Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - snoknud

Sider: [1] 2 3 ... 8
1
Flytte til Hellas / Sv: Overvintring på Kreta
« på: 07. Mai 14, 20:22:05 »
Det er masse hus til leie f eks i Rethymnonområdet. Byen er levende året rundt, 10 000 studenter, og mange aktiviteter.
Ta kontakt Act ved Ulpu, http://no.act-pro.gr
Ulpu snakker svensk oog driver et lite byrå, hun hjelper.

2
Om du tar direkte kontakt har jeg navn etc på flere bra alternativer i Rethymnoområdet.

3
Jeg får lyst til å besvare dette.  Det er mange ting å tenke på om en skal leie kjøpe på Kreta.  Vær nøye med at det er et bolighus, og ikke feriebolig.  Standarden på ferieboliger er ikkke den samme som boliger, jamfør hytte/hus i Norge.  Vårt første hus var en feriebolig og det var, på tross av "norsk" lufting, stadig fuktig i huset.  Kaldt om vinteren og varmt om sommeren.  AC greide ikke å holde fuktigheten ute.  Vi hadde varmekabler i hele første etasje, men disse var ikke tilstrekkelig så vi fikk montert vedovn, som ble bra. 

I det nye huset vårt som vi nå har hatt snart 3 år, er det dårligere ventilasjon, men med bedre isolasjon sentralfyr (på gass), samt peisinnsats, greier vi uten problem  å holde fuktigheten ute, og vi opplever huset som et godt, sunt hus.

Beliggenhet er og viktig.  Ikke vær for nær sjøen, det er alltid mye fuktigere nede ved sjøen, og i områder med turisme er det lite aktivitet, de aller fleste plasser, tavernaer og kafeer samt butikker, er stengt.  Det er ganske trist å oppholde seg i de områdene dag.

Jeg har kjøpt av grekere, for grekere. Hele handelen var gjennomført til punkt og prikke, innenfor tidsfrister, med de rette papirene.

Jeg stortrives på Kreta året rundt, gleder meg til å feire jul der nede, og har aldri et sekund angret på kjøp der nede. 

4
Et hotel som også kan benyttes er Adonis, ligger i gågate i Plaka, 5 min fra Syntagma. Sjekk denne lenken: http://www.hotel-adonis.gr/location.html.
Hotellet er helt enkelt, og vi har nå bodd der 3 ganger, forskjellige rom, men bestill med veranda.  Vi har betalt fra 46€ til 75€ avhengig av sesong.

5
Så fin og enkel tur.  Vi gjorde den fra andre siden, fulgte boka til Julie Benito "35 fotturer på Kreta", og gikk fra Nida Platået.  Dette var en vesentlig lengre og tyngre tur.  Og det var også der fort sett stein, stein og atter stein.
I Thronos er det en taverna vert som driver med natturer opp, så man får soloppgangen på toppen, det er en tur jeg gjerne tar.

Nattur med soloppgang på toppen hadde vært noe ja. Det får bli neste mål.  :)
Thronos, kjører du til Spili da og videre opp?
 
 
Nei, korteste tur for oss fra Pigi, er via Arkadiklosteret og til Thronos, da er du på toppen av Amaridalen, men det er fult mulig å kjøre via Spili og, og det gir en flott rundtur med bil.

6
Det var en god pris.  Alle meine tre turer til Kreta i sommer er vesetlig dyrere.  Vet de kan bli billigere med Ryan, men jeg liker de ikke, samme hvor billige de er.....

Mine reiser  går med Norwegian, vår sommer og høst, og kanskje til jul.

7
Buss direkte flyplassen er veldig ok, og kjør den ruta som går langs kysten, drøye timen, og en fin opplevelse med fin utsikt fra bussen.

8
Så fin og enkel tur.  Vi gjorde den fra andre siden, fulgte boka til Julie Benito "35 fotturer på Kreta", og gikk fra Nida Platået.  Dette var en vesentlig lengre og tyngre tur.  Og det var også der fort sett stein, stein og atter stein.
I Thronos er det en taverna vert som driver med natturer opp, så man får soloppgangen på toppen, det er en tur jeg gjerne tar.

9
Rethymnon og områdene rundt / Leiebil i Rethymnon
« på: 14. Mars 11, 19:32:20 »
Leii av lokale firma, det finnes mange, og det er bare å benytte seg av tilbudene.  Jeg har selv i 7 år brukt samme lokale firma Voyager , med denne adressen http://www.voyagerincrete.gr/enniuscms/ de leverer på flyplassen har mange norska kunder og gir utmerket service.

10
Kreta / Neste vinters tur er i planleggingsfasen
« på: 14. Mars 11, 19:20:58 »
Kartet du bruker er et helt ok kart, som jeg har i papirform i mange eks.  Vær oppmerksom på at dette er et kart som biluleiefirmaene bruker, derfor er det mange litt mindre veier som ikke er inntegnet.  Et godt planleggingskart er www.google.com/maps
Det er helt riktig at det ikke er vei mellom Hora Sfakion og Paleochora, men det er verd en avstikker å kjøre opp til Aradena.  Ellers er det kanskje en ide å ta båten til Paleohora t/r, men den går ikke på vinteren.  Det er jo helt ok å la leiebilen stå et par dager i Hora Sfakia.

11
Kreta / Neste vinters tur er i planleggingsfasen
« på: 07. Mars 11, 21:48:24 »
Høres ut som en grei tur, har gjort den motsatt vei for noen år siden og dette er jo helt greie hovedveier uten utfordringer til utstyr.  Om du skulle komme bort i snø, skulle det være over Ibros (ca 800 moh) eller over Omolosplatået (ca 1100moh), men ingen av disse passene må en jo kjøre.

12
Transport / Re: Taxi i Hellas
« på: 01. Feb. 11, 18:32:21 »
Sitat fra: \"Kristian\"
Fant denne for reservasjon av Taxi, men den gir også prisantydning

http://www.taxireservations.gr/

Fant forøvrig linken gjennom denne sida: http://www.angelfire.com/super2/greece/

 :?:

Sjekket pris på en tur jeg kjenner godt, Adele  - Hania flyplass, på denne basen.  

Prisen jeg fant ligger ca 30 % over det den faste prisen som står opplått ved drosjeholldeplassen.  Fast pris 80 € pris i basen 106 €

Noen tjener selvfølgelig ekstra på denne siden også.

Jeg bruker ikke drosje, men det står jo alltid drosjer på flyplassen.

Sider: [1] 2 3 ... 8