Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - filhellener

Sider: 1 2 3 ... 150
1
Hellas generelt / Sv: Valuta
« på: 18. mai 15, 10:04:19 »
Hei
Bare et lite innspill i debatten. Skal ikke kommentere priser, for det varierer like mye som logoer og farger på divere kort, men en liten ting kan nevnes. Er du i tvil og blir litt ubekvem av minibanken? (Skimming og lureri er jo tross alt litt vanligere i mellom- og søreuropa en det er her hjemme på furet værbitt) Men likevel må ta ut penger, bruk kredittkort. Skulle det være noe tull, ligger pengene dine trygt forvart på lønnskonto og ferien kan fortsette relativt uforstyrret. For ja, du får pengene tilbake ved svindel, men det kan ta litt tid. Noe som kan være litt klønete da middagen må betales i kveld.

Dette gjelder uansett om man er i Berlin eller i Athen. Må man ha cash, men føler minibanken er litt ugrei, bruk kredittkort. Kan fort blir litt dyrere en debetkort, men du kan sove godt videre i ferien.Vegard

HER beskriver du nettopp det jeg mener med bedre "trygghet" ved bruk av kredittkort, Vegard :)
- og om man i tillegg bruker et kort som ikke gjør uttaket dyrere enn debetkort, er det kun positivt  :--
(Dvs o m man har stabil økonomi, ikke "fristes" til å bare delbetale "gjelda" :o)

2

Tusen takk for disse FANTASTISK FLOTTE BILDENE  :smile12:

3
Hellas generelt / Sv: Valuta
« på: 16. mai 15, 22:56:58 »
Filhellener; som jeg skrev så er det mange forskjellige priser/betingelser. Og ikke minst har noen spesialavtaler gjennom ulike foreninger etc. For de som ikke har det så hentet jeg som et eksempel opp priser fra DNB, som ca 40-50% av befolkningen er kunde hos. Hver må sjekke de priser som gjelder for seg og sitt kort. Feriebudsjette blir neppe veltet uansett :)

Jeg er enig med deg i at feriebudsjettet ikke påvirkes særlig enten man velger det ene eller det andre  :) - ikke er det så viktig for meg at jeg vil argumentere mer heller.
Man må orientere seg, og velge selv  :)

Jeg vil bare si  det ikke er nødvendig å ha noen spesialavtale gjennom forening/firmaer for å ha et kredittkort uten gebyrer, jeg har ingen slik avtale.

4
Hellas generelt / Sv: Valuta
« på: 16. mai 15, 21:06:09 »
Om DNB hakon, jeg/vi har konto der, Mastercard hører  med i "pakka", men jeg bruker det ikke!

Er ikke et uttak med kreditkort med 0 kr i gebyr, billigere enn et med et Debetkort med Kr 35 i gebyr ???
 
To kort har jeg alltid med :)

5
Hellas generelt / Sv: Valuta
« på: 16. mai 15, 18:47:15 »
Du spurte hva jeg synes er utrygt ved å ta ut penger i minibank med Debetkort, SveinB....

Kanskje ikke mer utrygt enn hjemme...., men hjemme har jeg ikke alternativet med å bruke Kredittkort når jeg trenger kontantuttak, d e t er dyrt!

Virker som du har dårlige betingelser på kredittkortet ditt, hvis du både betaler gebyr, og enda renter f.o.m den dagen du tar ut penger i utlandet...
Jeg har samme betingelser som  jeg ser mouche skriver at han har, og er veldig godt fornøyd :)
Vi har en, rimelig og god, helårsreiseforsikring i tillegg. Selv om vi betaler alle reiser med kredittkort trenger vi jo det :)

Jeg betaler alltid h e l e fakturaen fra kredittkortselskapet når den kommer.
Det er først om man ikke gjør det at kredittkort trenger å bli dyrt!

6
Hellas generelt / Sv: Valuta
« på: 16. mai 15, 09:46:04 »
- bedre å bruke Debetkort ved uttak i minibank i utlandet???
 - mitt svar er NEI!
Det er det mange år siden jeg sluttet med, for min egen sikkerhets skyld.
- i tillegg bruker jeg et Kreditkort uten gebyr, så kun fordeler synes jeg.
Men det med å velge EURO, og ikke "tilbudet" med NOK er viktig.
Det kan være vanskelig og lese skjermene pga sol noen ganger, så vær obs!
PIREUS bank er en av dem som har "valget", men det er flere, kommer ikke på hvilke.

7
Hellas generelt / Sv: Hellas i pressen
« på: 13. mai 15, 23:01:33 »
Flere tavernaer i Plakias på Kreta ble flammenes rov - veldig trist for dem som er rammet nå i starten av en ny sesong......

Virkelig en katastrofe for dem  :( TRIST !

8
Så fantastiske bilder - både av broer og blomster! Hyggelig å få et innblikk i denne delen av Hellas også, som er totalt ukjent for meg! :)

Jeg gjør Fia's ord til mine  :smile12:

9
Reisetips og spørsmål / Sv: Hvor skal vi reise?
« på: 11. mai 15, 10:43:04 »

Når det gjelder det å velge reisemål er smaken veldig forskjellig. På greeka.com er det en location finder og ved å svare på noen spørsmål om hva en liker ved et reisemål kommer det opp 8-10 forslag.
Jeg har tatt denne flere ganger og den stemmer for meg. Her er link dit http://www.greeka.com/greece-travel/find-perfect-destinations.htm.
Lykke til.

