Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - filhellener

Sider: 1 2 3 ... 26
1
Athen og Pireus / Sv: Veggmaling i Athen
« på: 03. mai 15, 16:36:18 »
Selv om jeg hadde foretrukket at bygninger ikke var så "nedtagget" ( kanskje feil uttrykk om graffiti/kunst..? :-[)  som de er blitt i Athen de siste årene, så  har jeg "likt" det meste her.
For veldig mye av det er jo veldig fint utført, fargerikt og morsomt  :)

2
Paros og Antiparos / Sv: Paros rundt
« på: 03. mai 15, 16:14:17 »
Santa Maria er en av de flotteste strendene på Paros. Egentlig består området av 2-3 fine strender, og her er ofte mye folk i høysesongen. Man kan leie solsenger, og her er et lite utvalg av sportsaktiviteter. Her er også en taverna som serverer den nydeligste mat i rolige omgivelser. Siste bildet viser beliggenheten til tavernaen. Vi stoppet her og hadde en nydelig lunch. Det er selvsagt en fordel å ha bil eller scooter hvis man skal hit, men taxi fra Naoussa er også et alternativ. Jeg vet ikke om det går buss hit. Et annet alternativ er å ta badebåt fra Naoussa til Langeri og gå det siste stykket.

Enig i at det er ei virklig flott strand  :--

- og det går buss fra Naoussa, vi tok buss dit   :)

3
Hei, Hellas-entusiaster!

Jeg skal ordne en liten bade-ferie for min mann, den utflyttede sønnen og meg selv. Vi vil gi oss varmen i vold og dra i juli og ønsker oss dette:

- En vidunderlig, ikke overbefolket, strand med lys sand eller små, runde lyse steiner så vannet får den deilige turkise fargen. Friskt vann. Gjerne vendt mot solnedgangen for solnedgangsbad!
- En enkel taverna eller to i skygge i nærheten av stranden, med frisk og enkel hel-gresk mat for gedigne lunsjer. Ikke noe fancy.
- Et rolig husvære (uten bar- eller byggestøy, med en utesitteplass med bord, stoler og et par liggestoler/liggemuligheter.), max ca. 20 min kjøring fra stranden. Gjerne oppover i fjell.

Vi vil rett og slett bare være sammen og bade masse og godt, spise godt og hvile godt!

Er det noen her som har forslag?

Vennlig hilsen Ylva

Det er et "paradis" du beskriver her, Ylva, og det finnes :)  Men jeg synes det er vanskelig å komme med forslag,  jeg  har erfaring fra veldig f å steder i JULI/høysesong!
Vi reiser oftest t i d l i g vår, og s e n høst, og steder som tilfredsstiller "kravene" dine d a, kan oppleves helt annerledes i høysesong  :o

Paleochora feks er en by vi liker oss kjempegodt i  :smile12:
- at vi nå har bestilt et studio der  for hele november måned, for tredje år på rad, bekrefter vel det. M e n Paleochora i Juli tør  ikke j e g og anbefale!
Det er s t o r utleiekapasitet, masse små hoteller, pensjonat og private som leier ut, og sandstranda, som er ganske lys og fin, (men jeg har vel sett mer turkist vann andre steder...) og har vakker solnedgang, er nok temmelig full av folk og solsenger ut i fra hva jeg har h ø r t!
Kanskje noen her har vært i Paleochora i juli?

4
Hellas generelt / Sv: Lengtebilder
« på: 01. mai 15, 09:24:18 »
Satt "nettopp" der
- på HYDRA  :hjerte:

5
Paros og Antiparos / Sv: Paros rundt
« på: 24. apr 15, 18:45:51 »
Sitat fra: Ole

Kjører man over fjellet fra Parikia til Lefkes, kjører man forbi det lille stedet Marathi. Man kan knapt kalle dette en landsby, og et stopp her gjør man for å besøke de gamle marmorgruvene. De ligger litt oppe i fjellsiden ovenfor Marathi, og de er godt skiltet. Man kan få guidede omvisninger her, eller man kan utforske på egenhånd. Mye er avsperret av sikkerhetsmessige grunner, men det er lett å komme seg forbi sperringene)

I denne tråden har jeg fått kjennskap til mange "nye" interessante og FINE (ser jeg av bildene) steder å besøke på Paros, tusen takk, Ole  :)

Men... jeg reagerer på, i en ellers f l o t t tråd  :)  at du , som webmaster, vil /tør å anbefale at folk ikke skal "respektere" sperringer som er satt opp av sikkerhetsgrunner / "at det er lett å komme forbi sperringene" :o

6
Hilsen fra Hellas / Deilig morgen på Hydra
« på: 17. apr 15, 08:26:36 »
En liten hilsen fra en deilig morgen på vakre Hydra :)
Vi nyyyter balkongen akkurat nå, med denne utsikten, beklager bilder feil vei)


7
For noen flotte bilder vi har fått se :)
- og For noen fine og spesielle opplevelser dere har hatt   :smile12:
Nå ønsker jeg dere varmere og bedre vær framover😊

8
Alt annet / Sv: ...jeg føler meg litt lurt...
« på: 11. apr 15, 19:10:23 »
"I will issue the tickets today" er vel rimelig klar tale" - for så å fire dager senere plutselig ikke kunne gjøre det for "fully booked"? Et klart avtalebrudd, men lite man kan gjøre med det vil jeg tro.

