Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - filhellener

Sider: 1 2 3 ... 43
1
Hadde jeg vært tyve år yngre, i godt gammelt slag og hatt de økonomiske mulighhetene jeg har i dag, ville jeg ikke betenkt meg.

Er det ikke noen eksisterende form for kildesortering på Samos?


Jeg vet ikke hvor vanlig det er rundt på øyene, men på lille Chalki fungerer det.
Dette bildet tok jeg i fjor:Og dette, som dere ser,  i år :


2
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette 819 ?
« på: 18. nov 14, 22:11:39 »
 Ser ut som en b y og ikke "ut på landet" ;)
- jeg foreslår Karlovasi?

3


Hunden til Filhellener, 2. premie, var vel det som traff meg mest, i denne kategorien.- Skikkelig sukk ! :)

Oppdaget dette først nå :
Så koselig å høre, kaka, tusen takk  ^-^

4
Jeg tenker på dere, og håper dere har det så bra dere kan, omstendighetene tatt i betraktning  :-* :-* :-*

Tusen Takk,  Tjorven :hjerte:
- omstendighetene tatt i betraktning går det bra synes jeg!

I dag har Arne tatt stingene og legen var veldig godt fornøyd :)- d e t var godt å høre!!!
Det har blitt noen telefoner til SOS i Kbh, men nå er billettene til hjemreisen booket, i morgen skal vi på Konsulatet her i Chania, der får jeg "nødpasset", så reiser vi hjem torsdag formiddag :) Vi ser fram til å komme hjem nå :)

5
Vi var jo utsatt for en ulykke i fjor - Martin fikk revet opp hele underarmen helt inn til benet, og det ble mye sying og mye sykehus. I år ble det jeg som fikk hjernerystelse, kutt gjennom panna og øyebrynet og brakk håndleddet. IKke moro når sånt skjer på ferie. Håper dere ikke er skremt fra å reise mer. Og at alt har kommet på plass med pass og papirer. Godt å høre at alle har tatt godt vare på dere.

S å  u h e l d i g e  dere har vært, S Å alvorlige skader to år etter hverandre!!! - håper dere har brukt opp uflaksen for alltid, Frøken Sofie :)

Vi har ikke blitt så skremt at vi ikke fortsetter å reise  :) -men at denne " opplevelsen" har gjort "noe" med oss, som gjør oss litt mer "skvetne" enn vi har vært tidligere, har vi merket et par eksempler på allerede, noe annet ville vel vært nesten unaturlig?

Og nå er det meste på plass, vi reiser hjem på torsdag :)


6
Alt annet / Sv: Dagens
« på: 07. nov 14, 21:39:04 »
Synd det ikke kom med bilder, Filhellener, men ordene dine kan tyde på at dere har litt ferie, tross den leie hendelsen dere hadde tidligere.

Håper dere får noen gode stunder videre!

Takk, kaka, vi prøver å gjøre det beste utav det, vi fungerer fint, synes jeg  :)

Hvorfor jeg ikke fikk lagt inn bildene forstår jeg ikke???
- har lagt inn fra mobilen før, nå sto det "error"...
Skal forsøke e n gang til...

DET HJALP... :)

7
Aldri noe moro å komme ut for slikt , og det er nok ikke et sted på denne planeten en er 100% sikker på og unngå slikt.

Håper virkelig dere ikke blir redd for å dra tilbake. Og godt å se at dere fikk så god hjelp , det må være godt når en først kommer ut for noe slikt.


.
Så ikke dette før nå... så trist å blir utsatt for noe sånt, samme hvor i verden man er. :99wywy:

Takk for omtanken Gre18cce  :)
- og karri :)


8
Gratulerer så mye til 1.pl
  :juble: :juble:
F L O T T E bilder  :bravo:

9
Alt annet / Sv: Dagens
« på: 07. nov 14, 15:48:03 »
Typisk Paleochora er det at når havet "står på" på stranda på den éne sida av byen, kan det være ganske stille på den andre sida  :)
Disse to bildene er tatt med ca 5 min mellomrom i dag:10

TUSEN TAKK for medfølende ord og gode ønsker  :) :) Det varmer  :hjerte:

Bortsett i fra at jeg føler meg "matt"/trett, har jeg det bra, men jeg e r forberdt på at en evt større reaksjon! fortsatt kan komme...

