Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - filhellener

Sider: 1 2 3 ... 146
1
Hellas generelt / Sv: Hellas i pressen
« på: 26. feb 15, 18:30:25 »
Hmm. Jeg ser ikke helt patriotismen i ikke å betale skatt, men vi har vel litt andre erfaringer her.
Jeg tenker med gru på hvordan det skulle bli i Norge om vi ikke betalte skatt og fikk dekket så mye via det.
(Sikkert mange som er uenige med meg i det, men jeg ønsker å betale min skatt i trygg forvisning om at jeg får tilbake.)

Det er klart at det er h e l t  nødvendig å heve skattemoralen i Hellas! Men det er ikke gjort over natta.
Den store forskjellen på oss her i Norge, og greker'ne, er at d e (hittil) ikke har hatt noen grunn til å tro på at de ville få noe igjen om de betalte skatt.

2
Kommer jo an på hvordan man pris-setter tiden? Når jeg kan være på Naxos halvannen time før fergen går fra Pireus, da er det verdt de doble euroene....

Enig med deg der Anders :-) Vi tar flyr direkte ut til Paros og lander rundt 17-tiden.... mange timer spart... fergen ankommer 22:15. Det er verdt hver eneste Euro  ;D

Og det er ikke bare billettprisen man skal sammenligne, heller... de timene ombord, spesielt hvis man er flere og med noen yngre, kan lett balle på seg prismessig.

Hvor mye penger man synes det er verdt avhenger av den enkeltes økonomi selvsagt  :)  - og, spesielt om man har barn med, eller om man har en fhv kort ferie forstår jeg at det frister å komme raskt fram :)
Jeg skrev innlegget mitt fordi jeg synes det er merkelig at det "aldri" er like rimelige billetter å finne til og fra Naxos og Paros, når de så ofte har det til andre destinasjoner, jeg bruker å bestille veldig tidlig,
"abonnerer" på nyhetsbrev. Å kunne fly for 24 euro pr pers på strekninger som tar m y e lenger tid med ferje enn  Pireus/Rafina - Paros/Naxos er jo helt fantastisk :)
Å betale ( nesten) like mye fra Athen til øyene, som fra Norge til Hellas/Athen er ikke like fristende for meg  :) - jeg trives heldigvis veldig godt på ferjeturene og :)
3
Jeg har hittil aldri funnet en flybillett Athen - Naxos / Paros eller en retur fra nevnte øyer til Athen til en ( for meg) akseptabel pris   ???
Men ellers finner jeg billetter til feks 24 euro pr pers både Athen - Rhodos, Athen - Chania, Rhodos - Heraklion, Rhodos - Karpathos, og tilsvarende returer..., så???

4
Om forumet / Sv: Annus horribilis
« på: 25. feb 15, 18:33:23 »
Som tidligere nevnt her i forumet - jeg er ikke på Facebook, og kommer heller ikke til å registrere meg der.

Da er det noen av oss da  :) - jeg har aldri vært, og har heller ingen planer om å  registrere meg, på Facebook :--

5
Løp og kjøp, ja - men mulig du må løpe VELDIG fort; :hest45: jeg leste på FB at siste frist for å bestille var 20.feb. (om 2 dager). Så kommenterte en annen at denne fristen var fremskjøvet 5 dager til den 15. (altså 3 dager siden).  Men det er bare å prøve
Forøvrig; enig at serien er veldig godt laget, eneste ankepunkt fra min side er at en del episoder er jekket opp endel hakk mhp. drama/tårepersing ift. boka. Uansett, til den prisen og når 200 kr går til barnehjem, er det en "no-brainer".


Jeg visste ikke om at det er/har vært noen bestillingsfrist, Gooner, jeg er ikke på FB.  Jeg hadde linken og bestilte  mine 4 adressert til vårt bosted i Paleochora da  jeg var der i høst.
Det gjorde jeg for å være sikker på å slippe ekstrautgifter pga tollgrensen her i Norge, som fortsatt er 200 kr. For, det er vel moms på DVDer, kun bøker/trykksaker er momsfritt?
Om man kjøper en pakke, eller to, regner jeg med at det går greit, de 200 kr pr pk som går til barnehjemmet m å jo være momsfritt  ???

Når det gjelder serien så er jeg enig i at de hadde tatt seg noen "friheter" ifht Boka, men absolutt akseptable synes jeg :) - og ikke nødvendigvis mer "drama/tårepersing", det virker uansett e n d a sterkere å s e, enn "bare" å lese synes jeg.
Jeg tror dette er første gangen jeg ser ei bok jeg har lest filmet, uten å bli skuffet!
Mye skyldes selvsagt at serien er så lang, at det var god plass til detaljene :) De jeg har blitt skuffet over er bok ifht til kinofilm!

