Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - pippi1

Sider: 1 2 3 ... 6
1
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
« på: 17. aug 18, 22:04:42 »
Men har alle overnattingssteder etablert seg  booking.com o.l.? Vil tro det koster litt å være der også.

2
Kykladene / Bestille eller ikke?
« på: 14. aug 18, 20:22:15 »
Har en følelse av at den "gamle" måten å øyhoppe på er litt på tilbakegang med hensyn til måten å skaffe seg rom. Virker som de fleste nå bestiller på forhånd. Hvis man da nå ikke gjør det risikerer man derfor å komme til en øy med veldig begrensede muligheter for å skaffe bosted og må kanskje betale mye mer enn man ellers ville gjort. Flere som har gjort seg lignende tanker?
Vi har bestilt rom på Milos de fem siste dagene i august.
Har lyst til å prøve en natt på Kimolos før vi drar videre, og tenker da at kanskje Sifnos kan være aktuelt et par netter. Siste natt blir i Athen.
Er det mye som taler for å forhåndsbestille den tenkte overnattinga på Sifnos, som blir 31/8 eller 1/9 (avhengig av om vi drar til Kimolos) - 3/9, eller er det fortsatt muligheter hvis vi ønsker å la reisen bli til underveis? Vi er kun to voksne, og liker det enkelt, men rent og helst litt sentralt

3
Kreta / Sv:Bosted på Kreta
« på: 19. jun 16, 22:16:53 »
Vel! Situasjonen er forandret, i og med et uhell med foten, så nå sitter jeg er med gips. Gipsen er av når vi reiser midt i august, så tur blir det! :D Planene om loffing og motorsykkel legger vi på is i år, og sikter oss heller inn på en rolig hotell- og strandferie.
Noen som kan anbefale en by som tilfredsstiller disse ønskene?
- Liten eller middels stor pittoresk "genuin gresk" by/landsby
- Fin strand
- En håndfull gode og trivelige tavernaer og kafeer
- Hyggelig "levende" bymiljø
- Ikke "overturistifisert" (Platanias)
- Små familiedrevne hotell nær strand og by

Fra før har vi vært i Rethymnon. Fint der, men nå ønsker vi oss et mindre og koseligere miljø.
Vi har vært en del i Kykladene, nevner at vi liker oss i byer som Prokopios og choraen på Naxos og i Adamas på Milos. Liker oss ikke så godt på Antiparos f.eks, vil helst slippe å bo der nordmenn er overrepresentert

4
Kreta / Sv: På loffen på Kreta
« på: 30. mai 16, 14:02:40 »
Takk for svar til dere
Gooner: Fantastisk reiseskildring😊Skal notere meg mye av dette!
Mouche: Tanken har slått meg også at det kan være litt fullt på denne tiden😕 Men hadde veldig lyst til å bare reise å la turen bli til underveis... så har fortsatt lyst til å ta sjansen på det...

5
Rom/studios/hotell / Sv: Ios/Milos/Kimolos
« på: 29. mai 16, 13:29:14 »
Kan anbefale overnatting på Milos: https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g635606-d2212636-Reviews-Ageri_Milos-Adamas_Milos_Cyclades_South_Aegean.html
Nicholas som driver dette er en energibunt med oppkomme av opplysninger om hele øya. Henter og bringer.

6
Kreta / Bosted på Kreta
« på: 29. mai 16, 13:08:21 »
Nå er feriebillettene bestilt! I år ble det tur retur til Kreta med Ryanair midt i august. Vi er to voksne på rundt 50, og målet er å loffe hovedsaklig på sørkysten.
Tenkte å bestille første overnatting i Chania by, leie en stor motorsykkel og ta det derfra.
Ønsker i den forbindelse tips og råd om steder vi bør besøke, bra bosteder, koselige landsbyer etc.
Når det gjelder bosteder liker vi de små enkle familiedrevne, gjerne i eller rett ved en landsby. I Chania hadde det vært fint med noe sentralt men billig.
Noen som har erfaring med motorsykkelkjøring på Kreta?
Alle innspill, tips og råd tas takknemlig i mot ::)

7
Milos / Sv: Spisesteder på Milos
« på: 17. aug 15, 20:28:15 »

Gratulerer med godt valg av ferieøy!
Husker ikke så godt navn på restauranter men "gyros-sjappa" i "main street" i Adamas har en koselig bakgård med tradisjonelle greske tavernaretter. Ellers kan jeg anbefale fiskerestauranten på havnepromenaden.
Ved vulkanstranden Paleochori lager de mat og steiker den i varme kilder under bakken. Vi har ikke spist der men har hørt av andre at den kan anbefales. Siden det har vært så folksomt der når vi har vært der har vi i stedet gått på en av tavernaene litt lenger fra stranda. Pelagos bl.a. husker jeg var bra. Trur det var der de hadde litt uvanlige varianter av både tzatzikien og den greske salaten.
Nå spurte du ikke om bosted, men hvis dere eller andre er på leiting etter det kan jeg anbefale Ageri. Verten står virkelig på og har alltid tips om strender og hva man kan se og gjøre. Ikke minst restaurantanbefalingene hans er verdt å få med seg.
Håper dere kommer til å like dere på Milos, det er en fantastisk øy og verdt å bruke tid på!

