Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - marjana

Sider: 1 2 3 ... 233
1
Jeg var jo klar over at mitt generelle spørsmål 2 var vel generelt. Men i tråden "Bestille eller ikke?" i et annet delforum fikk jeg f.eks. tips om Paros og Parikia. Bilder på Google viser at det er nettopp slike steder jeg er ute etter, små koselige byer med gammel bebyggelse, som samtidig er øyas havneby for fergene. Fler lignende steder?

Hva med de Vestre-Kykladene? Hvis du liker sjarmen på Paros, så er det vel enda mer genuint og sjarmerende på de små øyene i de Vestre-Kykladene: Milos, Folegandros, Sifnos, Sikinos osv., og i den fergeruten så kommer man også til Paros, og kan fortsette derfra til Rhodos. Fergene til Rhodos går et par ganger i uka, men det tar ca 12 timer.

Ole og mange flere her i forumet har lagt ut flotte bilder og reiseskildringer fra de Vestre-Kykladene. Se i forumet under Kykladene og også under Reiseskildringer.

2
Reisetips og spørsmål / Amorgos med guide
« på: 21. aug 18, 02:38:24 »
Er det noen som har kjennskap til dette selskapet som organiserer forskjellige turer rundt på Amorgos?

Jeg reiser alene, og har ikke lyst til å legge ut på lengre vandreturer i tilfelle noe skal skje, så kanskje det er hyggelig å delta på noen av de tilbudene dette firmaet tilbyr:
Honningsanking, eseltur, lære om urter for eksempel...

https://www.findingreece.com/findingreece-catalogues/
(man må laste ned en pdf-fil).

Jeg drar i slutten av september og blir boende der i fem dager i Ageialis.

3
Amorgos / Sv: Klosteret Hozoviotissa september 2017
« på: 21. aug 18, 01:55:33 »
Her fant jeg en mer utfyllende artikkel om klosteret, som jeg lenge har prøvd å finne på nettet. Da jeg var der så hadde jeg håpet at noen kunne fortelle litt om klosteret, historisk, om ikonet, og ikke minst om klosterlivet. Men det var det ikke, man var overlatt til seg selv for å se seg om der.

Så langt er dette det mest forklarende jeg har funnet:
https://www.findingreece.com/monastery-panagia-chozoviotissa-amorgos/

Det blir Amorgos for meg i fem dager igjen i slutten av september!

4
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
« på: 16. aug 18, 22:20:36 »
Takk for alle velmente anbefalinger om forhaandsboking. Problemet er bare at saa lite som jeg kjenner den greske oeyverdenen saa har jeg ikke forutsetninger for aa sitte hjemme aa planlegge paa forhaand, men hadde haapet aa kunne seile runt litt spontant med fergene.

Nå vet jeg ikke når og hvor på de greske øyene du har tenkt deg, Risberg, men det pleier alltid å stå noen romutleiere når fergene ankommer. Hvis ikke så spør på billettkontorene, de har også rom, eller kan hjelpe deg med å skaffe et rom. Det pleier å ordne seg, men nå midt i august kan det nok være veldig fullt overalt.

5
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
« på: 16. aug 18, 19:51:28 »
Romprisen i linken over er nå i september 2018. Ta en sjekk!

------------------------------------

Jeg spurte Ioannis om booking.com overskriver mine og hans avtaler som han skriver ned i kalenderen i bokform på papir.

Det er syv rom, og så sier han at at han har et par rom som ikke går til utleie via nettsider. Får håpe at Ioannis gir meg rommet "mitt" igjen fra 5.september...

Men uansett så ligger prisene på rom og studioer på Syros på ca 30 euro og oppover. Mye dyrere i høysesongen i juli og august og litt utover i september.

6
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
« på: 16. aug 18, 18:19:50 »
Jeg drar til Syros- igjen, som alltid. Der jeg pleier å leie rom ute i badelandsbyen har de også lagt ut rommene sine på booking.com. Det så ut som det var fullt på rommene på mine uker i september, og veldig dyrt! Rundt 40 euro i september. Jeg får det for 20 euro for jeg snakket med eieren Iioannis.

Før jeg snakket med Iioannis så jeg på internett at de hadde billige rom på et veldig bra hotell, så jeg har betalt for en uke der, 25 euro per natt uten frokost.

Nå koster det faktisk over 2000 kroner for et rom i helgen på hotellet:
https://no.hotels.com/ho414335/?q-check-out=2018-09-12&tab=description&q-room-0-adults=1&YGF=14&q-check-in=2018-09-05&MGT=7&WOE=3&WOD=3&ZSX=0&SYE=3&q-room-0-children=0

7
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
« på: 16. aug 18, 16:29:28 »
Det er vel bare å ta et sveip og sjekke på nettet hva de har av rom og priser rundt omkring i Hellas i april. Det pleier å være billigere å bestille rom direkte fra utleierne enn via hotellsidene på nettet. Mange av de som leier ut rom har jo også sine egne nettsider med bilder og priser og med bestillingsmulighet også.

Og det pleier å stå romutleiere i havna når en ferge ankommer. Min erfaring er at det koster rundt 25-30 euro per natt for et helt ok rom eller studio, som også har et lite kjøkken, rundt på øyene i Kykladene fra april og ut oktober.

8
Athen og Pireus / Sv: Athens flyplass
« på: 15. aug 18, 15:46:38 »
Utvalget er størst i avgangshallen, men legg inn ca 20 minutter for å gå ut til satellitten hvis du flyr med Norwegian fra Gate 30-39.

De har en taxfreebutikk og noen enkle kafeer der ute, men det er mye ombygninger på Athens flyplass for tiden.

9
Denne annonsen/artikkelen står fra tid til annen på www.syrostoday.gr
Der er det flere bilder av huset innvendig også.

For å passe på 55 katter så blir man veldig bundet, selv om man har bil. De jeg kjenner på Syros som mater 60 katter i Danakos, og en annen som mater 100 katter i Xroussa, sier at alle pengene de har går til kattene. Det er en fulltidsjobb rett og slett.

10
Flytte til Hellas / Sv: 4 mnd i Hellas. Trenger tips.
« på: 14. aug 18, 18:56:28 »
Sikkert lurt å ringe og spørre forsikringsselskapet man bruker.

11
Flytte til Hellas / Sv: 4 mnd i Hellas. Trenger tips.
« på: 14. aug 18, 17:10:57 »
Ja, sjekket Gouda også, og alder 50-75, i Europa/Hellas. Det koster, som skrevet over, mellom 5000 kroner opp til 7000 kroner for en person, for eksempelet som jeg brukte, 135 dager hos de forskjellige forsikringsselskapene, og de fleste hadde de samme vilkårene som jeg kunne se. Med full dekning av alt som man vil ha på en vanlig reiseforsikring inntil 90 dager, som jeg har på kredittkortet mitt.


Foreslår at vi starter en egen tråd om reiseforsikring Norge/Hellas utover 90 dager hvis noen har god og nyttig erfaring om temaet.

12
Flytte til Hellas / Sv: 4 mnd i Hellas. Trenger tips.
« på: 13. aug 18, 20:19:40 »
Det hadde vært interessant å få vite om erfaringer med reiseforsikring utover 90 dager, og med hvilket selskap! Gjerne i en egen tråd!

Jeg sjekket litt rundt på nettsidene på forskjellige reiseforsikringselskaper, og fant ut at det ble ca 5000-7000 kroner for en person i ca fire og en halv måned, så det er dyrt!

Sider: 1 2 3 ... 233

Back to top