E k s t r a  godt er  det at Arne ble utskrevet fra sykehuset i går  ^-^

OG, da de skiftet bandasjen ba legen han om å forsøke og bevege fingertuppene forsiktig e n gang, og han klarte det  :sol:

Vi blir i Chania til Arne har vært til kontroll f.k. tirsdag, så reiser vi til Paleochora og blir der til ny kontroll og fjerning av stingene 11.nov.

- så langt er oppholdet godkjent av SOS i København, vi forstår at IASIS klinikken er velrenomert og anerkjent hos legene der!

For å reise hjem tidligere enn planlagt trenger vi også tillatelse av SOS,
regner med at det går i orden, med legens anbefaling, det kommer vi tilbake til 11.nov.
 
Nå skal jeg ringe Ambassaden i Athen ang pass, det har blitt mange telefoner ...
Det hadde vært deilig å ha en gjennomgående booking med SAS hjem, Chania - Athen - København - Oslo,etter dette...,
kunne levere bagasjen her i Chania, og ikke se den igjen før i Oslo, m e n jeg er "redd" jeg må møte opp personlig på Ambassaden for dette ærendet!

Vi vil berømme alle vi har vært i kontakt med for effektiv og profesjonell behandling, god informasjon og "service", her har alt gått "på skinner"!
Vi tror ikke Arne kunne fått bedre behandling noe sted,
Norge inkludert!
Da vakthavende lege så at Arne ikke kunne bevege de to skadde fingrene sine, tilkalte han den ortopediske spesialisten, han kom i løpet av 15 min ca kl 24 om natten kun for å undersøke Arne, hadde d e t skjedd hjemme???

SÅ når dette, som i k k e skulle skje, først s k j e d d e, så har vi vært tatt godt vare på :)

Verten vår, Fotis, på Arocaria har vært en god støtte for meg disse dagene, han og Gayana ( rengj) er så varme og hjelpsomme.
 Det har vært så godt å bo her for meg.
Fotis har kjørt meg til Politistasjonen,   han har vært hos advokat med en kopi av Politirapporten vår, skal å få den oversatt til engelsk.
Jeg tenker/tror  at forsikringsoppgjøret kan gå raskere hvis vi leverer en rapport på engelsk sammen med den greske i Norge.

Igjen, Tusen Takk  :) 

11
Jeg har tenkt "skal, skal ikke?"...og har kommet til at det er "riktig" å fortelle hva som hendte oss mandag kveld..., IKKE for å "skremme", men for å si at også her i vårt elskede Hellas,
 k a n det skje, det vi (helst) ikke tror skjer h e r, men i 2014....ja, det h a r skjedd oss!

Vi var på vei hjem fra Gamlebyen i Chania til Nea Chora, kl var ca 22.30,  da vi, uten å ha hørt en lyd/merket noen som nærmet seg, ble overfalt..., jeg kjente et rykk i veska, samtidig falt vi overrende, ble ( i ordets rette forstand) påhoppet i siden/bakfra av to yngre menn, og falt overende.......
Vi ble  ikke t r u e t med kniv, og s å heller ingen kniv, men de brukte kniv for å skjære over håndtakene på veska, da håndtakene brast, tror vi kniven glapp, den laget kutt inne i hånda (over fingene) til Arne.....

A l t skjedde med "lynets hastighet", vi var naturligvis "fortumlet", mennene forsvant like raskt som de hadde dukket opp..., men de mistet kniven, ...den har politiet, men at de finner gjerningsmennene er vel usannsynlig!
- vi tror ikke de var greske, og iflg politiet og legene på sykehuset er de sannsynlig vis fra Algerie, Marokko, Tunis, Syria....

