*

Nyeste innlegg

Sider: 1 2 3 ... 10
1
Peloponnes / Sv: Peloponnes - september 2016 - Kalavryta og Spestes +++
« Nyeste innlegg by Katherina I dag kl. 11:29:38 »
 :hfjjk: Vi har vært på flere turer til området på den andre siden av Taygetosfjellene i forhold til Kardamili. Det er et frodig og vakkert område med små og trivelige landsbyer. Første gangen vi kjørte her var for å besøke klosteret Moni Panagia Giatrissa. Noen åre før dette hadde vi gått en tur i utkanten av Milea og da la vi merke til et kloster høyt oppe på fjellet. Det var ikke dagen for å gå videre opp dit den gangen og vi ble også enige om at det antagelig var for krevende for meg. Så gleden var stor da vi oppdaget at vi kunne kjøre dit. Vi likte oss godt i området og har altså besøkt det flere ganger. Denne gangen valgte vi å kjøre litt lengre nord i retning Sparta å ta av inn i fjellet der. Målet var den lille landsbyen Arna.
 8)  Arna er en vakker, grønn landsby i Lakonia. Den ligger på rundt 750 moh og i en fjellskråning til Taygetos. Den er kjent for sin frodighet og mange gode vekster. Her vokser det balant annet epletrær, valnøttrær, granatepletrær og alle type urter og for ikke å glemme at den er godt kjent for sine kastanjer. Den siste helgen i oktober er det en stor kastanjefestival. (Der skulle vi ha vørri!)
Rett utenfor landsbyen er det en grotte (Aghia Marina) som man kan gå inn i. Vi var ikke klar over dette da vi besøkte Arna, men man skal kunne gå inn til kilden. Oppkommet. Dette er en viktig kilde. Den gir grunnlag til vann til alle landsbyene i området og store deler av Mani.
Med det samme vi kom til Arna, la vi merke til det enorme platantreet på torget. Det skal være et av de største i hele Helals (noen sier det største). Det måler i overkant av 13 meter i diameter.


Legger ved et kart, så det er lettere å forstå hvor vi befinner oss.
Vi kjører sørover fra Kardamili og deretter i retning Gytheio, tar av rett før Gytheio mot Sparta, etter omtrent 20 minutters kjøring tar vi av inn i fjellet og kommer først til en liten landsby, Petrina, så er det bare å kjøre til vi kommer til Arna. Veiene er bra og naturen vakker.

108260-1

108262-2

108264-3

108266-4
Velkommen

108268-5

108270-6

108272-7

108274-8

108276-9


2
Hellas generelt / Sv: Mygg
« Nyeste innlegg by fila I dag kl. 10:46:28 »
Har svært god erfaring med denne:
https://www.nomaden.no/care-plus-myggspray-50-deet

3
Kykladene / Sv: Choraen på Folegandros by night
« Nyeste innlegg by Heidrun I dag kl. 09:02:45 »
Folegandros ja. Meget stille og rolig. Mon tro om det overhode er noe liv der i f.eks februar ( må sjekkes ut før eller siden ). Men noe eget med den stillheten man finner på den øya. Ps. Fine bilder Olepus
4
Hellas generelt / Sv: Mygg
« Nyeste innlegg by Hellasfrelst I dag kl. 08:40:33 »
Etter min opplevelse med den gedigne humla som stakk meg på stranda i Kardamili i fjor høst, og gav meg en vond og hoven overarm, så kontaktet jeg min lege om det finnes noen vaksine en kan ta for å unngå reaksjoner av insektsstikk. For det mener jeg bestemt å ha hørt en gang. Men svaret jeg fikk var at det finnes for pollen, men ikke for innsekter. Synd :-\   Så hørte jeg nylig at det finnes homeopatmedisin som hjelper, uten at jeg har vunnet å sjekke det ut. Hadde gjerne sett at det hadde vært noe forebyggende en kunne gjøre.
5
Hellas generelt / Sv: Mygg
« Nyeste innlegg by polyanna I dag kl. 08:35:01 »
Mouche; 16 grader inne høres veeeldig kaldt ut.  :)
6
Hellas generelt / Sv: Mygg
« Nyeste innlegg by Lous I dag kl. 08:18:46 »
Jeg ble oppspist av mygg . Ble rådet til å kjøpe et alergi-middel som heter Kerstine (reseptfri). Etter det ingen plager.
7
Hellas generelt / Sv: Mygg
« Nyeste innlegg by mouche I dag kl. 07:41:07 »
Vår erfaring (Kreta) er at det beste middelet mot mygg om natten er en takvifte som går på litt høy hastighet. Da slipper vi også å bruke AC som tørker ut luften til det ubehagelige og også gjør en (mange) forkjølet. Nordmenn tror visst at å sette AC på 16 grader er tingen å gjøre, men det eneste man da oppnår er å få en enrom strømregning samt en god forkjølelse som man tar med seg hjem som et hyggelig ferieminne! Tommelfingerregel er å ikke sette AC lavere enn rundt fem grader under lufttemperaturen, men igjen; takvifter er tingen!

