Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - filhellener

Sider: 1 2 3 ... 16
1
Jeg stiller spørsmålet: Er Dodekaneserne og Det nordlige og østlige Egeerhavet upopulære reisemål? fordi det er skrevet lite og skjeldent i trådene til øyene i disse områdene. Unntakene er Karpathos og Kalymnos. Samos er jeg stort sett alene om å dekke. Synes det er spesielt at det ikke stilles flere spørsmål til disse reisemålene. Kan det komme av at de som ønsker å reise til de greske øyer blir påvirket av all skrivingen om øyer i andre øygrupper?

Tja, hva skal man si om Kreta da, som ligger laaangt nede på statistikken her inne, selv om det i en årrekke har vært Nordmenns reisemål nummer 1 ?
Dodekanesene har 8000 innlegg og de nordlige og østlige over 10000 mens Kreta har så vidt over 3000.......

Ja, det er nesten utrolig, KRETA har ALT  :)

2
For min egen del leser jeg det som skrives her inne fordi jeg generellt er interessert i  H e l l a s! -  Fastlandet og øyene  :)
Det skrives m y e om enkelte øyer, spesielt i Kykladene, l e s Naxos, som ikke er m i n øy ( selv om jeg skal dit 3 av feriens 14 dager i sommer sammen med familien), men smaken er forskjellig :)
- jeg har m a n g e favoritter i Kykladene  :)

Men, det skrives da virkelig om Dodekaneserene her inne og, mange har gjort det! - og de Nord Egeiske!
H v o r påvirkelige de som leser er, vet de vel bare selv, men det er klart omtale og fine bilder kan bli tunga på vektskåla om noen er i tvil om reisemål.

Siden jeg hadde besøkt ca 50greske  øyer, Peloponnes, Parga og Athen f ø r jeg ble medlem på Hellasforum, har ikke mine valg etter jeg ble medlem blitt  påvirket til annet enn GJENSYN  :)
FRISTET av FINE BILDER :smile12: - ellers har jeg stadig en k ø av deilige øyer jeg  lengter tilbake til  :hjerte: ( - det er prisen man må betale for å ha besøkt så mange...)
- øyene jeg lengter tilbake til finnes i alle øygruppene, og selvsagt på Fastlandet  :)

Når det gjelder de Nord Egeiske/Samos :) -  var vi der i 1992 ( komb med Patmos), 1994 ( komb med Patmos og Ikaria), 1996 ( kun Samos) , i 1999 Chios/ Lesvos ( ikke Samos),
 i 2003 Fourni og Ikaria u t e n Samos)  i 2007 ( komb med Leros, Lipsi, Fourni og Ikaria), i 2009 kun Lesvos og i 2012 kun Samos  :)

ETTER å ha sett din presentasjon av  FINE BILDER/steder, Inge,  kommer jeg/vi sikkert  til å besøke Samos igjen, da for å leie bil og reise rundt på øya til a l l e de fine/trivelige stedene
vi enda ikke har besøkt :)

 Dodekaneserene er herlige øyer og b ør være populære  :)

Vår ferie i vår går til Rhodos og videre til Kastellorizo ( årets enste n y e øy)  Tilos og Chalki med to dager på Rhodos til slutt , til høsten flyr vi til Kos, etter et par netter i Mastichari reiser vi videre til Leros, Lipsi og Kalymnos før turen går hjemover :smile12:

3
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 787
« på: 14. apr 14, 16:19:03 »
( Ermioni er det ikke oppdaget jeg)
Svarte f ø r jeg så bildene dine fra Hydra, Stein... ;-)

4
- hvis det fortsatt finnes et bilde i testen min ;-) - må jeg si at dette var greit! -  takk, Ole :-)
Og, bildet er fra Villa Nostos i Mirtos Kreta:-)
( hvis jeg også kunne finne ut hvordan jeg setter inn tekst og smilies i samme innlegg som bildet nå så..    ;-) )

5
K a n s k j e  til og med j e g ....

6
Ioniske øyer / Sv: Kythira, en av de i ioniske øyer
« på: 09. apr 14, 21:52:40 »

Først, f i n e  bilder fra Kythira :--

Hva mener du med at Kythira ikke hører til de Joniske øyer lenger, tovenor?  ???
- *flyttet* til en annen øygruppe? - eller......

Jeg har vært både på Kythira og Paxos jeg og, men ikke i samme ferie da.

Til Kythira reiste vi fra Peloponnese ( ferje fra Neapoli) i Påsken 2003  :)
- vi hadde "base" i Kardamili, leide bil i 10 dager, den hadde vi med over til Kythira.
Øya e r herlig, vi bodde i Chora  :) - utsikten ned til Kapsali er vidunderlig vakker, det er ikke så l a n g t ned dit, men bratt,
 jeg synes b i l er et must på Kythira :)
Da vi reiste fra Gythio til Kissamos/Kreta i høst var lengselen s t o r  etter å gå av båten på Kythira :-[-  men siden det kun var forbindelse videre derfra en gang pr uke, var det ikke tid til det, ..... d e n n e  gangen!