Kuttene til Arne var alvorligere enn vi trodde, to fingrer "virket ikke", nerver/sener (?) var kuttet, i går lå han operasjonsbordet i 6 timer!!!
Han ligger på privat klinikk med veldig flinke leger, heldigvis

Jeg informerer om dette for å si VÆR FORSIKTIG, v i er midt i alt glade for at det ikke gikk verre, når det først skulle skje!

Jeg mangler pass, kredittkort, kamera, mobil, et par hundre euro + noe "småtteri", veldig "upraktisk", men alt er sperret og det meste kan eratattes, men det er e k k e l t  å  ha passet/identiteten sin på avveie......

    

12
Dessverre kan jeg ikke få stemt, lørdag sitter jeg på flyet til Spania.

Vi reiser til Chania, Kreta i morgen  :smile12:

DER er det meldt s å dårlig vær de første dagene at det sikkert går greit å prioritere (inne)tid til avstemmingen.......

13
Da er fristen for innsending av bilder ute. 59 personer har sendt inn ca. 216 bilder! :) Da er det avstemning og resultater som gjenstår. Avstemningen starter på lørdag.

 :smile12: - det er vel ny rekord, Ole?

- bare ett "problem" når det er mange bilder, enda vanskeligere å velger hvilke jeg skal stemme på  :-\  :)

14
Tilbake til fotokonkurransen....... Kan et bilde som vant 4.plassen i en av fjorårets kategori også delta i årets konkurranse  :o  Det må da bero på en misforståelse, eller  ???

Jeg har og sett ( minst?) et bilde som har vært med tidligere, det går vel ikke an å konkurrere flere ganger med samme bilde? - selv om det er lov å "bruke opp igjen" bilder  man har lagt inn før .
( jeg holder åpen muligheten karri nevnte, at en annen fotograf har tatt samme motiv)

Jeg liker Fotokonkurranser, er litt for "seriøs", kanskje?  ;) Jeg  har selvsagt akseptert at reglene er det OLE som er suveren til å bestemme  :) - det er frivillig å delta, og det vil jeg  :)

Men hvilke bilder jeg s t e m m e r  på bestemmer jeg jo selv  ;)Og  jeg stemmer ikke på bilder jeg kjenner  igjen og husker hvem som har lagt  inn, det gjelder uansett hvor fine de er.

Det er min "barnslige greie" :-[

H e l s t hadde j e g ønsket at Ole hadde lagt inn bildene etterhvert i de ( i år) fem trådene, og presentert dem samlet, etter fristen for å sende inn bilder var ute, litt mer spennende og ingen mulighet til å få ideer til motiv i kategoriene ut fra hva andre allerede har lagt inn. :) Da kunne ingen L I K E bildene f ø r avstemmingen er i gang hvertfall  ;)

Men igjen, j e g har ikke noe jeg skulle ha sagt :) - og lever godt med det  :)

15
Reiseskildringer / Sv: Dining with Dimitra.....
« på: 22. okt 14, 18:22:49 »
hehe... har i grunnen ikke så mange bilder fra selve øyen... vi holdt oss i byen de få dagene. Det var spennende nok :-)

Den er da ikke så verst den heller  ;) ;D

- men synd hvis du ikke var i Nikia og Emborio...., da får det bli "neste gang"...

16
Reiseskildringer / Sv: Dining with Dimitra.....
« på: 22. okt 14, 18:10:56 »
Takk for herlige skildringer (som gikk rett hjem hos meg)  :-*  og alle de flotte bildene fra Tilos. Og heldigvis er det ikke slutt ennå  ;D  Gleder meg til dine inntrykk av Nisyros også, ei øy jeg heller ikke har besøkt. Blir spennende.......

D e t er ei fin øy det, Tjorven  :-- -
- vi har all grunn til å glede oss  :)

17
Himmel og hav,
for et landskap,
her kunne jeg levd det gode liv
til jeg ble preget av tidens tann.
SUKK !
  :ferie:
Jeg gjør det!!

