Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Katherina

Sider: [1] 2 3 ... 120
1
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« på: I dag kl. 11:35:45 »
 :99wywy: Da rusler vi ned i "Gata" og litt i sidegatene.


En deilig pause på Aquarella.  ::) Vel, jeg var veldig tørst, men drakk ikke riktig alt alene.
2
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« på: 18. Feb. 19, 12:31:07 »
 :winking:Ser flere av dere vurderer eller har bestilt turer til Kardamili om dagen og da passer det vel godt å fortsette vandringen rundt i Kardamili. Bare for å fyre opp under lengselen og hjelpe dere med mimring. Mye kjent, kanskje en og annen ny vinkel. Gjør vel ikke noe om vi har sett det om og om igjen, når vi er glede i et sted og lengter.
For dere som måtte være være nye i området: Få et ørlite bilde av hva Kardamili har å by på av sin særegne sjarm, slik også andre steder har sitt særpreg.
Jeg holder meg i den gamle delen av byen.


Trappa opp til Pierides
3
 :bravo:Flott, Dag, da har dere noe å glede dere til gjennom seinvinteren og våren.

4
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« på: 16. Feb. 19, 12:10:41 »
 :bye: Mellom de forskjellige turene med bilen i nærområdet, ble det selvfølgelig turer ned til "sentrum".
"Kameraten" og jeg tok oss god tid.


Hotell Vardia troner vakkert på toppen.


Trappene opp til Vardia.


Det er alltid like gøy å ta bilde av pasjonsblomster. En liten utfordring å få det skarpt.

Slår av en liten prat med geitene  :D


Dere er vel på ville veier? Tengt dere ut på et eventyr?


"Titt deg!"

5
Paros og Antiparos / Sv: Video fra Parikia
« på: 15. Feb. 19, 13:16:24 »
 :D Et fint gjensyn med Parikia. Jeg hadde min andre greske ferie på Paros. Bodde i Piso Livadi og besøkte Pariakia flere ganger. Det var det året OL var i Athen og jeg var Pariakia da OL-flammen var innom Pariakia.
Jeg var der i 3 uker og likte meg veldig godt.

6
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« på: 15. Feb. 19, 11:55:57 »
  :blomst3: :kd66: Det er 1.mai og overalt pyntes det med vakre blomsterkaranser. Jeg setter meg ned med "familien" og rundt Anna bugner det av blomster. Vi koser oss, skravla går og Anna tryller fram en vakker krans, som pynter opp på gjerdet ved avsatsen oppe i 2.etasje.  :45fjj:

 :hjerte34:Dette er bilder som skaper en deilig lengsel i meg
Hun koser seg og får framt sin kreativitet. Et fint avbrekk fra de daglige gjøremålene


Med en favn full av roser
Jeg fikk også en rose - "For en rose ville hun skjenke meg"7
Peloponnes / Sv: Bilder fra Kardamili
« på: 14. Feb. 19, 19:04:16 »
Gratulerer med ny Kardamilitur. For oss som er blitt vant til å være der eller andre steder i Hellas en eller to ganger i året,  føler at det hører med i årsrytmen. 👍❤️vi er også så heldige at vi kan se fram til to turer. Men i år blir det annerledes,

8
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« på: 10. Feb. 19, 16:13:43 »
 :99wywy:Da fortsetter vi med litt til fra Ag.Nikolaos [ Invalid Attachment ]9
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« på: 09. Feb. 19, 12:18:32 »
 :blomst: Et lite stopp underveis i Ag.Nikolaos.

