Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - filhellener

Sider: 1 2 3 ... 148
1
Alt annet / Sv: Vil du klage på flyselskap, charter o.l?
« på: I dag kl. 11:03:02 »
Meget interessant tema!

Har akkurat nå en diskusjon med SAS med hensy til å få refundert Athens Airport Debvelopment Fund fee på 12 euro som alle må betale på reiser vi/til/fra Athens airport. Er man i transit så har man rett til å få denne refundert, men veldig få kjenner til dette. Kommer man til Athen og skal videre innen Hellas, som regel med Aegean, så går man til Aeegean og forteller dem om saken og etter litt om og men så får man utstedt en ny billett og får refundert 12 euro per person på sitt kreditkort. Når man reiser hjem sender man søknaden tils elskapet man fløy hjem med og får det refundert fra dem. Har gjort ette med Lufthansa, og det gikk greit, men SAS nekter selv om dialogen med dem nå har gått helt til topps! Jeg kommer til å ta saken videre med Transportklagenemda.
Man har også rett til/krav på refusjon av skatter og avgifter på billetter man ikke benytter, helt eller delvis, selv om biletten som sådan er "non.-refundable". Da gjelder det å påpeke at det er skatter og avgifter man søker om, ikke biletten som sådan. Selskapene tar ofte et gebyr for dette, men det varierer og behandlingen av kundene varierer enda mer. Selskapene får altid disse pengen inn fra sine kunder, men betaler bare ut igjen på basis av de som de facto fløy med dem. Dette beløper seg til enorme beløp som flyseskapene beholder og ikke sier noe om.

Med andre ord; bedre med mine penger i min lomme enn mine penger i flyselskapenes lomme!

Takk, greit å vite, mouche  :) - h a r nok hørt dette tidligere og, men glemt det igjen/ ikke husket å benytte det  :-[ -  skatt og avgifter vet jeg man har rett til å få igjen uansett ved om/avbestillinger, det benyttet vi senest i høst da vi måtte avbryte ferien/endre hjemreisen.

I høst flyr vi gjennomgående med Aegean, Oslo - Athen - Rhodos, da gjelder vel ikke dette.
Men hjem  har vi  foreløpig kun bestilt Athen - Oslo, skal kjøpe Chania - Athen senere, innenriks er ikke lagt ut enda, d a skal jeg gå til Aegean og få refundert de 12  + 12 euroene,
 hvis vi reiser samme dag/kun er i transitt) :)

2
Athen og Pireus / Sv: Peris Hotel stengt ?
« på: 26. mar 15, 21:50:21 »
 Merkelig ???
- spesielt siden vi skulle ha bodd der 29 - 30.april,  hadde booket, men avbestilte fordi flytiden vår ble endret.

Hvis noen vil forsøke å kontakte dem er:
Email: Peris11@otenet.gr
De bruker å gi raskt svar  :)
Jeg har "div" tlf nr og, hvis noen vil ringe så "si" i fra :)

3
Alt annet / Sv: Hva leser du?
« på: 24. mar 15, 11:56:28 »
"Mitt Hellas", ja...
Den boka kjøpte jeg for mange år siden, og jeg husker den som en stor nytelse. Har nok lest den flere ganger, men nå er det så lenge siden at jeg hadde glemt den. Takk for påminnelsen, kaka, nå skal den fram fra glemselen igjen, og jeg gleder meg. En herlig bok!  :)

Samme her, Athina, jeg skal riste støvet av min snart jeg og  :) - har hatt den i mange år og husker den med glede,selv om det er m a n g e  år siden jeg leste den sist :)
Takk, kaka  :)

4
Musikk / Sv: Nu lyssnar jag på.... (gresk musikk!)
« på: 23. mar 15, 11:04:06 »

Minner om portugisisk Fado

ja? Har du en artist å anbefale? Jeg har en samleCD, som jeg en gang kjøpte for å orientere meg, men liker best å lytte til én artist av gangen. Og ikke nødvendigvis en av de gamle stjernene...Gjerne en up-and-coming, altså.

Ang. dennne låta med Maria Arni[; har hørt den med Xaris Aleksiou også. Men jeg synes denne er hakket hvassere, og liker det enkle arrangementet.

Har du hørt Dulce Pontes, therese? Hun er blant de kjente, så når du har en portugisisk samleCD, så har du vel det  :)

Grunnen til at jeg nevner henne, er fordi jeg har en (synes jeg) veldig fin Live dvd med konsertopptak  fra Herodes Atticus Theatre, den er fra 2004 og 2005, finnes sikkert på YouTube.

Den heter  "Mediterranean 30th - 40th Parallel", en musikalsk reise MESOGEIO og er med DALARAS, DULCE PONTES, Eddy Napoli, Mira Awad og Xalia Moustafa :)
De synger sammen og hver for seg  :)

Når det gjelder Maria Arni, takk for at du "gjorde meg kjent" med henne, jeg likte både personligheten og stemmen veldig godt  :smile12:, og enda så ung, kun 21/22 år, hun blir  s t o r.
Jeg fant et klipp fra hennes deltakelse i greske "The Voice" i 2014, der var Antonis Remos en av de 4 mentorene, jeg ble virkelig overrasket over at ingen av de 4 snudde seg/ville "ha" henne  :-[

Da jeg spilte klippet/lyttet til stemmen hennes første gang tenkte jeg "en ny Alexiou" er på gang  :)  Men f o r e l ø p i g er fortsatt Haris Alexiou min "nr 1" blant m a n g e kvinnelige greske favoritter :)
GRESK musikk BERIKER livet  :hjerte:

5
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 842
« på: 23. mar 15, 09:05:31 »
For å variere svarene litt ;)

PAXI?
 
