Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - fila

Sider: [1] 2 3 ... 101
1
Georgioupolis ligger mellom Rethymno i øst og Chania i vest og tilhører Chania fylke. Byen ligger i området Apokoronas, med flere fine landsbyer og et frodige landskap.
Elven Almyros møter sjøen ved Georgioupolis. Like før byen danner den en liten innsjø som er hjem for mange fugler og dyr.
Byen er prydet av mange eucalyptustrær og sypresser. Georgioupolis er liten nok til å ha bevart sin sjarme og stor nok til å dekke de fleste behov.
Stranden er langgrunn med fin sand og der er flere gode spisesteder der.2
Gresk natur / Sv: 102 Strender i Hellas 9/29
« på: 22. Juni 19, 12:03:20 »
I en serie korte videofilmer vil jeg dele opplevelser fra 102 strender i Hellas med dere:

Georgiopouli, Kreta
Coralli Beach, Nidri
Mikros Santa Maria, Paros
Skala Patmos


3
Hellas generelt / Sv: "Mine" morsomme memoarer BURSDAG
« på: 20. Juni 19, 19:46:56 »
Å bli overraskende invitert i bursdagsselskap er alltid hyggelig. Dette opplevde vi på en taverna på Lesvos for mange år siden. Der var det det levende musikk av lokale musikere, underholdning og god mat og drikke. Problemet var at det i tavernaens 2. etasje var en del studio. Beboerne i et av disse syntes ikke det var like morsomt som vi med ganske høylydt musikk etter hvert som kveld og natt skred på, så de klaget til eierne. Disse kom ut og beordret litt mer stillhet og ro, først og fremst henvendt til musikerne. Disse tok sine instrumenter og flyttet 3-4 meter lengre ut i tavernaen og bursdagsfeiringen fortsatte med like høyt volum. Alle var fornøyde, kanskje med unntak av de i andre etasje?

4
Grotten på Antiparos er kanskje øyens største attraksjon. Den er brukt både som et tilfluktssted og som et tilbedelsessted. Makedonske generaler brukte også grotten i det 4. århundre f.Kr. som et tilfluktssted etter deres konspirasjon mot Alexander den store.
Grotten ble utforsket i det 15. århundre. Den franske ambassadøren i Konstantinopel Marquis de Nouadel utførte i 1673 en julemesse på toppen av en stalagmitt som ligner et alter. Siden da ble stalagmitten kalt Holy Table og en innskrift ble plassert under det for å feire hendelsen.
Den eldste stalagmitten i hulen ligger ved inngangen og anslås å være rundt 45 millioner år gammel. Dette antas også å være den eldste stalagmitten i Europa. Det er totalt 411 trinn som fører til bunnen av grotten, som er rundt 100 meter dypt. Stalagmittene og stalaktittene er et fantastisk syn og danner unike og flotte former i alle størrelser. Ved inngangen til hulen ligger  kapellet Agios Ioannis Spiliotis, bygget i det 18. århundre.


5
Hellas generelt / Sv: "Mine" greske landskap Video nr 5
« på: 14. Juni 19, 08:13:58 »
Palionisos, Kalymnos
Chora Sfakion, Kreta
Antiparos
Panormitis, Symi
Skala Pothamia, Thassos


6
Kultur / Sv: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 3/10
« på: 09. Juni 19, 15:19:35 »
På våre reiser i Hellas har vi besøkt en rekke kirke, moskeer og klostre. I denne videosamlingen viser jeg noen av disse. Det er stort sett bilder av eksteriøret fordi det ikke alltid er lov å filme inne i bygningene.
Agios Savvas-klosteret, Kalymnos
Ekklisia Analipsi, Georgiopouli, Kreta


7
Kourtaliuotiko er en av de vakreste ravinene på Kreta. Vertikale klipper kan ses på begge sider, noen så høye som 300 meter. Ravinen er 2,5 kilometer lang og høydedifferansen mellom inngangspunktet og utløpet er 150 meter.
Det er lite vegetasjon i ravinen. Den består for det meste av kalkstein, og derfor er det mange små grotter underveis. Mange sjeldne fuglearter hekker her.
Et lite pittoresk kapell finnes omtrent midt på ruten, på vestsiden av kløften, inne i en hule.
Den eksotiske stranden Falassarna ligger 59 km vest for Chania og nesten 17 km vest for Kissamos, på vestsiden av Cape Gramvousa. På den nordlige enden av stranden er det ruinene av den gamle gresk-romerske byen Falassarna.
Falassarna er en av de mest berømte strendene i Hellas. Den er kåret til den beste stranden på Kreta og som en av de 10 beste strendene i Europa.8
Hellas generelt / Sv: "Mine" greske tavernaer 3/11
« på: 31. Mai 19, 21:00:28 »
Paradise Pool Bar, Alykes, Zakynthos
Taverna Old River, Lampi, Kos
Taverna International, Gialos, Symi
Taverna Mythos, Georgiopoulis, Kreta
Swell Bar, Megali Ammos, Skiathos
To Kapsouli, Telendos


9
Gresk natur / Sv: 102 Strender i Hellas 8/29
« på: 27. Mai 19, 13:35:27 »
I en serie korte videofilmer vil jeg dele opplevelser fra 102 strender i Hellas med dere:
Embros Therma, Kos
Emborios, Kalymnos
Nea Chora, Chania


10
Anidri Beach er en nydelig steinstrand 4 km øst for Paleochora. Det tar ikke mer enn litt over en time å gå fra Paleochora til Anidri. Det smakte godt med en kald Mythos og et bad i det klare vannet der.


11
Kokalas Resort i Georgioupoli er et godt sted å bo. Vi ble møtt med en liten forfriskning i restauranten når vi kom og en en hyggelig overraskelse i leiligheten. Leilighetene var fine og godt utstyrte, hagen med svømmebassenget og solstoler perfekt for å slappe av. I restauranten kunne vi kjøpe god mat og drikke og en gang i uken er det et hyggelig grill-party. Det er kort vei til den flotte stranden i Georgiopouli og til bysentrum, der en finner det meste av det en trenger. Best av alt; folkene på Kokalas er hyggelige og får deg til å føle deg hjemme.


12
Kultur / Sv: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 2/10
« på: 15. Mai 19, 18:12:44 »
På våre reiser i Hellas har vi besøkt en rekke kirker, moskeer og klostre. I denne videosamlingen viser jeg noen av disse. Det er stort sett bilder av eksteriøret fordi det ikke alltid er lov å filme inne i bygningene.
Gazi Hassan Pasha Moskeen, Kos
Agios Dimitros-kirken, Platanias, Kreta
Panormitis-klosteret, SymiSider: [1] 2 3 ... 101