at de større selskapene har lagt ut rutene sine. Og gled deg til Tilos.... det er det mest avslappende stedet jeg noen gang har vært i Hellas :-)
3
Reisetips og spørsmål / Sv: Fergetider Rhodos - Tilos
« Nyeste innlegg by Diddi I dag kl. 10:38:04 »
Etter hva jeg husker,  var det daglig båtforbindelse, men de går fra litt forskjellige steder i Rhodos by. Du kan jo sende en forespørsel til husverten din.
4
Gresk natur / Lys høstmorkel - Helvella crispa
« Nyeste innlegg by espeno I dag kl. 10:34:39 »
Jeg er mer enn normalt interessert i sopp, men jeg har ikke plukket sopp for spising i Hellas ennå. Jeg har funnet og spist matblekksopp på Kypros i påsken for mange år siden, og jeg har sett dem på Ithaka i påsken. Men nå har jeg begynt å være litt mer aktiv både med fotografering og med å spørre mine lokale venner om råd. Et problem med det siste er ofte at de kjenner en eller et par sopparter som de plukker, men de kjenner bare lokale dialektnavn på dem, så hvis jeg ikke også kan se et bilde eller helst selve soppen, mangler det litt for å si det mildt. Men vi kjenner noen områder der det er en del sopp, særlig i oktober/november. Vi gikk to av disse stedene nå i begynnelsen av januar og fant litt sopp (nøyde oss med fotgrafering), for eksempel noen risker som jeg sikkert ville ha plukket og saltet hvis jeg fulgte finsk sopptradisjon. På den ene turen fant jeg en sopp som også finnes i Norge (sjelden, tror jeg, vil helst ha kalk): Lys høstmorkel (Helvella crispa). Der den sto, så den slik ut:

141129-0

For å gjøre den tydeligere i fotografering har jeg plukket den opp og lagt den på bakken:

141131-1

Og jeg har splittet opp stilken så man kan se at den ikke er hul slik ekte morkler er:

141133-2

Soppen oppgis litt variabelt som spiselig. Den har to advarselanmerkinger: den kan gi mageproblemer hvis den ikke er godt kokt/stekt (det gjelder mange sopparter), og noen mener at den kan inneholde kreftfremkallende stoffer (også noe som gjelder for en del sopparter). Så en kortversjon av rådene må være at man ikke spiser mye av den eller ofte, men hvis man har lyst til å teste den, så bør man ihvertfall varmebehandle den godt. Noen anbefaler den tradisjonelle metoden med oppkok i kaldt vann som så helles bort før man steker den eller viderebehandler den på andre måter (det som i gamle soppbøker ble kalt forvelling). Dette er jo noe man kan gjøre med sopper som skjeggriske også.
5
Reisetips og spørsmål / Sv: Fergetider Rhodos - Tilos
« Nyeste innlegg by Svein~B I dag kl. 07:31:54 »
Ja, du er for tidlig ute. Rutene legges mest sannsynlig ut i løpet av mai.
6
Peloponnes / Sv: En rundtur på Peloponnes høsten 2017
« Nyeste innlegg by Ole 18. jan 18, 22:33:36 »
Så var det noen bilder fra dette koselige stedet.

7
Peloponnes / Sv: En rundtur på Peloponnes høsten 2017
« Nyeste innlegg by Ole 18. jan 18, 22:30:19 »
OK Ole, da skal du få et lite bilde av noen som bader i det klare vannet i Gerolimenas, - når du ikke hadde tid selv mener jeg!!! 8)

Dagens bad var allerede unnagjort ved skipsvraket øst for Gythio.....med kamera! Videoen fra skipsvraket inneholder noen bilder tatt av en svømmende fotograf! :)


Siden Ikaros byr på bad, kan jeg by på lunch

Da spiste vi på samme stedet. God mat!


Ole! Det kanske blir lättare att komma ihåg, om man vet vad namnet betyder. Géro-(s) betyder gammal och (limáni) liména- är hamn-...

Takk for info! :)


8
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« Nyeste innlegg by Heidrun 18. jan 18, 21:18:14 »
Syns det ser kjempebra ut. Kanskje en anelse rotete med gårdsplassen og huset i slikt rot innenfor fliser ( I mangel på rett ord ) Men det er min smak, da jeg mere er for det enkle
9
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« Nyeste innlegg by Admirala 18. jan 18, 21:11:18 »
Det har vært så kjekt å følge dere i hele prosessen, så takk for alle oppdateringene. Gratulerer med huset, det ser så flott ut, og tomten er jo bare fantastisk. Ønsker dere alt det beste på Ithaka  :)
10
Amorgos / Sv: Reiserute til Amorgos
« Nyeste innlegg by Sunnaelskersol 18. jan 18, 20:03:42 »
Jeg tror vi kommer til å ta Bluestar.
Sider: 1 2 3 ... 10
Back to top