Skrevet av Emne: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.  (Lest 14349 ganger)

Utlogget kirtorTopic starter

 • Innlegg: 43
  • Vis profil
Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
« på: 21. Mars 09, 18:49:13 »
Da kan jeg også fortelle vår historie.

Vi satt på vår hytte i den norske fjellheimen i juni 2008 og diskuerte salg av denne og og evt. kjøpe et sted i den greske øyverdenen. Vi ble enig om at om noen i familien ville kjøpe hytta, så ville vi gå for det.

Vi hadde en plan om å selge denne hytta på sikt, og vi sendte  ut en føler i familien. Det ble veldig respons, så vi solgte hytta. Da var spørsmålet: Hvor kunne vi tenke oss et sted i Hellas?

Vi har reist rundt i Dodecaneserne i 20 år og var veldig glad i det området. Vi hadde alltid ører og øyne åpne for å finne en øy å starte et \"nytt\" liv i Hellas.

Denne sommeren hadde vi bestemt oss for å ferie på Telendos bl.a. Vi tok da kontakt med eiendomsmeglere på Kalymnos, for der kunne vi kanskje tenke oss et sted.

Vi hadde aldri vært der, men vært innom om båt for videre ferd mot Lipsi, Patmos, Agathonissi m.fl.

Vi tok noen telefoner til mulige eiendomsmeglere på Kalymnos.Synes vi var litt tøffe som gjorde dette uten engang å ha vært på øya.

Det ble en morsom ferie........forts.følger

Utlogget kirtorTopic starter

 • Innlegg: 43
  • Vis profil
Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #1 på: 21. Mars 09, 20:44:06 »
Etter først å ha vært på jobb og tatt  nattfly til Kos var vi kjempetrøtte. Vi hadde heldigvis bestilt studio på Telendos, så etter en frokost bar det rett i seng. Etter et par timer var vi i slag igjen. Vi måtte jo selvfølgelig bli litt kjent på øya, så vi tok et bad og vandre litt rundt. Hele tiden kikket vi over på Kalymnos og snakket mye om om vi virkelig skulle gjøre alvor av våre planer.

Vi hadde ringt et par meglere på forhånd, så vi lurte fælt på om vi skullle kontakte dem.

Vi gjorde det. Dagen etter tok vi kontakt med en  av dem. Vi tok båten over til Kalymnos og møtte en hyggelig megler som hadde med en lokal selger. Vi ble fraktet litt rundt omkring og etterhvert fant vi huset vi kunne tenke oss.

Vi så på huset og det var veldig fint. På slutten av visningen spurte vi om vi kunne se på garasjen som var under huset. Det fikk vi ikke lov til. Det var den lokale selgeren som eide den. Det synes vi var ganske underlig. Mannen sa den var hans og den var privat. Iall verden, sa vi til hverandre, hva inneholdt den mon tro! Kunne det være et våpenlager? En hasjplantasje eller kanskje noe annet skummelt? Vi fikk ikke svar. Vi grunnet veldig på dette og ringte eiendomsmegleren og sa at vi nok ikke kunne kjøpe dette huset med en annens \"rom\" i \"vårt\" hus vi ikke skulle vite om.Han forsto problemet, så da var vi like langt...............

Utlogget kirtorTopic starter

 • Innlegg: 43
  • Vis profil
Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
« Svar #2 på: 22. Mars 09, 12:03:03 »
Bre for orden skyld så er navnet KIRTOR.

Så videre......
Neste dag ringte vi en annen megler som vi hadde hatt veldig hyggelig kontakt med noen dager før vi reiste nedover. Vi drev og \"klatret\" litt rundt på Telendos og han ville møte oss samme dag. En kjapp dusj og båten atter en gang over til Kalymnos.

Det var en kjempekoselig engelskmann. Atter en gang satt vi i bil på en runde rundt i området Myrties og Massouri. Vår drøm var vel egentlig et hvitt gresk hus med blå vinduskarmer. Det fantes nok, men det hadde krevd mye oppussing osv., så han kjørte oss til et skall av et nybygg. Det skulle bygges ferdig i løpet av noen måneder. Det er et hus på tre etasjer og vi kikket på det som skulle bli 1. etasje. Jeg var vel ikke overivrig. Det er ikke enkelt å se hvordan det skulle bli når det endelig ble ferdig. Vi synes det så litt lite ut.

Det ble da foreslått at vi skulle gå på besøk hos et annet par som hadde tilsvarende leilighet et par hus nedenfor. Det var bare så fint!

Vi bestemte oss vel der og da. Dette skulle blir vårt lille ferieslott. Vi skal nemlig ikke bo der fast. Det som vi er litt avhengige av er at det må være stort nok til romme en del gjester. Vi har stooor famile, med barn og barnebarn. Venner vil vi selvfølgelig også ha på besøk.

Det skulle blir ferdig senhøstes sa entreprenøren.

