Hellasforum

Om Hellas => Flytte til Hellas => Emne startet av: Anne på 17. Mars 09, 13:12:00

Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne17. Mars 09, 13:12:00
Vår historie starter i mai 2003. Min mann og jeg skal på vår første \"sydenferie\" sammen. Han hadde helt panikk for \"plastikkpalmer og fugledans ved poolen\" så jeg måtte finne noe som var annerledes enn det skapte sydenbilde. Sammen med reisekonsulenten på Ticket fant jeg Megali Ammos House med havutsikt, på Skiathos. Vi kom til paradiset. Vi hadde en uke til rådighet og været var \"bob bob\" så stranda lot vi være og dro på oppdagelsesferd istede. Vi leide bil og tråla øya på kryss og tvers. Vi hadde en helt spesiell og nesten uvirkelig opplevelse på Kastro. Dagen etter dro vi på \"mini øyloffing\" til naboøyene og sist men ikke minst fikk jeg oppleve Athen og Akropolis etter minst 20 års drøm. Vi dro hjem med hode fullt av inntrykk og hjerte fullt av følelser.
Vi skulle tilbake en gang.

Sommeren gikk, vi fikk internett og høsten kom.

Jeg bestemte meg for og slutte å røyke den høsten og datoen ble satt til 1.oktober.
Sammtidig med røykeslutten bestilte jeg 2 uker til Skiathos i juni 2004. Det skulle være min premie til meg selv og \"guleroten\" for å slutte. Hvis jeg sprakk så kom jeg til å avbestille turen.
Mitt liv som røyker tok slutt. Det var tøft mange ganger..kjempetøft, men jeg holdt. Jeg har aldri tatt et drag av en sigarett siden 1. oktober 2003.

Internett ble brukt flittig den vinteren. Vi har mange ganger pratet om å kjøpe hus i litt bedere klima enn det vi har her, men det lå lenger frem i tid. Jeg synes det var gøy å se hva markedet kunne tilby rundt i Hellas og på Skiathos spesielt. Vi kjøpte en bok som heter \"Utenlandsguiden\" hvor det står masse nyttig info om det å flytte og det å kjøpe i utlandet.
Vi printet ut en del prospekter før vi dro nedover, hus som vi skulle lete etter når vi var ute og gikk tur..for å ha noe og gjøre og et mål med turen. Det ble mange turer og mange hus, men ingen som fristet oss. Det var jo greit også for vi skulle ikke kjøpe noe hus, vi skulle bare sondere litt og se hva man fikk for hvor mye.

Fortsettelse følger....
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tjorven17. Mars 09, 13:51:35
Spennende lesning, Anne, selv om vi kjenner slutten ;) Gleder meg til fortsettelsen :)
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Magnolia17. Mars 09, 14:00:24
Det skal bli spennende å høre om hele prosessen. Gleder meg til fortsettelsen, jeg også.
Av og til kjenner jeg på følelsen av å misunne dere, bare bitte lite. Tenk å ha sitt eget hus eller leilighet i Hellas. Så herlig det må være.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Gro17. Mars 09, 14:25:35
Var første jeg og tenkte da jeg leste innledningen her: Så spennende det skal bli å høre resten :-)
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne17. Mars 09, 15:28:59
Takk for tilbakemeldinger jenter. Det var spennende. :flower:

Vår ferie gikk mot slutten og det var bare ett hus igjen i bunken. Det ligger i gamlebyen og var ganske enkelt å finne. Huset var egentlig uinteressant p.g.a. beliggenheten, men det var nyoppusset invendig og det kunne jeg tenke meg å se. Det var torsdag i den siste ferieuka vår, men vi gikk trøstig iveg for å finne den eiendomsmegleren vi så ifjor. Vi fant henne og banket på. Hun het Vicki og hadde vært megler i mange år. På kontoret jobbet John fra Australia.
Vi la frem vårt ønske om å se på det huset og fikk beskjed om å komme tilbake neste dag kl.11.00 for da skulle de ha skaffet nøklene til huset. Neste dag møtte to spente sjeler opp for å gå på visning.....
Vicki var der, men måtte meddele at eieren av huset var i Athen og hun hadde ikke fått tak i nøklene. Hun ville ha oss med på to andre visninger, en i gamlebyen og en ute ved Paraskevi. Vi gikk med på den i byen, men den andre lå for langt ut. Da vi skulle gå sier John...Hva med huset til Maria? Det ligger jo ved Megali Ammos området og er kanskje noe for dere.

Vi dro på visning og hadde ingen intensjon om å kjøpe noe nå. Første visning var en leilighet i byen like ved O Batis for de som er kjent. Det var mulig å se over til Bourtzi fra balkongen, men det var også alt som var positivt med den. Jeg begynte å få litt \"kalde føtter\" siden vi ikke skulle handle, men vi ble med til Marias House.......
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne17. Mars 09, 15:36:24
Dette er huset vi ikke fikk sett fordi eieren var i Athen. Det ligger jo så inneklemt, men var litt spennende invendig. Vi så aldri det.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Barbro17. Mars 09, 15:44:39
Spennende,Anne,gleder meg til mer :flower: !
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Maritsa17. Mars 09, 15:45:14
Så spennende Anne, venter spent på fortsettelsen.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Annlaug17. Mars 09, 16:35:51
*ler* Dette er så spennende, selv om vi vet hvordan det ender. Bare fortsett:)
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Gro17. Mars 09, 16:50:08
Jeg vet ikke noe om hvordan det ender!
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: brit17. Mars 09, 19:35:52
Morsomt Anne....selv om jeg også vet hvordan det ender og ............. :flower:  :flower:
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anders17. Mars 09, 19:45:32
Stiller meg i kø bak Gro! :-)
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tzasiki17. Mars 09, 20:07:21
:flower:
Dette er spennende lesing !!,  venter på mer..... :flower:

