Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - filhellener

Sider: 1 2 3 ... 132
1
Reiseskildringer / Sv: Dining with Dimitra.....
« på: 28. sep 14, 12:06:49 »
hehe... nei... det ville overrasket meg- skuffet meg nesten?- dersom alle var enige i mine vurderinger av de ulike steder i Hellas. Jeg beskriver bare min opplevelse og hvordan jeg oppfattet det der og da, men "gamlebyen" var ikke "imponerende nok" til å døyve den voldsomme kommersialiseringen. Jeg har sett Alhambra og Segovia og Carcassonne... der har blitt bygget veldig mange store og imponerende ting i Europa opp gjennom århundrene.

Og jeg snakker ikke om Rhodos Øy... for den så jeg nesten ikke. Den har helt sikkert mye bra og by på.


 
Klart vi alle har lov til å mene akkurat det vi vil om steder vi besøker, det er jo veldig bra vi har forskjellig smak :)

Når det gjelder Rhodos B Y  har jeg et "hat/elsk" forhold  :)
Jeg har også gjort mine virkelig negative erfaringer i/med byen  :o - d e t enda jeg kun har vært der i april, i  mai og i siste uke av september, ikke h e l t høysesong altså, men.....
Så å reise til Rhodos BY + de nærmeste km på hver side av den, på den tiden du gjorde hadde j e g aldri gjort "frivillig"  ;)

Men , s å til "elsk"forholdet da  - under s t e r k tvil, men med anbefalinger om at vi ville få en h e l t annen opplevelse, leide vi oss et studio i charmerende omgivelser i Gamlebyen og bodde der November 2012!
- og d e t var vellykket  :smile12: - så Rhodos b y for meg er kun aktuelt i perioden nov - mars :)2
Reiseskildringer / Sv: Dining with Dimitra.....
« på: 28. sep 14, 10:44:12 »
[quote

Ellers... joda... fin liten plass. Antar der er ganske dødt når sesongen er over.
[/quote]

D e t har du rett i, Anders  :)
Vi bodde 2-3 dager i Lindos i november 2012, og hadde byen/stranda nesten for oss selv, bodde høyt i byen med vakker utsikt og trivdes utrolig godt  :smile12:

3
Alt annet / Sv: Dagens
« på: 26. sep 14, 18:59:42 »
Wow! Hel bue, - og så klar.
Jeg synes ikke det er så ofte jeg ser hel bue, så jeg var raskt framme med mobilen :)


4
Alt annet / Sv: Dagens
« på: 26. sep 14, 15:33:41 »
Ikke visste vi at det regnet, men ei lokal byge må ha kommet 😊

5
Chania og områdene rundt / Sv: Nea Chora/ Kalives
« på: 25. sep 14, 18:58:16 »
Vil tro rundt fem kilometer og tar rundt ti minutter med bil. Fra Plaka er det gå-distanse ned til Almyrida og stranden der, en veldig bra strand etter min mening. Hvis det blåser ligger deler av stranden godt beskyttet. Men for all del, Kalyves er en veldig hyggelig liten by også, men kommer litt an på hvor i byen du bor. Skal selv nedover i slutten av oktober og regner ikke med noe særlig strandliv da, og trolig er det meste av strandstoler tatt inn, kommer an på været.

Jeg håpet at det ikke var lenger, da kan vi jo gå både til Almyrida og Plaka  :) 
- at solstolene er tatt inn er bare en "bonus" for oss, jeg vet jo at det ikke er noen selvfølge at det er badevær, men o f t e er det veldig fint i slutten av oktober :)

6
Chania og områdene rundt / Sv: Nea Chora/ Kalives
« på: 25. sep 14, 16:22:17 »
Takk, mouche, Bicorna hadde sikkert vært et veldig trivelig sted å bo :)
Vi har planlagt å bo i Kalives,  vil gjerne bo nær havet, har erfaring med deilig badevann på Kreta i slutten av oktober!
Hvor langt/mange km er det fra sentrum av Kalives til Plaka? 