Det som er så bra er at vi fikk påvirke alt innvendig, farger innredning osv.
Det var også en artig erfaring..............

Utlogget kaka

 • Innlegg: 9193
  • Vis profil
Kritors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #3 på: 22. Mars 09, 12:05:56 »
Spennende!
KariK

Utlogget Annlaug

 • Innlegg: 830
  • Vis profil
Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
« Svar #4 på: 22. Mars 09, 12:12:58 »
Sitat fra: \"kirtor\"

Det skulle blir ferdig senhøstes sa entreprenøren.


Ble det ferdig da? Og hva skjedde med fargevalget? Venter spendt på fortsettelsen og kanskje også bilder?

Utlogget xristina

 • Innlegg: 2419
 • "Kos-elsker"
  • Vis profil
  • http://www.kos-hellas.com
Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #5 på: 22. Mars 09, 12:25:08 »
Beklager at jeg ga deg feil navn, Kirtor. Har rettet det nå! :-)

Håper vi får se bilder ja...

Utlogget kirtorTopic starter

 • Innlegg: 43
  • Vis profil
Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #6 på: 22. Mars 09, 13:34:13 »
Det skjedde mye på kort tid. Vi hadde en uke på oss fordi vi skulle loffe litt til ande øyer også en ukes tid.

Megler og entreprenør fikset advokat, for det må man ha. Det er VELDIG mye papirarbeid, vann, strøm og det å få oss inn i \"manntallet\" osv. Vi fikk en kjent og veldig bra advokat. Alt foregikk på engelsk språk heldigvis. Det var hos advokat, hos notarius publicus, hos andre myndigheter osv. Dette hadde vi ikke kunne gjort på egen hånd. Denne uken gikk fort unna. Varmt var det også midt i juli, så det var deilig med AC på kontorene.

Innimellom var ble vi fraktet rundt til fabrikker som skulle lage kjøkkeninnredningen, velge ut fliser til bad, kjøkken og gulv osv. Vi fikk også påvirket farger ellers og ikke minst dusjkabinett.  Alle var jo så veldig hyggelige.

Etterhvert ble vi feiret med kake hos notaren for at vi nå var innbyggere av Kalymnos. Det var en morsom opplevelse. Det gikk på gresk og engelsk og mye mennesker hos notaren.

Vi var nok ikke helt ferdige nei....................Men vi dro nå avgårde til Patmos og Lipsi som er øyer vi ha vært mye på og liker oss veldig godt. Det kommer mer..........................

Utlogget Tzasiki

 • Innlegg: 941
  • Vis profil
Re: Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #7 på: 22. Mars 09, 14:31:25 »
:flower:  :colors:  :flower:  :colors:  :flower:  :colors:  :flower:  
Spennende lesing, jeg er selv veldig glad i Dodekanesene. Da jeg var på Kalymnos i to uker,  bodde jeg  i Myrties , nydelig, nydelig der..,   og var ofte over på Telendos.Og Pothea da!!!.  - Og Leros,( overnattet på Leros en natt).
Venter på mer, spennende lesing..... Det er dette jeg selv drømmer om..... :flower:  :colors:  :flower:  :colors:  :flower:  

\"Selv en reise på tusen mil, begynner med et lite skritt\". :cat:  :cat:

Utlogget kirtorTopic starter

 • Innlegg: 43
  • Vis profil
Re: Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #8 på: 22. Mars 09, 15:21:30 »
Alt dette hendte sommeren 2008.

Mens vi satt utenfor vårt studio på Lipsi så ringte telefonen. Det var vår advokat. Hun hadde problemer med å få meg inn de offentlige papirene. Innenriksdepartementet hadde problemer fordi jeg har Ø i navnet mitt. Slik bokstad har de jo ikke i hellas. Min mann og jeg har ikke samme etternavn.

Vi foreslo at de bare kunne bruke OE istedet for Ø,men så enkelt var det ikke. I passet mitt sto det Ø,og man kan ikke bare sånn uten videre lage noe på egenhånd. I nyere pass så står forklaringen på ÆØÅ. Jeg har et litt eldre pass.

Da var gode råd dyre, vi ringte ambassaden i Aten. Dette var nok ikke helt ukjent nei. De skrev et brev og sendte på mail og sendte også brevet i original til advokaten. Da var endelig saken grei. Det tok bare litt tid.

Andre regler som er forskjellig fra Norge er arveretten. Det gjelder både gjensidig for min  mann og meg og evt. til barna. Der satt vi da, ute i solen, og skrev testament. Vi måtte skrive hvert vårt og det etter spesielle regler. Litt underlig å bruke ferie til å skrive testament,men vi fikk gjort dette også. Sa jeg ferie? De var småting hele tiden, men det ble ok etterhvert.................

