Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - ninj

Sider: [1]
1
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« på: 17. Jan. 18, 11:16:46 »
Og her kommer avslutningskapittelet om selve husbyggingen. Det kan kanskje komme en ny tråd etterhvert som vi erfarer nye ting, men vi har nå bodd 13 dager i huset fra romjulen og litt inn i det nye året. Vi skulle ha vært der 14 dager, men på grunn av nasjonal fergestreik 12/1, måtte vi dra fra Ithaka én dag tidligere og ta en natt på hotell i Argostoli før vi fløy til Athen 12/1.

Vi kom til huset fra Sami på Kefalonia 29/12:Vi fløy til Kefalonia dagen før. Vårt faste bilutleiefirma på Ithaka drives av et ektepar der hun er fra Ithaka og han er fra Kefalonia. Deres faste bolig er på Kefalonia, men i sesongen er de stort sett på Ithaka. For å gjøre det lettere både for dem og oss avtalte vi nå at de møtte oss på flyplassen på Kefalonia og at vi avleverte bilen der. På den måten fikk vi også plass til å kjøpe en del grunnleggende uststyr som sengetøy, puter og dyne i Argostoli slik at vi visste vi hadde det vi trengte når vi kom til huset. I huset var madrassene på plass, det var fyr i peisen og Cosmote-nettet var installert. Vår byggmester og andre hjelpere kom innom etterhvert, vi fikk hjemmelaget vin og olivenolje i gave fra vår byggmester og fikk hjelp til å sette opp Wifi og få det igang.

Neste morgen sov vi lenge og ble vekket av at det banket på døren: det var våre naboer nedenfor, et engelsk par som bor i det blå huset nedenfor oss når de ikke er ute og seiler. De hadde også med en velkomstgave, en flaske olivenolje fra deres trær rett nedenfor vår tomt. Lokalt skal det være! Og så kunne vi gå ut på terrassen og se utsikten fra et ordentlig hjem (nesten, vi mangler gelender på terrassen, men det kommer):1. nyttårsdag oppdaget vi også andre naboer:Vi lot sauene være i fred og gikk videre på oppdagelsestur slik at vi kunne se huset nedenfra også:Mens vi var der, fikk vi testet en del praktiske ting og fikk startet noen justeringer (retting av instillingen til vannbåret oppvarming - dette inkluderte utilsiktet test av sikkerhetsventilen, avtalt at flisene i dusjkabinettet skal justeres slik at sluket virkelig blir laveste punkt der osv.) Vi fikk også kjøpt inn mer av det vi trengte: et spisebord, noen stoler og ikke minst to skrivebord og skrivebordsstoler slik at arbeidsrommet kunne brukes etter hensikten. Og som en liten topp fikk vi hjelp til å bestille en sofa fra Ikea (fra butikken ved flyplassen i Athen), og i dag fikk vi beskjed om at den var kommet til Ithaka og vil bli flyttet opp til huset til helgen. På grunn av fergestreiken måtte vi som sagt reise fra huset 11/1:Men vi var likevel fornøyde på fergen:

 [ Invalid Attachment ]

Og vi fikk tatt en dag med sightseeing på Kefalonia før vi dro til flyplassen og avleverte bilen dagen etter.

Vi har fortsatt en del ugjort med utearbeidene, men vi har lagt planer for dette og regner med at mye eller det meste er klart før vi kommer tilbake til påske. Vi går fortsatt på byggestrøm, og vi har en mistake om at dette må vår byggmester betale, så det er absolutt i hans interesse at huset blir godkjent som ferdig av byggekontrollen slik at vi kan få vanlig strøm. Når kontrollen har vært der, skal vi også få opp solceller på en del av taket - dette skal varme vann til bruk og gulvvarme, på den måten har vi tre alternative kilder for oppvaring av vanne: lysnett, peis og solceller.

I hovedsak er vi meget fornøyde med helle prosessen. Noen overraskelser og noen forsinkelser pga av byråkrati, men det kan man oppleve i Norge også. Det viktige, tror jeg, er at vi har og har hatt et godt personlig forhold til de involverte parter: eiendomsmegler, arkitekt og byggmester med full gjensidig tillit.

2
Alt annet / Julhelg
« på: 23. Des. 17, 13:40:19 »
Jag/vi önskar er alla en jättetrevlig helg, med mat,  umgänge och glädje runt granen.
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!

bengalow med hustru

PS. Ett stort tack till Ole, som orkar att hålla igång denna siten, så att vi kan få vädra våra meningar!!!

3
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« på: 18. Des. 17, 10:30:21 »
Vi har innimellom vært litt nervøse for at vi må finne et hotell (det er ikke mange åpne hoteller på Ithaka i desember) når vi kommer 29/12. Men så skjer det plutselig ting på huset. Karmer og skodder er nå mer eller  mindre plassert (vi kan se små kiler og annet som har med tilpassingen i åpningene å gjøre), det er også hoveddøren, og vinduer og innvendige dører er på vei:og fra innsiden (soverommet):Og noe vi setter veldig stor pris på fra vår meget hjelpsomme byggmester: vi har ikke kjøpt lamper ennå, hverken til inne- eller utebruk. Vår byggmester har da på eget initiativ fått satt opp midlertidige løsninger (av typen hengende lyspære) slik at det vil være lys i alle rom når vi kommer *og* utelys:

Vi har fått beskjed i dag om at OTE skal komme og sette opp telefonstolpe (for nett først og fremst) i morgen. Blir det noe kluss med det, er ikke det så farlig for disse to ukene. Selv om mobilnettet ikke er pefekt på tomten, har vi to forskjellige: Vodafone på min greske telefon og Cosmote som de norske telefonene kobler seg til, så litt nettverk har vi, og vi kan dra til Stavros noen kilometer unna og sette oss på kafé Margarita hvis vi må gjøre noe viktig på nettet. Og apropos nett: vi holder også på å bli uavhengige av lysnettet, vår generator har kommet:

 [ Invalid Attachment ]

Vi skal få leiebilen på flyplassen på Kefalonia selv om det er et utleieselskap fra Ithaka: paret som driver det bor nemlig på Kefalonia om vinteren. Så vi tenkte vi skulle ta en liten runde i utstyrsbutikker i Argostoli om morgenen før vi skal kjøre til Sami og ta fergen over til Ithaka.

