Om Hellas => Reiseskildringer => Emne startet av: Runar Solvik på 13. jun 17, 17:30:55

Tittel: Astypalea
Skrevet av: Runar Solvik13. jun 17, 17:30:55
Slett ikke verste plass på jorden  8)
Etter en lang natt på flyplassen i Aten landet vi på Astypalea i morges, og etter noen timers søvn har vi gjort oss litt kjent med øya. En positiv overraskelse, lite turister og genuint ekte gresk er det vi står igjen med etter første dag.
Tittel: Sv: Astypalea
Skrevet av: Ole13. jun 17, 17:38:32
Sukk!
Tittel: Sv: Astypalea
Skrevet av: Runar Solvik13. jun 17, 20:51:52
Kan jo like godt fortsette.......
Tittel: Sv: Astypalea
Skrevet av: Runar Solvik14. jun 17, 19:13:44
En ny dag på Astypalea er snart unnagjort, og denne øya fascinerer! En tur med leiebil til avsidesliggende strender er flott, og flottere blir det når stranden er helt super og når man attpåtil finner DEN tavernaen på stranden. En familie som dyrker alt selv på gården, han far i huset fanger sjømaten selv og han junior står for geiteholdet og fetaosten, da føler vi oss som "microturister" der maten et økologisk og kortreist. Til og med smøret ble laget av geitemelka!  En Taverna som ikke har meny har jeg aldri opplevd før etter 20år på de greske øyer, på denne plassen kom ho mor i huset og fortalte på gresk /gebrokkent engelsk hva de hadde å tilby i dag. Rett og slett en fantastisk dag på en flott strand!
Tittel: Sv: Astypalea
Skrevet av: Runar Solvik14. jun 17, 22:16:08
Jeg må bare fortsette litt når det gjelder Astypalea. Det er en veldig flott øy med kanskje en av de mest spennende choraene vi har besøkt. En beliggenhet som skiller seg virkelig ut. Det finnes omtrent ikke et utleiested som ikke har utsikt til både havet og toppen av byen. Det er vanvittig med trapper, utsikt og trange gater. Det er lite turister, og vi har ennå ikke truffet en eneste nordmann. Restaurantene har veldig god mat, og det er veldig rimelig i forhold til andre øyer vi har vært på. Det virker på oss at det er en stolthet over alt som er med denne øya. En fantastisk imøtekommenhet og velvilje blant vanvittig hyggelige folk. Vi er rett og slett bare imponert!  Vi var i utgangspunktet litt lunkne før vi reiste hit, og "kjerringa" lurte virkelig på hvorfor vi i det hele tatt skulle til denne plassen i ingenmannsland. Vi har allerede bestemt oss for at denne øya skal besøkes igjen, og for dere som liker det autentisk greske og ikke har vært her før, så bør Astypalea på ønskelista. Jeg tviler på dere vil angre, det gjør iallefall ikke vi.
Tittel: Sv: Astypalea
Skrevet av: Runar Solvik14. jun 17, 22:25:56
Litt flere bilder....
Tittel: Sv: Astypalea
Skrevet av: kari15. jun 17, 12:25:32
Astypalea er satt på lista :)
Tittel: Sv: Astypalea
Skrevet av: Ingrid12. des 17, 21:30:15
Flotte bilder. Det har alltid fristet med et besøk her, men av en eller annen grunn har det aldri blitt noe av. Enda.
Tittel: Sv: Astypalea
Skrevet av: Lous29. jun 18, 22:00:00
Til dere som reiser slik dere alltid reiser. Det er traust og greit det. Hilse på venner, gå på tavernaen og spise det dere pleier o.s.v. Astypalea er noe annet. Litt utenfor allfarvei, Var der i 2013. Gjorde så pass inntrykk at mitt passord på Hellasforum er hentet fra øya. Med 13 etter da.

Bodde da på Avra nede i byen ved sjøen. Flott plass. God trim hver morgen over til stranda på den "andre siden" (opp og ned). Herlig plass. Bussen til fergen minnet meg om bussen på Dounoussa. For dere som ikke har besøkt den øya. Gjør det. Dounoussa er også en herlig øy. Kjører du med bussen der er du tilbake til 1950-tallet i Norge. Ikke knapp for døråpning nei. En stor spak, som ikke var i bruk. Det var så varmt at døra måtte stå åpen. Jeg satt ved døra. Herlig. Jeg følte jeg var på virkelig var på ferie. Vi ble inspirert på flyet ned til Santorini av min nabo på flyet. En sorenskriver i en by i Sør-Norge
Lengter tilbake både til Astypale og Dounoussa.

På siste bilde over er Hot. Avra (som vi bodde), i sentrum