Det var en flott link, mulighet til å velge riktg(e) reisemål,  hakon57  :) :--

Jeg svarte på spørsmålene, og svarene stemte virkelig godt  :)
- litt overrasket ble jeg over å se s å mange av favorittene mine,  et par steder jeg har hatt i tankene, men ikke vært enda, ble også foreslått   :)

10
Peloponnes / Sv: Bilturer på Peloponnes, våren 2015
« på: 04. mai 15, 10:11:53 »
TUSEN TAKK for fine reisebeskrivelser og alle VAKRE bilder, Katharina👍😍
Området ved Nedaelven har ikke vi besøkt, men det burde vi ser jeg😊
Men Methoni, Pylos og Voidikilia vekker veldig gode minner fra vårt første besøk i Kardamili, april 2003!
Da to vi to utfluktesturer,  først en til Gythio, Monemvasia(overnattet) og Kythira( overnattinger), etter å ha tilbrakt Påskeaften og 1.påskedag i Kardamili, reiste vi den vakre veien dere har gjort nå, vi overnattet i Methoni😊 Til Mistras tok vi også en tur😊
På tide å ta en reprise på turene snart!
Gleder meg til å følge dere videre😍

11
Athen og Pireus / Sv: Veggmaling i Athen
« på: 03. mai 15, 16:36:18 »
Selv om jeg hadde foretrukket at bygninger ikke var så "nedtagget" ( kanskje feil uttrykk om graffiti/kunst..? :-[)  som de er blitt i Athen de siste årene, så  har jeg "likt" det meste her.
For veldig mye av det er jo veldig fint utført, fargerikt og morsomt  :)

12
M e n Paleochora i Juli tør  ikke j e g og anbefale!
Det er s t o r utleiekapasitet, masse små hoteller, pensjonat og private som leier ut, og sandstranda, som er ganske lys og fin, (men jeg har vel sett mer turkist vann andre steder...) og har vakker solnedgang, er nok temmelig full av folk og solsenger ut i fra hva jeg har h ø r t!
Kanskje noen her har vært i Paleochora i juli?


Det var i juli vi hadde våre to overnattinger der, nærmere bestemt 29. til 31.
Klart det var en del mer folk enn vår og høst, men det kan på ingen måte sammenlignes med Platanias / Agia Marina for eksempel.

Ok, da har du erfaring fra Paleochora i juli :) - da gjenstår det som uansett er vanskelig når man skal anbefale til andre, v i er så forskjellige alle sammen!
I Platanias feks kunne jeg ikke tenke meg å tilbringe en ferie uansett tid på året!

13
Paros og Antiparos / Sv: Paros rundt
« på: 03. mai 15, 16:14:17 »
Santa Maria er en av de flotteste strendene på Paros. Egentlig består området av 2-3 fine strender, og her er ofte mye folk i høysesongen. Man kan leie solsenger, og her er et lite utvalg av sportsaktiviteter. Her er også en taverna som serverer den nydeligste mat i rolige omgivelser. Siste bildet viser beliggenheten til tavernaen. Vi stoppet her og hadde en nydelig lunch. Det er selvsagt en fordel å ha bil eller scooter hvis man skal hit, men taxi fra Naoussa er også et alternativ. Jeg vet ikke om det går buss hit. Et annet alternativ er å ta badebåt fra Naoussa til Langeri og gå det siste stykket.

Enig i at det er ei virklig flott strand  :--

- og det går buss fra Naoussa, vi tok buss dit   :)

14
Hei, Hellas-entusiaster!

Jeg skal ordne en liten bade-ferie for min mann, den utflyttede sønnen og meg selv. Vi vil gi oss varmen i vold og dra i juli og ønsker oss dette:

- En vidunderlig, ikke overbefolket, strand med lys sand eller små, runde lyse steiner så vannet får den deilige turkise fargen. Friskt vann. Gjerne vendt mot solnedgangen for solnedgangsbad!
- En enkel taverna eller to i skygge i nærheten av stranden, med frisk og enkel hel-gresk mat for gedigne lunsjer. Ikke noe fancy.
- Et rolig husvære (uten bar- eller byggestøy, med en utesitteplass med bord, stoler og et par liggestoler/liggemuligheter.), max ca. 20 min kjøring fra stranden. Gjerne oppover i fjell.

Vi vil rett og slett bare være sammen og bade masse og godt, spise godt og hvile godt!

Er det noen her som har forslag?

Vennlig hilsen Ylva

Det er et "paradis" du beskriver her, Ylva, og det finnes :)  Men jeg synes det er vanskelig å komme med forslag,  jeg  har erfaring fra veldig f å steder i JULI/høysesong!
Vi reiser oftest t i d l i g vår, og s e n høst, og steder som tilfredsstiller "kravene" dine d a, kan oppleves helt annerledes i høysesong  :o

Paleochora feks er en by vi liker oss kjempegodt i  :smile12:
- at vi nå har bestilt et studio der  for hele november måned, for tredje år på rad, bekrefter vel det. M e n Paleochora i Juli tør  ikke j e g og anbefale!
Det er s t o r utleiekapasitet, masse små hoteller, pensjonat og private som leier ut, og sandstranda, som er ganske lys og fin, (men jeg har vel sett mer turkist vann andre steder...) og har vakker solnedgang, er nok temmelig full av folk og solsenger ut i fra hva jeg har h ø r t!
Kanskje noen her har vært i Paleochora i juli?

15
Hellas generelt / Sv: Påbud om kortbruk?
« på: 02. mai 15, 11:25:34 »
Svært mange av mine greske venner ser dette som ren utopi, og viser ikke minst til dette som ble nevnt ovenfor:

Sitat
svært vanskelig å gjennomføre da det er mange av disse stedene som dette gjelder som ikke kan ta imot elektronisk betaling


Kanskje dumt å skrive det, siden jeg ikke legger inn link som bekrefter :-[  - men jeg har lest at forslaget er trukket tilbake.....

Sider: 1 2 3 ... 150

Back to top