*

Skrevet av Emne: Info om Skyros  (Lest 3834 ganger)

Utlogget Måne

 • Topic starter
  • Innlegg: 340
   • Vis profil
Info om Skyros
« på: 25. mar 08, 21:46:56 »
- Generell info -

Skyros er en liten øy på 209km2, men den største øya i Sporadene (hvis man ikke regner med Evia). Det bor 2,757 fastboende på Skyros, og det går daglig ferjeforbindelse mellom Kimi på Evia og Linaria på Skyros, og flyforbindelse med Aten. Skyros er ikke spesielt bra utviklet for turisme, så hvis man vil ha \"det ekte greske\", så mener jeg man finner dette her. Skyros er som sagt en liten øy - vi tilbragte 3 dager her og fikk sett det meste av øya i vårt egne avslappede tempo, med hyppige innslag av kaffe, sol og god mat.

Øya kan deles inn i to deler: den nordre delen er tett befolket og veldig
grønn og frodig, den søndre delen er steinete, har lite veiforbindelse og store deler er stengt av av det greske militæret. Hovedstaden referes til som både Skyros og Chora og befinner seg nordøst på øya.


- Historie -

Skyros har vært bebodd siden den neolittiske perioden (ynge steinalder - 5000 f.kr.), datert etter funn gjort på Kastro, byborgen som ligger øverst på åsen over Chora. Utgravninger i Palamari viser at Skyros under bronsealderen aar et handelssenter.

De første beboerne på Skyros het \"Kares\", \"Pelazyi\" og \"Dolopes\", og øya har derfor tidligere vært kalt Palzyia og Dolopoia.

486 f.kr. ble Skyros okkupert av den athenske generalen Kimon, I 322 f.kr. erobret Makedonerne øya, og i 196 f.kr. ga romerne Skyros i gave til Athen.


- Myte -

Fra mytene er Skyros kjent som øya der Achilles tilbragte sine ungdomsår. Achilles\' mor, Thetis, sendte sin sønn til Skyros for å unngå at han deltok i Trojanerkrigen, slik at profetien om hans død ikke skulle gå i oppfyllelse.

Utkledd som en pike ble Achilles oppdratt av kong Likomides blant døttrene hans. Achilles forelsket seg etterhvert i den ene datteren, Diidamia, og de fikk en sønn kalt Neoptolemo.

Når Kalchas spådde at Troja ikke kunne erobres uten Achilles\' deltakelse, reiste Ulysses til Skyros, fant Achilles og overbeviste ham om å reise til Troja. Etter Achilles\' død returnerte Ulysses til Skyros, denne gangen for å finne Neoptolemo. Ifølge en profeti ville ikke Troja falle, med mindre Achilles\' sønn deltok i slaget. Som sin far higet Neoptolemo etter krig og heder, og reiste derfor til Troja.

Noen mener også at kong Theseus av Athen døde på Skyros, etter å ha blitt dyttet fra en klippe av Likomides. I år 486 f.kr. ble Skyros okkupert av den athenske generalen Kimon. Dolopeene var pirater og skapte stadige problemer for handelsflåten til den atenske forbund. Etter sigende skal Kimon ha funnet Theseus\' grav og flyttet beinrestene til Athen og plassert dem i Thission.

I 322 f.kr. erobret Makedonerne øya, og i 196 f.kr. ga romerne Skyros i gave til Athen.
I 1204 ble Skyros styrt av Venetianerne, og på slutten av det 14. århundret var de en kort stund under tyrkisk styre, men ble gitt tilbake til Bysantinum. I 1453, etter at Tyrkerne tok Konstantinopel ble Skyros en koloni under staten Venetia. Under den første krigen mellom Tyrkia og Venetia var Skyros under tyrisk styre. Under den andre krigen var Skyros noen år under venetiansk styre, men snart tilbake i tyrkiske hender.

Under revolusjonen i 1821 var øya i stor grad et tilfluktssted for flyktninger. Skyros ble frigjort, sammen med resten av Sporadene, i 1829.

I dag finner man mye av Skyros\' kulturarv bevart i øyas arkitektur og kunst som håndarbeid, keramikk og broderi, men kanskje spesielt i den kulturelle begivenheten - det skyrianske karneval. Dette er en tradisjon som har sine røtter i ritualer for tilbedelse av Dionysos.


- Chora -

Tronende over Skyros by finner man byborgen, som har blitt gjenoppbygget mange ganger gjennom årtusenene. Fra denne kan man gå ned trange smug blant hvitkalkede hus med små tavernaer og kafeer med tradisjonell gresk mat - og spesielle skyrianske retter. Langs hovedgaten finner man noen små butikker med kunst, håndtverk, vin og honning. Skyros har et veldig avslappet liv, og mye av tiden går på å sitte på en taverna langs hovedgata, nyte en frappé og se på folkelivet. På markedsplassen (agora) finner man kaffeer - og utelivet om kvelden. Ellers kan man ta seg en tur opp til Brook\'s Square, hvor det står en statue av den engelske poeten Rupert Brooke, og du kan nyte utsikten over Magazia stranden. Her finner man også Faltait museet med sin samling av historiske og folklore objekter fra Skyros. Under hovedbygningen er det bygd et amfiteater stil hvor mange av de kulturelle begivenhetene finner sted. Nær Brook\'s Square, ved siden av en liten vei som går ned til Magazia finner man det Arkeologiske museet.

Bilder fra Chora:


Magazia og Molos stranden:


Rupert Brooke og hmm... meg:


Borgen og St. Georg klosteret


Skyros by om natten:- Linaria -

Linaria er Skyros\' havn og ligger midt på øya, 11km fra Chora. Her er det noen kafeer, tavernaer, noen butikker som selger håndtverk og typiske \"greske souvenirer\". Det ligger også en veldig trivelig bar/utested med musikk litt oppe i veien fra Linaria (man kan se denne fra havnen) som har opplyste balkonger med fin utsikt om kvelden. De fleste stopper dog i Linaria kun for å gå av og på båten.
- Den nordre delen av Skyros -
 
Ti minutters gåavstand fra Chora finner man Magazia, oppkalt etter et kruttlager som sto her under venetiansk tid. Magazia har fin lang sandstrand som blir ganske overfylt om sommeren. I den nordre delen finner man Molos. Her står det en liten mølle, som visstnok har en resturant om sommeren, og man burde se de merkelige steinformasjonene på stranden, de gamle husruinene som nå står halvveis under vann, den lille kirken St. Nikolas som er laget direkte i en steinvegg, Vrikolakonisia øya med en annen liten kirke, og et lite kapell. Går man videre fra fyrtårnet når man enda en sandstrand - Gyrismata. De fleste hotellene og leilighetskompleksene ligger i disse områdene, og man finner derfor mye av nattelivet i disse områdene om sommeren. Vi bodde på Studios & Apartments Crisio 2min fra Gyrismata strand, og jeg anbefaler dette stedet varmt! Bilder og info her.