10
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« på: 08. Feb. 19, 09:26:32 »
 :bye:Hei, Vandrer! Når jeg tenker tilbake på vårferien, så jeg også selv at jeg fikk mye ut av den. Eller kanskje rettere,at jeg hadde en fin ferie med godt innhold.
Jeg koste meg hele tiden, både sammen med dere og om jeg var alene.
 :D Da tar vi turen tilbake fra Trachila. Jeg koser meg. Det er så vakkert. Oppover bergsidene er det som om det står i brann. Det gråe berget gir en fin bakgrunn til de små buskene i alle sine farger.
Alt det andre. Det er som om Skaperen har tatt fram paletten og fargelagt det hele med de nydeligste farger i den skjønneste harmoni. Jeg kjører sakte og denne gangen blir det flere stopp under veis.  :kd66:11
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« på: 07. Feb. 19, 12:28:58 »
 :teary: Hei,hei! Da fortsetter vi å rusle rundt i Trachila.


Det meste kan brukes til blomsterkrukker
Det var tid for en matbit. Det var utenom sesongen og verten (sønn til hun som driver den) på den lille tavernaen (som vi alltid besøker når vi er i Trachila), beklaget at de hadde lite å by på. Han var alene, men moren hans hadde laget noen kjøttkaker. Maten var god og mettet en sulten kropp.
Koselig selskap ved bordet. Ville gjerne ha en bit.


Også ble det dessert. Deilig syltet mandarin /klementin

 :haveaniceday:

12
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« på: 06. Feb. 19, 12:38:56 »
 :hfjjk:Da fortsetter vi turen med å rusle rundt i den lille kystbyen, som ligger helt på enden av veien fra Ag. Nikolaos. Jeg ønsket å få vite litt mer om Trachila. Vi har bare besøkt Trachila om våren og i september. Da er det alltid rolig her og vi møter bare noen få mennesker. Jeg har lagt merke til at flere av husene er pusset opp og flere er under restaurering og det er også noen små utleiebosteder her, så i høysesongen og i den gresk ferien får man nok et annet inntrykk av stedet.  :D
Når man kommer inn i Trachili, kommer man rett ned mot den lille havna. Det første sporet man finner fra Trachila i historiske dokumenter, er akkurat herfra. På 1700-tallet kom det mennesker fra området rundt Trachila, som ønsket å emigrere til Korsika og de ble tatt ombord i båter i denne havna. Trachila har også vært havn for landsbyen , Lagada, på 1800-tallet, som var i vekst på den tiden. Så hit kom båter med varer fra både andre steder i Hellas og Europa og tok med seg varer tilbake fra landsbyene. Stien som går fra Lagada og Thalames er også rester fra denne tiden. Når vi går rundt i landsbyen ser vi flere gamle hus. Noen er gjort om til feriehus, andre steder er de bebodd (ikke mange gjennom hele året, men om i sesongen av de som driver de små og få tavrnaene og bostedene) og andre er forfalt. Alt til sammen vitner om det historien fortaller. En gang var det alt så annerledes. Da var det livlig her gjennom hele året. Jeg prøver å se det for meg, der jeg rusler rundt. Båter kommer og går. Det losses og lastes. Esler og mulldyr lunter rundt med varer. Mennesker fra landsbyene kommer med produktene sine og det didkuteres priser og varer selges og kjøpes. Noen sitter og betrakter det hele og praten går om alt nytt både om familie, venner og verden forøvrig. Kvinnene haster rundt opptatt av de daglige gjøremålene. Det kommer små båter inn med dagens fangst. Det lukter mat fra husene. Ungene løper rundt opptatt med sitt, enten det er for å hjelpe til med arbeid, lek eller de skal til eller kommer fra skolen. Luktene? Ja, luktene er sikkert annerledes og sterkere. Lydene? Mer høylytt. Ja, enda mer høylytt enn der jeg går rundt. Nå er alt så stille. Det kan virke nesten utdødt.

 :) "Kameraten" og jeg har en fin stund der vi tusler rundt.


Et av husene som er under restaurering.


Dette bildet er tatt i 2015.


Innvendig. Hvem skulle tro at dette skulle bli et vakkert hus igjen?
Sider: [1] 2 3 ... 120