\"Selv en reise på tusen mil, begynner med et lite skritt\" :compress:  :compress:  :flower:
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne18. Mars 09, 09:28:13
Takk for flere hyggelige tilbakemeldinger :flower:

Vi ble ferdig med visningen i gamlebyen og jeg begynte å lengte til stranda. Det var varmt og jeg følte at vi nå kastet bort både Vickis og vår tid, men huset ved Megali Ammos området ventet. Vi hoppet inn i bilen til Vicki og avsted bar det. Vi var jo godt kjent i dette området for hotellet som vi bodde på lå jo der. Vi passerte Lalaria hotell og så butikken \"vår\" og så svingte Vicki inn gjennom en port....og der lå det. Grekerne kaller det hus, men det er egentlig et rekkehus med 4 leiligheter. Det var litt igjenngrodd der og det bar preg av at ingen bodde der. Det første jeg virkelig la merke til var en STOR Gardenia utenfor inngangsdøra. Jeg har et meget spesielt forhold til den blomsten etter en opplevelse året før, og tok dette som et tegn. Det var fikentre, nektariner, appelsiner, sitron og druer + en stor buske med rosmarin utenfor inngangen. Vi gikk inn. Leiligheten var ikke stor, men stor nok, og det var noe der som \"klikka\" for meg. Jeg begynte straks å se noe for mitt indre øye som ikke burde være der. Jeg så meg selv bo der......Vi skal ikke ha noe!!!!! Vi gikk ut i hagen og da ble jo ikke lysten noe mindre. Hagen var forholdsvis stor. Den var jo også gjenngrodd, men med et enormt potensiale. Det sto et enormt oliventre der og et valnøttre. Fersken og aprikoser og flere druer. Det var et kunststykke å ikke vise Vicki at jeg hadde veldig lyst på dette. Vi pratet litt frem og tilbake uten noe konklusjon hverken den ene eller andre veien. Idet vi skulle gå sier Vicki at hun har visning på leiligheten neste dag og at det skulle komme et engelsk par for å se på den. Hun lurte på om ikke vi kunne stikke opp også hvis vi ville se mere. Vi sa vi skulle tenke på det og så rusla vi hjem til hotellet.....og tenkte det gjorde vi!!!! Ikke skulle vi handle, men dette hadde jo en beliggenhet som ikke dukker opp ofte og i allefall ikke til den prisen. Vi ser ikke vannet, men lukter det og det tar under 2 min. å gå ned til Megali Ammos stranden. Det tar 10 min å gå ned til byen og havna...perfekt!  Du gode som vi tenkte. Vi bestemte oss for å gå på visningen dagen etter...eller......
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Maritsa18. Mars 09, 09:34:32
Så spennende historie Anne, godt fortalt.  Kommer fortsettelsen i dag mon tro?
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Ingeborgimevind18. Mars 09, 09:35:42
Du er en spenningens mester; så mange cliffhangere i en tråd, da gitt!!

Mer!
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tjorven18. Mars 09, 14:59:13
Mer, mer..... Snakk om å gjøre det spennende, Anne ;)
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne18. Mars 09, 15:35:06
Takk, takk alle sammen :flower:

Jeg våknet tidlig på lørdag og hadde en sånn ekkel følelse i magen. Sånn som kommer når man både gleder og gruer seg til noe. Vi hadde tenkt og prata og var vel blitt enig om å slå det fra oss enda vi skulle jo ikke handle nå. Vi hadde lest frem og tilbake i boka vår og alt vi gjorde var \"feil\" bortsett fra megleren, men det eneste vi viste om henne var at hun var tysk og at hun også drev året før(da var hun sikkert på riktig) Morgenbad og frokost ble unnagjort og vi pratet litt frem og tilbake med foreldrene mine som bodde i rommet ved siden av oss. De var jo litt spent på denne leiligheten da så før jeg viste ordet av det så var vi alle klare for å gå på visning igjen.
Vi møtte opp og det gjorde engelskmennene også. De så seg rundt sammen med Vicki, men vi tusla på egenhånd. Når seansen var over dro de engelske med en gang. De var litt interessert, men hadde 2 steder til som de skulle se først. Før vi skilte lag med Vicki så sa hun at vi hadde huset på hånden til søndag formiddag, da måtte hun ha et bud fra oss hvis vi var interessert hvis ikke så gikk det videre til de engelske. Tror ikke det er sånn der at man har budrunder. Du gir et bud som eieren må godta eller forkaste før nestemann på lista slipper til. Vi var først og hadde førsteretten.
Vi gikk hjem igjen og da startet den virkelige tankekrigen. Vi var ...JA...NEI...KANSKJE; DERSOM..JA...NEI....HUFFFF!!!!!