Molos strand:
Vrikolakonisia og ruiner:
Mølla:


St. Nikolas og kapellet:
Gyrismata:


Hvis man så reiser videre på den nordre delen av øya (vi kjørte mot nordvest og fulgte hovedveien) får man se den grønne frodige delen av Skyros. Denne turen anbefales, for det er utrolig pent i dette området. Nesten helt på nordspissen finner man flyplassen, og et par små veier går til små sandstrender som Palamari, Agios Petros, Markesi og Theotokos. Jeg har fått vite at alle disse er dårlig utbygd, så man bør ta med det man trenger, og de to siste opplever en del bråk fra flyplassen.

I Palamari finner man en ganske forsømt ruin med funn fra ca. 3.000 f.kr. Nedenfor er det en liten sandstrand, og litt lenger bort en militær base. Du kan så vidt se ruinen på toppen av sanden i bildet under (den var stengt når vi var der i Mars.)

På den nordvestre siden kjørte vi forbi Ormos Kalogrias, med en liten sand-og-stein strand, og den lille kirken Kira Panagia.Vi fulgte veien videre og fikk en fantastisk utsikt over Atsitsa på vei ned mot hyggelige lille Petritsa, med en taverna og en bitteliten strand. Petritsa blir bevoktet av en hærlig liten valp som, etter å ha informert oss om at vi var på hans område, veldig gjerne ville lekesloss litt.

Petritsas vokter:


Vi kjørte videre ned til Agios Fokas som er en kjempefin bukt med hvit rullesten, og en liten taverna.

Hvis man følger veien videre sørover, mot Linaria, kjører man også forbi den Pefkos og Aherounes, begge med små sandstrender. Det er en liten rullesteinsstrand i Kalamitsa også, og en steingrav med en dorisk søyle.

Vi brukte en dag på å se denne delen av Skyros, og vi gjorde det i sakte tempo, og hadde innlagt lunsj nær Agios Fokas. Det går visst bussforbindelser i denne delen av øya, men for å få sett mest mulig trenger man nok bil eller moped. Flere av strendene kan kun nås via små hullete grusveier fra hovedveien, evntl. med båt.


- Den søndre delen av Skyros -

Den søndre delen av Skyros består i stor grad av ufruktbart steinområde, og store deler er inngjærdet militærbase. Sørsiden er også ofte plaget av sterk vind, noe man kan se på trærne der. Det er verd en kikk hvis man har tid, men jeg føler ikke at man går glipp av all verden hvis man ikke rekker denne delen. Det er noen få strender her: Aspouss som er ganske ok, og Ahilli som tidligere var en av de fineste strendene i følge flere kilder, men som ble bygd ut som yacht-båthavn i et forsøk på å skaffe Skyros mer turisme (dette feilet så vidt jeg vet), og nå ikke er spesielt pent i det hele tatt. Nær Tres Boukes bukt finner man Brookes grav. Dette er egentlig bare et monument til Brooke, og ikke her han faktisk er gravlagt. Vi dro ikke innom monumentet, for vi gikk glipp av avkjørselen, og har i ettertid fått vite at den ikke er spesielt enkel å nå det med bil.

Bilder fra sørsiden:

På den søndre delen kan man også finne friggående skyroshester, en utrydningstruet hesterase som bare finnes på Skyros. Pga. utseende og avstamning er den lille hesten en hest og ikke en ponni, og kalles \"Skyriano Alogaki\". Disse ble brukt i jordbruket, og måtte hvert år fanges inn og merkes av bøndene, før de ble sluppet ut igjen for vinteren. Hvert år hadde de også hesteløp, en tradisjon som markeres med hesteløp også i dag - den 29 juni og 1. august. I begynnelsen av det 20. århundret var det 2000 skyroshester her - i begynnelsen av det 21. århundret kun 150 igjen. Det er nå satt igang program for å bevare denne hesterasen.Vi fikk også en vakker solnedgang:


og en smilende måne :)

 

Alonissos info !

Startet av Stigra

Svar: 0
Visninger: 1926
Nyeste innlegg 10. aug 12, 08:12:24
by Stigra
Alonissos info

Startet av Stigra

Svar: 2
Visninger: 1674
Nyeste innlegg 06. sep 16, 18:12:44
by Stigra
Sommer -direkte flights til Skyros

Startet av Stigra

Svar: 6
Visninger: 7063
Nyeste innlegg 29. apr 15, 20:57:24
by hakon57
Geitefestival på Skyros (Karneval)

Startet av Måne

Svar: 12
Visninger: 6145
Nyeste innlegg 26. mar 08, 09:16:44
by Epicuristen
Skyros i september 2014

