Skrevet av Emne: Har du vært på Folegandros?  (Lest 8803 ganger)

Utlogget OleTopic starter

 • Innlegg: 13649
  • Vis profil
  • http://www.hellasforum.net
Har du vært på Folegandros?
« på: 28. Okt. 07, 14:34:07 »
Folegandros er ei øy jeg stadig \"ser på\" når jeg surfer etter info om greske øyer. Øya virker som ei skikkelig perle, og den er sannsynligvis ei øy etter min smak. Er det noen som har vært der og kan fortelle litt om øya?


« Siste redigering: 29. Mars 17, 23:07:33 by Ole »

Utlogget KyriaT

 • Innlegg: 283
  • Vis profil
  • Hellasguiden er for tiden i dvale
Re: Har du vært på Folegandros?
« Svar #1 på: 28. Okt. 07, 15:00:43 »
Jeg har vært der et par ganger og det er spektakulært vakkert. Kan minne til en viss grad om Santorini, men Folegandros har en villere skjønnhet. Ikke rart at fotografer og malere faller i staver! Om de praktiske tingene er det bedre om andre trår til, for åra går, som sagt...
Livet har ingen generalprøve, det er premiere hver dag!

Utlogget bengalow

 • Innlegg: 4503
  • Vis profil
Re: Har du vært på Folegandros?
« Svar #2 på: 28. Okt. 07, 17:25:34 »
Vi var på Folegandros 2000. Vi bodde i Chora. Ön liknar en stiliserad 8, med Chora ungefär på smalaste stället.
Hamnbyn heter Karavostasi. Den har några matställen vid hamnen, och jag rekommenderar fiskerastaurangerna. Där har jag ätit den godaste fisksoppan någonsin!! Dyrt, men gott!! Man får stora fiskbitar på en tallrik vid sidan av soppan.
Chora ligger några km norrut, vi gick ofta ner och badade vid hamnbyn. Det var lite varmt på hemvägen, men med ett par pils i benen så gick det bra, Vi mötte sällan bilar, så vi gick där mitt på vägen och sjöng för full hals!
Några km norr om Chora, nedför en brant backe, och då menar jag verkligen brant, så brant att man bör ha ett väl fungerande hjärta för att klara sig uppför, ligger öns bästa strand.
Fortsätter man rakt norrut så kommer man till vägs ände, och där finns en hygglig restaurang. Det var halva priset där mot i \"stan\". Man kan säga att det egentligen bara går en väg, längs hela ön. Viss busstrafik förekommer, åtminstone ner till hamnen
Chora...en ljuvlig liten pärla av gemytlighet. Visst, det finns turister där, och dom syns, men man besväras inte alls. Dom är nog av samma mening som oss om hur turism skall vara. Inget \"liv\" på kvällarna t.ex. En och annan moppe, men var finns inte dom?
Ovanför Chora ligger en kyrka, på en dramatisk höjd. Övriga sevärdheter? Tja, inte hittade jag något, men letade inte heller. Jag rekommenderar Folegandros på det allra bästa, men ön är karg, och den \"barnvänligaste\" stranden är i Karavostasi, samt en eller annan stran strax sydväst. Några bilder

Chora sett från berget ovanför


Chora \"innifrån\"


Vy från kyrkan ovanför


Man hittar en alldeles egen strandbit ibland...


Stranden i Karavostasi, som är \"rätt stenig\"


...och maten skall vi inte prarta om!!! Mmmmmm....


Efter maten en liten promenad...(norra delen av ön)
Varför planera - när det ändå inte blir som man tror

Utlogget OleTopic starter

 • Innlegg: 13649
  • Vis profil
  • http://www.hellasforum.net
Re: Har du vært på Folegandros?
« Svar #3 på: 28. Okt. 07, 19:41:21 »
Takk for god info og fine bilder KyriaT og Bengalow! Jeg var innom Folegandros med båt på vei til Santorini i 1999. I år har jeg lyst å gå av båten og bli der noen dager.....

