Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - operafantomet

Sider: [1] 2 3 ... 44
1
Mat og drikke / Endelig slutt på TINE Fetaost ?
« på: 06. Juli 11, 10:13:32 »
Hadde disse reglene eksistert for 50 år siden, så hadde vi ikke hatt yoghurt, edamer, pizza, tortilla og karri i hyllene i dag...

Jeg skjønner behovet for å verne om enkelte produkter, slik at en merkevare/P.D.O. beholder det høye kvalitetsnivået. Men historisk sett har det ikke vært slike skiller, og det har gitt rikere matkultur på tvers av grensene. Hva om det kun var dansker som fikk lov til å lage \"Danish\" (wienerbrød)? Og Edamerost, skulle den bare produseres i Edam?

At feta laget på kumelk er humbug, er jeg helt enig i. Men det burde være mulig å skille mellom ekte gresk feta og generell feta i merkingen. Feta er for meg en måte å produsere ost på, og slik tror jeg de fleste forbrukere tenker. Så får heller Tine presses til å lage feta på ekte måte.

(og jeg nevner ikke den utvannede Tzatzikien deres med et ord...)

2
Mat og drikke / Re: Gresk mat i Oslo
« på: 06. Juli 11, 09:51:29 »
Sitat fra: \"Kristian\"
Nei, men adresse skal være Kristian Augustsgt. 3, 0164 Oslo.
Like ved Hambros plass - Tinghuset


Mellom gode, gamle Adèle og en nyere dansebutikk kalt Doda. Har tilgode å gå innom Kalimera, men gleder meg stort til første besøk! Det ser fristende ut utenfra.

3
Lesvos / Re: En kjølig uke i Plomari, - med mange varme møter
« på: 17. Juni 11, 23:36:09 »
Sitat fra: \"kaka\"
Sitat fra: \"operafantomet\"
Jeg har så lyst til å dra til Lesvos at det er helt vondt! Spesielt etter dette...


- Kan du ikke det, da, Opera?   :roll:


Money, money, money....

4
Data, foto, lyd, mobil etc. / Bilder på nett
« på: 17. Juni 11, 23:34:05 »
Jeg har brukt http://photobucket.com/ i mange år, og er veldig glad i dem. Det er gratis, man kan laste opp forholdsvis store versjoner (dog ikke helt full størrelse, da gjør Photobucket dem automatisk mindre), og man kan få kode for såkalte \"thumbnails\" (små versjoner) til forum, nettsteder etc.

I tillegg kan man lage underalmun som kan være låste eller åpne for besøkende, og man kan gjøre lett redigering av bilder der.

Jeg har brukt dem i snart 10 år, og de har vært særdeles stabile. Veldig liten nedetid. Så ja, absolutt å anbefale.

5
Hellas generelt / Hellas i pressen
« på: 17. Juni 11, 13:48:06 »
Personlig ville jeg dratt. Av erfaring er Hellas en særdeles regional opplevelse, og på øyene og i nord bryr man seg i mindre grad om hva som skjer i Athen og omegn. JA, jeg vet at eventuelle hendelser i Athen vil ha stor innvirkning på hele Hellas, det er hevet over enhver tvil. Men det Hellas er blitt kritisert for - at hver familie hegner om sitt, at det er liten solidaritet for staten, og at alt kan skaffes med rette kontakter - kommer jo ekstra godt frem i disse dager. Når landet står på randen av konkurs, så beskytter man enda mer det lille man har. Og dette virker absurd nok til fordel for turister.

Det er klart at det vil bli krise om bankene tømmes og transport av mat, mennesker, medisiner og hva enn stopper opp. I tillegg kan det på kort varsel oppstå opptøyer i nærheten av en. Det er en risk man tar ved å dra til Hellas i disse dager. Men det er jo krisemaksimering på høyt nivå, litt som at hele sør-Italia kan bli et katastrofeområde om Vesuv har et nytt utbrudd (som den statistisk sett skal ha snart). Det er jo ikke som om man blir frarådet å dra til Pompeii og Napoli av den grunn.

Som ellers i livet gjelder det å ta valg, bruke hodet underveis, og snu i tide. Kanskje noen burde lage turistvettreglene...

6
Lesvos / En kjølig uke i Plomari, - med mange varme møter
« på: 13. Juni 11, 15:59:48 »
Jeg har så lyst til å dra til Lesvos at det er helt vondt! Spesielt etter dette...

7
Lesvos / Re: En kjølig uke i Plomari, - med mange varme møter
« på: 12. Juni 11, 07:29:48 »
Jeg har lyst til å printe ut det bildet av gresk salat. Så kan jeg klaske det i disken hver gang jeg bestiller det på norske kaféer, og får dvaske salatblader med noen tomater og litt feta på toppen. Jeg bestiller jo gresk salat fordi jeg vil ha ferske, oppkuttede tomater, paprika, rødløk og agurk som smaker sol! Om jeg vil ha bladsalat, så bestiller jeg nå faktisk det...