Startet av hakon57

Svar: 10
Visninger: 5880
Nyeste innlegg 06. okt 14, 19:12:42
by Tjorven
 • Alle forum
 • Om Hellas
 • Kreta
 • Skiathos
 • Rhodos
 • Fastlandet og Peloponnes
 • Karpathos
 • Chios
 • Samos
 • Naxos
 • (Anti) Paros
Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Peloponnes og Kardamili våren 2017 Katherina Katherina 577/17 Fastlandet og Peloponnes I dag kl. 09:44:59 Last Post
Peloponnes / Kardamili med mere . Katherina dagstaalesen@hotmail.com 60440/274 Fastlandet og Peloponnes 17. nov 18, 12:23:11 Last Post
Våre bosteder i Hellas kaka fila 31434/75 Rom/studios/hotell 16. nov 18, 16:12:17 Last Post
Dagens ankomst fila Runar Solvik 68/3 Yamas Bar & Taverna 13. nov 18, 15:24:12 Last Post
Video fra Poros 2018 bengalow Ole 96/1 Poros 13. nov 18, 13:07:01 Last Post
70 steder i Athen kaka Ole 131/1 Athen og Pireus 12. nov 18, 10:12:45 Last Post
Bilder fra Kardamili dag staalesen Magnolia 494921/1585 Peloponnes 11. nov 18, 21:35:01 Last Post
Meze ROLLE marjana 2949/18 Mat og drikke 11. nov 18, 10:46:18 Last Post
Athen i Desember JanBe gre18cce 281/3 Athen og Pireus 10. nov 18, 22:49:00 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas BÅTTUR FRA RHODOS TIL SYMI fila fila 75253/175 Hellas generelt 10. nov 18, 18:06:24 Last Post
Meze - med ingredienser fra havet marjana BjørgD 350/3 Mat og drikke 08. nov 18, 17:57:31 Last Post
Oktober 2018 marjana marjana 750/6 Hilsen fra Hellas 03. nov 18, 15:24:36 Last Post
Yamas Bar & Taverna er åpen! mouche Ole 34107/3126 Yamas Bar & Taverna 02. nov 18, 13:58:37 Last Post
Kefalonia/Zakynthos eller Chios? telma Sunnaelskersol 6989/9 Ioniske øyer 01. nov 18, 23:03:54 Last Post
Bo leve i Glyfada hfiske hfiske 196/0 Flytte til Hellas 30. okt 18, 15:18:57 Last Post
Det frodige, vakre området på Mani! dag staalesen kaka 236860/786 Peloponnes 27. okt 18, 14:45:52 Last Post
Egina 2013 DJahrmann Ole 14106/22 Egina 26. okt 18, 12:56:29 Last Post
Hellas i pressen mouche operafantomet 590791/1447 Hellas generelt 26. okt 18, 08:54:02 Last Post
Strandrydding ved Kolymbari. Kritios Kritios 278/4 Chania og områdene rundt 25. okt 18, 15:04:15 Last Post
Video fra Hydra, sept. 2018 Heidrun Ole 262/1 Hydra 21. okt 18, 15:15:12 Last Post
Serifos 2018 kaka Ole 298/1 Kykladene 18. okt 18, 09:34:28 Last Post
Flyruter Hellas 2019 filhellener Marit 1271/8 Transport 17. okt 18, 21:50:15 Last Post
Video fra Naoussa kaka Ole 317/3 Paros og Antiparos 15. okt 18, 11:01:10 Last Post
Athen 2018 Ole Ole 681/5 Athen og Pireus 13. okt 18, 13:26:30 Last Post
Video fra 30 steder på Milos Ole Ole 359/2 Milos 09. okt 18, 14:26:50 Last Post
Video fra Klima Ole Ole 426/2 Milos 03. okt 18, 23:08:57 Last Post
Finne faren til min samboer Frynse Thor 404/3 Hellas generelt 02. okt 18, 18:37:32 Last Post
Syklon i Middehavet Kritios marjana 1104/19 Hellas generelt 02. okt 18, 09:56:17 Last Post
Taverna FENGARI ROLLE ROLLE 1138/4 Karpathos 30. sep 18, 09:37:20 Last Post
Bank når man bor i Hellas Admirala Heidrun 1619/13 Flytte til Hellas 29. sep 18, 22:14:10 Last Post
Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Våre bosteder i Hellas kaka fila 31434/75 Rom/studios/hotell 16. nov 18, 16:12:17 Last Post
Meze ROLLE marjana 2949/18 Mat og drikke 11. nov 18, 10:46:18 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas BÅTTUR FRA RHODOS TIL SYMI fila fila 75253/175 Hellas generelt 10. nov 18, 18:06:24 Last Post
Meze - med ingredienser fra havet marjana BjørgD 350/3 Mat og drikke 08. nov 18, 17:57:31 Last Post
Bo leve i Glyfada hfiske hfiske 196/0 Flytte til Hellas 30. okt 18, 15:18:57 Last Post
Hellas i pressen mouche operafantomet 590791/1447 Hellas generelt 26. okt 18, 08:54:02 Last Post
Flyruter Hellas 2019 filhellener Marit 1271/8 Transport 17. okt 18, 21:50:15 Last Post
Finne faren til min samboer Frynse Thor 404/3 Hellas generelt 02. okt 18, 18:37:32 Last Post
Syklon i Middehavet Kritios marjana 1104/19 Hellas generelt 02. okt 18, 09:56:17 Last Post
Bank når man bor i Hellas Admirala Heidrun 1619/13 Flytte til Hellas 29. sep 18, 22:14:10 Last Post
Hvor er dette? 973 ( Løst ) Heidrun Heidrun 816/8 Hvor er dette? 20. sep 18, 23:11:50 Last Post
Hvor er dette fra) 972 LØST Heidrun Heidrun 1257/11 Hvor er dette? 11. sep 18, 14:39:24 Last Post
REBUS 19 LØST fila fila 435/2 Hellas generelt 11. sep 18, 12:46:26 Last Post
Flytte til Hellas Artemida,Nea Makri,Kifissia Admirala hfiske 482/2 Flytte til Hellas 08. sep 18, 21:30:24 Last Post