Båtturen  rundt Paxi er like fantastisk, som den rundt Milos :)

6
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette 841
« på: 22. mar 15, 13:20:36 »
Kamares, Sifnos... Kanskje?

7
Alt annet / Sv: Dagens
« på: 21. mar 15, 20:04:56 »
Bare en, og den var ikke stor, men likevel så jeg idag, rekordtidlig her hos oss,
Årets Første Blåveis :)


8
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 838
« på: 21. mar 15, 19:27:05 »
K a n det være Nidri...?  :-\ ?

9
:-) Men jeg fikk sett filmen... og satt igjen med en tanke om hvorfor jeg ikke skulle kunne gjøre noe slikt for de i mitt nærområde som har lyst men føler at de ikke kan/tør/bør gjøre det... ikke så mange, og ikke så "gamle", eller "pleietrengende"... men de som av ulike årsaker ikke reiser. Det gikk en liten Obama i meg.... "Yes, we can!"

Det ville ikke overraske meg om du fikk til "noe"  :sol: ...kanskje vi snart kan kalle deg "Anders Takis" :--


10
Naxos / Sv: Tur med to små
« på: 21. mar 15, 13:11:58 »
Dere har fått mange gode tips :)
Jeg tenkte jeg skulle supplere med et fastlandstips.
( Admirala her i Forumet er Peloponnesekspert og vil sikkert komme med flere tips)
Stedet jeg tenker på er TOLON, der er det en fin og barnevennlig strand, gode tavernaer, mange leilighetshoteller m/basseng( booking.com)  og ikke minst, har dere virkelig mange fine utfluktsmuligheter " i nærmiljøet" der på Peloponnes. Koselige små landsbyer og historiske steder, som feks Epidaurus,  og det er bare 9km til Nafplio, om dere vil besøke en spesielt vakker by :)
Om dere ikke vil leie bil på flyplassen, går det buss fra Athen - Nafplio den tar 2 timer. Fra flyplassen til busstasjonen går det også busser, men med to så små er vel en taxi bedre.
Hvis dere ordner ferien selv, i stedet for å kjøpe charter, er jeg ganske sikker på at dere kan koste på dere taxi direkte fra flyplassen til TOLON  :)
Det var mitt forslag, ønsker dere lykke til med planlegginga, og ferien, uansett reisemål  :sol:

11
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 837
« på: 20. mar 15, 23:34:40 »

Valtosstranden i Parga tror jeg :)

12
Hvor er dette? / Sv: Hvor er dette? 836
« på: 20. mar 15, 20:26:47 »
Havnen er Diafani,den videre ferd er da til Olympos.

HELT enig, Tore  :)

13
Alt annet / Sv: Norwegian
« på: 20. mar 15, 15:40:57 »
Får ta noe posetivt om Norwegian, siden vi her i Noreg ( og Sverige ? ) ikke klarer å finne noe posetivt om dem, muligt det er janteloven som forsatter rår her i Noreg  :o

Fint med positiv omtale av Norwegian Atle :)
Men... ??? - hvor har du det i fra at "vi/nordmenn ikke klarer å finne noe positivt om dem"?
Min erfaring er at Bjørn Kjos både var og er ganske så populær i Norge.
Hvordan det er i Sverige vet jeg ikke, men at ( minst) e n svenske ikke finner noe positivt om Kjos/Norwegian vet vi... ::)


14
I går ble jeg oppmerksom på denne dokumentaren så tett på sendetid at jeg ikke fikk tipset her inne!
Jeg anbefaler,  inderlig og varmt, de som kan til å se reprisen :hjerte:

- jeg "lover" en time med " tårer i øyene, latter, smil  og varme i hjertet"

"Greklandsresen" visers på SVT2 i morgen kl 16.25 og kl søndagkveld 23.55

http://www.svt.se/dokumentarfilm/greklandsresan

15
Alt annet / Sv: Andre reiser (ikke Hellas-reiser)
« på: 15. mar 15, 22:16:02 »
Inspirert av Marjanas frodige Maderiabilder fikk jeg så lyst til å legge ut noen bilder fra et annet frodig og fargerikt område - nemlig den liguriske kysten i Italia. 
Nærmere bestemt området Cinque Terre - de 5 byene.  Velkjent for mange nordmenn, disse landsbyene på Unescos verdensarvliste besøkes av turister fra hele verden.
Jeg har vært der 4 ganger, og fasineres like mye hver gang av dette området - de fargerike byene, det blå havet, den gode maten og det saftiggrønne landskapet med smale stier som snor seg gjennom gamle olivenlunder og forbinder de 5 byene med hverandre.


Dette er et område jeg har ønsket meg til, Sjøløve! Herlige bilder  :smile12:

Sider: 1 2 3 ... 148

Back to top