Ja, du gjør det, og er fornøyd, det er bra  :)

Men,.... du var ikke innom t a n k e n på å gi karri en liten "honnør" ved f.eks å "like" da  ??? ( - unnskyld at jeg spør)

18
Himmel og hav,
for et landskap,
her kunne jeg levd det gode liv
til jeg ble preget av tidens tann.
SUKK !
  :ferie:

 :sol:  :goodjob:

19
Det har kommet inn s å mange f i n e bilder  :smile12:
- og flere blir det sikkert, så det blir ikke en enkel jobb å fordele stemmene  :-\ ;D

20
Du må ikke "undervurdere" Chalki, SveinB ;)
Chalki er med på "ruta" mellom Rhodos og Kos, vi reiste strekningen Chalki-
(Kos) - Kalymnos i 2012 :)
Dette bildet bekrefter at det er forbindelse flere ggr i uka fortsatt  :)

21
Av vertsfamilien vår på Lipsi i høst fikk vi gode nyheter :)
Om d e n informasjonen stemmer, noe jeg virkelig håper, blir det mye bedre forbindelser igjen i dette området f.o.m neste år :smile12:

5 ganger i uka skal det, etter planen, være forbindelse IKARIA - FOURNI - SAMOS - PATMOS - LIPSI   :)

 ( om ruta er "begrenset" til disse øyene, eller om båten går videre til Leros, Kalymnos og Kos, hørte jeg ikke noe om)

22
Peloponnes / Sv: Bilder fra Kardamili
« på: 18. okt 14, 18:57:02 »
Er det noen som kan fortelle oss hva det er bilde av på bilde nr 2 vi satte inn ?

Det er vel brønnen like ovenfor Gamle Kardamili?

23
Litteratur / Sv: Jenta under oliventreet
« på: 17. okt 14, 19:07:18 »
Takk for tipset  :)
Denne boka hadde ikke jeg hørt om, veldig interessant :)

24
Nå går det vilt for seg i kategoriene. Noen bør lese konkurransereglene, spesielt det om hvor bildene skal sendes og hvem som skal legge dem inn i kategoriene

Enig!

25
Chania og områdene rundt / Sv: Nea Chora/ Kalives
« på: 15. okt 14, 14:21:04 »
Har dere sett ut nåt hotel i Kalyves, Kari ?
Vi har tenkt oss dit i slutet av april og jag har kikat på Blue Sea hotel ved den lille hamnen.
Carin

Vi har bestilt via booking.com og skal bo på "Lion Suites" som også ligger ganske nær den lille havna og byen :)
Jeg skrev faktisk til Blue Sea og ba om et tilbud, det ser /høres trivelig ut. Jeg fikk hyggelig svar, men de hadde stengt for sesongen.
Det var litt vanskelig å "rive seg løs" fra Nea Chora , det blir litt færre dager der, men vi gleder oss til å være i et "nytt" område og, jeg tror Kalives blir bra  :)

26
Reisetips og spørsmål / Sv: Til Hellas i april
« på: 15. okt 14, 14:08:51 »
Vi har vært i Hellas i april  mange ganger, ANBEFALES av meg og  :smile12:

Du trenger ikke reise til en "grønn øy" for å ha det  blomstrende og frodig i april, frudiddi  :) - men best å velge øyer/steder hvor det  sannsynligvis er varmest/best klima så tidlig på året kanskje? -
selv om "vær ikke er som det var" , men er blitt "uberegnelig" også i Hellas.


Vi har vært på Rhodos, Karpathos, Kreta, Kythira, Hydra og flere steder på Peloponnese  i april, har hatt veldig fine ferier  :hjerte:

Jeg synes ikke du skal velge bort Kreta pga "store byer/områder heller, Kreta har a l t  :)
Du trenger jo ikke forholde deg til "store byer/områder" tenk på Kreta som fastlandet :)
Velg et sted/område, eller flere, dere ønsker å være, fly til den flyplassen som passer best av Chania og Heraklion, og reis  med buss, eller, om dere heller vil, leiebil fra flyplassen.
Kreta har et v e l f u n g e r e n d e bussnett, o g  en nettside det er greit å orientere seg/planlegge på, søk på KTEL og Crete.
Dette var ikke ment som  Kretareklame, j e g liker meg både d e r og de andre stedene vi har vært  :)

Her i Forumet trenger jeg ikke skrive så m y e om Mani / Kardamili og omegn  ;) Vi har vært i området i April et par ganger, og d i t kan jeg anbefale dere å reise  :)
Fordi det er så blomstrende og vakkert, o g fordi Kardamili er et suverent utgangspunkt for vandringer, og dere liker jo så godt å vandre  :)
Lilleput har ikke begynt sesongen enda, men ta fly til Athen og buss nedover.

