Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - marjana

Sider: [1] 2 3 ... 27
1
Peloponnes / Sv: Det frodige, vakre området på Mani!
« på: 04. April 19, 16:42:54 »
Vi var forberedt på regn idag og begrenset turplaner ifht det. Det ble opp gjennom Agia Siofia og vegen ned mot ravinen og Sotirosklostetet. Men når siluetten av AG. Georgios dukker opp, trekkes vi lett dit🙂 Valmuene har såvidt begynt å blomstre og de artige grenene på fikentrarne står med lysegrønne blader Det var fint å komme opp, og inn i det lille kollekapellet

2
Peloponnes / Sv: Det frodige, vakre området på Mani!
« på: 31. Mars 19, 18:06:13 »
De fleste som har bodd i Kardamili har vel gått turen mellom Agia Sofia og Petrovouni, en fin tur i variert terreng og vegetasjon. På stien opp fra Kløfta, før Petrovouni, må vi gjennom en "portal" som er mer eller mindre gjengrodd. Jeg har selv klippet litt inni der, når vi hang fast og ble ripet opp av torner. Forrige helg var det Taygetos Challenge, et turløpere i området. http://www.taygetoschallenge.com Da ble mange stier ryddet. Jeg har aldri sett "portalen" så åpen som nå.

3
Reiseskildringer / Sv: Peloponnes og Kythira april-mai 2019
« på: 25. Mars 19, 13:55:24 »
På veien fra Kardamili til Neapolis, får vi tid til en svipptur til Elafonisos. Ferga bruker bare 8 minutter og koster 1 Euro. Elafonisos er en bitte liten turistøy. Mest grekere har jeg forstått. Befolkningen øker fra 1000 til 10000 i sesongen. Øya har fantastiske strender med turkis vann. Folk skriver at de får lyst til å stupe uti på overfarten der det er svært grunt som vi ser på GE-bildet.


4
Hellas generelt / Sv: Kalo mina
« på: 01. Mars 19, 16:19:14 »
 Καλό μήνα  :99wywy:  ;)

5
Hellas generelt / Sv: Längtan
« på: 26. Feb. 19, 14:46:42 »
Takk, Bengalow. Dette var fint å lese, - så varmt skrevet.  :hjerte:
Jeg er glad du ikke har gitt deg her inne, selv om kroppen ikke lenger orker reisene.
Du har bidratt med mye givende gjennom årene, og skal gi oss mer :)
Gratulerer med rundet 75.


6
Hellas generelt / Längtan
« på: 26. Feb. 19, 14:29:53 »
Hej alla vänner!
Häromdagen "firade" jag 75-års födelsedag. Det gick mycket lugnt tillväga. Jag har kommit dithän, att framtiden är nära, och alla minnen är "länge sedan", som min avsomnade svärmor uttryckte sig.
Jag är inne varje dag på Hellasforum och läser era insändare. När ni har varit i Grekland, och när ni kommit hem, och det ger mig längtan! Det är flera år sedan jag besökte landet - senast en rundtur på Peloponnessos. Sedan dess har inte hälsan stått mig bi, och jag går runt här hemma med hjälp av två "stockar". Anamnesen har efter hand blivit lång, och förmågan att ta sig fram på olika destinationer mindre och mindre. Jag har fått behjärtansvärd hjälp på en del flygplatser, då personal har kommit med rullstol, för att ta sig de ofta flera kilometer långa färdvägarna till flygplanen. Hissar upp och hissar ner till de olika incheckningarna. Från en terminal till en annan med tåg eller buss. Ja, är man krympling så är det ett riktigt helvete att resa.