Utlogget Anders

 • Innlegg: 11046
  • Vis profil
Re: Har du vært på Folegandros?
« Svar #4 på: 29. Okt. 07, 17:37:28 »
Hei. Var innom Folégandros nå i september, etter å ha \"lystet\" på den i flere år. Men landskapet tok rett og slett \"knekken\" på meg, opplevde det nærmest som å feriere på månen! Kanskje feil årstid, men det var noe der ved karrigheten som jeg rett og slett ikke følte meg vel med. Men Choraen var et trivelig sted og øya hadde mye av det \"dramaet\" man finner på Santorini. Vi hadde bare to overnattinger, bodde i Karavostassis og tok bussen opp til byen om kveldene, noe som funket helt greit. Prismessig kanskje litt over mange av naboøyene. Et besøk opp til den kirken som bengalow nevner, er vel verd turen. Fantastisk utsikt. Strendene vet jeg lite om, men har hørt at der skal finnes en og annen perle rundtom (dog kanskje litt vanskelig tilgjengelige). På den tiden vi var der virket hele øyen som et veldig stille og rolig sted.

Utlogget kerik

 • Innlegg: 1
  • Vis profil
Re: Har du vært på Folegandros?
« Svar #5 på: 31. Okt. 08, 12:29:54 »
Ubeskjedent nok må jeg vel nesten kalles en av Folegandros\' eldste turister - eldste i den betydning at det i år faktisk var 30 år siden første besøk der. Siden den gang gikk det ca. 15 år før jeg turte dra tilbake, regnet med at også denne øya var \"ødelagt\" av turisttrafikken, men midt på 90-tallet klarte vi ikke å holde nysgjerrigheten tilbake mer og dro tilbake. Og siden har vi vært der hvert år, ofte 2 ganger i året, sist i september i år.
Så ja, det er en flott øy, men vær klar over hva den er og ikke minst hva den IKKE er.
Nedenfor er et innlegg jeg skrev (nå en smule redigert og oppdatert) i Jan Bergtuns utmerkede forum under \"Øyloffing i Hellas\" i 2001 - til orientering:

Til deg som etterlyser informasjon om Folégandros i Kykladene: Det ER ei deilig øy, men pass på så du ikke ender opp med å være gørr lei av og hate hele stedet. Det skjer nemlig ikke så sjelden. Øya er egentlig ikke noe sted for øyhoppere av den mer travle sorten som vi ser mer og mer der nede, dvs. folk med en 14 dagers pakketur midt på sommeren som skal nå over det hele, også mer vanskelig tilgjengelige øyer som Folégandros eller Sikinos. Vi har sett øyhoppere stå og grine foran tavlene med båttider utenfor reisekontoret Maraki fordi det ikke gikk noen båt videre dit de skulle i løpet av de neste par dagene. Dette var særlig tydelig for noen år siden, da svenske \"Vagabond\" hadde skrevet bl.a. om Folégandros; stedet krydde av travle og hvitkledte svensker og den mest overhørte kommentaren foran tavlene med båttider var \"Men det går ju for fan ingen båt\". Utenom høysesongen i juli er båtene uregelmessige, den beste forbindelsen er til enten fra Athen eller Santorini, men det kan blåse friskt i juli og det er ikke alle ferjer som vil gå inn i Folégandros\' havn hvis vinden kommer fra feil retning. Hurtigbåtene trenger for eksempel bare et lite skvulp før de nekter å gå til Folégandros. Tidlig og seint på året er det flere \"båtfrie\" dager, dvs. ingen båter noe sted. Deilig, men ofte ikke særlig praktisk.
Folégandros er heller ikke spesielt barnevennlig, de få strendene (bortsett fra Angali) krever endel arbeid før man er framme, enten klatring langs skrenter på forsåvidt gode stier i noe ulendt terreng eller baksing opp i og ut av en badebåt som ikke alltid kan legge til lands. Det er også bare to strender som har taverna. Klippekanten ved Hora er også et sted som kan få foreldrenerver til å gå i høyspenn, det er tross alt over 200 meter ned til sjøen, ikke helt loddrett, men loddrett nok! På plussiden når det gjelder barn må det definitivt være at det er få biler på øya, selv om bilbestanden ganges med 50 i høysesongen i juli/august (ingen athener med selvrespekten i orden reiser et sted det går an å frakte sin bil uten å ta den med!). Ellers er det ikke flere biler enn at man raskt lærer seg å ta dem på lyden (er det grønnsakene eller han som henter tomflasker?). Så hvis du er forberedt på at det kan være vanskelig å komme seg dit og tilbake, på noe vanskelig tilgjengelige strender, på mye - og jeg mener MYE - folk (athenere og italienere) i juli/august/september, på å holde godt øye med små krabater som skal utforske stedet, så prøv!
Men vær klar over at dette ikke er av de enkleste øyene. Prisene har også en tendens til å ligge noe høyere enn andre øyer, Folégandros fikk (ufortjent?) et noe \"up-market\" ry for endel år siden og priser på overnatting og mat er deretter. Priser går sjelden ned! Og som alle andre steder i Hellas om sommeren: IKKE sløs med vannet, Folégandros må få vann tilfraktet med båt hele sommersesongen og har fint lite resten av året også, smak på det, så kjenner du hvor det kommer fra (tips: svak saltsmak).
Så hva kan man ellers gjøre her? Øya er hjem for De græske feriekurser, som Anne og Fotis driver på syttende sesongen, se deres program, som inneholder kurser i det meste fra tegning, fiske og dans til t\'ai chi ch\'uan og olivenhøst. Jeg har også en egen side med bilder, se http://folegandros.ding4.no