7
Chania og områdene rundt / Nea Chora/ Kalives
« på: 25. sep 14, 11:42:44 »
Akkurat n å gleder vi oss over den vakre høsten hjemme  :)
- men tanken på neste reise ligger der bak i hodet og varmer , den går til Kreta, der vi i år og har booket november måned i Paleochora  ^-^
Før vi reiser over fjellet til sørkysten er planen å være i Nea Chora, hvor vi trives så utrolig bra, har booket rom i 4 etg på Arocaria igjen :)

S e l v om vi trives s å bra i Nea Chora, har vi kommet på tanken og dele tiden, for å bli kjent med et helt nytt område for oss,  bo noen dager i Kalives :)
Vi har aldri vært nærmere Kalives enn Georgioupoli tidligere, selv om vi har vært veldig mange ganger på Kreta gjennom årene.

Mouche har gjort meg oppmerksom på området, det jeg har lest om Plaka og Kalives, høres ut til å være "noe" som passer oss :)
Hvis jeg ikke husker feil snakker Ninette og veldig "pent" om Kalives   :)

Det burde holde,  jeg tror vi kommer til å trives godt  :--


8
Hellas generelt / Sv: Lilleput Reiser.
« på: 25. sep 14, 11:25:10 »
Er det flere som har opplevd dette med Lilleput ?
I sommer reiste vi med Lilleput Reiser og hadde et par negative opplevelser på bostedet, samtidig hørte vi at Lilleput  fra neste år skulle utvide med antall rom der. Vi elsker Lilleput å deres reisemål skal fortsatt reise med de men ville sende de en mail om problemene som var der vi bodde, vi startet mailen med : Dette er ikke en klage men en orientering.
Svaret vi fikk tilbake var arogant-spydig og overhode ikke hyggelig, alt av problemer burde vi løse selv på stedet ikke bruke de som jobbet for lilleput . Underskrevet Frode

Jeg forstår h v o r skuffet du ble  :( - og Lilleput, med sine ( etter min mening)  a l t f o r  stive priser, burde i det minste yte ekstra hyggelig og god service !
Jeg synes Lilleput er heldige som har en så stor og trofast kundegruppe!

Selv er jeg altfor glad i å reise til å bruke pengene mine på Lilleputreiser, de er ikke i nærheten av å være konkurransedyktige når jeg "surfer" , dvs e n gang reiste vi med dem, det var i 2003, vårt første besøk i Kardamili :)
Det er veldig enkelt å booke flybilletter og overnattingssteder selv, anbefales  :)

9
En guide til øyloffing / Sv: Å reise med barn
« på: 22. sep 14, 11:27:12 »
Mitt inntrykk er at det er barnestoler på de fleste tavernaer.
Pastitio er en rett "alle" barn liker! :)

Jeg synes også at barnestoler er blitt mer vanlig  :) - men fortsatt er det nok mange steder det ikke finnes.
 
Når det gjelder barn og mat, tror jeg og at  Pastitio kan være blant favorittene  :) - dvs for de barna ( heldigvis de fleste) som kan spise det , og alt annet de synes ser godt ut!

- vårt yngste barnebarn har cøliaki,  da er utfordringen å finne noe som hun både tåler o g har lyst på! - det løser seg, det finnes mye glutenfritt på greske Tavernaer, men ofte ikke det hun har mest lyst på akkurat da.
Hun er selv veldig nøye på hva hun får i seg, naturligvis, hun vet hvor syk hun blir etter en snau halvtime hvis hun får i seg gluten!

 -så bare å kjøpe en is kan være litt av et "prosjekt" !- enklest er det å velge "småis"  fra supermarkedene med innholdsdeklarasjon på papiret.
Men isbarene med alle sine lekre variasjoner av is frister jo henne og.  Men siden det etterhvert finnes is m/ kjeks, ostekake m.m , så er det ikke nok at de vasker, evt tar en ny, skje til de iskulene
h u n velger.
De fleste stedene bruker samme skje til isen, om de har 20 typer is,  en smule kjeks/kake kan følge med, så om skjea er helt ren kan hun bli syk likevel, det skal ikke mer enn en smule til.