Nu sitter jag här, och har bestämt mig för att tycka och tänka, utifrån mitt perspektiv. Jag saknar så många vänner på Hellasforum…
Anders filosofiska hörna - en njutning! En äldre teknisk chef i västra Norge, som en gång skrev "vad jag skriver bryr sig ingen om"! Jo, jag gjorde det. Nuförtiden är väl FB det dominerande. Jag var medlem där ett tag. Det kom så mycket skitsnack, så jag lade ner mitt deltagande. Det fanns några svenskar med i Hellasforum - men det verkar som jag snart är den ende. Varför vet jag inte, för sidan är oerhört givande. Alla bilder ni sänder in, och reseberättelser, i nutid och framtid.
Jag gjorde min första resa till Grekland som 18-åring 1962, och har väl varit där ett 40-tal gånger. Hur landet förändrats in i själen är lätt att beskriva. De har alltid varit måna om pengar, men ack så frikostiga. När man gick på taverna, så var det hela familjer, ofta med 10.20 ätande. Man hade något att fira...Nu är det inte så, ack så synd! Ekonomi har blivit ett tungt lass, och när "skatten" infördes i landet, blev det plötsligt dramatiskt. Alla klagade. Affärer lades ned. Bankerna gick omkull, och det var allmänt uppror med demonstrationer och oår. Men...folket var lika vänligt och välkomnande sam förr. Det antika finns kvar till beskådande, och gör mig lika betagen som förr. Jag är fullständigt betagen av den grekiska marmorkonsten, vars make inte finns någon annanstans. Titta på en romersk staty, och se skillnaden. Den grekiska verkar som om tyget skulle fladdra i vinden i alla ögonblick, medan den romerska verkar fastvuxen i stenen. Att italienarna sedermera förfinade sin konst, med statyer som "David" m.fl. är skönt att se, men 2000 år yngre.

Nog för idag. Kanske skriver jag ett eller annat inlägg, när eller om andan faller på - helst kanske när antalet inlägg minskar...
Bengalow

7
Rom/studios/hotell / Overnatting Mykonos
« på: 19. Feb. 19, 19:49:09 »
Noen som kan anbefale et overnattingssted på Mykonos der man ikke blir ruinert? Vi må ha en overnatting der på vei fra Ikaria til Naxos da vi ikke kommer oss videre samme kveld. Ønsker å bo i byen/havna på et rolig sted uten for mye trafikk/støy. Noen som har overnattet på Mykonos som kan komme med en anbefaling?

8
Paros og Antiparos / Video fra Parikia
« på: 13. Feb. 19, 08:22:31 »
Litt video skader vel ikke en onsdags morgen? Her fra Parikia på Paros. Filmet sommeren 2018 med mitt lille GoPro-kamera. Håper det faller i smak! :)


9
Gresk natur / Sv: Sopp i Hellas
« på: 06. Feb. 19, 10:15:14 »
Noen dager senere (fortsatt januar i år) fant vi *mye* sopp: bleke og hvite piggsopp og kantareller. Nok til et måltid:Renset sopp

10
Hellas generelt / Sv: Magiske øyeblikk i Hellas CHORA SFAKION
« på: 31. Jan. 19, 19:31:17 »
Hóra Sfakíon eller Sfakia er en by på Kretas sørkyst. Det er hovedstaden i den fjellrike regionen Sfakiá, og er en liten by med bare 2-300 innbyggere.  Den ligger på sørkysten nær enden av Imbros Gorge, 74 km sør for Chania. Den har to små havner, hvor fergene fra Agia Roumeli og videre vestover har sin havn. Fra Hóra Sfakíon går også ferger til nærliggende kystby Loutro og øya Gavdos.11
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« på: 24. Jan. 19, 11:11:38 »
 :blomst3:Da rusler vi litt rundt i Proastio. De forskjellige vekstene pynter vakkert opp rundt husene og ellers i naturen.
De er tandre, men litt jord er nok.
Lyst på en bolig sentralt og rett ved kirka?


En av de mange, gamle kirkene i Proastio12
Peloponnes / Sv: Vårtur - 2018 - Kardamili
« på: 23. Jan. 19, 16:12:56 »
 :kissand: Fint å fa navnet på tavrnaen. Jeg hadde glemt å notere meg det. Kan absolutt anbefale den.

Nå ble det noen rolige dager i Kardamili. Noen i ro store deler av dagen på Pierides (det er godt, det også) og andre på stranda. Det var litt friskt i vannet enda, men temperaturen på land var deilig.


Annas spinatpai


Frokost med svært lokale produkter. Appelsinjuice av appesliner fra Anna og egg frfa hennes høner. Deilig også med grovt brød.


Utsikt ned mot havet. Fra plenen utenfor leilighetene på baksiden av Pierides.
Kapers

Sider: [1] 2 3 ... 27