Eller reis "hvor som helst" ellers  :) HELLAS er VAKKERT i APRIL og GRESK PÅSKE er en virkelig en f i n opplevelse og få med seg  :smile12:

27
Hellas generelt / Sv: Øyhopping 2015 - 22 dager MEN hvor ?
« på: 13. okt 14, 12:50:33 »
Hva med en tur til de Joniske øyer. Disse er så og si alle "grønne øyer". Har selv bare vært på en av de mindre øyene der, men de ligger og frister alle som en...........


Jeg er enig, de Joniske er vakre og spesielt grønne  :) Selv har jeg hittil besøkt Kefalonia, Paxi ( + Anti Paxi) og Ithaka av dem!- og Kythira, kanskje ikke l i k e grønn? - men veldig fin  :)

Kefalonia er jo fhv stor og har m y e  vakkert å by på :smile12:
Øya er lett å kombinere med Zakynthos, det skal være en fin gamle by d e r, o g på Korfu.

Sporadene er jo også grønne, så at dere har vært på, og likte, Skiathos. Hvis dere ikke har vært på Alonisos og Skopelos er jo d e t herlige og grønne øyer, selv liker jeg d e m bedre enn Skiathos  :)
- og, så skal vi ikke glemme Fastlandet !!!
"Problemet" er at det er altfor mye vakkert å velge i mellom i Hellas / på greske øyer  :)

28
Musikk / Sv: Eleftheria Arvanitaki
« på: 12. okt 14, 21:57:09 »

Hon har aldrig varit min favorit. En ganska tunn röst....
En och annan låt, ok, men i det hela...nej tack!

 men de flesta är inte favoriter, som Eleni Saligopolou t.ex...


Som i alt annet er det jo helt naturlig, og bra, at smaken er forskjellig  :)

At Arvanitaki er s t o r i Hellas vet jeg, men hun er  ikke min favoritt heller.

Vi er enige om de to nevnte, for sammen med Tsaligopoulou, kommer Arvanitaki ganske langt ned på min "liste", for jeg liker så m a n g e andre bedre!

- og jeg synes de to ligner hverandre ganske mye ( "tynne" stemmer), da jeg lyttet på en del av  konserten nå ( YouTube linken i denne tråden), lignet det såpass mye( i mine ører), at det kunne vært Tsaligopoulou som sang. Jeg har forresten sett Tsaliogopoulou på Stin Ygeia Mas en gang, og da likte jeg henne bedre pga personligheten, veldig trivelig  :)
- men å bare lytte til...., noen ganger synes jeg hun "synger som en katt"....


29
Reiseskildringer / Sv: Dining with Dimitra.....
« på: 12. okt 14, 12:36:34 »
Kjempefin tråd, Anders. Ti år siden jeg var på Tilos, men det ser ganske så likt ut fremdeles.

Bortsett fra endel nye småhotell/Pensjonater og Tavernaer har det ikke skjedd mye de siste ti årene nei.
Den virkelig s t o r e forandringen kom et år, eller to før! - vi fikk sjokk da vi kom tilbake til Tilos i 2005  :o - da hadde vi ikke vært der siden 1993 :)

30
Reiseskildringer / Sv: Dining with Dimitra.....
« på: 11. okt 14, 12:33:04 »
Noen flere bilder av "sentrum" og strandveien i Livadia.

"Gubbene" sitt møtested... det lokale "kråke-ting"?