Utlogget OleTopic starter

 • Innlegg: 13649
  • Vis profil
  • http://www.hellasforum.net
Re: Har du vært på Folegandros?
« Svar #6 på: 31. Okt. 08, 17:35:43 »
Hei! Og takk for flott informasjon kerik! Håper du vil skrive mer om Foleganfros etterhvert. Dette er en øy som står langt oppe på list mi!  :cheers:

Utlogget Anders

 • Innlegg: 11046
  • Vis profil
Har du vært på Folegandros?
« Svar #7 på: 31. Okt. 08, 18:01:44 »
Og fantastisk artig å se de bildene fra tredve år siden! Ellers istemmer jeg vel i det meste du skriver... Folegandros var for meg en sånn enten/eller- opplevelse. Enten liker du den, eller så dra du derfra fortere enn eff... :-)

Utlogget Mr.Mythos

 • Innlegg: 76
  • Vis profil
Re: Har du vært på Folegandros?
« Svar #8 på: 11. Nov. 09, 10:03:12 »
Hei. Dette er jo en tråd fra ifjor, men siden jeg er ny på forumet kan jeg liksågodt fortelle litt om denne øy da jeg vært der i mange år.
Folegandros er jo en øy for filosofer, vandrere og de som vil komme tilbake i tid og vekk fra alt og alle. Choraen er absolutt den vakreste jeg har sett, omgitt av bougainvillaer og lukter overalt. Det er så deilig å sette seg ned i chora og nyte stillheten,folkene som går rundt og tenker for segselv mens en nyter en iskald Mythos.Tar du enspasertur fra Chora, kommer du først til Agios Savvas og videre til Stavros. Kryss veien og gå videre nedover gjennom lunder fyllt med timian og salvie til du ser Christos og stranden Agios Nikolas i det fjerne,Aegali og Fira nedenfor. Anbefale Agios Nikolas og Tavernaen til Takis. Nyt en kald Mythos og en utsikt en ikke vil glemme. De av dere som vil ha anbefalt bosted må bare spørre da jeg kan på det varmeste anbefale: Anemoussa på klippekanten med en fantasisk utsikt. Her bor vi for 55€ i Juli, og da er vi 3 personer. Legger ved en youtube video som jeg tok før vi dro tilbake til Naxos.


Το όμορφο νησί μου, τη Νάξο

Utlogget kaka

 • Innlegg: 9143
  • Vis profil
Har du vært på Folegandros?
« Svar #9 på: 11. Nov. 09, 16:02:37 »
NYDELIG!
Jeg har et bilde i en kokebok derfra, og har tenkt, for et nydelig sted, - og det ser jeg bekreftet her. Særlig inne i byen Litt gold natur, men den er jo og fascinerende på sitt vis.
KariK

Utlogget Athina

 • Innlegg: 1744
  • Vis profil
Re: Har du vært på Folegandros?
« Svar #10 på: 11. Nov. 09, 17:45:52 »
Helt herlige bilder og video, Mr.Mythos :cheers:
 
Tidligere iår ble jeg også fullstendig bergtatt da jeg så bildene til noen som hadde vært på seilferie til Folegandros.

Hvordan kommer man seg på greieste måte til denne øya?
Den som kan se skjønnheten i de små detaljer, vil alltid finne noe å glede seg over.

Utlogget Sjøløve

 • Innlegg: 1522
  • Vis profil
Re: Har du vært på Folegandros?
« Svar #11 på: 11. Nov. 09, 21:23:44 »
Flotte bilder og video fra Folegandros, Mr. Mythos  :flower:

Denne øya står øverst på min ønskeliste over steder jeg ikke har vært.
Store muligheter for at Folegandros innlemmes i reiseruta neste år.

