Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Runar Solvik

Sider: 1 2 3 ... 8
1
Amorgos / Sv: Amorgos i juli, hvor skal vi bo
« på: 26. mar 18, 21:47:07 »
www.gtp.gr
www.openseas.gr
www.ferries.gr

Der finner du det du trenger! :-)

2
Hellas generelt / Sv: "Mine" morsomme memoarer
« på: 16. jan 18, 23:21:54 »
Når jeg leste dette så kom jeg på en episode vi opplevde på Antiparos med ATW for noen år siden. Vi reiste sammen med noen gode venner av oss på ATW tur, og den gangen var det omtrent bare cc50 man fikk leie, og de gikk ikke noe særlig fort. En kompis av meg hadde aldri kjørt noe slikt før, og han var også av den MEGET forsiktige typen. Stadig vekk kjørte vi fra ham for så å bli stående å vente på ham til han kom. På vei tilbake fra tur den dagen stoppet jeg på en bensinstasjon for å vente på ham. Jeg kjøpte meg en is og satt meg ned og spiste den opp før han etterhvert kom sigende oppover en meget slakk motbakke, og det gikk overhodet ikke fort. Midt i bakken ble han nådd igjen og frasyklet  av et eldre ektepar på hver sin trøsykkel. Når han endelig kom opp til bensinstasjonen og stoppet, så nektet datteren hans på 12 år  å sitte på med ham lenger. Hun var så flau over at faren på ATW hadde blitt forbikjørt av to pensjonister på trøsykkel i en motbakke. Jeg forsto henne meget godt og tilbød henne skyss......... ;D

3
Amorgos / Sv: Klosteret Hozoviotissa september 2017
« på: 16. des 17, 21:15:51 »
Vi var og besøkte klosteret i sommer, og det er et fantastisk byggverk som ligger på en fantastisk plass. Det artige er jo at munkene i klosteret lager en likør som blir solgt i butikkene på Amorgos. En annen ting jeg lurte på når vi var der var hvordan de fikk malt dette bygget. Det viste seg at de henger rett og slett i tau fra toppen når de maler. Man skal ikke ha høydeskrekk i den jobben der!  ;)

4
Skottland har mange fine plasser. Vi bodde i Aberdeen i to år og reiste mye rundt. Har vært tilbake flere ganger. Prøv Edinburgh i august, masse som skjer i august da det er festivalmåned hele august. Edinburgh er en fantastisk flott by, det samme er Aberdeen. Ellers så er vestkysten av Skottland et eventyr. Anbefales!

5
Små-Kykladene / Sv: Donoussa september 2017
« på: 03. des 17, 10:54:56 »
Når det gjelder kjøretøyer og bensin på Donoussa så er det vel slik at de enten fyller på andre øyer, eller at de har "fat" med bensin som de fyller fra. Det er iallefall ikke bensinstasjon på øya, og det var det faktisk eieren av bilen på bildet som sa. Forresten en veldig hyggelig fyr! Vi bodde hos ham på Makares Studio i sommer, en fantastisk flott plass rett bortenfor Iliovasilemas.

6
Små-Kykladene / Sv: Donoussa september 2017
« på: 02. des 17, 18:53:18 »
Man kan leie sykler der, men ikke bil eller andre kjøretøy. Det er heller ikke bensinstasjon på øya. Vi var innom Donoussa i sommer, og falt pladask for denne øya. Stille og rolig med noen fantastiske strender. Det var garantert ikke siste gang vi besøkte Donoussa. Anbefales på det sterkeste!😎😎

7
Kykladene / Sv: Naxos + en øy til
« på: 28. nov 17, 21:30:56 »
Hvorfor ikke småkykladene som f.eks Koufinissi. Den kan man ta som en dagstur fra Naxos om man ikke vil overnatte. Fantastisk flott øy med flotte strender og en farge på sjøen man knapt finner andre plasser. Antiparos er en rolig, flott og sjarmerende øy. Hvis du velger den så ville jeg besøkt den først, før jeg satte nesen mot Naxos og tilbake til Santorini. Santorini er flott, men det holder med to dager der slik at man får sett den. Det er mye turister der, og prisene er rimelig stive i forhold til alle andre øyer i kykladene. Et annet alternativ er jo Ios. Den er ofte omtalt som en ungdomsøy med høy partyfaktor, men jeg synes ikke det er helt riktig. Den har mye å by på for alle, og hvis man leier kjøretøy så finner man utrolig mange flotte strender rundt om kring på øya. Det er ikke lett å velge da det er mange flotte øyer, men halve moroa er jo planleggingen nå i vintersesongen da det er litt gufsete og kaldt her hjemme.