(Attachment Link)

Koselig å være tilbake på Tilos via fine bilder  :) - og situasjonsrapporter :--
Vi har vært noen ganger på Tilos,  første gang i 1992 og sist i mai i år :)

"Georgios" er ikke stamsted kun for "gubbene", men også for mange turister, spesielt de "faste/ tilbakevenderne" , han har jo bordene på torget og, men det vet du sikkert  :)

31
Skopelos / Sv: Skopelos, Juli-august 2014
« på: 06. okt 14, 23:45:55 »
En strand vi ble veldig glad i, og måtte besøke flere ganger var Glisteri. Her har det vært strandtaverna tidligere. Men den er stengt, vistnok pga en eiendomstvist. Her hersker det ro og fred. Noen strandgjester er det, men langt ifra overbefolket. Vi stortrivdes her.  :hjerte34:
Flotte bilder fra Glisteri, Frost  ^-^
Vi likte oss godt der vi og, det var en fin vandring fra oss, bodde høyt i byen,  og dit :)
Virkelig synd Tavernaen var/er stengt, det var en veldig b r a taverna, trivelig og med deilig mat :)
Eneste minus der var veps, men de hadde et effektivt middel, røyk, som holdt dem vekk fra bordene, de hadde "noe" ( kaffe?) i askebegerene og tente på.


32
Hellas generelt / Sv: Hellas i pressen
« på: 06. okt 14, 11:43:20 »
I en voldsom trafikkulykke omkom fire personer mens 23 ble skadd da en lastebil forårsaket en massekollisjon på motorveien Egnatia, nord i Hellas søndag.

http://www.tv2.no/2014/10/05/nyheter/trafikkulykke/6088649

 :( - trist, uansett hvor det skjer

33
Sporadene og Evia / Sv: Skyros i september 2014
« på: 05. okt 14, 11:33:53 »
Vi er nok m a n g e som er glade for å få se bildene dine fra Skyros, Hakon  ^-^

 :smile12:

34
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 812
« på: 05. okt 14, 11:29:38 »
Er det på en Jonisk øy ?  :)

35
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 809
« på: 02. okt 14, 21:40:22 »
Kythnos... Kanskje :)

36
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 807
« på: 02. okt 14, 18:49:22 »
Enig med Anders,
Chora Folegandros  :)

37
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 808
« på: 02. okt 14, 18:42:59 »
Chora Serifos  :)

38
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 808
« på: 02. okt 14, 18:41:57 »

39
Sporadene og Evia / Sv: Skyros i september 2014
« på: 02. okt 14, 12:25:59 »
Tusen takk fra meg og, Hakon  :)
 Det nærmeste jeg har kommet Skyros er at vi booket flybilletter dit i sept 2o10! - flyselskapet ( husker ikke navnet) mistet konsesjonen og vi fikk pengene tilbake,.
Den gangen reiste vi til Peloponnes , og siden har det ikke blitt Skyros ...enda, men... ;)
Vi var i Sporadene ( Alonissos, Skopelos, Skiathos) for første gang i 2009, og vil gjerne tilbake  :) - kombinert med Skyros  :)
Alonissos var favoritten vår av de tre vi besøkte i 2009 :) Likte Skopelos veldig godt og  :)

40
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 805
« på: 01. okt 14, 23:02:50 »
Kimolos  :)

41
Reiseskildringer / Sv: Dining with Dimitra.....
« på: 28. sep 14, 12:06:49 »
hehe... nei... det ville overrasket meg- skuffet meg nesten?- dersom alle var enige i mine vurderinger av de ulike steder i Hellas. Jeg beskriver bare min opplevelse og hvordan jeg oppfattet det der og da, men "gamlebyen" var ikke "imponerende nok" til å døyve den voldsomme kommersialiseringen. Jeg har sett Alhambra og Segovia og Carcassonne... der har blitt bygget veldig mange store og imponerende ting i Europa opp gjennom århundrene.

Og jeg snakker ikke om Rhodos Øy... for den så jeg nesten ikke. Den har helt sikkert mye bra og by på.


