Skrevet av Emne: Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.  (Lest 14408 ganger)

Utlogget kirtorTopic starter

 • Innlegg: 43
  • Vis profil
Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
« på: 21. Mars 09, 18:49:13 »
Da kan jeg også fortelle vår historie.

Vi satt på vår hytte i den norske fjellheimen i juni 2008 og diskuerte salg av denne og og evt. kjøpe et sted i den greske øyverdenen. Vi ble enig om at om noen i familien ville kjøpe hytta, så ville vi gå for det.

Vi hadde en plan om å selge denne hytta på sikt, og vi sendte  ut en føler i familien. Det ble veldig respons, så vi solgte hytta. Da var spørsmålet: Hvor kunne vi tenke oss et sted i Hellas?

Vi har reist rundt i Dodecaneserne i 20 år og var veldig glad i det området. Vi hadde alltid ører og øyne åpne for å finne en øy å starte et \"nytt\" liv i Hellas.

Denne sommeren hadde vi bestemt oss for å ferie på Telendos bl.a. Vi tok da kontakt med eiendomsmeglere på Kalymnos, for der kunne vi kanskje tenke oss et sted.

Vi hadde aldri vært der, men vært innom om båt for videre ferd mot Lipsi, Patmos, Agathonissi m.fl.

Vi tok noen telefoner til mulige eiendomsmeglere på Kalymnos.Synes vi var litt tøffe som gjorde dette uten engang å ha vært på øya.

Det ble en morsom ferie........forts.følger

Utlogget kirtorTopic starter

 • Innlegg: 43
  • Vis profil
Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #1 på: 21. Mars 09, 20:44:06 »
Etter først å ha vært på jobb og tatt  nattfly til Kos var vi kjempetrøtte. Vi hadde heldigvis bestilt studio på Telendos, så etter en frokost bar det rett i seng. Etter et par timer var vi i slag igjen. Vi måtte jo selvfølgelig bli litt kjent på øya, så vi tok et bad og vandre litt rundt. Hele tiden kikket vi over på Kalymnos og snakket mye om om vi virkelig skulle gjøre alvor av våre planer.

Vi hadde ringt et par meglere på forhånd, så vi lurte fælt på om vi skullle kontakte dem.

Vi gjorde det. Dagen etter tok vi kontakt med en  av dem. Vi tok båten over til Kalymnos og møtte en hyggelig megler som hadde med en lokal selger. Vi ble fraktet litt rundt omkring og etterhvert fant vi huset vi kunne tenke oss.

Vi så på huset og det var veldig fint. På slutten av visningen spurte vi om vi kunne se på garasjen som var under huset. Det fikk vi ikke lov til. Det var den lokale selgeren som eide den. Det synes vi var ganske underlig. Mannen sa den var hans og den var privat. Iall verden, sa vi til hverandre, hva inneholdt den mon tro! Kunne det være et våpenlager? En hasjplantasje eller kanskje noe annet skummelt? Vi fikk ikke svar. Vi grunnet veldig på dette og ringte eiendomsmegleren og sa at vi nok ikke kunne kjøpe dette huset med en annens \"rom\" i \"vårt\" hus vi ikke skulle vite om.Han forsto problemet, så da var vi like langt...............

Utlogget kirtorTopic starter

 • Innlegg: 43
  • Vis profil
Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
« Svar #2 på: 22. Mars 09, 12:03:03 »
Bre for orden skyld så er navnet KIRTOR.

Så videre......
Neste dag ringte vi en annen megler som vi hadde hatt veldig hyggelig kontakt med noen dager før vi reiste nedover. Vi drev og \"klatret\" litt rundt på Telendos og han ville møte oss samme dag. En kjapp dusj og båten atter en gang over til Kalymnos.

Det var en kjempekoselig engelskmann. Atter en gang satt vi i bil på en runde rundt i området Myrties og Massouri. Vår drøm var vel egentlig et hvitt gresk hus med blå vinduskarmer. Det fantes nok, men det hadde krevd mye oppussing osv., så han kjørte oss til et skall av et nybygg. Det skulle bygges ferdig i løpet av noen måneder. Det er et hus på tre etasjer og vi kikket på det som skulle bli 1. etasje. Jeg var vel ikke overivrig. Det er ikke enkelt å se hvordan det skulle bli når det endelig ble ferdig. Vi synes det så litt lite ut.

Det ble da foreslått at vi skulle gå på besøk hos et annet par som hadde tilsvarende leilighet et par hus nedenfor. Det var bare så fint!

Vi bestemte oss vel der og da. Dette skulle blir vårt lille ferieslott. Vi skal nemlig ikke bo der fast. Det som vi er litt avhengige av er at det må være stort nok til romme en del gjester. Vi har stooor famile, med barn og barnebarn. Venner vil vi selvfølgelig også ha på besøk.

Det skulle blir ferdig senhøstes sa entreprenøren.

Det som er så bra er at vi fikk påvirke alt innvendig, farger innredning osv.
Det var også en artig erfaring..............