Neste formiddag så hadde vi bestemt oss. Masse talte for..økonomisk hadde det skjedd et par ting de siste 2 årene som gjorde det mulig, beliggenheten var perfekt, huset var lite, men koselig(synes jeg),deilig hage og mye mere.
Det var også ting som talte mot..Vi skulle ikke handle nå, vi hadde bare vært på øya 3 uker tilsammen og sist men ikke minst...VI SKULLE HJEM PÅ TIRSDAGSMORGEN!!!!!
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Annlaug18. Mars 09, 16:19:46
Helt sprøtt, impulsivt og vågalt. Men det ble jo såååå bra
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Turid18. Mars 09, 17:08:29
Så spennede dette var da :)

Jeg venter på fortsettelsen!
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Katherina18. Mars 09, 18:11:40
:cheese: Venter med spenning på fortsettelsen! :cheese:
Fantastisk måte du formidler dette på
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Gro18. Mars 09, 21:29:08
ulidelig spennende :cyclopsani:
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne19. Mars 09, 13:55:50
Det var blitt søndag og etter hundre runder hadde vi bestemt oss for å droppe hele greia. Vi spiste frokost og det var påfallende stille rundt bordet. Riktig hvordan det skjedde vet jeg ikke, men før fristen gikk ut hadde vi ringt inn et bud. Vi la oss litt under og håpet kanskje at bestemmelsen skulle gli ut av våre hender. Vicki skulle ringe til Maria, som befant seg i Estland, og formidle tallenes tale. Jeg ringer i ettermiddag med svaret sa hun. Dagen gikk og magen knytta seg. Milde himmel....hva er det vi driver med. Så ringte telefonen og nr. begynte med +3069...... Hjerte sto nesten stille og i hode surra det ...si nei, si nei.
Livet ble aldri det samme etter den samtalen. Maria godtok budet deres sa stemmen i telefonen. Imorgen får vi en hel....dag for å rekke det vi må før dere reiser. Møt meg der og ta med det og det og det....ha det! Vi satt i hver vår stol med store øyne og måpende munn.....Herre G vi har kjøpt oss hus i Hellas, også vi som aldri hopper ut i noe før alt er 100% under kontroll.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: xristina19. Mars 09, 14:01:22
Herlig, Anne!!! Dette er skikkelig morsomt å følge med på... :-)
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Katta19. Mars 09, 14:18:04
Dette var morsomt Anne. Så utrolig tøffe dere var. Det er jo litt av en avgjørelse å ta. Jeg har jo lest om den overnaturlige hendelsen ved Kastro, så dette med Gardenian.......måtte vel ha vært et tegn. Venter spent på mer.  :flower:  :flower:
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Maritsa19. Mars 09, 14:20:09
Dette er jo like spennende som en kriminal roman.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Gro19. Mars 09, 14:21:01
Ok jeg vil ha linker med bilder om hun har lagt det inn før!!!!  Eller kommer det her? Dette er jo sånn vi alle drømmer om å gjøre; Herlig når noen bare gjør det! :-)
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Livsnyteren19. Mars 09, 14:49:24
Ja det denne historien er fantastisk artig å følge med på :cheers: Syns dere var kjempetøffe jeg :flower:
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: brit19. Mars 09, 14:55:03
Vi som har vært så heldige  at vi har besøkt Anne på Skiathos vet at stedet er kjempekoselig. Men jammen var det litt av en avgjørelse å ta sånn nesten på sparket.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Magnolia19. Mars 09, 15:21:04
Godt jobba, Anne. :)
For det første, du forteller med en innlevelse som fanger min interese fra første setning. Herlig lesing.
For det andre, din historie handler om det jeg - og sikkert mange med meg - bare kan drømme om. Snakk om spontanitet! Jeg forstår godt at dere satt igjen med en følelse av lettere sjokk. :)
Så fint at dere har funnet et hjem på Skiathos der dere trives. Kos dere videre i deres paradis, heldiggrisene. :)
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Turid19. Mars 09, 16:31:34
Sitat fra: \"Katta\"
Dette var morsomt Anne. Så utrolig tøffe dere var. Det er jo litt av en avgjørelse å ta. Jeg har jo lest om den overnaturlige hendelsen ved Kastro, så dette med Gardenian.......måtte vel ha vært et tegn. Venter spent på mer.  :flower:  :flower:


Hvor finner jeg historien om den overnaturlige hendelsen i Kastro? Den har jeg visst ikke fått med meg.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Ninette19. Mars 09, 17:35:10
Herlig historie! Og så spennende!

Det er jo nesten som høre på Radioteateret. Når det er på det mest spennende, må man vente en hel uke på fortsettelsen.

Jeg håper forresten det er mulig å se bilder fra stedet deres ......
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: brit19. Mars 09, 18:22:06
Sitat fra: \"Turid\"
Sitat fra: \"Katta\"
Dette var morsomt Anne. Så utrolig tøffe dere var. Det er jo litt av en avgjørelse å ta. Jeg har jo lest om den overnaturlige hendelsen ved Kastro, så dette med Gardenian.......måtte vel ha vært et tegn. Venter spent på mer.  :flower:  :flower:


Hvor finner jeg historien om den overnaturlige hendelsen i Kastro? Den har jeg visst ikke fått med meg.