Utlogget Tjorven

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #9 på: 22. Mars 09, 23:50:35 »
Så spennende. Gleder meg til fortsettelsen :)
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget Riitta

 • Innlegg: 4704
  • Vis profil
Re: Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #10 på: 23. Mars 09, 06:29:23 »
Spännande läsning :bom: Tänk att ni valde Kalymnos :cheers:
Väntar på fortsättningen :bom:

Riitta

Utlogget Anne

 • Innlegg: 1889
  • Vis profil
Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #11 på: 23. Mars 09, 10:44:28 »
Veldig gøy å følge deres historie kirtor. Det første jeg lærte var..IKKE TENK. Gleder meg til fortsettelsen
Anne
Gud drømte...malte...og så skapte han Skiathos!
Member of
The Boomerange Club of Skiathos
Ο φιλος τον φιλον εν κινδυνοις γιγνωσκει.

 

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Hvor er dette? 977 Ole Ole 13/2 Hvor er dette? I dag kl. 21:37:57 Last Post
Agistri 2019 Ole Ole 29/0 Saroniske øyer I dag kl. 13:06:16 Last Post
Hvor på Kimolos? Ole Ole 47/5 Kykladene I dag kl. 12:24:15 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas GROTTEN PÅ ANTIPAROS fila fila 85715/198 Hellas generelt 17. Juni 19, 18:10:50 Last Post
Hydra 2019 Ole Ole 390/5 Hydra 16. Juni 19, 13:55:57 Last Post
Peloponnes / Kardamili med mere . dag staalesen dagstaalesen@hotmail.com 73662/305 Fastlandet og Peloponnes 15. Juni 19, 17:44:20 Last Post
"Mine" greske landskap Video nr 5 fila fila 14608/36 Hellas generelt 14. Juni 19, 08:13:58 Last Post
Å investere i bolig i Hellas Anna Nordahl Kalimera 72017/93 Flytte til Hellas 13. Juni 19, 13:04:25 Last Post
Øyhopping på Kykladene marjana HanneGal 884/14 Reisetips og spørsmål 11. Juni 19, 22:12:16 Last Post
"Mine" Kirker, moskeer og klostre 3/10 fila fila 694/2 Kultur 09. Juni 19, 15:19:35 Last Post
Hurtigbåt fra Rafina via Kykladene til Amorgos marjana marjana 200/3 Transport 08. Juni 19, 15:00:17 Last Post
Skummel fisk i Middelhavet. mouche Niaas 329/2 Hellas generelt 05. Juni 19, 07:21:08 Last Post
Kalo mina marjana marjana 3381/6 Hellas generelt 01. Juni 19, 12:10:35 Last Post
"Mine" greske tavernaer 3/11 fila fila 43910/66 Hellas generelt 31. Mai 19, 21:00:28 Last Post
Fergesamband Karpathos - Hellas stein Maritm 548/10 Transport 30. Mai 19, 09:43:12 Last Post
102 Strender i Hellas 8/29 fila fila 2456/9 Gresk natur 27. Mai 19, 13:35:27 Last Post
Noen ferske bilder fra Kardamili filhellener filhellener 632/4 Fastlandet og Peloponnes 20. Mai 19, 18:18:28 Last Post
Våre bosteder i Hellas KOKALAS RESORT, GEORGIOPOULI, KRETA fila fila 38913/89 Rom/studios/hotell 20. Mai 19, 08:31:58 Last Post
Mygg! kaka marjana 447/1 Gresk natur 19. Mai 19, 23:15:53 Last Post
Bo leve i Glyfada Aphrodite hfiske 1351/1 Flytte til Hellas 18. Mai 19, 14:18:58 Last Post
Peloponnes og Kythira april-mai 2019 stein stein 6254/102 Reiseskildringer 18. Mai 19, 12:48:42 Last Post
Bilforsikring - norsk eller gresk? mouche Gunnar Rutle 769/6 Flytte til Hellas 18. Mai 19, 09:53:24 Last Post
17.mai på Syros marjana marjana 360/0 Hilsen fra Hellas 17. Mai 19, 18:17:33 Last Post
Hus på Naxos Ottersen Ottersen 549/3 Hellas generelt 16. Mai 19, 23:20:30 Last Post
Kulturprogrammet for 2019 på Syros kaka marjana 476/1 Kultur 16. Mai 19, 15:42:26 Last Post
Tips og Ideer om hva man kan oppleve av Nord-Hellas med Parga som utgangspunkt kaka JanBe 520/5 Parga 13. Mai 19, 18:49:04 Last Post
Litt video/bilder fra Amorgos marjana Ole 946/4 Amorgos 05. Mai 19, 14:25:41 Last Post
Ixia - flystøy? Eureka Eureka 633/2 Rhodos 28. April 19, 18:36:23 Last Post
God påske! Kritios Ole 117/7 Yamas Bar & Taverna 28. April 19, 18:01:44 Last Post
Spise godt glutenfritt i Chania filhellener filhellener 526/0 Chania og områdene rundt 23. April 19, 16:16:02 Last Post