Bil Norge -Peloponnes Kritios Lavendel 1663/8 Flytte til Hellas 06. sep 18, 20:58:31 Last Post
Meget generelle spørsmål om å reise til de greske øyer Risberg Risberg 1246/9 Reisetips og spørsmål 22. aug 18, 13:41:23 Last Post
Amorgos med guide TOMS marjana 454/1 Reisetips og spørsmål 21. aug 18, 15:32:01 Last Post
Parga i uke 40 Heidrun Mrst 521/1 Reisetips og spørsmål 21. aug 18, 11:40:55 Last Post
Hvor i Europa reiser dere når dere ikke reiser til Hellas? bengalow KnutB 31510/61 Hellas generelt 20. aug 18, 12:59:00 Last Post
Er Hellas "syden"? Risberg Ole 61715/172 Hellas generelt 19. aug 18, 13:50:48 Last Post
4 mnd i Hellas. Trenger tips. mouche Sunniva 1446/18 Flytte til Hellas 15. aug 18, 22:40:03 Last Post
Kjøpe bolig på Kreta mouche Pusimal 19589/42 Flytte til Hellas 13. aug 18, 18:12:06 Last Post
Korintkanalen Admirala Risberg 648/4 Reisetips og spørsmål 09. aug 18, 15:09:15 Last Post
Lefkada el zakynthos filhellener lundmor 967/9 Reisetips og spørsmål 06. aug 18, 18:46:52 Last Post
Cøliaki Frynse Sunniva 587/1 Mat og drikke 03. aug 18, 21:36:23 Last Post
Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Strandrydding ved Kolymbari. Kritios Kritios 278/4 Chania og områdene rundt 25. okt 18, 15:04:15 Last Post
"Tropisk storm" slår til på Kreta og Peloponnes ! Kritios Kritios 731/13 Chania og områdene rundt 29. sep 18, 21:31:11 Last Post
Karpathos eller Kreta? MayElisa MayElisa 487/6 Sørkysten 27. sep 18, 12:30:09 Last Post
Trafikken på Kreta mouche LukasKhasa 398/3 Kreta 25. sep 18, 07:38:07 Last Post
Internett, bredband/fiber tosk74 tosk74 429/2 Kreta 17. sep 18, 00:27:01 Last Post
Forumtreff september 2018 Hania, Kreta Heidrun Heidrun 7611/54 Kreta 13. sep 18, 10:46:31 Last Post
Strender uten for mange barn rundt Kalyves? LongForSun LongForSun 435/0 Chania og områdene rundt 19. aug 18, 23:19:10 Last Post
Ferje fra Paleochora til Hora Sfakion Kritios MayElisa 1337/8 Sørkysten 27. jun 18, 21:36:05 Last Post
ANEK-Attica får konkurranse på Pireus-Chania Kritios Kritios 1345/8 Chania og områdene rundt 19. jun 18, 19:55:11 Last Post
"Mitt store fete greske bryllup" i en ny dimensjon ! mouche Kritios 691/1 Kreta 16. jun 18, 07:44:12 Last Post
Ferie med små barn Heidrun lundmor 3033/13 Rethymnon og områdene rundt 07. mai 18, 09:19:21 Last Post
Hvor stor er Kalives? Diddi LongForSun 1329/8 Chania og områdene rundt 03. mai 18, 22:31:53 Last Post
Rethymnon – best å bo for voksne? mouche LongForSun 1984/18 Rethymnon og områdene rundt 25. apr 18, 09:50:00 Last Post
Kreta i påsken mouche Hut 3550/16 Kreta 15. jan 18, 13:10:11 Last Post
Tsatsiki, farsan og olivkriget Svein~B Svein~B 1658/3 Kreta 05. jan 18, 23:41:28 Last Post
Godt nytt år fra Stavros. Kritios Heidrun 1796/4 Kreta 31. des 17, 16:41:20 Last Post
Kreta Aghia Marina Taverna Kjell Borgan sommer 3993/8 Kreta 29. aug 17, 11:10:49 Last Post
Leteboring sørvest for Kreta. bengalow Kritios 2282/4 Sørkysten 28. aug 17, 18:21:25 Last Post
Hjelp vi har blitt hundeeiere ! Diddi Kritios 6682/26 Chania og områdene rundt 05. aug 17, 21:05:01 Last Post
TILOS Anders Voss 1991/1 Sørkysten 16. jul 17, 13:11:53 Last Post
Vandretur mai 2014 Voss Voss 9337/9 Sørkysten 16. jul 17, 12:40:27 Last Post
Tips i Almyrida-området på Kreta kari Solgry 4197/8 Kreta 17. jun 17, 17:04:47 Last Post
Vær i sep/okt Renate Øvergård Renate Øvergård 3028/4 Kreta 18. mai 17, 19:41:29 Last Post
Kretas vindistrikt - fråtsing i frodighet, farger og fine former (type landskap) Heidrun Gooner 5602/26 Kreta 12. mai 17, 13:08:48 Last Post
En liten tur i vårt nærområde. Kritios Kritios 2370/2 Chania og områdene rundt 11. mai 17, 21:16:27 Last Post
Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Teller ned til Skiathos Frynse filhellener 5224/3 Skiathos 08. aug 16, 13:55:46 Last Post
Samletråd for bilder fra Skiathos 2014. polyanna Anne 22499/30 Skiathos 21. feb 16, 18:31:40 Last Post
Skiathos jeg savner deg! Torill Torill 14610/4 Skiathos 04. jan 15, 00:44:28 Last Post
Samletråd for bilder fra Skiathos 2014. brit brit 73587/0 Skiathos 28. okt 14, 23:24:17 Last Post
Er det noen som skal til Skiathos i år? Tjorven Ole 28925/26 Skiathos 13. mai 14, 16:44:26 Last Post
Skiathos litt utenfor allfarvei Άννα Annlaug 23130/20 Skiathos 16. mar 13, 13:53:57 Last Post
hotel Skiathos Torill sommer 17879/6 Skiathos 02. jun 12, 21:05:15 Last Post
Skiathos - 2-roms leiligheter ravin ravin 19285/6 Skiathos 03. nov 11, 14:47:09 Last Post