Tror det må være historien fra Kastro som du finner i tråden \"Skiathos (Sporadene) 2003-2006\" og du finner historien på side 5.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: kaka19. Mars 09, 20:51:08
Du verden, Anne!!  Heftig! (Jeg hadde bare et snev av gjenkjennelse på det kaoset som kan herje i det meste av kroppen når man skal ta en beslutning litt utover det hverdagslige)
Tenk å virkelig gjøre det, - og så fort.
Ikke virker det som dere har angret heller?
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: kirtor19. Mars 09, 20:56:56
Det er skikkelig morsom lesing.Vi har en ikke helt ulik historie. Ganske spontant huskjøp sist sommer. Nå skal vi nedover å bo der skikkelig for første gang.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Katta19. Mars 09, 21:43:10
Sitat fra: \"Turid\"
Sitat fra: \"Katta\"
Dette var morsomt Anne. Så utrolig tøffe dere var. Det er jo litt av en avgjørelse å ta. Jeg har jo lest om den overnaturlige hendelsen ved Kastro, så dette med Gardenian.......måtte vel ha vært et tegn. Venter spent på mer.  :flower:  :flower:


Hvor finner jeg historien om den overnaturlige hendelsen i Kastro? Den har jeg visst ikke fått med meg.


Her er tråden Turid:

http://www.hellasforum.net/index.php?name=ForumsPro&file=viewtopic&t=1580&finish=15&start=60

Mystisk historie....
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne21. Mars 09, 12:13:56
Hei og takk for kommentarer alle sammen. Det var spennende hele prosessen og det kommer mere. Hadde vært gøy å høre om deres erfaring også kirtor.
Fortsettelse og noen bilder kommer.....
Veldig hyggelig at flere av dere har vært i Sporadene tråden min og lest om vårt møte med Kastro.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Barbro21. Mars 09, 19:50:18
Jeg venter og venter..på både Anne og Kirtor...nesten uutholdelig :crybaby: .Husk at dette er en drøm så mange av oss har :hello2: ..mer..mer..
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne22. Mars 09, 11:04:04
Det kommer mere Barbro...

Gleder meg til resten av din historie også kirtor, men kan du lage en egen tråd slik at det ikke blir helt kaos her.
Denne tråden er om mitt/vårt huskjøp.
Følger deg mere enn gjerne i en annen tråd.

Kanskje Ole,Mix eller Xristina kan flytte dine innlegg slik at vi får hver vår tråd.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: xristina22. Mars 09, 11:26:05
Da har jeg laget en ny tråd for Kritor! :-)

Og jeg venter i spenning på fortsettelsen til begge!

(Takk for i går, Anne!)
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: ofriis22. Mars 09, 14:20:56
Spennende lesning, spesielt siden vi selv har en hus-kjøp historie fra 2008.
Dette var i gamlebyen i Rethymnon.  Den historien kan jeg godt tenke meg å fortelle, er det mulig å \"få en tråd\" ?
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: xristina22. Mars 09, 15:05:25
Bare lag deg en ny tråd her under Flytte til Hellas du, ofriis. (Klikk på Nytt emne.) Vi gleder oss til din historie også!
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tjorven22. Mars 09, 18:25:59
Dette har vært ulidelig spennende, Anne. Huskjøp dagen før man reiser hjem fra ferie, pytt pytt ;)
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tjorven22. Mars 09, 18:34:55
Leste nettopp den vakre historien din fra Kastro. Ble veldig rørt, jeg, og skjønner godt at gardeniaen betyr noe helt spesielt for deg.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Torill22. Mars 09, 22:14:22
Kjempefin historie Anne. Og jeg kan underskrive på at det er et drømmested! :flower:
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Torill22. Mars 09, 22:14:22
Kjempefin historie Anne. Og jeg kan underskrive på at det er et drømmested! :flower:
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne23. Mars 09, 08:40:53
Tusen takk alle sammen. :flower:  :flower:  :flower:

Det ble mandag og vi skulle reise dagen etter. Jeg lurte på hvordan vi skulle løse dette rent praktisk og jeg hadde en sånn liten djev....i magen som sa: Dere skulle ikke gjort det, dette går aldri bra!!!!
Vi samlet sammen det vi hadde av mot og passene våre for så å legge iveg ned til Vickis kontor. Norske som vi er så møtte vi til tiden, men det var ingen der. Det skulle ikke mere til for å vippe meg av pinnen og han med horna som satt og kommenterte hele tiden...han ble større og mere høymeldt.
Vi måtte ringe tilslutt....jeg kommer, jeg kommer, måtte bare...