 
Klart vi alle har lov til å mene akkurat det vi vil om steder vi besøker, det er jo veldig bra vi har forskjellig smak :)

Når det gjelder Rhodos B Y  har jeg et "hat/elsk" forhold  :)
Jeg har også gjort mine virkelig negative erfaringer i/med byen  :o - d e t enda jeg kun har vært der i april, i  mai og i siste uke av september, ikke h e l t høysesong altså, men.....
Så å reise til Rhodos BY + de nærmeste km på hver side av den, på den tiden du gjorde hadde j e g aldri gjort "frivillig"  ;)

Men , s å til "elsk"forholdet da  - under s t e r k tvil, men med anbefalinger om at vi ville få en h e l t annen opplevelse, leide vi oss et studio i charmerende omgivelser i Gamlebyen og bodde der November 2012!
- og d e t var vellykket  :smile12: - så Rhodos b y for meg er kun aktuelt i perioden nov - mars :)42
Reiseskildringer / Sv: Dining with Dimitra.....
« på: 28. sep 14, 10:44:12 »
[quote

Ellers... joda... fin liten plass. Antar der er ganske dødt når sesongen er over.
[/quote]

D e t har du rett i, Anders  :)
Vi bodde 2-3 dager i Lindos i november 2012, og hadde byen/stranda nesten for oss selv, bodde høyt i byen med vakker utsikt og trivdes utrolig godt  :smile12:

43
Alt annet / Sv: Dagens
« på: 26. sep 14, 18:59:42 »
Wow! Hel bue, - og så klar.
Jeg synes ikke det er så ofte jeg ser hel bue, så jeg var raskt framme med mobilen :)


44
Alt annet / Sv: Dagens
« på: 26. sep 14, 15:33:41 »
Ikke visste vi at det regnet, men ei lokal byge må ha kommet 😊

45
Chania og områdene rundt / Sv: Nea Chora/ Kalives
« på: 25. sep 14, 18:58:16 »
Vil tro rundt fem kilometer og tar rundt ti minutter med bil. Fra Plaka er det gå-distanse ned til Almyrida og stranden der, en veldig bra strand etter min mening. Hvis det blåser ligger deler av stranden godt beskyttet. Men for all del, Kalyves er en veldig hyggelig liten by også, men kommer litt an på hvor i byen du bor. Skal selv nedover i slutten av oktober og regner ikke med noe særlig strandliv da, og trolig er det meste av strandstoler tatt inn, kommer an på været.

Jeg håpet at det ikke var lenger, da kan vi jo gå både til Almyrida og Plaka  :) 
- at solstolene er tatt inn er bare en "bonus" for oss, jeg vet jo at det ikke er noen selvfølge at det er badevær, men o f t e er det veldig fint i slutten av oktober :)

46
Chania og områdene rundt / Sv: Nea Chora/ Kalives
« på: 25. sep 14, 16:22:17 »
Takk, mouche, Bicorna hadde sikkert vært et veldig trivelig sted å bo :)
Vi har planlagt å bo i Kalives,  vil gjerne bo nær havet, har erfaring med deilig badevann på Kreta i slutten av oktober!
Hvor langt/mange km er det fra sentrum av Kalives til Plaka? 

47
Chania og områdene rundt / Nea Chora/ Kalives
« på: 25. sep 14, 11:42:44 »
Akkurat n å gleder vi oss over den vakre høsten hjemme  :)
- men tanken på neste reise ligger der bak i hodet og varmer , den går til Kreta, der vi i år og har booket november måned i Paleochora  ^-^
Før vi reiser over fjellet til sørkysten er planen å være i Nea Chora, hvor vi trives så utrolig bra, har booket rom i 4 etg på Arocaria igjen :)

S e l v om vi trives s å bra i Nea Chora, har vi kommet på tanken og dele tiden, for å bli kjent med et helt nytt område for oss,  bo noen dager i Kalives :)
Vi har aldri vært nærmere Kalives enn Georgioupoli tidligere, selv om vi har vært veldig mange ganger på Kreta gjennom årene.