Utlogget kaka

 • Innlegg: 9207
  • Vis profil
Kritors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #3 på: 22. Mars 09, 12:05:56 »
Spennende!
KariK

Utlogget Annlaug

 • Innlegg: 830
  • Vis profil
Re: Vår \"hjelp...vi kjøper hus\" historie.
« Svar #4 på: 22. Mars 09, 12:12:58 »
Sitat fra: \"kirtor\"

Det skulle blir ferdig senhøstes sa entreprenøren.


Ble det ferdig da? Og hva skjedde med fargevalget? Venter spendt på fortsettelsen og kanskje også bilder?

Utlogget xristina

 • Innlegg: 2419
 • "Kos-elsker"
  • Vis profil
  • http://www.kos-hellas.com
Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #5 på: 22. Mars 09, 12:25:08 »
Beklager at jeg ga deg feil navn, Kirtor. Har rettet det nå! :-)

Håper vi får se bilder ja...

Utlogget kirtorTopic starter

 • Innlegg: 43
  • Vis profil
Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #6 på: 22. Mars 09, 13:34:13 »
Det skjedde mye på kort tid. Vi hadde en uke på oss fordi vi skulle loffe litt til ande øyer også en ukes tid.

Megler og entreprenør fikset advokat, for det må man ha. Det er VELDIG mye papirarbeid, vann, strøm og det å få oss inn i \"manntallet\" osv. Vi fikk en kjent og veldig bra advokat. Alt foregikk på engelsk språk heldigvis. Det var hos advokat, hos notarius publicus, hos andre myndigheter osv. Dette hadde vi ikke kunne gjort på egen hånd. Denne uken gikk fort unna. Varmt var det også midt i juli, så det var deilig med AC på kontorene.

Innimellom var ble vi fraktet rundt til fabrikker som skulle lage kjøkkeninnredningen, velge ut fliser til bad, kjøkken og gulv osv. Vi fikk også påvirket farger ellers og ikke minst dusjkabinett.  Alle var jo så veldig hyggelige.

Etterhvert ble vi feiret med kake hos notaren for at vi nå var innbyggere av Kalymnos. Det var en morsom opplevelse. Det gikk på gresk og engelsk og mye mennesker hos notaren.

Vi var nok ikke helt ferdige nei....................Men vi dro nå avgårde til Patmos og Lipsi som er øyer vi ha vært mye på og liker oss veldig godt. Det kommer mer..........................

Utlogget Tzasiki

 • Innlegg: 941
  • Vis profil
Re: Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #7 på: 22. Mars 09, 14:31:25 »
:flower:  :colors:  :flower:  :colors:  :flower:  :colors:  :flower:  
Spennende lesing, jeg er selv veldig glad i Dodekanesene. Da jeg var på Kalymnos i to uker,  bodde jeg  i Myrties , nydelig, nydelig der..,   og var ofte over på Telendos.Og Pothea da!!!.  - Og Leros,( overnattet på Leros en natt).
Venter på mer, spennende lesing..... Det er dette jeg selv drømmer om..... :flower:  :colors:  :flower:  :colors:  :flower:  

\"Selv en reise på tusen mil, begynner med et lite skritt\". :cat:  :cat:

Utlogget kirtorTopic starter

 • Innlegg: 43
  • Vis profil
Re: Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #8 på: 22. Mars 09, 15:21:30 »
Alt dette hendte sommeren 2008.

Mens vi satt utenfor vårt studio på Lipsi så ringte telefonen. Det var vår advokat. Hun hadde problemer med å få meg inn de offentlige papirene. Innenriksdepartementet hadde problemer fordi jeg har Ø i navnet mitt. Slik bokstad har de jo ikke i hellas. Min mann og jeg har ikke samme etternavn.

Vi foreslo at de bare kunne bruke OE istedet for Ø,men så enkelt var det ikke. I passet mitt sto det Ø,og man kan ikke bare sånn uten videre lage noe på egenhånd. I nyere pass så står forklaringen på ÆØÅ. Jeg har et litt eldre pass.

Da var gode råd dyre, vi ringte ambassaden i Aten. Dette var nok ikke helt ukjent nei. De skrev et brev og sendte på mail og sendte også brevet i original til advokaten. Da var endelig saken grei. Det tok bare litt tid.

Andre regler som er forskjellig fra Norge er arveretten. Det gjelder både gjensidig for min  mann og meg og evt. til barna. Der satt vi da, ute i solen, og skrev testament. Vi måtte skrive hvert vårt og det etter spesielle regler. Litt underlig å bruke ferie til å skrive testament,men vi fikk gjort dette også. Sa jeg ferie? De var småting hele tiden, men det ble ok etterhvert.................

