Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - bengalow

Sider: [1] 2 3 ... 291
1
Reiseskildringer / Sv: Peloponnes og Kythira april-mai 2019
« på: 17. Jan. 19, 14:46:03 »
Hela hamnen är en jätteparkering! Ingen fara alls! Det finns massor av upplysning om Nafplion från Admirala och hennes hemsida www.visitnafplion.net
Guld värd!!!

2
Hellas generelt / Sv: Hvor er dette. Romjulsquizz ( Løst )
« på: 03. Jan. 19, 10:34:28 »
Det finns ju två svar! Vilket av dom är korrekt?

3
Hellas generelt / Sv: Hvor er dette. Romjulsquizz
« på: 02. Jan. 19, 14:56:20 »
Kan det vara Samotraki?

4
Hellas generelt / Sv: REBUS 20
« på: 25. Des. 18, 14:04:00 »
Hippokrates

5
Poros / Sv: Video fra Poros 2018
« på: 13. Nov. 18, 13:07:01 »
Jag har sällan sett bilder/sekvenser från Grekland, som väcker en sådan lust att "återvända"!!! Men, vad gör man vid alla trappor med en rollator? Tack, för att jag fick njuta en stund, och tänka tillbaka...

6
Chania og områdene rundt / Sv: Strandrydding ved Kolymbari.
« på: 25. Okt. 18, 13:41:08 »
Amstaff är förkortning för "American Staffordshire Bullterrier" - alltså en Bullterrier...
I USA upptäckte man att Staffordshire bullterrier var den "bästa" av alla i hundslagsmål. Den importerades till USA i stora mängder, när dessa kamper förbjöds i England. Sedan korsades den med andra raser, men helt otvetydligt är Amstaff en Bullterrier+Extra. Pit=grävt hål där man släppte ner hundarna för att slåss, och det var nästan uteslutande Staffordshire Terrier som vann, och blev därigenom också kallade för Pitbull. Ett hemskt förflutet, som lever kvar än idag i deras gener. Tack för mig...

7
Chania og områdene rundt / Sv: Strandrydding ved Kolymbari.
« på: 25. Okt. 18, 12:31:19 »
Var Amstaffen också en del i strandrensningen. Dom är väl förbjudna i Norge?
Annars, behjärtansvärd insats!!! Jag förstår mig inte på folk, som bara slänger skiten ifrån sig och går från platsen. En fråga om uppfostran? Grekerna har ju alltid slängt saker omkring sig. Utefter vägarna såg man ofta spisar, kylskåp, dammsugare, sängar, madrasser...Hur är det nuförtiden?

8
Filmen handlar om en man, kommunist, som flyr till Ryssland efter inbördeskriget. När han kommer tillbaka efter amnestin, så är inte byn som han förväntade sig. Man skulle satsa på turism och bygga hotell. Men han motsatte sig att sälja sin mark, och blev utstött ur bysamfundet. Det sista man såg i filmen var, hur han och hans gamla fru blev satta på en flotte, som stöttes ut i havet, in i dimman - slut. Den som har läst boken, eller sett filmen "Eleni", med John Malkovich i huvudrollen, har fått en god uppfattning om situationen under inbördeskriget 1946-50. Grymhet och politik inom samma parentes. Inte undra på, att grekerna avskydde varandras åsikt. Allt tack vare engelsmännens och amerikanarnas felriktade "välvilja".

Tack, Heidrun, för att du lade in filmen. Slutet är annorlunda än det jag minns, men det finns säkert olika versioner.

Beträffande musiken, så gjordes plattan 1973, tillsammans med Xristiana. Då var Mitropanos bara 25 år, och lät helt annorlunda. Jag har säkert ett 50-tal CD, men denna jagade jag speciellt efter att ha sett filmen. Den har dock inget med filmen att göra, vad jag förstår, eftersom filmen kom först 1984.

9
I mitt huvud är Kythira hemorten för den gamla familjen i filmen "Resan till Kythira". Det är nog den sorgligaste film jag någonsin sett. Naturligtvis av Theo Angelopoulos...Fanns det några "minnesmärken" över det, som filmen handlade om, eller ev. inspelningsplatser?
Mitropanos har gjort en skiva, som heter "O dromos gia ta Kythira". Har du hört den?

10
En reseskildring av ett proffs - det märks att du är utbildad skribent, Admirala. Jag hoppas på mer intressant läsning och bilder!

11
Risberg! Det vet jag, men reseoperatörerna slutar gärna turen där, med en bussresa, då flyget hem går därifrån...

12
Hellas generelt / Sv: Greske rutebåter
« på: 24. Mai 18, 13:39:53 »
Har du någonsin träffat på en dålig raki, Heidrun?

Sider: [1] 2 3 ... 291