Mouche har gjort meg oppmerksom på området, det jeg har lest om Plaka og Kalives, høres ut til å være "noe" som passer oss :)
Hvis jeg ikke husker feil snakker Ninette og veldig "pent" om Kalives   :)

Det burde holde,  jeg tror vi kommer til å trives godt  :--


48
Hellas generelt / Sv: Lilleput Reiser.
« på: 25. sep 14, 11:25:10 »
Er det flere som har opplevd dette med Lilleput ?
I sommer reiste vi med Lilleput Reiser og hadde et par negative opplevelser på bostedet, samtidig hørte vi at Lilleput  fra neste år skulle utvide med antall rom der. Vi elsker Lilleput å deres reisemål skal fortsatt reise med de men ville sende de en mail om problemene som var der vi bodde, vi startet mailen med : Dette er ikke en klage men en orientering.
Svaret vi fikk tilbake var arogant-spydig og overhode ikke hyggelig, alt av problemer burde vi løse selv på stedet ikke bruke de som jobbet for lilleput . Underskrevet Frode

Jeg forstår h v o r skuffet du ble  :( - og Lilleput, med sine ( etter min mening)  a l t f o r  stive priser, burde i det minste yte ekstra hyggelig og god service !
Jeg synes Lilleput er heldige som har en så stor og trofast kundegruppe!

Selv er jeg altfor glad i å reise til å bruke pengene mine på Lilleputreiser, de er ikke i nærheten av å være konkurransedyktige når jeg "surfer" , dvs e n gang reiste vi med dem, det var i 2003, vårt første besøk i Kardamili :)
Det er veldig enkelt å booke flybilletter og overnattingssteder selv, anbefales  :)

49
En guide til øyloffing / Sv: Å reise med barn
« på: 22. sep 14, 11:27:12 »
Mitt inntrykk er at det er barnestoler på de fleste tavernaer.
Pastitio er en rett "alle" barn liker! :)

Jeg synes også at barnestoler er blitt mer vanlig  :) - men fortsatt er det nok mange steder det ikke finnes.
 
Når det gjelder barn og mat, tror jeg og at  Pastitio kan være blant favorittene  :) - dvs for de barna ( heldigvis de fleste) som kan spise det , og alt annet de synes ser godt ut!

- vårt yngste barnebarn har cøliaki,  da er utfordringen å finne noe som hun både tåler o g har lyst på! - det løser seg, det finnes mye glutenfritt på greske Tavernaer, men ofte ikke det hun har mest lyst på akkurat da.
Hun er selv veldig nøye på hva hun får i seg, naturligvis, hun vet hvor syk hun blir etter en snau halvtime hvis hun får i seg gluten!

 -så bare å kjøpe en is kan være litt av et "prosjekt" !- enklest er det å velge "småis"  fra supermarkedene med innholdsdeklarasjon på papiret.
Men isbarene med alle sine lekre variasjoner av is frister jo henne og.  Men siden det etterhvert finnes is m/ kjeks, ostekake m.m , så er det ikke nok at de vasker, evt tar en ny, skje til de iskulene
h u n velger.
De fleste stedene bruker samme skje til isen, om de har 20 typer is,  en smule kjeks/kake kan følge med, så om skjea er helt ren kan hun bli syk likevel, det skal ikke mer enn en smule til.

I år fant vi til hennes (og vår) store glede noen f å steder ( Naoussa og Athen)  som brukte  e n  skje til h v e r type is  :sol:

Det  finnes jo så mange mange sykdommer som er m y e verre!
Med cøliaki er man helt f r i s k ved å spise glutenfritt :) - men en "sosial" sykdom er det !
"Hjertet mitt blør" når vi sitter rundt tavernabordet og skal bestille, og alle, bortsett fra minste jenta, kan velge akkurat det de har lyst på :'(

Når d e t er sagt, gode, blide Ida e l s k e r  å være i Hellas  :smile12:


50
Hilsen fra Hellas / Sv: Anders i "Doddisene! 2014
« på: 20. sep 14, 22:18:22 »
Okay å høre..... har bra attraktivt blod jeg da :-)
Slik er det å være attraktiv, både fordeler og ulemper  ;)

Sider: 1 2 3 ... 43

Back to top