Jeg har faktisk tittet på hotel Anemousa som er mulig sted å bo på øya - beliggenheten ser jo ut til å være perfekt ute på klippekanten med utsikten ut over havet.
Bør man evt. forhåndsbestille rom her i slutten av august ?
Vi lander i Athen lørdag 28.8. og er veldig fristet til å dra til Folegandros først.
Livet må leves forfra, men kan kun forståes bagfra.

Søren Kierkegaard

 

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Zakynthos men når!help lundmor lundmor 23/0 Reisetips og spørsmål 16. Jan. 19, 23:31:42 Last Post
Kardamili - september 2017 vandrer Katherina 1988/15 Peloponnes 16. Jan. 19, 19:14:33 Last Post
Zakynthos Diddi lundmor 80/1 Reisetips og spørsmål 15. Jan. 19, 19:43:54 Last Post
Barne famlie ønsker hjelp!!! fila lundmor 597/11 Reisetips og spørsmål 15. Jan. 19, 11:13:50 Last Post
Hellas 2019 Svein~B Diddi 94/2 Yamas Bar & Taverna 13. Jan. 19, 14:07:00 Last Post
Våre bosteder i Hellas HOTEL ELLI, SKOPELOS BY fila fila 34239/78 Rom/studios/hotell 08. Jan. 19, 20:57:37 Last Post
Schinoussa 2018 Diddi Ole 372/8 Små-Kykladene 07. Jan. 19, 22:03:47 Last Post
Lilleputs karnevalreise til Skyros 7. mars kaka Heidrun 243/4 Sporadene og Evia 07. Jan. 19, 18:38:10 Last Post
Video - 70 steder i Athen Ole Ole 122/0 Athen og Pireus 06. Jan. 19, 00:28:00 Last Post
Greske katter kaka marjana 210549/505 Hellas generelt 05. Jan. 19, 18:46:45 Last Post
Peloponnes / Kardamili med mere . Katherina dagstaalesen@hotmail.com 65029/293 Fastlandet og Peloponnes 05. Jan. 19, 13:21:24 Last Post
Hvor er dette. Romjulsquizz ( Løst ) kaka Heidrun 1923/16 Hellas generelt 03. Jan. 19, 10:46:38 Last Post
Godt nytt år! dag staalesen Ole 89/8 Yamas Bar & Taverna 02. Jan. 19, 19:37:15 Last Post
Kalo mina marjana marjana 1407/0 Hellas generelt 01. Jan. 19, 15:44:42 Last Post
Resultatservice og fasit kaka Ole 3779/2 Julekalenderen 2018 31. Des. 18, 10:48:16 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas BÅTTUR PÅ TORONESBUKTEN I HALKIDIKI 2002 fila fila 79091/183 Hellas generelt 27. Des. 18, 20:43:42 Last Post
24. desember Ole Ole 1518/2 Julekalenderen 2018 25. Des. 18, 20:16:17 Last Post
REBUS 20 LØST fila fila 1464/2 Hellas generelt 25. Des. 18, 14:18:57 Last Post
23. desember Ole Ole 1439/0 Julekalenderen 2018 23. Des. 18, 00:00:02 Last Post
22. desember Ole Ole 1417/0 Julekalenderen 2018 22. Des. 18, 12:00:26 Last Post
21. desember Ole Ole 1425/0 Julekalenderen 2018 21. Des. 18, 15:34:35 Last Post
20. desember Ole Ole 1497/0 Julekalenderen 2018 20. Des. 18, 16:11:33 Last Post
19. desember Ole Ole 1495/0 Julekalenderen 2018 19. Des. 18, 17:42:09 Last Post
18. desember Ole Ole 1468/0 Julekalenderen 2018 18. Des. 18, 18:39:12 Last Post
Oppholdstillatelse Hellas Thone Thone 1839/8 Flytte til Hellas 18. Des. 18, 18:33:55 Last Post
17. desember Ole Ole 1461/0 Julekalenderen 2018 17. Des. 18, 17:57:27 Last Post
Peloponnes og Kardamili våren 2017 Katherina Katherina 3788/42 Fastlandet og Peloponnes 17. Des. 18, 17:29:13 Last Post
16. desember Ole Ole 1512/0 Julekalenderen 2018 16. Des. 18, 19:40:27 Last Post
Noen dager på Milos, september 2018 Ole Ole 2149/12 Milos 15. Des. 18, 15:45:02 Last Post
Donasjon 2018 Ole Ole 1916/4 Om forumet 15. Des. 18, 15:41:25 Last Post