Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - fila

Sider: [1] 2 3 ... 100
1
Kokalas Resort i Georgioupoli er et godt sted å bo. Vi ble møtt med en liten forfriskning i restauranten når vi kom og en en hyggelig overraskelse i leiligheten. Leilighetene var fine og godt utstyrte, hagen med svømmebassenget og solstoler perfekt for å slappe av. I restauranten kunne vi kjøpe god mat og drikke og en gang i uken er det et hyggelig grill-party. Det er kort vei til den flotte stranden i Georgiopouli og til bysentrum, der en finner det meste av det en trenger. Best av alt; folkene på Kokalas er hyggelige og får deg til å føle deg hjemme.


2
Kultur / Sv: "Mine" Kirker, moskeer og klostre 2/10
« på: 15. Mai 19, 18:12:44 »
På våre reiser i Hellas har vi besøkt en rekke kirker, moskeer og klostre. I denne videosamlingen viser jeg noen av disse. Det er stort sett bilder av eksteriøret fordi det ikke alltid er lov å filme inne i bygningene.
Gazi Hassan Pasha Moskeen, Kos
Agios Dimitros-kirken, Platanias, Kreta
Panormitis-klosteret, Symi3
Takk for mange gode tips om Parga-området. Vi har vært i Parga to ganger, første gangen i 2006. Da kjørte vi fra Parga til Kalambaka og besøkte Metheora (lunchstopp i Metsovo). Den gang var ikke motorveien helt ferdig, så vi kjørte litt inn og ut på den og måtte kjøre gjennom Ioannina. Metheora er en av våre største opplevelser i Hellas og slik ble vårt besøk fanget opp med gammel video-teknologi:Det var også hyggelig å kjøre inn på hovedveien og sørover. Der kan en bruke en dag eller to på å besøke Mesopotamos og Nekrmantio (Hades rike) og, nede ved havet, Ammoudia der en kan leie taxibåt til de blå grottene og oppover elven Acheron (eller Styx, som den het da Achilles ble badet der og gjort (nesten) udødelig)

Kjenner jeg ble litt inspirert til nok en Parga-tur.

4
Hellas generelt / Sv: "Mine" greske landskap Video nr 4
« på: 10. Mai 19, 10:55:22 »
Samos
Agia Marina, Symi
Kalymnos
Kourna Lake, Crete
Kos (seen from Zia)


5
Stoupa er en trivelig liten landsby på kysten av den sørlige Peloponnese- halvøya. Stopa ligger i området Messenia på Mani-halvøya. Nærmeste flyplass ligger i Kalamata som ligger litt over en times busstur unna. De siste årene har flere og flere turister oppdaget Stoupa. Det er rundt 20 restauranter som omgir veien langs stranden, noen få små hoteller og mange utleieboliger. Det er mange fine strender rundt området, inkludert Stoupa Beach, som er den mest populære. Like ved ligger Kalogria-stranden med en håndfull barer og restauranter. Ved denne stranden ligger hytten som den virkelige Giorgos Zorbas (fra filmen Zorba the Greek) bodde i. I vannet utenfor Kalogria-stranden er oppkommer av underjordisk ferskvann.6
Hellas generelt / Sv: "Mine" greske tavernaer
« på: 30. April 19, 17:08:52 »
Bengalow: mange av disse tavernabesøkene er gjort på dagsturer, da velger vi " første og beste". Oftest er de veldig bra. Ellers ser vi ofte etter de tavernaene som benyttes av lokale og går dit, det har fungert godt i mange år.

7
Hellas generelt / Sv: "Mine" greske tavernaer 2/11
« på: 30. April 19, 14:59:51 »
Her kommer noen flere tavernaer:
Taverna Agaio Pelagos and Poppys Taverna, Rina Vathy, Kalymnos.
Taverna Athina, Argassi, Zakynthos.
Taverna Nostos, Mastichari, Kos.
Taverna Manos, Nea Chora, Chania, Kreta,
Taverna Summer Sun, Spartochori, Meganisi.
Taverna Drosia, Platanias, Kreta
8
Rhodos / Sv: Ixia - flystøy?
« på: 28. April 19, 08:18:21 »
Nettstedet RHODOSFERIE skriver:  http://rhodosferie.net/ixos-ixia/

9
Gresk natur / Sv: 102 Strender i Hellas 7/29
« på: 25. April 19, 20:24:53 »
I en serie korte videofilmer vil jeg dele opplevelser fra 102 strender i Hellas med dere:
Spilli Ammos, Samos
Paleros
Krassas, Skiatos
10
Ja, polyanna, jeg er helt enig. På Poseidon Aparments and Studios var standarden ikke fullt så høy. Fra balkongen der fikk vi med oss all stasen nå skolen åpnet igjen etter sommerferien, men det var jo litt støyende å ha en skoleplass rett over gata.

11
Poseidon-hotellene i Paleochora er eid og drevet av Griorakis-familien. Vi bodde en uke på Poseidon apartments and studios, som ligger like ved skolen. Neste uke bodde vi på Poseidon Hotell som ligger like ved Pachia Ammos-stranden. Denne videoen er fra hotellet.12
Reisetips og spørsmål / Sv: parga
« på: 21. April 19, 11:40:51 »
Da vi var i Parga fant vi ikke så mye som var spesielt beregnet for barn, men vi lette jo ikke heller. Igoumenitsa er nærmeste større by, vel 30 minutter unna med bil. Det er også mulig å ta buss til og fra.

Sider: [1] 2 3 ... 100