I år fant vi til hennes (og vår) store glede noen f å steder ( Naoussa og Athen)  som brukte  e n  skje til h v e r type is  :sol:

Det  finnes jo så mange mange sykdommer som er m y e verre!
Med cøliaki er man helt f r i s k ved å spise glutenfritt :) - men en "sosial" sykdom er det !
"Hjertet mitt blør" når vi sitter rundt tavernabordet og skal bestille, og alle, bortsett fra minste jenta, kan velge akkurat det de har lyst på :'(

Når d e t er sagt, gode, blide Ida e l s k e r  å være i Hellas  :smile12:


10
Hilsen fra Hellas / Sv: Anders i "Doddisene! 2014
« på: 20. sep 14, 22:18:22 »
Okay å høre..... har bra attraktivt blod jeg da :-)
Slik er det å være attraktiv, både fordeler og ulemper  ;)

11
Hilsen fra Hellas / Sv: Anders i "Doddisene! 2014
« på: 20. sep 14, 22:14:26 »
Og både jeg og fruen er "smekkfull" av diverse mygg/insekt-bitt. Noen som vet om det har vært et ekstra "ivrig" år på den fronten?

Mitt inntrykk er motsatt, at det har vært uvanlig myggf r i t t ! Vi kom hjem uten stikk for et par dager siden :)
-  har vært 14 dager i samme øygruppe som deg, så ...?

12
Hilsen fra Hellas / Hilsen fra Leros
« på: 14. sep 14, 09:16:25 »
 Kom til Leros i går, falt for et tilbud på booking.com og bor i Alinda denne gangen :)
Pandeli og Vromolithos er favorittområdene, så dit skal vi jo uansett :)
27euro med frokost er virkelig billig, spesielt når frokosten var så god som den viste seg og være, og rommet har balkong og flott utsikt :) Stranda ligger rett over veien, dit er vi på vei nå! Deilig vær, som det har vært hele denne ferien, i ca 26gr og lett bris :)

13
Hilsen fra Hellas / Hilsen fra Forummedlemmer 😊
« på: 09. sep 14, 23:08:27 »
En virkelig bonusopplevelse fikk vi her på Lipsi seint i går kveld 😄
Vi satt  på "Manolis Taste" oppe i byen, bordene står ute i de trange gatene, alt var fullt, og det var stadig folk som passerte ...., bl a mange..et par damer, jeg s å dem, men det gikk en liten stund før det gikk opp for meg  h v e m  jeg hadde sett  - det var ? - måtte være ...Tjorven og Sisi....😄Men v i skulle jo ikke være på Lipsi  på samme tid😳- jeg fikk ( etterhvert) fart på meg, for opp og rundt hjørnet..., men damene var ikke å se..
For å gjøre historien kort, vi "fant" dem tilslutt, og fikk helt uventet et veldig  K o s e l i g, men kort , Forumtreff😊
Jeg skulle hilse så mye til alle dere på Hellasforum😊
I dag har de reist videre, via Samos, til Fourni!
F o r en tilfeldighet at vi møttes 👍

14
Hilsen fra Hellas / Bilde og hilsen fra Lipsi
« på: 09. sep 14, 20:09:24 »
Nå er vi på
 LIPSI og øya er m i n s t like trivelig og fin som vi husket den fra 2007 😄👍
Her er bilde fra Platy Gialos, hadde det herlig der i dag☀️:15
Hilsen fra Hellas / Agathonissi 😊
« på: 06. sep 14, 19:42:36 »
En bildehilsen fra lille fine Agathonissi 😍
Deilig kveld 👍 - vi n y t e r :

16
Hilsen fra Hellas / Sv: En hilsen fra Patmos
« på: 06. sep 14, 08:14:29 »
Ojoj! Selveste Patmos! Har ikke vært der siden 2008... God tur videre i øyverdenen!  Hvor går turen videre?
Nå er vi på lille, fine Agathonissi 😊
- for første gang 👍
Vi reiser videre til Lipsi og Leros, der var vi sist i 2007.
Vi avslutter med en natt på Kos 😊
Det er 10 år siden sist vi var på Patmos, var der i 1992, 1994 og 2004.
Vi skulle eg til Astypalea, og v i l gjerne dit igjen og, men venter til vi får til ei "smidigere" reise😊

Sider: 1 2 3 ... 132

Back to top