8
Mykonos / Bosted på Mykonos
« på: 24. mai 15, 12:56:42 »
Ved bestilling av flyreisen til Kykladene i vinter var Mykonos - Athen - Oslo det beste hjemreisealternativet, både på tid og pris. Mykonos har aldri stått på vår liste over øyer vi har ønsket å besøke, men kan sikkert være verdt et besøk likevel. Vi oppholder oss på Naxos i dagene før og tar oss over til Mykonos dagen før hjemreise som er 5. juli.
Vi er to voksne og to tenåringer, og ønsker altså å finne et rimelig overnattingssted. Det bør være 2-roms leilighet eller to dobbeltrom. Prisene der er jo vanvittige, så vi håper å finne noe som ikke er så dyrt.
Kan det eventuelt lønne seg å bare satse på å finne noe blant romutleierne på kaia?
Flyreisen hjem går 06:40, så vi bør bo i nærheten av flyplassen

9
Enig i det Tjorven skriver om Milos, men vil legge til at dere må ta en badestopp i Kleftiko-bukta

Google gjerne etter flere bilder fra dette nydelige stedet. Dessverre var dette det eneste jeg hadde på denne maskinen

10
Reiseskildringer / Sv: Sommerferie i Kykladene 2013
« på: 30. des 13, 12:45:05 »
Tungvint, ja. Men det går. Naxos og Milos er våre favoritter og vi har vært på begge øyene 3 ganger. Den ene måten er  å ta fly til Milos hvis man reiser via Athen, det har vi gjort 2 ganger, den ene gangen med overnatting i Rafina. Ellers er man avhengig av hurtigbåter, og det kan være noe usikkert i vindfulle perioder. Nel Lines har også hatt rutebåt mellom øyene (Aqua Jewel) bl.a mellom Naxos og Milos, men den gikk ikke i år, ikke da vi var der i hvert fall, selv om den sto oppført på GTP

11
Reiseskildringer / Sv: Sommerferie i Kykladene 2013
« på: 29. des 13, 16:22:16 »
Første et par fra Oia
61172-0


Magisk å følge eselfølget med øyene opp mot Fira
Solnedgangen fra Sunset Bar[ Guests cannot view attachments ]

12
Reiseskildringer / Sv: Sommerferie i Kykladene 2013
« på: 29. des 13, 16:04:26 »
Milos-oppholdet begynner å gå mot slutten. Pga forholdsvis sterk vind og at vi er avhengig av Seajet garderer vi oss og reiser til Santorini to døgn tidligere enn absolutt nødvendig. Det gir oss jo også mulighet til å oppdage mer av Santorini som hittil kun har vært et transittsted for oss.

Hadde avtale med mr. Babis om å ringe/maile han når vi skulle hjem. Vet ikke hva som skjedde men vi fikk ikke kontakt med han verken på mobil eller mail. Nei, nei, vi får se etter han i havna tenkte vi. I verste fall ta taxi til hotellet hans. Vi ankom Santorini, tok en matbit i havna (som smakte og kostet som ventet i en så travel havn  :-[ )
Så ble det taxi til Karterados da... Og hotellet - det var fullt! Babis var veldig lei seg for at vi ikke hadde fått kontakt med han, og satte seg ned og tok noen telefoner mens vi venta ute med kalde drinker i skyggen. Etter en halv time hadde han likevel skaffet oss rom!

Santorini er et ganske stressende sted å være etter rolige Naxos og enda roligere Milos - trafikken gikk i 100 - døgnet rundt.
Vi fikk nå sett Fira og Oia, og fikk en stranddag på Kamaris svarte lavasand

Bildene jeg har er nok ganske typiske Santorini-bilder, solnedgangen fra Fira o.l. Men for oss som så det for første gang var det ganske storslått!

Med det sier jeg takk for følget, og for kommentarer og likes. Det var artig å gjenfortelle dette for andre med samme interesse. Neste gang skal jeg prøve å ha det i tankene underveis og prøve å ta dokumentarmessig bedre og mer beskrivende bilder ;)

Bildene ble visst ikke med - prøver på nyttSider: 1 2 3 ... 6

Back to top