Utlogget Tjorven

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #9 på: 22. Mars 09, 23:50:35 »
Så spennende. Gleder meg til fortsettelsen :)
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget Riitta

 • Innlegg: 4704
  • Vis profil
Re: Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #10 på: 23. Mars 09, 06:29:23 »
Spännande läsning :bom: Tänk att ni valde Kalymnos :cheers:
Väntar på fortsättningen :bom:

Riitta

Utlogget Anne

 • Innlegg: 1889
  • Vis profil
Kirtors "Vi kjøper hus"- historie...
« Svar #11 på: 23. Mars 09, 10:44:28 »
Veldig gøy å følge deres historie kirtor. Det første jeg lærte var..IKKE TENK. Gleder meg til fortsettelsen
Anne
Gud drømte...malte...og så skapte han Skiathos!
Member of
The Boomerange Club of Skiathos
Ο φιλος τον φιλον εν κινδυνοις γιγνωσκει.

 

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Hilsen fra Hellas 2019 Kritios Ole 1009/31 Hilsen fra Hellas 16. Juli 19, 23:46:35 Last Post
Vores første rejse til de Græske øer (Kykladerne) Heidrun Jette_Ivan 92/1 Reisetips og spørsmål 15. Juli 19, 21:05:16 Last Post
Andros marjana Runar Solvik 206/2 Andros og Tinos 11. Juli 19, 22:35:21 Last Post
Peloponnes / Kardamili med mere . dag staalesen dagstaalesen@hotmail.com 75770/316 Fastlandet og Peloponnes 11. Juli 19, 19:29:34 Last Post
Hilsen fra Nikos på Meltemi, Naxos marjana marjana 379/4 Hilsen fra Hellas 11. Juli 19, 18:06:03 Last Post
Flytting av inventar fra Norge til Hellas Kritios Haje 229/1 Flytte til Hellas 05. Juli 19, 20:38:34 Last Post
Yamas Bar & Taverna er åpen! marjana Ole 34300/3133 Yamas Bar & Taverna 05. Juli 19, 19:04:02 Last Post
Øyhopping alene-jente 30 marjana Lilje 292/3 Reisetips og spørsmål 05. Juli 19, 18:41:22 Last Post
Kirkegården i Ermoupolis vandrer marjana 310/9 Syros 04. Juli 19, 17:02:43 Last Post
Turister utsatt for grov svindel på Mykonos ! marjana Kritios 347/1 Hellas generelt 02. Juli 19, 12:52:53 Last Post
24-timers fergestreik fra 3.juli 2019 marjana marjana 178/0 Transport 02. Juli 19, 12:24:58 Last Post
Ikaria filhellener Runar Solvik 395/5 Reiseskildringer 02. Juli 19, 11:33:48 Last Post
Agistri 2019 Ole Ole 636/6 Saroniske øyer 01. Juli 19, 21:09:15 Last Post
Green plants and herbs of Greece marjana marjana 207/2 Litteratur 01. Juli 19, 13:05:51 Last Post
Kalo mina marjana marjana 3769/7 Hellas generelt 01. Juli 19, 12:59:58 Last Post
Hydra 2019 jente91 Ole 760/6 Hydra 01. Juli 19, 09:42:16 Last Post
Nedtellinger og annet småprat om Hellas-ferien Kritios Marit 77294/3997 Jippi! Nå reiser jeg! 29. Juni 19, 13:12:35 Last Post
Sommerferie Hellas marjana zizou10 475/5 Reisetips og spørsmål 27. Juni 19, 21:03:55 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas GEORGIOPOULIS KRETA fila fila 86850/199 Hellas generelt 26. Juni 19, 13:38:38 Last Post
Hvor er dette? 978 Løst! stein stein 896/33 Hvor er dette? 25. Juni 19, 17:15:38 Last Post
Hvor er dette? 979 Løst Ole Ole 340/6 Hvor er dette? 22. Juni 19, 17:04:33 Last Post
102 Strender i Hellas 9/29 fila fila 2838/10 Gresk natur 22. Juni 19, 12:03:20 Last Post
"Mine" morsomme memoarer BURSDAG fila fila 15538/53 Hellas generelt 20. Juni 19, 19:46:56 Last Post
interail for ferjer neil neil 233/0 Reisetips og spørsmål 20. Juni 19, 16:18:49 Last Post
Gresk Kurs- Kristiansand Robert-Averkios Antonsen Robert-Averkios Antonsen 196/0 Alt annet 20. Juni 19, 15:53:24 Last Post
Hvor er dette? 977 Løst Ole Ole 353/4 Hvor er dette? 19. Juni 19, 20:36:43 Last Post
Hvor på Kimolos? Ole Ole 305/5 Kykladene 18. Juni 19, 12:24:15 Last Post
"Mine" greske landskap Video nr 5 fila fila 15085/36 Hellas generelt 14. Juni 19, 08:13:58 Last Post
Å investere i bolig i Hellas Anna Nordahl Kalimera 72904/93 Flytte til Hellas 13. Juni 19, 13:04:25 Last Post
Øyhopping på Kykladene marjana HanneGal 1300/14 Reisetips og spørsmål 11. Juni 19, 22:12:16 Last Post