Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - ROLLE

Sider: [1] 2 3 ... 35
1
Mat og drikke / Sv: Meze
« på: 11. Nov. 18, 10:46:18 »
Hej

Säkert e de din kamera som får bilden o blekna. Piklian serveras ofta i tefat utan att du ber om det tillsammans med ouzo eller vin. Men denna fina sed håller nog på att försvinna, Men det finns ännu kvar på genuina serveringar med stamgäster. Bla tavernan Lambrinos i Pigadia Karpathos, e säkert det enda stället på ön ?

2
Mat og drikke / Sv: Meze
« på: 10. Nov. 18, 10:36:28 »
Hej

Ser inte varken ut som piklia, o om det skall föreställa meze är den nog ganska anemisk ?

3
Karpathos / Sv: Taverna FENGARI
« på: 30. Sep. 18, 09:37:20 »
Hej ! Äntligen måste jag resa till Karpathos och kolla vad "gamla"Fengari heter nuförtiden. Tavernan heter VALA !!! Då svärsonen övertagit stället av Feggari "familjen" och envisas med att namnet då det passar honom.  Maten var kanske bättre än förut då nuvarande kocken Stamatis vet hur man tillräder "riktig" genuin grekisk mat. + dessutom är derasgiros i klass med Eresmias, då måste de vara goda, om inte bättre !?
Nyss hemkommen måste jag meddela om namnbytet.
Skall senare berätta om resan mera detajlerat.

4
Karpathos / Sv: Taverna FENGARI
« på: 28. Juni 18, 12:37:55 »
Hej

Var själ v för 20 år sedan på Acropolis, då utan Fjernsyn.

Fengari ligge på vänstre sidan av vägen då du kommer från busstationen, Det finns tvenne tavernor som ägs av döttrar till Zacharis med barn barn som tår för dem. Följande två efter Maloftis tidning(pappershandel), Alla vet var Fengari finns men ingen hursker det andra namnet. Har också giros !! inne på tavernan.
Greker och andra öbor spiser där.

5
Karpathos / Sv: Taverna FENGARI
« på: 28. Juni 18, 09:54:46 »
Hej

 Kan gott förstå att ingen av er ens varit på Fengar,i då ni nog spankulerar förbi kanske alla dar för att snabbt komma ner för att bli indragna  på Acropolis för att se Norsk fjersyn ? De har ju dessutom något de kallar mat där också ?
Ta o försök stanna en gång o granska Fengaris urval av maträtter vilka du kan se med egna ögon till ett rimligtpris.

6
Karpathos / Taverna FENGARI
« på: 19. Juni 18, 11:29:12 »
Hej
till er alla Pigadiaresenärär.  Då jag själv tänker resa i september igen till mitt ofta besökta Karpathos och sneglat på vad som händer och ser på öja, ifall det skulle dyka upp något nytt eller nygammalt., märkte jag till min fasa att det inget stod om Tavernan FENGARI ? Kanske ett av de äldsta innehavar familjerestaurangerna där. Samma familj hyrde tidigare Zacharisas taverna nuvarande något om ÄNGLAR vid kyrkan på nedre gatan. Fengaris ägare är tredjegenerationen som driver tavernan .
Har själv spisat där de senaste åren middag minst 3 till 4 ggr i ugen till ett fördelaktigt pris. Det är ett av de få ställen som du själv kan välja och se vad du vill äta.
Du kan välja mellan 5-7 olika maträtter dagligen vilka varierar också från dag till dag. Du kan också önska dej  följande dag vad du vill äta ifall du berättar  personalen vad du önskar.
Kan  garantera att du kommer igen också en annan gång.

PS Fengari har också ett annat namn men alla känner till denna enkla taverna.

7
Karpathos / Sv: Diafani eller Karpathos
« på: 18. April 18, 19:07:53 »
Hej
Hvis jag förstått dej rätt ?

För en tavernaglad gutt han må sen vara finne eller nordman är jag säker på att Pigadia e något mot en trist och låntråkig helg i Diafani !!!!!


8
Karpathos / Inget nytt ämne, men nog en upprepning.
« på: 13. Jan. 18, 07:01:39 »
Nu e det gjort. Höstens Karpathos resa e bokad från 07 september framåt till Athen men Karpen är ännu öppet. Aegean har en massa resor till nedsatt pris !

9
Alt annet / Sv: Julhelg
« på: 24. Des. 17, 04:11:39 »
Samtycker med dessa föregående skribenter. De e 10 år sen Hellas forumet startade och håller igång segt men säkert just pga många bäckar små som det heter .

Tack för det gångna året. Hoppas vi får vara med iallafall minst lika många jular till. Önskar god jul från Finland.

10
Alt annet / SUOMI -FINLAND 100 år av självständighet.
« på: 06. Des. 17, 05:08:19 »
Gratulerar Finland på 100 års självständighhetsdagen !!!!!

11
Mat og drikke / Sv: Meze
« på: 02. Des. 17, 06:50:57 »
Hej Admirala

Bra att du påminde mej om ordet Piklia ! Har hört ordet användas men huske icke detta.

12
Mat og drikke / Sv: Meze
« på: 30. Nov. 17, 19:39:11 »
Den bild av mezen vilken Fila visar är nog väl tilltagen, eller så är den till salu ? De tavernor eller ouzerier jag besökt med meze de som inte serverar mat utan endast meze till ouzon, sådana finns det faktiskt även om dessa håller på att försvinna. På dem får du meze utan att beställa gratis med ost, oliver, bröd, sardin, tomat och gurka. De e inte meningen att du äter dej mätt även om det smakar ?Du blir serverad många mezedes under kvällens lopp ifall du tänker ta dej en fylla.
Ni som besökt eller kommer att besöka Karpathos, hittar säkert Lambrinos nere nära hamnen,  om du tar en ouzo där blir du serverad en meze utan att be om den !
Tyvärr får man nog söka med ljus och lykta efter den gästvänligheten idag.

Sider: [1] 2 3 ... 35