Til Paxos reiste vi med utfluktsbåt fra Parga på slutten av 90tallet, vi hadde avtalt å bli med utfluktsbåten tilbake  tre dager seinere :)
Vi bodde i Gaios de tre dagene, og likte oss både der og i Lakka og Longos :-- 
I 2012 var vi tilbake i Lakka og Gaios på utflukt fra Parga igjen, da uten overnatting, men vi vil gjerne tilbake for å være noen dager ved en seinere anledning   :) -  :)en tur innom Anti Paxi og, profilbildet mitt er derfra, lekker strand :)

7
Hellas generelt / Sv: Lengtebilder
« på: 08. apr 14, 18:09:22 »
Hvor er de tatt, filhellener?  Fin og dekorativ "lengte"-ramme du har der også  8)

Det øverste er fra Kokkari/Samos og det nederste fra Porto Katsiki/Lefkas, Tjorven  :)

8
Jeg har også sett litt på Kastellorizo, Anita, og syns også den minner om Symi. Syns å huske at noen forumister var der i fjor, og la ut bilder derfra, men husker ikke i farta hvem.

Jeg var "nesten" på Kastellorizo da vi var  novembermåned på Rhodos i fjor  ;) Hadde planlagt en tredagers utflukt til dit  :)
- men siden det var usikkert med båter, ( alle båter ,t.o.m Blue Star, "forsvant" fra bookingsidene en periode, det gjaldt til andre øyer i Dodekaneserne og) - på Blue Star kontoret i Rhodos by visste de  kun "fra dag til dag" om det gikk båt eller ikke  ???

D e r f o r  står Kastellorizo fortsatt på Ønskelista mi  :)

- og Anita og Tjorven, dere har rett  :) - S y m i "ligner" :)
Det er tre vakre øyer i Dodekaneserne  som har samme byggestil/ligner hverandre, Symi, Chalki og Kastellorizo  :)

Nå håper, og TROR, jeg endelig drømmen blir virkelighet :--
- etter en natt nær flyplassen på Rhodos, flyr vi videre til Kastellorizo 6.mai, billetter er booket  :sol:

Noen andre som besøkt denne vakre øya?

9
Hellas generelt / Sv: Lengtebilder
« på: 07. apr 14, 23:37:12 »
Jeg skal ikke tilbake til disse to stedene i år, men dette bildet fungerer godt som lengtebilde for meg :sol:


10
Transport / Sv: Bør vi kjøpe båtbilleter nå ?
« på: 07. apr 14, 17:56:31 »
Vanligvis er det ikke nødvendig å forhåndsbestille/kjøpe båtbilletter  :)
- med noen unntak -  i tillegg til Høysesong/August, som Tjorven skriver (det gjelder spesielt i helgene), kan jeg anbefale å kjøpe billetter på forhånd om dere skal reise/forflytte dere i pinsen :) - i år er gresk påske, og dermed pinsen, samtidig med vår  :)

11
Hellas generelt / Sv: Vårblomstring i Hellas
« på: 05. apr 14, 16:58:31 »
Da prøver jeg meg på en reprise til av en filmsnutt som passer utmerket inn under dette emnet. Chios har noen flotte viltvoksende tulipaner i store mengder. Men det er det å være på rett sted til rett tid som er det vanskelige oppi dette. Men da vi var på Chios i slutten av mars, begynnelsen av april 2012 var vi veldig heldige med tidspunktet til å se disse flotte tulipanene i full blomst. Har som sagt lagt ut snutten en gang før, men tar en reprise i dag.......PS: Det er mulig å se snutten i full HD (1080p)

Blant ALLE  VAKRE bilder, fra deg og andre  :smile12: - vil jeg få si at den snutten med Ville Tulipaner på Chios var h e l t fantastisk, Ingaberentine  :hoppende:

12
En guide til øyloffing / Sv: Kjøre bil
« på: 29. mar 14, 15:58:17 »
Du har kanskje et spesielt kap for å leie/ kjøre bil og har tatt det med allerede ?
- ellers vil jeg si at det viktigste å nevne under "Kjøre bil" er at man har vikeplikt for de som vil inn i en rundkjøring, når man selv e r  i den!

13
Samos / Sv: Dagens bilde fra Samos
« på: 29. mar 14, 12:05:49 »
Takk for mange flotte bilder fra fine landsbyer / steder på Samos, Inge  :--

14
Hellas generelt / Sv: Lengtebilder
« på: 26. mar 14, 23:17:35 »

- men jeg må fortelle at dette er resultatet av "tekn feil"  ;)

Har du greid å fixe den "tekniske feilen"? Jeg får også opp dette på min jobbPC, og selv om bildene er flotte, syns jeg det blir finere med ett STORT bilde!
Nei, det har jeg ikke, vanligvis bruker jeg en av mine egne bilder fra fotoprogrammet mitt, da får jeg alltid ett stort bilde, er enig i at det er finere  :)

- dette var et bilde jeg fant, og lagret fra nettet, for å bruke til bakgrunn, det var ikke en jpg.fil, om det har noe å si  ???

 Nå har jeg lagt inn et av Chalkibildene mine igjen, lengter veldig dit og jeg, så det går bra  ;D


15
Hellas generelt / Sv: Lengtebilder
« på: 26. mar 14, 17:51:20 »
Ingen t v i l  om hvor jeg lengter aller m e s t  akkurat nå  ;) - det er jo s å vakkert  :smile12:
Og, om "kun" 40 dager så...... e r vi på Kastellorizo for første gang ;D- men jeg må fortelle at dette er resultatet av "tekn feil"  ;)


Sider: 1 2 3 ... 16

Back to top