Hun kom tilslutt og vi gikk inn.
Dagens program ble som følger---Først i banken for og opprette konto og for å få et \"skattenr\".
Litt senere på dagen hadde vi fått time hos en \"Notarius Publicus\" for å ordne de første papirene.
Banken først...Dette måtte ordnes av banksjefen og han måtte vi vente litt på. Han dukket opp og det ble en lang og \"heftig\" prat med Vicki. Passene ble kopiert og papirer ble skrevet, penger ut av en konto og inn på den nye og vi fikk en liten lyseblå BANKBOK. Hælledussen!!!
Vi tumlet ut på gata og hadde konto i Emporiki Bank.
Så skulle vi til \"notariussen\". Han snakket bare gresk så vi måtte ha en tilstede som kunne oversette til engelsk det som ble skrevet. Vicki kunne jo, men hun var jo part i saken på en måte, så det ble ikke godtatt. Det var ordnet med oversetter, men han dukket ikke opp. Etter en stund ringte han og sa at han var i Volos, men på vei hjem. Vi avtalte ny tid, på kvelden, så gikk vi ut. Vi skilte lag med Vicki. Nå var det tid for en tur hjem til hotellet. Litt mat og et glass vin var det som skulle til. Vi hadde hatt vårt første møte med det greske systemet.....og det ble mere etterhvert.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Magnolia23. Mars 09, 09:10:45
Jeg er stum av beundring for hvordan dere våget å \"hoppe uti det\" sånn helt uten videre. Tenker spenningen var på topp sånn på tampen av ferien. Med den spesielle opplevelsen på Kastro klart i minnet, hadde dere fått et tegn om at dette skulle gå bra. Det vitner gardeniaen utenfor inngangsdøra om.
Dette er både spennende og interessant lesing. Jeg følger spent med. :)
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Gro23. Mars 09, 09:25:06
Henger med stum av beundring fortsatt:)
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne23. Mars 09, 12:15:56
Dagen gikk og kvelden kom snikende. Vi la trøstig iveg til \"notariussen\". Alle var på plass, inkludert \"tolken\"Han hadde vært på et kurs inne på fastlandet og der hadde de fått greie på noen nye forskrifter som ingen av dem var enig i...og sånt blir det HØYLYTT diskusjon av. Vi viste jo ikke hva de diskuterte da vi kom, men det hørtes ut som en formidabel krangel. Ingen hilste på oss og vi satt oss ned med \"lua i handa\" og djev...i magen. Plutselig ble det stille og alles øyne vendte seg mot oss. Vi ble presentert for notariussen og tolken og møte begynte.
Vi var der for å sette opp en avtale slik at vi ga Vicki fullmakt til å handle på våre vegne....
Det ble et meget høytidelig og omfattende papir.
Alle som var tilstede ble høytidlig skrevet inn i papirene. Vi måtte oppgi våre foreldres navn og fødested og dato. Mødrenes pikenavn måtte også med. Det samme gjalt for Vicki.
Om tolken står det... A...N...er sammen med oss på kontoret fordi vi ikke snakker gresk, men vi snakker engelsk og det gjør han også. Det står..han snakker engelsk og er liksom tolk (og det var han..på liksom, for han snakka ikke mye engelsk) Det står videre at han har jobbet i bank, men er nå pensjonist, han er inbygger av Skiathos, er kristen ortodoks og gresk statsborger. Han sverger ved evangeliet at han skal oversette helt ordrett til oss.
Så vi la hele vårt huskjøp i hendene til Vicki. Vi avtalte hvordan vi skulle håntere penger og betaling. Så ruslet vi hjem til hotellet for å pakke. Vi gikk ut for å spise litt, og etterpå ble vi sittende på balkongen med et glass vin. Vi så ut over havet og tankene for...HVA HAR VI GJORT!!

Vi hadde definitivt ikke kontroll.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tzasiki23. Mars 09, 12:30:00
:flower:
 Må si dere har vært modige/tøffe!!!, venter på mer.. :flower:  :colors:


\"Hell er en kombinasjon av forberedelser og muligheter\". :flower:  :colors:
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Maritsa23. Mars 09, 12:42:20
Dette er så ulidelig spennende.  Vi vet jo utfallet, men må vi vente helt til i morgen Anne!!!
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne23. Mars 09, 12:48:25
Takker, takker. :flower:

Det ble tirsdag morgen. Vi sjekket ut av hotellet med alt vårt \"pikkpakk\". I veska mi lå det et dokument med masse stempler og frimerker på. Det var fullmakten vi hadde skrevet under. Vi dro til flyplassen og sjekket inn.
Flyet kom og vi gikk ombord.
Flyet tok en liten sving over øya før vi satte kursen hjemover. Det føltes som om hjerte skulle sprekke. Dette var blitt \"hjemme\" og jeg likte tanken, men han som satt i magen og sendte ut \"fryktfølelser\"han var blitt stooor!! Hvordan skulle dette gå....og...ble vi lurt????
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tjorven23. Mars 09, 13:31:31
Hjelpe meg, jeg kan godt forstå hvilke følelser som rev og slet i dere. Jeg blir helt revet med i historien din Anne, den er like spennende som en krimroman og du skriver kjempegodt :)
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne23. Mars 09, 19:03:59
:colors: Takk Tjorven, men nå rødmer jeg. Jeg prøver bare å erindre det som skjedde, og det ble veldig mye av alt. Jeg skjønner femdeles ikke at vi gjorde dette. Vi er ikke typene til å kaste oss ut i ting uten flere sikkerhetsnett og her var det ingen. :laughing5:
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Magnolia23. Mars 09, 19:34:10
Du imponerer mer og mer Anne. At det går an å være så impulsiv. Det er slik jeg drømmer om i mine villeste fantasier. Kan tenke meg at tanker og følelser nesten tok overhånd der oppe i flyet, der dere kretset over deres nye hjem på vei hjemover. :)
Du forteller så levende at jeg føler jeg er med på hele prosessen.
Gleder meg til fortsettelsen.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Katherina23. Mars 09, 22:45:03
:flower: Må si meg enig i at dette er skikkelig spennende. Klarer nesten ikke å vente på fortsettelsen.
For en følelse dere måtte ha der dere satt på flyet. Beundrer dere. Måtte virkelig ha is i magen. Samtidig tenker jeg: \"Den som intet våger.....\" Dere gjorde det mange av oss drømmer om, men ikke våger.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne24. Mars 09, 10:21:32
Takk, takk :flower:

Så var vi hjemme igjen. Vi fikk fortalt familie og venner om vårt \"galmannsprosjekt\", men de fleste synes det var TØØØFFT!!!
Så måtte vi ordne finansiering. Noe hadde vi sjøl og resten måtte vi låne.
Vi hadde vært hjemme en uke da den første mailen kom. Maria var på Skiathos, så hvis vi sendte pengene så skulle de ordne kontrakt og overdragelse. Vi sendte pengene i to vendinger og der sto vi uten annen kvittering enn den vi fikk i banken ved overførselen. Da vokste han djev...i magen seg kjempestor....Tenk om vi har blitt lurt. Vi hadde ingen papirer på huset, ingen kontrakt og ....INGEN PENGER. Jeg var like spendt hver dag når posten kom for jeg ventet på papirene. Vi bestilte ny tur nedover og vi fikk to uker i august. Dagene gikk og vi hørte ingenting fra Hellas. Det var nok den lengste måneden jeg har vært med på i mitt liv. Det nærmet seg ny tur og spenningen steg itakt med at vi fremdeles ikke fikk noen papirer. Vi ringte ned og fikk til svar..alt iorden, har masse å gjøre, vi snakkes når dere kommer. Det var jo ikke særlig beroligene :bounce:
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: brit24. Mars 09, 10:33:27
Sitat fra: \"Anne\"
Takk, takk :flower:

Så var vi hjemme igjen. Vi fikk fortalt familie og venner om vårt \"galmannsprosjekt\", men de fleste synes det var TØØØFFT!!!
Så måtte vi ordne finansiering. Noe hadde vi sjøl og resten måtte vi låne.
Vi hadde vært hjemme en uke da den første mailen kom. Maria var på Skiathos, så hvis vi sendte pengene så skulle de ordne kontrakt og overdragelse. Vi sendte pengene i to vendinger og der sto vi uten annen kvittering enn den vi fikk i banken ved overførselen. Da vokste han djev...i magen seg kjempestor....Tenk om vi har blitt lurt. Vi hadde ingen papirer på huset, ingen kontrakt og ....INGEN PENGER. Jeg var like spendt hver dag når posten kom for jeg ventet på papirene. Vi bestilte ny tur nedover og vi fikk to uker i august. Dagene gikk og vi hørte ingenting fra Hellas. Det var nok den lengste måneden jeg har vært med på i mitt liv. Det nærmet seg ny tur og spenningen steg itakt med at vi fremdeles ikke fikk noen papirer. Vi ringte ned og fikk til svar..alt iorden, har masse å gjøre, vi snakkes når dere kommer. Det var jo ikke særlig beroligene :bounce:


Virker veeeldig gresk det der ja!!!!!
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tjorven24. Mars 09, 12:46:04
Tror jeg hadde hoppet ut av mitt gode skinn  :bounce:
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tzasiki24. Mars 09, 13:22:39
:flower:
Jeg og!!.. :flower:  :colors:
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Katta24. Mars 09, 15:09:28
Hadde det vært meg - klar for innleggelse..... Nervene utenpå kroppen.  :loco:
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Maritsa24. Mars 09, 16:40:54
Jeg får frysninger Anne.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Katherina24. Mars 09, 17:38:21
:cheese: Snakk om spenning i hverdagen. Krydder.
Dette hadde jeg ikke mestret. Hadde gått rundt meg selv. Ingen nattesøvn. For noen blandede følelser dere må ha hatt.  :drunken: Dette er så spennende at jeg kribler etter fortsettelsen.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Barbro24. Mars 09, 20:51:41
Ja,jeg er nesten nervevrak :colors: ..utrolig spennende!
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne25. Mars 09, 09:26:46
Dette kvalifiserte til nervesammenbrudd.  
De første pengene ble overført den 09.07. og resten den 14.07.
Jeg ventet og ventet, men ingen papirer dukket opp. Juli måned gikk og vi startet på august. Det var fremdeles ikke noe å høre fra Skiathos, ingen papirer og ingen telefon. Vi hadde bestilt \"kun fly\" for vi hadde jo et sted å bo, men nå begynte jeg virkelig å tvile. Dere er gale som har sendt avsted så masse penger uten noen form for sikkerhet var alles omkved....og JA vi viste det, men så er det dette da med at man må ta noen tjanser av og til. Vi har alltid hatt et veldig trygt og velregulert liv. Vi har aldri \"hoppet\" på noe som ikke har vært sjekket og sikret på alle vis. Dette var så utypisk oss og veldig spennende. Vi ble enige om at hvis vi hadde tråkket helt feil så hadde vi iallefall fått en opplevelse for livet. Det var våre penger og vårt liv så vi sto løpet ut.

Det ble den store avreisedagen. Nå var jeg virkelig bekymret. Vi hadde sendt mail til Vicki og fortalt at vi kom nedover, men vi fikk ikke noe svar.
Jeg tror....nei..jeg vet at dette er den lengste flyreisa på vel 3 timer som jeg har vært med på. Det kverna rundt i hode...har vi hus...har vi penger..er alt borte...hva gjør vi... hvor går vi...
Vi starter nedstigningen og der dukker Skiathos opp under oss, vi går rundt Ponta og flyet vender nesa mot byen og flystripa. Jeg ser alle de kjære stedene passere utenfor vinduet og klumpen i halsen kommer...hjemme.
Flyet tar bakken og han i magen tar over......HVA VENTER OSS HER!!!!
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Niaas25. Mars 09, 10:45:19
Kjempespennende!!!