Hvem skal til Skiathos i begynnelsen av september 2011? Tjorven Stedvard 33784/38 Skiathos 22. sep 11, 18:47:22 Last Post
Re: Drosje fra flyplassen Maggie Maggie 13532/4 Skiathos 05. aug 11, 11:48:01 Last Post
Re: Skiathos. Kåret til verdens beste badested Livsnyteren Heidrun 18310/7 Skiathos 10. jun 11, 17:37:26 Last Post
Skiathos kamera tilbake brit Anne 98878/246 Skiathos 07. jun 11, 10:11:31 Last Post
Re: Skiathos sommer 2011 Atle anelobe 17155/6 Skiathos 22. mar 11, 10:17:12 Last Post
Vi var på Skiathos i september 2010 Magnolia brit 25746/29 Skiathos 19. jan 11, 11:39:30 Last Post
Informasjon om Skiathos - Eksterne lenker Ole Ole 11342/1 Skiathos 10. nov 10, 10:34:09 Last Post
Re: Taverna Asprolithos Mette Mette 19081/9 Skiathos 29. okt 10, 21:30:15 Last Post
Re: Torill og Pers tur til Skiathos juni/juli 2010. Athina Torill 23079/10 Skiathos 24. okt 10, 14:48:48 Last Post
Kan noen hjelpe?? kaka Marie 17216/6 Skiathos 03. okt 10, 20:41:48 Last Post
Re: Livsnyterens Skiathostur 2009 Livsnyteren Livsnyteren 37518/52 Skiathos 24. mai 10, 18:16:40 Last Post
Re: Skiathos eller Skopelos for 18-åringer? Admirala Admirala 18464/10 Skiathos 22. mai 10, 08:42:37 Last Post
Re: 14 dager på Skiathos og bare sol Torill Annlaug 36098/45 Skiathos 27. mar 10, 21:59:24 Last Post
Skiathos 2009 kaka Anne 57779/95 Skiathos 06. feb 10, 15:44:10 Last Post
Skiathos i Desember 2009 Tjorven Anne 49764/74 Skiathos 17. jan 10, 13:24:55 Last Post
Et greskt bryllup og litt \"Murphys lov\" i desember. Frost Anne 49539/78 Skiathos 03. jan 10, 21:16:59 Last Post
Mitt Skiathos kaka brit 20351/17 Skiathos 28. okt 09, 19:27:59 Last Post
Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Rhodos - spise steder i gamle byen + Rhodos by Fuhr sommer 10894/3 Rhodos 26. apr 17, 23:55:07 Last Post
Spisesteder i Rhodos by? Fuhr Mokkimokki 21443/8 Rhodos 26. apr 17, 23:53:44 Last Post
Kontanter på Rhodos Fuhr dexter 2894/2 Rhodos 26. apr 17, 23:46:45 Last Post
Party tur til Rhodos by! anemos partyqueen 4625/2 Rhodos 14. des 15, 18:08:31 Last Post
For varmt i Lardos i juli med baby? Admirala mari.bains 9747/2 Rhodos 31. mai 15, 15:29:33 Last Post
Overnatting Rhodos by, stille og rolig Riitta annekjersti 10726/2 Rhodos 13. apr 15, 21:50:26 Last Post
Faliraki - noko å reise til? oils oils 8746/0 Rhodos 01. jan 15, 01:30:17 Last Post
Rhodos - Hotel sunprime på vestkysten sommer sommer 9874/0 Rhodos 01. jun 14, 10:08:24 Last Post
Uvær på Rhodos Greece-Traveller Niaas 11469/1 Rhodos 26. nov 13, 23:38:49 Last Post
Lander midt på natten - What to do? Admirala eripsni 12793/2 Rhodos 27. jun 13, 19:04:27 Last Post
Rodos Village i Kiotari 2greece 2greece 10029/0 Rhodos 18. jun 13, 18:09:30 Last Post
Besök på Argeologiska Museet på Rodos Mikke Riitta 15367/8 Rhodos 25. mai 13, 23:54:50 Last Post
Vilse i gränderna i Gamla stan karri Riitta 16770/10 Rhodos 21. mai 13, 15:24:26 Last Post
Rhodos 2006 Fia Ole 13914/6 Rhodos 05. feb 13, 23:46:29 Last Post
Manikarou Room to let i gammel byen på Rhodos ! ouzolina ROLLE 11625/1 Rhodos 24. okt 12, 16:29:26 Last Post
online møbel / fliser baderom /trappe linker IngeS carolineOGnoah 11854/1 Rhodos 12. feb 12, 20:08:04 Last Post
hus i kolymbia /rodos carolineOGnoah carolineOGnoah 11592/3 Rhodos 12. feb 12, 16:59:01 Last Post
Rhodos eller Kos? JohnS Sunnaelskersol 14056/2 Rhodos 08. jan 12, 16:17:00 Last Post
Bilder fra turen til Rhodos Tjorven Heidrun 38094/50 Rhodos 08. mar 11, 16:44:05 Last Post
Turen til Rhodos Tjorven Heidrun 12137/3 Rhodos 03. mar 11, 16:12:21 Last Post
Re: Rhodos here i come Thera Heidrun 14064/5 Rhodos 24. feb 11, 17:53:06 Last Post
Noen med bolig på Rhodos Heidrun Heidrun 16841/10 Rhodos 11. jan 11, 12:46:31 Last Post
Rhodos i oktober 2010 MaFi MaFi 21161/7 Rhodos 19. des 10, 23:45:24 Last Post
Re: Er det store avstander i Rhodos by? Svein~B Mokkimokki 13296/3 Rhodos 11. jul 10, 10:51:15 Last Post
Hva bør jeg få med meg på Rhodos? Mokkimokki Mokkimokki 10461/0 Rhodos 09. jul 10, 21:58:36 Last Post
Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Peloponnes og Kardamili våren 2017 Katherina Katherina 577/17 Fastlandet og Peloponnes I dag kl. 09:44:59 Last Post
Peloponnes / Kardamili med mere . Katherina dagstaalesen@hotmail.com 60440/274 Fastlandet og Peloponnes 17. nov 18, 12:23:11 Last Post
70 steder i Athen kaka Ole 131/1 Athen og Pireus 12. nov 18, 10:12:45 Last Post
Bilder fra Kardamili dag staalesen Magnolia 494921/1585 Peloponnes 11. nov 18, 21:35:01 Last Post
Athen i Desember JanBe gre18cce 281/3 Athen og Pireus 10. nov 18, 22:49:00 Last Post