Det verste eksempelet jeg kommer på er , for å holde oss til greske bøker, filmen " Captein Correlli's Mandolin", å  se  d e n  var en gedigen skuffelse  :( ( for meg)

6
Det får vi bare håpe, Tjorven  :) Ser Anne takker en Per Johan for jobben, så virker som han gjør det sånn privat. Stor takk til han fra meg også !!
  Lenge siden jeg har vært inne her. Som oversetter av hele serien kan jeg tilby alle 26 Episodene tekstet på NORSK gratis i facebookgruppen : https://www.facebook.com/groups/735079786510071/

Serien er også å få på 6 DVD'er tekstet på Norsk for NOK 300,- der Kr. 200,- Går til barnehjemmet Kivotou tou Kosmou i Athen. Se i gruppen for bestilling. :-)  :D  Kan også bestilles ved å sende Navn og postadresse til

dvd-nisi@grekofil.org

Tusen takk til deg "glyfada"for at du har oversatt denne fantastiske TV serien til norsk  :blomst: ( bedre sent, enn aldri håper jeg :) Jeg må ha oversett innlegget ditt  :-[)

Det jeg hentet opp denne tråden for var å gi en sterk anbefaling til de som ikke allerede har sett/kjøpt den  :) "Løp og Kjøp" dvd-nisi@grekofil.org

Selv er jeg nettopp ferdig med de 26 episodene, og finner ikke o r d til å beskrive den fremragende produksjonen og SKUESPILLERENE, dette kunne ( etter min mening) INGEN andre gjort like autentisk og bra  som grekerne  :-- 
( håper dere som mente noe "annet" vil se, eller har sett serien...)

Det var en veldig GOD følelse å gi bort ØYA DVDene i julegave  :hjerte: -  jeg bestilte 4 pk og støttet da Barnehjemmet i Athen med 800 kr  :) Kun 300 kr pr.stk, det var "MYE" for pengene  :)

7
Hellas generelt / Sv: Greece's 11 least populated islands
« på: 17. feb 15, 21:23:40 »
http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/greece/11411972/Greeces-11-least-populated-islands.html

Her var det mange flotte øyer, og de fleste av dem har jeg aldri vært på!

Takk for linken  :)

Dere har rett, dette er flotte øyer, vi har besøkt de fleste, mangler to :smile12:
Donoussa har vi "nesten" vært på flere ggr, men...hittil ikke,  og da vi var på Chios ble det en tur til Inousses i stedet for Psara  :)

8
Peloponnes / Sv: Noen nye erfaringer på Mani
« på: 17. feb 15, 11:14:17 »
Jeg tror veien gjennom, - og ut av byen fører til Tseria, og jeg hadde veldig lyst til å se om vi kunne komme oss det.
Det ville nok blitt en ganske lang tur, men det var fint å se landskapet utover og oppover.

Ja,bilveien til Tseria går gjennom Prosilio, kaka :)

Det er ikke så langt, med bil, noen få km, men det er ganske bratt!

Vi hadde en liten leiebil, da vi kom fram til Tseria, k o k t e bilen, det har jeg ikke opplevd siden jeg  kjørte med far på - 50 tallet.

At leiebilen våre kokte skyldtes nok en kombinasjon av (for) svak motor, stigning og l a v fart :-[ - vi måtte jo beundre omgivelsene/utsikten  :)

Fint å være med deg på "nye" veier  ^-^


10
Peloponnes / Sv: Noen nye erfaringer på Mani
« på: 17. feb 15, 11:11:14 »
Jeg tror veien gjennom, - og ut av byen fører til Tseria, og jeg hadde veldig lyst til å se om vi kunne komme oss det.
Det ville nok blitt en ganske lang tur, men det var fint å se landskapet utover og oppover.

????????

- om det går an, Ole, så slett disse to feil innleggene mine ???

11
Athen og Pireus / Sv: Noen dager i Athen, februar 2015
« på: 17. feb 15, 09:38:04 »
HERLIG med en morgen på Akropolis :)

12
Athen og Pireus / Sv: Noen dager i Athen, februar 2015
« på: 17. feb 15, 09:35:12 »
Så flott med disse morgenbildene, Ole!

ENIG  :--

13
Peloponnes / Sv: Kardamili - Vår / Sommer / Høst - 2015
« på: 16. feb 15, 20:47:36 »
Vi kan fort bli flere med rapport derfra  (igjen) :)

- området er jo så utrolig vakkert, - og rikt på fantastiske turmuligheter (- og Tseria har jeg ennå ikke kommet meg til)
[/quote
TENK at det finnes e t sted, i Kardamiliområdet, jeg har vært, og ikke du, kaka :)
- men... jeg kom meg dit med bil da ;)
Du har sikkert tenkt å gå :)

14
Hellas generelt / Sv: Hva er dette? 13 LØST
« på: 16. feb 15, 20:30:58 »
Så gøy, Filhellener. Disse blomstret i mai (flere år)
Dessverre måtte de fjerne treet etter hvert, fordi røttene krøp inn under huset (tror jeg var årsaken).
Det var en fryd å se både knoppene og blomstene!
Ja, de er virkelig flotte, frukten og  :) Synd de måtte fjerne det!
Det var i mai du var der, ja, det er nok den vanligste blomstringsmåneden :)
- kanskje litt tidligere lenger sør, feks  på Rhodos og på sørsiden av  Kreta?

15
Athen og Pireus / Sv: Noen dager i Athen, februar 2015
« på: 16. feb 15, 18:44:21 »
Takstene for drosjene til\fra flyplassen er slik at det er klokkeslettet du ankommer bestemmelsesstedet som er det som gjelder for betaling.

05.00-24.00hrs = 35€


24.00-05.00hrs = 50€

Disse prisene inkluderer alt - baggasje, bruk av motorveier o.s.v.
Kode: [Velg]
Greit å vite :)
 
- og om du bestiller en taxi til hotellet ditt (i stedet for å stoppe en på gata/ eller ta den fra en taxiholdeplass), når du skal tilbake flyplassen, koster det 5euro ekstra.

Sider: 1 2 3 ... 146

Back to top