Venter spent på fortsettelsen!!
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Katta25. Mars 09, 12:51:38
Nå tar du snart knekken på oss Anne.....  :blob7:  Utålmodig, neida...
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: 5ifamilien25. Mars 09, 12:51:47
Vi venter.... og venter..... !!! Hva skjer `a ?? Må snart hjem fra jobben....     :blob5:
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tjorven25. Mars 09, 14:03:58
Åherrejeremias, du vet å gjøre det spennende, Anne!!!
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Annlaug25. Mars 09, 16:54:01
Hva skjedde så? Fortell.......
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Katherina25. Mars 09, 17:10:34
:dumb: Hva nå? Det knyter seg i magen! Skikkelig krim fra virkeligheten dette. Prøver å forestille meg hvordan dere hadde det dere gikk av flyet, fya meg! :gack:
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne25. Mars 09, 17:37:10
Vi var spendt...eller ved sammenbruddets rand.
Vi var blitt enige om å ta taxi ned i havna og så oppsøke kontoret til Vicki. Vi håpet at John var der slik at vi fikk snakke med noen. Koffertene kom og vi gikk ut i sollyset.

Hello..welcome..og der var Vicki med bil for å hente oss. Lettelsen var så stor at tårene spratt. Masse kyss og klem og vi var på tur. Jeg delte baksete med verdens største hund og hadde det helt topp. Det danset rundt i svingene og så var vi der. Vicki låste opp og vi var \"hjemme\". Hun hadde kjøpt en flaske vin til oss og papirene var i orden. VI BLE HUSEIERE PÅ SKIATHOS DEN 15.JULI 2004. Vi viste at vi hadde masse jobb foran oss for å få huset beboelig, men herreg...vi hadde hus. Vi skulle være der i 2 uker og det ble to slitsomme uker, men det var vårt. Vi vasket og malte og malte og vasket. Etterhvert ble butikkene tomme for rengjøringsmidler og maling og huset ble mere og mere vårt.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: brit25. Mars 09, 17:56:24
Ja, Anne...dette ble jo rene \"påskekrimmen\" når det gjelder spenning. Da forstår jeg også at jeg behøver ikke å vente på svar fra Vicky ang. pengene som jeg har sendt nedover for en leilighet som vi skal leie.
Har spurt ,men nei, ikke noe svar ennå.
Flott fortalt og spennende til tusen!
jeg har sagt det før og sier det igjen: \"Du skulle vært forfatter\"!
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Gro25. Mars 09, 19:18:09
Hellandussen sier nå bare jeg:-) jeg har vært borte noen dager, og her hadde det skjedd mye. Så nervepirrende og samtidig gøy å lese. Leser tråden din med kulrunde  øyner og smil om munnen :-)
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tjorven25. Mars 09, 19:49:40
Fikk nesten tårer i øynene selv når jeg leste at Vicky tok imot dere på flyplassen. For en lettelse det må ha vært! Og for en følelse det må ha vært å komme \"hjem\" for første gang :)
Framover skal jeg være flittigere med å tippe lotto ;)
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Magnolia25. Mars 09, 20:15:44
Nå har jeg nesten holdt pusten gjennom flere \"episoder.\"
Selv om du tidligere har fortalt at dere har hus på Skiathos, glemte jeg det nesten mens jeg holdt meg oppdatert i tråden din. Du har en fortellerevne som fenger meg som leser. Du er spenningens dronning. :)
Det har vært svært interessant å følge dere steg for steg. Kanskje blir det enda flere forviklinger, med oppussing o lig. Skulle ikke forundre meg. :)
Nå venter jeg på mange bilder.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: kaka25. Mars 09, 20:28:49
For en lettelse, Anne, etter den grufulle spenningen!
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Thera25. Mars 09, 20:39:17
Nå har jeg nettopp lest alle innleggene i denne tråden.. Dere er virkelig tøffe, Anne!
Synes jeg kjenner den usikkerhet dere må ha følt før dere dro nedover i august. Og lettelsen når dere traff Vicky igjen, og alt viste seg å være i orden! :happy7:
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne26. Mars 09, 07:52:22
:flower:  :flower: Takk for hyggelige kommentarer og følge gjennom vår kjøpeprosess. Det ble mere spennende enn jeg til tider hadde godt av, men det var jo verdt det. Det er en liten leilighet, ikke noe fancy i det hele tatt. Den er på størrelse med en skoeske pleier jeg å si, men jeg synes den er koselig og vi har mulighet til å bygge på litt når tiden kommer at vi skal bo der mere. Det som gjorde utslaget da vi handlet var først og fremst beliggenheten. Det er ikke mange mulighetene til å få kjøpt noe i det området. Vi har ikke havutsikt, men ellers er beliggenheten helt perfekt. Det er gangavstand til alt og det betyr masse for meg som ikke liker å blande min bilkjøring med den greske.
Vår nærmeste nabo på venstre side er engelsk (kjempekoselige)og på høyere side er det en gresk familie som eier de to leilighetene der. Det er 4 leil. i huset. Tvers over for hagen vår ligger et tilsvarende hus med 3 leiligheter. To av leil. er slått sammen til en og totalrenovert av en greker, og den tredje leiligheten der er tilsalgs nå. Det er et engelsk par som eier den, men de skal skilles så leil. er tilsalgs. Det blir spennende å se hvem vi får som nabo. Jeg ønsker meg noen fastboende grekere, eller en norsk familie. Har telef.nr. til eieren hvis noen er int.