Det frodige, vakre området på Mani! dag staalesen kaka 236860/786 Peloponnes 27. okt 18, 14:45:52 Last Post
Athen 2018 Ole Ole 681/5 Athen og Pireus 13. okt 18, 13:26:30 Last Post
Steder å drikke sin ouzo i Athen Admirala Ole 47548/82 Athen og Pireus 27. sep 18, 00:22:29 Last Post
Veggmaling i Athen kaka Ole 241/1 Athen og Pireus 23. sep 18, 14:10:21 Last Post
Athens flyplass Svein~B Svein~B 35935/97 Athen og Pireus 27. aug 18, 11:22:46 Last Post
Er dette normalt? Admirala Ole 762/7 Athen og Pireus 23. jul 18, 21:50:03 Last Post
Det arkeologiske museet på Athens flyplass Svein~B Svein~B 971/4 Athen og Pireus 20. jul 18, 11:40:49 Last Post
Resturangen 17 i Athen Heidrun Heidrun 516/0 Athen og Pireus 12. jun 18, 22:22:17 Last Post
Pireus Svein~B Svein~B 12533/22 Athen og Pireus 08. jun 18, 20:10:21 Last Post
Med Greece on foot iTyros og omegn kaka kaka 2779/20 Peloponnes 07. jun 18, 09:59:30 Last Post
Athen Svein~B Svein~B 155854/289 Athen og Pireus 01. jun 18, 20:14:20 Last Post
Første møte med Athen dagstaalesen@hotmail.com kaka 1354/3 Athen og Pireus 16. mai 18, 07:49:54 Last Post
En rundtur på Peloponnes høsten 2017 Ole Ole 19063/144 Peloponnes 02. apr 18, 12:49:19 Last Post
Video fra Athen, nov. 2017 filhellener Ole 2259/12 Athen og Pireus 28. feb 18, 16:13:44 Last Post
Rutetider for tog mellom Athen flyplass og Pireaus og motsatt vei JanBe JanBe 1363/0 Athen og Pireus 26. feb 18, 22:18:08 Last Post
Forslag til kjørerute mellom Athen og Thessaloniki Admirala JanBe 2424/11 Fastlandet og Peloponnes 13. feb 18, 15:28:16 Last Post
Timelapse fra Athen siljeae Ole 3863/7 Athen og Pireus 12. jan 18, 23:55:08 Last Post
Julefeiring i Hellas Diddi Ikaros 3816/17 Peloponnes 12. des 17, 19:59:06 Last Post
Pireus 21.11.2017 marjana marjana 2404/7 Athen og Pireus 26. nov 17, 20:48:17 Last Post
Hilsen fra Mani,mm Diddi Diddi 7094/43 Peloponnes 05. nov 17, 11:23:51 Last Post
Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Taverna FENGARI ROLLE ROLLE 1138/4 Karpathos 30. sep 18, 09:37:20 Last Post
Diafani eller Karpathos Heidrun Heidrun 909/2 Karpathos 18. apr 18, 20:00:06 Last Post
Inget nytt ämne, men nog en upprepning. ROLLE ROLLE 1538/0 Karpathos 13. jan 18, 07:01:39 Last Post
Lite ditt och datt om Karpathos och Hellas. ROLLE ROLLE 20388/28 Karpathos 06. sep 17, 06:12:32 Last Post
Snart bär det iväg .... polyanna ROLLE 3751/3 Karpathos 27. mar 17, 00:26:02 Last Post
Hoteller i Pigadia ROLLE Eureka 2241/1 Karpathos 22. mar 17, 06:04:39 Last Post
Karpathos i december -16 ROLLE ROLLE 3063/0 Karpathos 15. des 16, 18:21:53 Last Post
Det finns ännu Grekisk mat att få i Pigadia hos ELEA. filhellener ROLLE 9949/13 Karpathos 17. okt 16, 23:34:41 Last Post
Penger - Lefkos Deninka Deninka 7788/6 Karpathos 27. aug 16, 10:17:37 Last Post
Spastiska ryckningar återkommer mera sällan på Hellasforumet . ROLLE ROLLE 5648/11 Karpathos 01. aug 16, 16:06:24 Last Post
Karpathos i februar! Niaas Niaas 8119/7 Karpathos 02. mar 16, 12:15:27 Last Post
Bättre resa nu än att få ångra ogjord solsemester. marjana ROLLE 9079/6 Karpathos 17. nov 15, 18:27:02 Last Post
Boende på Karpathos i Augusti Riitta Åsa.jönsson 5993/1 Karpathos 05. aug 15, 11:36:46 Last Post
Da var vår 3 tur bestilt kviteberg kviteberg 8014/0 Karpathos 04. mai 15, 09:03:49 Last Post
Karpathos i februar fila Niaas 11060/4 Karpathos 23. feb 15, 18:57:02 Last Post
Karpathos by fila karkit 11631/2 Karpathos 15. jan 15, 07:18:03 Last Post
Fire uker på Karpathos! Tjorven Niaas 13630/12 Karpathos 09. nov 14, 23:59:29 Last Post
Min blogg fra Villa Zoe - Pigadia abaa abaa 26444/13 Karpathos 10. okt 14, 19:29:26 Last Post
..Till Karpathos i september 2014 kaka Mikke 20482/19 Karpathos 04. sep 14, 18:36:35 Last Post
..musiktavernan Pelagos..... Mikke Mikke 93333/115 Karpathos 27. jul 14, 14:43:19 Last Post
Gode skikkelig greske restauranter ? Mikke Ut-på-tur 13670/7 Karpathos 27. jul 14, 14:13:20 Last Post
Karpathos august, ATV erfaring ++ ?? Niaas Zootne 12968/3 Karpathos 29. jun 14, 19:02:04 Last Post
Reiser til karpathos med barn Ole Ut-på-tur 10623/2 Karpathos 16. jun 14, 12:14:36 Last Post
Till Karpathos april 14..... Mikke Mikke 49238/61 Karpathos 31. mai 14, 00:52:29 Last Post
Hilsen fra Karpathos! Fine vårdager! Mikke Niaas 15429/9 Karpathos 28. mar 14, 14:18:36 Last Post
Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Leiligheter i Karfas dagstaalesen@hotmail.com Ørjan 13514/4 Chios 16. mai 18, 08:16:16 Last Post
