Hellasforum

Om Hellas => Seiling => Emne startet av: Haakon på 15. Juli 10, 14:53:21

Tittel: Marinaer i Kykladene?
Skrevet av: Haakon15. Juli 10, 14:53:21
Jeg har en langtidsplan om å anskaffe båt i Hellas. Jeg skal ned og øyhoppe nå i september og tenker å benyttet noe av tiden til å treffe båteiere i havnene eller helst marinaene rundtom.
Er det noen som vet hvor marinaene i Kykladene finnes. Og evt. i Samos-området.
Tittel: Re: Marinaer i Kykladene?
Skrevet av: IngeS15. Juli 10, 15:51:12
Sitat fra: \"Haakon\"
Jeg har en langtidsplan om å anskaffe båt i Hellas. Jeg skal ned og øyhoppe nå i september og tenker å benyttet noe av tiden til å treffe båteiere i havnene eller helst marinaene rundtom.
Er det noen som vet hvor marinaene i Kykladene finnes. Og evt. i Samos-området.


Hei Haakon

Vi har en fantastisk fin og moderne marina i nær tilknytning til Pythagorion havn. Her er hjemmesiden: http://www.samosmarina.com/ (http://www.samosmarina.com/)
Tittel: Marinaer i Kykladene?
Skrevet av: stein15. Juli 10, 20:58:34
Hei Haakon.
Dårlig med store marinaer i Kykladene. Ingen havner å leie båt fra heller så vidt jeg vet. I hvert fall har ingen av de store utleierne baser der.
Store marinaer finnes på Kos, Rhodos, Lefkas, Korfu, Athen. Og som Inge sier, Samos. Så er det en del mindre, f.eks Skiathos og Lavrion. På Skyros har de bygget en stor marina som står tom fordi den er så utsatt for vind og bølger.
Stein
Tittel: Sv: Marinaer i Kykladene?
Skrevet av: abeeha21. Aug. 13, 07:58:00
Vi er jo fortsatt i lærefasen og har på denne turen hatt et par fine netter i uthavn sør på Hydra - hvorav en med fullmåne og lært oss at Hydra som regel medfører en del "arbe", at tre middager på to uker hos Michael på Poros er en for mye, at du skal være lucky (og tidlig ute) for å gå til Spetses, at Porto Heli ikke står på drømmelista og at sydsiden av Ermioni er veldig bra hvis været er passe.

passit4sure   http://passit4sure.com/ (http://www.passit4sure.com/)
Certkiller ccie certification dumps   Certkiller ccie certification dumps (http://www.certkiller.com/CCIE-certification-training.htm)
Certkiller mcts certification dumps   Certkiller mcts certification dumps (http://www.certkiller.com/MCTS-certification-training.htm)
Certkiller 642-447 braindumps   Certkiller 642-447 braindumps (http://www.certkiller.com/exam-642-447.htm)
Certkiller 642-637 braindumps   Certkiller 642-637 braindumps (http://www.certkiller.com/exam-642-637.htm)
Certkiller 646-985 braindumps   Certkiller 646-985 braindumps (http://www.certkiller.com/exam-646-985.htm)
Tittel: Sv: Marinaer i Kykladene?
Skrevet av: Kristian21. Aug. 13, 15:18:46
Det er en base for seilbåtutleie på Paros
Tittel: Sv: Marinaer i Kykladene?
Skrevet av: ErikB23. Aug. 13, 09:52:20
Jeg vet ikke hva du legger i "anskaffe båt", men det er vel stort sett to hovedmåter - enten å kjøpe en eller å gå inn på en charterdeal. Vi har gjort det siste og er nå halvveis i charterperioden fram til høsten 2015 hvor båten blir 100% vår. Stort sett er vi fornøyde, båten ligger klar til oss når vi kommer og alt funker. Kjempeenkelt båthold og garantert ferievær både for seiling og bading. Det er mange aktører i dette markedet og med en charterdeal vil jo båten havne i en av de store marinaene. Her er basene til de jeg har avtale med som et eksempel (http://www.nomicos-yachts.com/charter-bases.html). Viktig at du gjør deg opp en mening om soliditet osv. før du går inn på noe slikt. Her har jeg intet å bidra med, men skal inrømme jeg har hatt noen våkenetter - det er jo dårlige tider i Hellas og charterbransjen er helt avhengige at vi nordeuropeere fortsetter å komme (i likhet med resten av turistindustrien).

Hvis du skal kjøpe/ta med båt sjøl (eller i sameie med andre) blir forutsetningene litt annerledes og du kan med fordel snuse litt etter andre marinaer enn de store. Jeg vet det er en del norske som har båten sin hos Vikos Marine (http://www.vikos-marine.com/) på Poros og også noen i Porto Heli (http://www.franks-yachtstation.com/) (som vel nok er kjedelig, men har ei veldig trygg og god havn).  Det finnes seff. mange fler, men det kan jo ha sine fordeler å velge en som er passe langt fra Athen (reisetid vs. pris). Jeg er litt usikker på om jeg ville lett så mye etter marinaer i Kykladene hvis jeg skulle plassere en båt jeg eide, det blåser til tider for j... i Kykladene så det er vel tryggere vinteropplag f,eks. på de plassene jeg nevnte.

Fanken, jeg så ikke på datoen på det opprinnelige innlegget før jeg begynte å skrive. Du har vel kommet lenger nå enn i 2010.