Når det gjelder myggaktivitet generelt så ville denne værmeldingen ta med dette i myggsesongen; http://www.meteo.gr/meteoplus/cf-En.cfm?city_id=21
8
Hellas generelt / Sv: Mygg
« Nyeste innlegg by polyanna 27. mar 17, 23:31:39 »
 :) Kjent og 'kjær' myggmaskin. Har en som fungerer med tabletter, sikkert like giftig. Har den bare på når jeg er ute av rommet, aldri om natten. -  Etter å ha hatt noen heftige allergiske reaksjoner (også på Kreta i oktober en gang) prøver jeg å alltid være føre var. Men at det kan være bedre å bo i en større by, er nytt for meg? Montro hvorfor?

 Synes selv det hjelper med litt god vind ute, og AC inne. Har forresten en nettside som melder myggaktiviteten i Hellas. Et offentlig prosjekt, tror jeg.
9
Kykladene / Sv: Choraen på Folegandros by night
« Nyeste innlegg by Ole 27. mar 17, 22:49:35 »
Det var helt utrolig å vandre rundt i Chora etter at sola hadde gått ned!
10
Hellas generelt / Sv: Mygg
« Nyeste innlegg by bjarne olav 27. mar 17, 21:29:50 »
Myggen på Kreta kan være en skikkelig plage for noen, deriblant min kone Ingrid. Hun får lett infeksjon i stikkene og må til lege. Vår erfaring er at det nesten ikke finnes mygg i større byer som Rethymnon. Utenfor byene, og på landsbygda, er de derimot rundt deg hele dagen, ikke bare om kvelden. Så vi foretrekker å bo inne i en by.
Det diskuteres mye om hva som er beste myggmiddel. De myggoljene man får kjøpt fritt i butikker og apoteker i Norge har alle samme virkestoff, DEET (dietyltoulamid), 20%. Eneste forskjell er konsistens og lukt/parfyme, som ikke betyr noe for virkningen.
En gang vi var veldig plaget av mygg på Kreta ble vi anbefalt en sak som vi satte i stikkontakten, se bildene. Den inneholdt en beholder med Prallethrin som fordampet sakte og sendte dampen ut i rommet. Etter to timer fantes det ikke en mygg i hele leiligheten, veldig effektiv, men usikker på om det var sunt for oss. Vi kjøpte den i matbutikken!
Sider: 1 2 3 ... 10
New Page 1

FOTOGALLERIET:

Kykladene
Amorgos, Anafi, Andros/Batsi, Andros/Gavrio, Andros/Chora, Antiparos, Donoussa, Folegandros, Ios, Iraklia, Kea, Kimolos, Kythnos, Koufonissi, Milos,Mykonos, Naxos/Agia Anna, Naxos/Agios Prokopios, Naxos/Plaka, Naxos/Naxos by, Naxos/Andre steder, Paros/Naoussa, Paros/Parikia, Paros/Andre steder,Santorini, Schinoussa, Serifos, Sifnos, Sikinos, Syros, Tinos
Dodekanesene
Agathonisi, Astypalea, Kalymnos, Kos/andre steder, Karpathos/Olymbos, Karpathos/Pigadia, Karpathos/andre steder, Kassos, Kastellorizo, Kos/Kos by, Leros,Lipsi, Nissyros, Patmos, Rhodos/Lindos, Rhodos/Rhodos by, Rhodos/andre steder, Symi, Telendos, Tilos, Pserimos, Arki, Marathi
Ioniske øyer
Kefallonia, Korfu, Ithaca, Lefkas, Paxos, Zakynthos, Andre øyer i det Ioniske hav
Nordegeiske øyer
Chios, Fourni, Ikaria, Lesvos, Samos/Pythagorion, Samos/Samos by - Vathi, Samos/andre steder, Limnos, Thassos
Argosaroniske øyer
Egina, Hydra, Poros, Spetses
Sporadene og Evia
Alonissos, Skiathos/Skiathos by, Skiathos/andre steder, Skopelos, Skyros, Evia
Kreta
Kreta/Chania og områdene rundt, Kreta/Rethymnon og områdene rundt, Kreta/Sørkysten, Kreta/Det østlige Kreta
Fastlandet og Peloponnes
Athen og Attika-halvøya, Pireus, Peloponnes/Nafplio, Peloponnes/Monemvasia, Peloponnes/Kardamili, Peloponnes/Stoupa, Peloponnes/Mani (ikke Kardamili og Stoupa), Peloponnes/andre steder, Thraki, Makedonia (inkl. Halkidiki og Thessaloniki), Epirus/Parga, Epirus ellers, Thessalia (inkl. Meteora og Pelion), Sterea Ellada (inkl. Delfi og Nafpaktos)
Diverse temaer
Båter/rutebåter, Båter/andre båter, Katter, Hunder, Fisk og annet liv i havet, Bygninger m dører/vinduer, Flyplasser, Solnedganger, Mat og drikke, Blomster, planter og andre vekster
Back to top