Informasjon om Chios - Eksterne lenker karstenp Ole 10360/1 Chios 15. mar 17, 18:42:20 Last Post
Hellas/Chios for første gang dagstaalesen@hotmail.com Lisaf 20548/11 Chios 03. nov 15, 18:05:57 Last Post
Pjokkens Chios-side Pjokken Katta 272864/646 Chios 08. mai 15, 15:11:17 Last Post
Sommer på Chios Pjokken erikth 10907/10 Chios 02. jan 14, 12:39:08 Last Post
Mostra (Karneval) Tjorven Pjokken 23026/26 Chios 22. mar 13, 17:28:19 Last Post
Lalades (Ville Tulipaner) kaka Pjokken 14916/7 Chios 16. mar 13, 09:48:43 Last Post
Första besöket på Chios del 5 Chios by (stad) Pjokken Riitta 18862/11 Chios 10. nov 12, 04:41:47 Last Post
Första besöket på Chios del Landsbyn Mesta Riitta Riitta 15814/7 Chios 08. nov 12, 13:09:13 Last Post
Första besöket på Chios del 2 Landsbyn Vessa Tzasiki Riitta 20183/16 Chios 01. nov 12, 21:44:21 Last Post
Första besöket på Chios del 3 Pyrgi Tzasiki Riitta 24328/13 Chios 01. nov 12, 21:38:02 Last Post
Första besöket på Chios, Karfas Riitta Riitta 20630/18 Chios 23. okt 12, 17:49:49 Last Post
Fryktelig brann på Chios Ikaros kaka 56875/70 Chios 09. okt 12, 22:59:15 Last Post
hotell/leiligheter karfas Tzasiki perledykkern 12321/3 Chios 18. jun 12, 22:25:03 Last Post
Rapport fra Chios påsken 2012 Mixelite ingaberentine 54563/80 Chios 26. apr 12, 07:45:17 Last Post
Chios påsken 2012? ingaberentine ingaberentine 27881/26 Chios 29. mar 12, 03:57:29 Last Post
Dagens video fra Chios Pjokken Pjokken 49364/70 Chios 21. feb 12, 19:22:05 Last Post
Moutafis eller Almyra i Karfas? Filakia Filakia 19557/10 Chios 05. jul 11, 13:29:56 Last Post
\"Unplugged\" i gata mi Pjokken Pjokken 9313/0 Chios 16. jan 11, 14:49:01 Last Post
Re: 17. mai lunch på Chios Pjokken Pjokken 14379/5 Chios 14. jan 11, 23:47:21 Last Post
Chios oktober 2010 Mixelite operafantomet 18357/17 Chios 24. okt 10, 16:55:29 Last Post
Re: Flom og uvær på Chios operafantomet Katta 13703/7 Chios 22. okt 10, 01:26:28 Last Post
Re: Sykkelutleie i Megas Limnionas? Pjokken Maritsa 24865/12 Chios 07. sep 10, 22:32:08 Last Post
Re: Chios Pjokken Ollik 12170/2 Chios 17. aug 10, 23:50:52 Last Post
Chios mai 2009 Mixelite Katta 61871/108 Chios 23. mai 10, 23:11:48 Last Post
Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Vila i frid Inge Anders Riitta 22634/37 Samos 30. apr 18, 14:35:54 Last Post
Samos - Waterfalls kari GeMic 3144/2 Samos 17. aug 17, 16:32:37 Last Post
To fly i uka Gardermoen - Samos sommeren 2014 GeMic IngeS 12287/3 Samos 16. aug 17, 14:21:04 Last Post
Votsalakia er et paradis Runar Solvik GeMic 2516/3 Samos 16. aug 17, 00:30:23 Last Post
Votsalakia? GeMic karkit 20249/7 Samos 15. aug 17, 17:18:15 Last Post
4 turer til Pythagorion 1995-1998. (98 er vi innom andre øyer også) kari karri 62697/117 Samos 22. apr 17, 16:28:00 Last Post
Samos 2015 Askermann kjainaho 11889/10 Samos 08. apr 17, 17:26:53 Last Post
Hei fila Askermann 5057/5 Samos 18. okt 16, 11:00:43 Last Post
Hydrele Beach, Pythagorion Annna Annna 16353/20 Samos 12. okt 15, 18:55:23 Last Post
Herlig veke i Pythagorion TOMS TOMS 4957/0 Samos 05. aug 15, 19:38:19 Last Post
Dagens bilde fra Samos Ole IngeS 1423937/3075 Samos 01. feb 15, 12:11:37 Last Post
I tenkeboksen fila IngeS 17316/20 Samos 26. jan 15, 23:52:16 Last Post
Fantastisk service IngeS IngeS 8801/1 Samos 14. jan 15, 16:10:18 Last Post
Vinterens aktiviteter på Samos IngeS IngeS 11635/2 Samos 01. nov 14, 17:52:55 Last Post
Norge - Samos 2015 IngeS IngeS 10057/0 Samos 06. okt 14, 07:20:14 Last Post
Medlemmer av forumet på Samos Tjorven IngeS 40464/47 Samos 01. okt 14, 19:03:36 Last Post
Samos i mai kristanna kristanna 10780/3 Samos 26. jun 14, 08:24:06 Last Post
Porten til Europa IngeS IngeS 10045/0 Samos 05. mai 14, 12:09:24 Last Post
Blomstrende Samos Kristian IngeS 200726/352 Samos 29. apr 14, 20:16:56 Last Post
Fotojakt 14. - 16. mars 2014 forts 2 IngeS IngeS 8704/0 Samos 16. mar 14, 17:43:58 Last Post
Fotojakt 14. - 16. mars 2014 forts IngeS IngeS 8956/0 Samos 16. mar 14, 17:38:33 Last Post
Fotojakt 14. - 16. mars 2014 IngeS IngeS 9478/0 Samos 16. mar 14, 17:31:16 Last Post
Kjell Inge Røkke har i flere dager ligget ved Samos Kristian telma 24385/13 Samos 04. jan 14, 23:35:30 Last Post
Samos 2013 IngeS IngeS 59132/87 Samos 16. des 13, 11:00:06 Last Post
Havets frukter, Psili Amos, Samos Bilder PUSEKATT Tommy 19560/20 Samos 06. des 13, 16:48:24 Last Post
Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Naxos 2018 Fia Ole 713/1 Naxos 11. aug 18, 15:33:23 Last Post