Takk for fine stemningsbilder. Gøy å se Hellas i regn også.

8
Mat og drikke / Hva er egentlig rotekte norsk mat?
« på: 12. Juni 11, 07:24:56 »
Litt på side linjen, men dog: jeg leser for tiden en av Norges første kokebøker, gitt ut av Karen Dorothea Bang i 1835. Og det er interessant å se de norske mattradisjonene på tidlig 1800-tall; hvordan de delvis er basert på utenlandske forbilder, og hvordan de delvis er tilpasset for å benytte norske råvarer. Det er mye supper og mye kalvekjøtt, men også lutefisk og farser.

Mest spennende var det å se at man allerede i 1835 spiste fløtegratinert pasta med parmesan i Norge!!

9
Mat og drikke / Re: Gresk vin med kvalitet
« på: 12. Juni 11, 07:15:08 »
Sitat fra: \"Heidrun\"
Og hva er det med folk. Dere kommer i forsvarsposisjon bare noen kritiserer noe som helst angående noe fra Hellas.


Jeg personlig gir katta i om Hellas kritiseres eller ikke (så lenge det er saklig). Men jeg kritiserer DEG for å forandre spørsmålet underveis - gå fra \"finnes det god vin fra Hellas\" til å begynne å diskutere om Hellas er et vinland par excellence.

Det er to forskjellige problemstillinger med to forskjellige svar, og det virker som om åpningsspørsmålet ditt bare var for å kunne fortelle HVOR dårlig du liker Hellas som vinland. Når du ignorerte alle svarene om at det finnes gresk vin i verdensklasse, så må du faktisk forvente litt frustrasjon. Det er kjedelig å bruke tid på å finne info og kilder, for så å bli avfeid av en som allerede har gjort seg opp en mening. ikke spør om du ikke er interessert i svaret. Grumpf.  :???:

10
Hellas generelt / Re: Lommepenger i ferien
« på: 09. Juni 11, 10:00:28 »
Sitat fra: \"polyanna\"
Sannsynligvis går det med rundt 40-50 euro pr. dag når jeg reiser alene. Kanskje mer? Jeg har aldri finregnet. Da inngår mat, drikke, parasoll ved strandbesøk, buss eller \'lokalbåt\', småutgifter. Utgifter til diverse ferger og overnatting kommer selvfølgelig i tillegg. Og taxi, stort sett bare fra flyplass til fergested.

Frokost inntas ofte på balkongen; kanskje litt frukt og yoghurt. Eller ferskpresset juice og kaffe på vei til buss eller strand.
Som regel blir det to måltider daglig på taverna, iblant bare ett - (veldig) sen lunch, kanskje det kan kalles tidlig middag? Pils til maten, eller et glass vin eller to om det er om kvelden- alltid fulgt av en stor flaske vann. Sist jeg reiste, gikk det ca seks liter vann hver dag. (Jeg bar en kveld hjem 10 liter vann og en flaske vin, det v a r tungt!) Ellers er det jo litt kafebesøk til ulike tider. Litt mat for kjøleskapet, balkongvin, frukt.  Aviser gidder jeg ikke kjøpe, jeg gjør mitt beste for å opprettholde \'isolasjonen\' og den gode feriefølelsen.


Tror vi er ganske på nett hva angår alenereise og budsjett. Mye småutgifter, ingen store utskeielser, men generell kos utover dagen.

11
Hellas generelt / Vind
« på: 09. Juni 11, 09:55:01 »
Jeg har ikke opplevd særlig vind på sommeren, men skal si det var vindfullt på Chios i september i fjor! Det blåste hver dag, i store mengder. Ble gæern. Men fant heldigvis ut at selv om man blåste bort i Chios by, så var bystranden underlig skjermet. Det ble en varm oase på en kald øy. Så trikset er vel å finne seg en lun krok om det blåser...

Støtter forslaget om Nafplion! Muligens den koseligste byen jeg har besøkt i Hellas, som en krysning av alt som er herlig Hellas og posh italiensk. Og ja, ikke særlig vind der, men derimot stor luftfuktighet.

12
Mat og drikke / Kopa og Ouzo
« på: 09. Juni 11, 09:50:18 »
Koupa bruker jeg kun til te, så det skal jeg ikke uttale meg om... ;)

Men ouzo drikker jeg på gresk vis, med en dæsj vann. Den er sterkest med en gang jeg begynner å drikke, og så er det stadig påfyll av ouzo og vann til jeg ikke aner blandingsforholdet. I Norge har jeg av og til i isbiter, men grekere er ikke så fan av dette. Det er noe med at is og ouzo danner krystaller som gir emmen ettersmak og gir mer hodepine. Men jeg drikker ikke ouzo i SÅ store doser, hehe.

Ouzo som ikke er blandet ut smaker merkelig nok ikke så ulikt som den med vann, men den er kruttsterk for systemet. Ihvertfall for mitt system... Så jeg drikker ouzo med litt vann, sjelden isbiter - på ganske gresk manér.

Sider: [1] 2 3 ... 44