8
Bare til opplysning så er bildet mitt på 2.plass i kategorien gater, tatt i Tholaria på Amorgos. En utrolig sjarmerende landsby der det ikke var mye turister, og dermed en plass vi føle oss omtrent litt beglodd av lokalbefolkningen der vi ruslet omkring! :-)

9
Samos / Sv: Votsalakia er et paradis
« på: 16. aug 17, 00:30:23 »
Det er ikke så ofte jeg kommenterer innlegg, og Samos er overhode ikke en øy jeg har vurdert av ukjente årsaker, men jeg fikk lyst til å si takk for en enkel, grei og god beskrivelse av steder jeg aldri har hørt om. Jeg har savnet slike beskrivelser av steder og øyer i Hellas. Det er mange beskrivelser og anbefalinger av øyer og steder/plasser, men sjelden en god saklig begrunnelse av hvorfor/hvem/hva/hvor om de forskjellige stedene uten at man føler at man driver reklame for et/en spesiellt overnattingssted/taverna/øy/by. Her kommer det et innlegg som ikke favoriserer men opplyser, og det trigga meg litt. Det er faktisk første gang jeg ser nærmere på de tingene som er beskrevet i dette innlegget. Tommel opp!!

Jeg håper flere kan beskrive hvorfor de på en grei nøytral måte har falt for de forskjellige stedene/øyene/byene, og samtidig kan komme med en beskrivelse om hva som er bra og hvorfor, uten at man favoriserer en bestemt plass/taverna/bosted kun fordi man har vært der selv.

Jeg synes at innlegget om Votsalakia var et knall godt innlegg, og av en eller annen grunn ble jeg nyskjerrig på et sted som ikke har vært på min bucketlist, men som kom der nå!!

10
Kykladene / Sv: Vestlige Kykladene, valg av øyer
« på: 30. jul 17, 21:08:33 »
Hei. I det området vil jeg absolutt anbefale Milos og Kimolos. Bor man på Milos, som er ei fantastisk flott øy, kan man ta Kimolos som en dagstur fra Milos. Det går ferge fra Pollonia på Milos flere ganger om dagen, og Kimolos er en liten perle. Lei scooter/ATW og kjør avgårde. Mye flott og se på begge øyene, med utrolig mange flotte strender og turmuligheter, samt en del spesielle steder med flotte bergarter og farger. Mange snakker om solnedgangen i Oia på Santorini, og da kan jeg bare si at den er slett ikke dårligere fra Plaka på Milos!

11
Reiseskildringer / Sv: Amorgos
« på: 07. jul 17, 19:45:48 »
Vi har vært på Amorgos to ganger. Første gang for to år siden bodde vi i Katapola, i år bodde vi i Aegiali. Begge plasser er helt ok, men skal vi tilbake så velger vi nok Aegiali. Jeg synes personlig det er finere og roligere der med tilgang til finere strender i nærområdet, men uansett så er man avhengig av kjøretøy for å se øya, så det er vel litt hips om haps hvor man bor.

12
Naxos / Naxos juni 2017
« på: 24. jun 17, 23:34:26 »
Vi har nå fartet rundt i ca to uker og har nå kommet til ei av favorittøyene, som er Naxos. Vi har vært henholdsvis tre døgn på Astypalea, fire døgn på Amorgos, to døgn på Donoussa og nå fire døgn på Naxos. Det vi har opplevd så langt er helt fantastisk, og det vi har bitt oss merke i er at det i år er veldig mye mer folk på Naxos, dette kan vi si da det er 15. gang vi er på denne øya. Man gjør seg noen skildringer underveis, og det har også vi gjort. Vi har truffet veldig mye "eldre"  par, 60+, på alle øyene, på Astypalea var det mye italienere, på Amorgos mye franskmenn, på Donoussa mye svensker og nå på Naxos veldig mye tyskere. Vi har som regel reist til kykladene hvert år de siste 20 årene fra omtrent st.hans, og da har vi vært vant med å treffe stort sett nordmenn. Det har vært en fornøyelse disse to ukene å se at spesielt litt eldre folk har vært på øyloffing, og ikke bare norske storfamilier /vennegjenger som vi har sett og hørt mye av før. Etter årets opplevelser sitter jeg igjen med ett spørsmål, hvor er de norske pensjonistene?? Har alle kjøpt seg hus /leilighet i Spania eller Oba i Tyrkia? Noen som har noen tanker om hvor den eldre norske garde er, når det er såååå mye italienske, franske, svenske og tyske " pensjonister " på de greske paradisøyene?

Sider: 1 2 3 ... 8

Back to top