Naxos i kveld kaka Ole 509/1 Naxos 22. jul 18, 21:23:36 Last Post
Ag. Anna, Ag. Prokopias eller Plaka? Ole Sunnaelskersol 3055/15 Naxos 02. apr 18, 15:01:07 Last Post
Naxos - ei fantastisk vandreøy Greece-Traveller Perigahre 4322/7 Naxos 22. okt 17, 12:18:51 Last Post
Overnatting Naxos by for familie Greece-Traveller Norseman 2182/2 Naxos 22. okt 17, 12:11:24 Last Post
En blogg fra Naxos. Perigahre Perigahre 1942/0 Naxos 24. jul 17, 16:11:31 Last Post
Naxos juni 2017 polyanna Runar Solvik 2837/6 Naxos 25. jun 17, 14:43:56 Last Post
Restaurant på Naxos Perigahre Fix 7289/8 Naxos 14. mai 17, 18:19:12 Last Post
Informasjon om Naxos - Eksterne lenker Perigahre Ole 9917/8 Naxos 14. mai 17, 18:14:51 Last Post
Lån i gresk bank mouche Elmblom 2624/4 Naxos 11. mai 17, 08:32:14 Last Post
Hotell/Leilighet Naxos til familie på 5. Frynse heidi.eggen 2615/1 Naxos 28. feb 17, 10:52:20 Last Post
Naxos 4.juni Anders Ella06 6548/12 Naxos 02. jun 16, 17:50:39 Last Post
Anthony Bourdain: Parts Unknown ”” Naxos anemos anemos 4516/0 Naxos 06. mai 16, 00:53:40 Last Post
Web-cam på Coronis Ole Anders 8566/4 Naxos 28. feb 16, 14:36:33 Last Post
Leie av villa myrvok Annika 5259/2 Naxos 02. feb 16, 13:05:44 Last Post
Naxos Karneval Perigahre Anders 5132/5 Naxos 23. jan 16, 11:47:48 Last Post
Prisnivå Runar Solvik Signe 15224/12 Naxos 23. jan 16, 01:03:42 Last Post
Kastro Apilirou kaka Perigahre 3642/1 Naxos 22. jan 16, 19:43:43 Last Post
Halkion dagene filhellener Perigahre 4470/2 Naxos 21. jan 16, 19:04:45 Last Post
Det Naxos man sjelden ser.... kaka Anders 4079/1 Naxos 15. jan 16, 19:27:41 Last Post
Snø i Hellas.......igjen! marjana Ole 4177/1 Naxos 01. jan 16, 16:01:10 Last Post
Gamle bilder fra Naxos Anders Anders 26604/32 Naxos 15. okt 15, 20:26:04 Last Post
Naxos, juli 2015 marjana Ole 13080/28 Naxos 16. aug 15, 17:09:08 Last Post
Naxos tips myrvok Kjartan88 9320/10 Naxos 19. jul 15, 22:01:40 Last Post
Naxos by - shopping? myrvok Mokkimokki 16724/9 Naxos 19. jul 15, 21:49:18 Last Post
Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Video fra Naoussa kaka Ole 317/3 Paros og Antiparos 15. okt 18, 11:01:10 Last Post
Aqua Paros Ole Ole 377/0 Paros og Antiparos 08. aug 18, 20:52:26 Last Post
Paros - nr. 1 - topp 10 øyer i Europa (Travel + Leisure) marjana anemos 600/2 Paros og Antiparos 13. jul 18, 23:52:03 Last Post
Piso Livadi, juni 2016 Sunnaelskersol Ole 4314/7 Paros og Antiparos 17. apr 18, 19:47:57 Last Post
Paros i dag Ole Ole 24722/32 Paros og Antiparos 02. apr 18, 11:57:36 Last Post
Video fra Paros Ole Ole 1707/3 Paros og Antiparos 06. feb 18, 16:40:30 Last Post
Paros rundt Kristian Ole 39438/79 Paros og Antiparos 12. aug 17, 09:47:37 Last Post
Morgentur i Parikia Ole Ole 10060/18 Paros og Antiparos 11. jun 17, 16:08:16 Last Post
Antiparos live web cam Antiparos.TV Antiparos.TV 2791/0 Paros og Antiparos 04. feb 17, 13:16:23 Last Post
Ny havn på Paros? Kristian anemos 4770/7 Paros og Antiparos 20. jan 17, 15:29:57 Last Post
Parikia webcam Ole Ole 46313/57 Paros og Antiparos 30. nov 16, 14:53:49 Last Post
Morgentur til Marpissa Ole Ole 8051/19 Paros og Antiparos 02. sep 16, 10:26:45 Last Post
Paros Airport anemos sverrhag 12659/28 Paros og Antiparos 15. aug 16, 22:01:44 Last Post
Morgentur til Paros' tak Ole Ole 3267/0 Paros og Antiparos 28. jul 16, 09:47:34 Last Post
Morgentur til Naoussa Lous Ole 6283/4 Paros og Antiparos 27. jul 16, 21:55:00 Last Post
Oppdag: Paros & Antiparos (gresk program) Runar Solvik anemos 6185/2 Paros og Antiparos 14. mai 16, 00:42:52 Last Post
Spillefilm fra Antiparos "Suntan"-trailer sverrhag sverrhag 5628/0 Paros og Antiparos 09. feb 16, 19:57:06 Last Post
Short Documentary about Antiparos Vegard sverrhag 10837/7 Paros og Antiparos 17. jan 16, 13:30:24 Last Post
"Hjemme" på Antiparos en nydelig høstdag, november 2015 Tjorven JanBe 5881/3 Paros og Antiparos 01. des 15, 01:43:39 Last Post
Naoussa på Paros anemos Ole 25442/27 Paros og Antiparos 12. aug 15, 14:42:08 Last Post
Taverna Yiannoulis Ole Ole 14560/8 Paros og Antiparos 04. aug 15, 10:00:15 Last Post
Paros, juni/juli 2015 Ole Ole 10778/16 Paros og Antiparos 04. aug 15, 09:57:29 Last Post
Stemningsrapport fra Antiparos Kristian JanBe 12984/8 Paros og Antiparos 25. mai 15, 17:38:26 Last Post
Ny flyplass på Paros JanBe Ole 14540/5 Paros og Antiparos 21. mai 15, 15:54:09 Last Post
Tjorven på Antiparos - igjen - juni 2013 JanBe Tjorven 51536/71 Paros og Antiparos 16. apr 15, 14:00:55 Last Post
Back to top