Ja, det er nok lite å gjøre med det nå  :(  Men det føles bra og ha gjort et forsøk, så  jeg har sendt en "streng" mail  ;)

Når, eller hvis (?), du får et svar så er det fint om du legger det ut her, men kanskje informere dem om det avhengig av forumets eier/moderator mener om slike situasjoner?

Jeg fikk ikke noe svar,  det er jo dårlig!
- men siden vi kom ned en dag da ferjene, t.o.m Blue Star, ble liggende i Pireus, og vi fikk vite at ingen båter ville gå :o
- så snudde det seg til en fordel at vi først skulle reise om kvelden!
Vinden løyet, og vår Flying Cat til Poros gikk, kun litt forsinket!
 " Flaks i Uflaks" kan man vel si :--

9
Naxos / Sv: Påske 2015
« på: 11. apr 15, 16:53:40 »
Unnskyld at jeg bruker Påsketråden din, Anders :-[
Torsdagkveld var vi glad FlyingCat gikk til Poros, i går var det fortsatt kjølig og vind, men IDAG er det DEILIG :)
- og varmere/bedre skal det bli i morra, da skal v i og ta med badetøy når vi går til Askeli :)
Her er et bilde av ei som koser seg i seg i vannet idag :)

10
Alt annet / Sv: ...jeg føler meg litt lurt...
« på: 04. apr 15, 00:45:12 »
Ønsker dere god tur og deilige dager i Hellas  8) Du får vinke over til Antiparos fra meg når du kommer til Paros, da  :-* ;D

Tusen takk, Tjorven  :) ..., men jeg skal til Poros, så det nytter vel ikke å vinke over til Anti Paros ;)

11
Alt annet / GOD PÅSKE
« på: 02. apr 15, 23:05:56 »
Om en uke er jeg på Poros, der får jeg oppleve
G r e s k  Påske igjen :)
Men n å er det vår påske,  jeg ønsker alle her på Hellasforum:12
Musikk / Sv: Nu lyssnar jag på.... (gresk musikk!)
« på: 23. mar 15, 11:04:06 »

Minner om portugisisk Fado

ja? Har du en artist å anbefale? Jeg har en samleCD, som jeg en gang kjøpte for å orientere meg, men liker best å lytte til én artist av gangen. Og ikke nødvendigvis en av de gamle stjernene...Gjerne en up-and-coming, altså.

Ang. dennne låta med Maria Arni[; har hørt den med Xaris Aleksiou også. Men jeg synes denne er hakket hvassere, og liker det enkle arrangementet.

Har du hørt Dulce Pontes, therese? Hun er blant de kjente, så når du har en portugisisk samleCD, så har du vel det  :)

Grunnen til at jeg nevner henne, er fordi jeg har en (synes jeg) veldig fin Live dvd med konsertopptak  fra Herodes Atticus Theatre, den er fra 2004 og 2005, finnes sikkert på YouTube.

Den heter  "Mediterranean 30th - 40th Parallel", en musikalsk reise MESOGEIO og er med DALARAS, DULCE PONTES, Eddy Napoli, Mira Awad og Xalia Moustafa :)
De synger sammen og hver for seg  :)

Når det gjelder Maria Arni, takk for at du "gjorde meg kjent" med henne, jeg likte både personligheten og stemmen veldig godt  :smile12:, og enda så ung, kun 21/22 år, hun blir  s t o r.
Jeg fant et klipp fra hennes deltakelse i greske "The Voice" i 2014, der var Antonis Remos en av de 4 mentorene, jeg ble virkelig overrasket over at ingen av de 4 snudde seg/ville "ha" henne  :-[

Da jeg spilte klippet/lyttet til stemmen hennes første gang tenkte jeg "en ny Alexiou" er på gang  :)  Men f o r e l ø p i g er fortsatt Haris Alexiou min "nr 1" blant m a n g e kvinnelige greske favoritter :)
GRESK musikk BERIKER livet  :hjerte:

13
Alt annet / Sv: Dagens
« på: 21. mar 15, 20:04:56 »
Bare en, og den var ikke stor, men likevel så jeg idag, rekordtidlig her hos oss,
Årets Første Blåveis :)


14
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 838
« på: 21. mar 15, 19:27:05 »
K a n det være Nidri...?  :-\ ?

15
Naxos / Sv: Tur med to små
« på: 21. mar 15, 13:11:58 »
Dere har fått mange gode tips :)
Jeg tenkte jeg skulle supplere med et fastlandstips.
( Admirala her i Forumet er Peloponnesekspert og vil sikkert komme med flere tips)
Stedet jeg tenker på er TOLON, der er det en fin og barnevennlig strand, gode tavernaer, mange leilighetshoteller m/basseng( booking.com)  og ikke minst, har dere virkelig mange fine utfluktsmuligheter " i nærmiljøet" der på Peloponnes. Koselige små landsbyer og historiske steder, som feks Epidaurus,  og det er bare 9km til Nafplio, om dere vil besøke en spesielt vakker by :)
Om dere ikke vil leie bil på flyplassen, går det buss fra Athen - Nafplio den tar 2 timer. Fra flyplassen til busstasjonen går det også busser, men med to så små er vel en taxi bedre.
Hvis dere ordner ferien selv, i stedet for å kjøpe charter, er jeg ganske sikker på at dere kan koste på dere taxi direkte fra flyplassen til TOLON  :)
Det var mitt forslag, ønsker dere lykke til med planlegginga, og ferien, uansett reisemål  :sol:

Sider: 1 2 3 ... 26

Back to top