4
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« på: 14. Des. 17, 09:24:47 »
Jeg har stor repsekt for de som velger å ha lemmer i tre da treet man får i Hellas ikke er av beste art og sol, regn, salt og vind sliter enormt på alt av treverk. De fleste moderne hus som bygges i dag har dører, vinduer, lemmer og sjalusier av metall, aluminium, og det er enkelt å holde pent, heldigvis!

Vi gikk opp litt i pris og valgte hardt afrikansk trevirke.

5
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« på: 13. Des. 17, 11:34:05 »
Og mens jeg skriver og er i kontakt med Ithaka, får vi plutselig bilder som viser at dører, vinduer og lemmer nå er på vei:


6
Athen og Pireus / Pireus 21.11.2017
« på: 22. Nov. 17, 21:11:31 »
Jeg vendte nesa hjemover fra Syros i går 21.11. etter nesten tre måneder i Hellas fra 27. august på Syros, og med forumtreff på Naxos, og en 10 dagers odysse rundt på øyene Donoussa, Amorgos og Paros etter forumtreffet.

Fra 25. september og frem til i går var jeg tilbake på Syros igjen. Der var det en del regn i det siste, og da var det var ganske kaldt, fuktig og rått, men strålende sol og ca 20 grader neste dag...

Jeg overnattet en natt i Pireus før jeg fløy hjem i går, og på vei til flybussen ca kl 10 om morgenen tok jeg en del bilder fra lokalmarkedet. Det var ganske kaldt og hustrig i Pireus også, ca 9 grader.


7
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« på: 19. Okt. 17, 16:30:39 »
Nå føles dety som om vi faktisk kan bo i huset i romjulen. Bygningsstrøm er på plass, men vi bestiller også et aggregat (generator) slik at vi har til pumpe for vann (inkl. sirkulering av oppvarmingsvann), kjøleskap og belysning i tilfelle det er noe kluss med lysnettet. Matlaging kan vi gjøre på gass. Vannrørene er prøvd, også oppvarning av varmtvann til husbruk med hjelp av peisovnen.Hullene for septiktanker kommer seg (en for kloakk og en for kjøkken/vask som skal kunne gå til hagen):Ute foran hovedinngangen kan vi nå se hvor vi skal plante sitrustrær:
8
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« på: 10. Okt. 17, 14:15:48 »
Tilbake i Norge. Vi er spente på om det kommer noe nytt om strøm snart, men ellers går arbeidet med uteområdene videre, og vi har tatt sjansen på å invitere lokale venner til innvielsesfest i januar (inkludert byggmester ...) Våre lokale kontakter tar også en oppfriskingsrunde med snekkeren som skal lage vinduer og dører, og vi har fått med at vi vil ha vinduer med myggnetting ihvertfall på soverom og bad, men med opplegg for å kunne sette inn myggnetting også i stue/kjøkken. Selv om dører og vinduer mangler, begynner det å se ut som et hus der til venstre for kirken:Og når vi se det på avstand, kan vi nesten se veien til stranden i Afales:

 [ Invalid Attachment ]9
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« på: 07. Okt. 17, 21:20:35 »
Vi venter fortsatt på at elverket skal koble oss til. I mellomtiden har det skjedd mye med utearbeidene, og mer og mer av rørleggeriet er gjort selv om badegulvet ikke kan få fliser før det har vært gulvvarme noen dager. Gulvvarme er avhengig av strøm for å pumpe vann gjennom systemet så det ikke koker over (bokstavelig talt). Men i dag hadde vår byggmester fått en avtale om å låne strøm fra en nabo, og det ble fyr og gulvvarme. Alt virket, og vår byggmester inviterte på barbecue i huset med vin fra hans egen vingård. Vårt første måltid i huset!

10
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« på: 30. Sep. 17, 14:08:04 »
Vi reiser til Ithaka på mandag, men i dag fikk vi bilder som viser at utearbeidet går raskt fremover:


11
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« på: 22. Sep. 17, 20:08:46 »
Nå er strømavtalen undertegnet i Argostoli (Kefalonia) og vi har håp om strøm fra neste uke. I mellomtiden begynner takrenner å komme på plass og det skal bygges trapp og en liten bilvei rundt den ene siden av huset der det er laget plass til en dobbeltkajakk mellom huset og sisternen.


12
Flytte til Hellas / Sv: Husbygging på Ithaka/Ithaki
« på: 19. Sep. 17, 12:05:49 »
Lysverket har nå satt opp en stolpe - og til vår overraskelse har den også et gatelys:Når vår entrepenør/arkitekt har vært i Argostoli (på Kefalonia, naboøya) og fått undertegnet de nødvendige dokumenter, vil lysverket installere en strømmåler (arbeidsstrøm i første omgang) og trekke ledning fra stolpen og til vår portstolpe med plass for måleren. Derfra er det allerede ferdig med ledninger inn til sikringsskap:


Sider: [1]