Plukket frem noen få bilder som jeg postet her.

Hvis det er noen interesse for det så starter jeg gjerne en tråd om livet som \"huseier\" i Hellas.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Gro26. Mars 09, 08:14:49
Takk for at vi får være med å se drømmen deres :-)

Anne:\"Hvis det er noen interesse for det så starter jeg gjerne en tråd om livet som \"huseier\" i Hellas\"

Det synes jeg absolutt du skal :-)
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Epicuristen26. Mars 09, 10:01:16
Helt enig! Start en slik tråd du! :grin:
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: xristina26. Mars 09, 10:21:55
Så utrolig koselig!!!
Tusen takk for ferden, Anne! Og ja - vi vil gjerne vite mer om hvordan det er å være huseier.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Liv26. Mars 09, 10:43:50
Kjempekoselig leilighet .  :cheers:

Start gjerne en tråd\' \'som huseier\'\' i Hellas. :-)
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Maritsa26. Mars 09, 11:17:48
Dette har vært spennende lesning. Og så koselig dere har det.  Vi vil gjerne høre videre hvordan det går som huseier.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tzasiki26. Mars 09, 14:51:15
:flower:
Ser så kjempekoselig ut!!. Det er ikke størrelsen på bostedet som teller!. Kunne ha eid et \"kott\" jeg!!. Dere er kjempeheldige. Hadde jeg hatt råd - tror jeg også jeg hadde gjort det samme, kjøpt meg en liten leilighet i Hellas... Det er drømmen min da... :flower:  :colors:  :flower:
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Livsnyteren26. Mars 09, 16:21:00
Jeg syns huset deres er enda koseligere en det bildene viste jeg Anne :cheers: Syns at det var et fantastisk sjarmerende hus og hage :flower:
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Tjorven26. Mars 09, 17:11:10
Klart vi vil høre mer, Anne. Og ei sånn \"skoeske\" kunne jeg mer enn gjerne tenkt meg selv, men det var de penga da.....
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: kaka26. Mars 09, 18:31:10
Tenk å ha et slikt fint sted! veldig artig at du viser oss bildene også! Fikk lyst på naboleiligheten jeg (men det er desværre mer lyst enn aktuelt)
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Ole26. Mars 09, 18:33:07
Du verden så herlig dere har det i huset deres! Jeg drømmer.........
Håper du vil skrive mer om livet på Skiathos.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: brit26. Mars 09, 20:15:47
Ja,lyst på naboleiligheten kan jeg si at jeg har......veeeeeldig lyst. :flower:  :flower:  Men aktuelt tror jeg nok ikke at det er desverre. Hadde vært koselig å blitt naboer Anne! Men vi får vel nøye oss med å komme på besøk.

Legger inn et bilde av druer fra Annes deilige hage.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne28. Mars 09, 16:23:14
Hei alle sammen og takk for at dere ville være med på en reise gjennom det største og det mest spennende eventyret i vårt liv. Det har vært veldig gøy for meg også for nå har jeg gått gjennom hele prosessen igjen. Jeg skjønner fortsatt ikke at vi gjorde det. Det er ikke oss og gjøre sånne \"gale\" ting. Det var et annet engelsk par som \"satt på gjerdet\" og ventet ut prisen på leiligheten...og den hadde gått masse ned fra utgangspunktet....og så kom vi! Vi hørte etterpå at de hadde bemerket at de var ved å godta prisen og skulle ta kontakt med megler, men så kom det noen normenn og bare kjøpte det sånn uten videre. Vi ødela hele opplegget for dem, men de hadde jo ventet ned prisen for oss...så sånn kan det gå om man ikke hiver seg rundt før Ola Normann kommer.
Jeg fortsetter med litt fra \"Livet som eier av Nr.5\" i en annen tråd.
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Gro28. Mars 09, 17:27:44
Gleder meg til fortsettelsen :-)
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: marjana28. Mars 09, 19:55:27
-Jeg fortsetter med litt fra \"Livet som eier av Nr.5\" i en annen tråd. -

Men hvor finner vi den tråden da du?
Artig lesning, og jeg vil gjerne høre om erfaringene videre. Og gjerne se flere bilder fra huset innvendig. Og hva skjer med leiligheten når dere er i Norge, noen som bor der og vanner og mater kattene?
Tittel: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: Anne28. Mars 09, 20:24:43
Tråden er ikke startet ennå. Du finner den under\" flytte til Hellas\" når den er igang. Det blir ikke lenge til, men den må modne litt i hodet først.
Tittel: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
Skrevet av: filhellener28. Mars 09, 21:24:25
Virkelig moro å få ta del i prosessen med å bli eier av en leilighet i Hellas,

- få lov å følge dere som har latt drøm bli virkelighet  :cheers:

Klart tråden \"Livet som eier av Nr.5\"  vil være av stor interesse :flower:

Jeg synes Nr 5 ser både koselig og praktisk ut  :iconbiggrin: