Skrevet av Emne: Tjorven på Antiparos 2010  (Lest 36594 ganger)

Utlogget TjorvenTopic starter

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Tjorven på Antiparos 2010
« på: 07. Juli 10, 18:51:29 »
Endelig skulle jeg tilbake til Antiparos! Etter å ha bestemt meg allerede på båten derfra i fjor, føltes ventetida uendelig lang. Men nå var dagen (eller rettere sagt natta) for avreisen kommet. Et par timers søvn, så durte vekkeklokka 02.30, og det var bare opp og hoppa.

Vinteren hadde vært hard, kald og lang, og vårfølelsen glimra med sitt fravær så langt her i Trondheim, men en time senere satt jeg på flybussen. Både vår og sommer, sol og bad venta meg dit jeg skulle. Og det gjorde absolutt ingen ting at regnet silte ned langs vindusruta  :toothy2:

Den 29.mai kl. 06.00 letta flyet fra Værnes med destinasjon Santorini. Jeg elsker \"take offs\", og måtte ta meg sammen for ikke å \"tromme\" med beina mot gulvet da vi letta, i ren fryd. Men gliset klarte jeg ikke å tørke av meg   :mwha:
Jeg hadde vindusplass, og nøyt synet av det greske øyriket som åpenbarte seg under meg. Plutselig opplyser kapteinen at nå flyr vi over Paros, og der, rett nedenfor meg i all sin lille prakt, så jeg Antiparos   :cyclopsani:  Det var nummeret før jeg ba om en fallskjerm, men kom på at det bare er flytevester de opererer med på fly. Idiotisk å måtte ta omveien om Santorini, tenkte jeg i mitt stille sinn   :clown:

Flyet var i rute, og ca 4 timer etter at jeg forlot Trondheim kunne jeg endelig sette beina på gresk jord   :cheers:  Velkomst-heten slo imot meg, og blanda med en lett, varm bris var det ingen tvil om at jeg atter var i Lykkeland   :flower: 
Det tok sin tid før bagasjen kom, og jeg skjønte fort at jeg ikke ville rekke Flying Cat\'n videre til Paros. Men hva gjorde det? Om en times tid ville forumisten Anders lande (fra Bergen) Vi hadde halvveis avtalt å møtes, men han var likevel overraska over å se meg utafor avgangshallen, der jeg hoppa fram som en annen Titten Tei. Så ser han bagasjetralla mi, der Mr. Heavy (kofferten min), ryggsekk, håndveske og taxfree-varene sloss om plassen. \"Åh, no skjønner eg koffer du væntet\", utbrøt han  ;)

Deretter bars det med taxi nedover hårnålssvingene til havna. Gjett om det smakte med lunsj og iskald Mythos hos Dimitris!!
Et par timer senere satt vi på dekk på Blue Star\'en, Anders på vei til Naxos og jeg videre til Paros. Vi fikk selskap av et hyggelig par fra USA, og tida fløy (særlig da Tjorven måtte fram med taxfree-smaksprøver   :drunken: )« Siste redigering: 27. Feb. 12, 21:27:43 by Ole »
There are no strangers, only friends we haven't met.

Innlogget kaka

 • Innlegg: 9193
  • Vis profil
Tjorven på Antiparos 2010
« Svar #1 på: 07. Juli 10, 20:04:19 »
Dette var muntert, Tjorven!! Riktig til å bli i godt humør av slik smittende fortellerglede :cheese:
KariK

Utlogget Magnolia

 • Innlegg: 3219
  • Vis profil
Tjorven på Antiparos 2010
« Svar #2 på: 07. Juli 10, 21:12:59 »
Herlig, - både i ord og bilder. :)
Dagen i dag er morgendagen du drømte om i går.

Utlogget Tzasiki

 • Innlegg: 941
  • Vis profil
Re: Tjorven på Antiparos 2010
« Svar #3 på: 07. Juli 10, 22:05:47 »
Morsom og munter fortellerglede! :cheers: herligt Tjorven!. Slik stor glede og forventning  føler jeg også når jeg er på vei til mine  årlige turer til hellas  :cheers: kommer det mer tro?  :compress:

Utlogget Anders

 • Innlegg: 11047
  • Vis profil
Tjorven på Antiparos 2010
« Svar #4 på: 07. Juli 10, 22:32:48 »
Mener bestemt eg sa: \"Vi kan ikke fortsette å treffes på denne måten\"!
:-)
Artig... gleder meg til mer... og takk for bildet av de unge amerikanerne. Husker du navna???

Utlogget TjorvenTopic starter

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Tjorven på Antiparos 2010
« Svar #5 på: 07. Juli 10, 23:28:56 »
Tusen takk for hyggelige kommentarer, kaka og Magnolia :)

-------

Vel framme på Paros, gikk ferden videre fra Pariklia til Pounda, der den lille ferja brakte meg til målet for reisen. Helt herlig å se Antiparos nærme seg mer og mer (eh, feil, det var vel båten som nærma seg, men samme det) De 10 minuttene over sundet var ren nytelse uansett, der jeg så øya badet i lunt kveldslys. Sukk, for et vakkert skue!

Jeg ble møtt av en fra Rocco\'s Studio, der jeg skulle bo denne gangen. Stedet ligger rett ved ferjeleiet, bak havna, men det var godt å få hjelp med pikkpakket likevel. Jeg var veldig spent på mitt nye hjem de neste 4 ukene   :bounce:
Vel, studioet var mye mindre enn jeg hadde forestilt meg, den såkalte terrassen minimal, og i tillegg lå \"herligheten\" innklemt på bakkenivå i åpent innsyn for alle forbipasserende   :scratch:  Herreminhatt, tenkte jeg! Men det var sent på dag, og jeg var alt for sliten til å gruble over dette der og da. Så jeg hoppa i dusjen og gjorde meg klar for å møte Antiparos \"by night\".  Jeg tok med meg røyken og en drink utafor (der det akkurat var plass til et lite bord med to stoler) og prøvde å senke skuldrene et par hakk. Men der fikk jeg det heller travelt, gitt. Armene for rundt som på ei vindmølle i høy hastighet,   :ninja:   mens beina starta rene steppedansen. Problemet heter mygg. Det krydde av dem, og ALLE ville ha en bit av meg  :confused2:  De hadde sammensverga seg, de VISSTE at jeg var allergisk og ikke hadde kjøpt myggmiddel enda.

\"Kosestunden\" ble heller kortvarig. Her var det bare å komme seg unna, til mer luftige omgivelser, så jeg tråla ivei til Main Street.

Forresten, for å avslutte mitt mislykka førsteinntrykk, så endte det godt. Jeg tok mot til meg etter et par dager og spurte om de hadde et studio i andre etasje (der det var store, luftige terrasser) Heldigvis hadde de det, problemet var løst og jeg var lykkelig igjen  :cheer:

Tilbake til Main Street. Jeg hadde tenkt å få meg en matbit, og kanskje få med meg Eurovision Song Contest, som det så fint heter. Det skulle jo sendes fra gamlelandet, selv om jeg kan styre meg for Norges bidrag  :!:
Det jeg ikke hadde forventa, var å treffe så mange kjente fra ifjor, men oppover gata møtte jeg på den ene etter den andre. Det var klemmer her og håndtrykk der og velkommen tilbake over alt   :iconbiggrin:  
Jeg begynte å fatte gleden ved det å komme tilbake til et sted, men dette var nesten overveldende!

Oppe ved taverna Yorgis satt skotten Nigel i sin rullestol, en artig fyr jeg ble kjent med sist. Det ble et gledelig gjensyn, og jeg dumpa ned og tok et glass vin med han. Tavernaen har god hjemmelaga mat, men der var tv-fri sone, så vi avtalte å møtes senere. Jeg endte opp på Yannis\' Place med andre kjente, og fikk med meg det meste av sangkonkurransen. At jeg missa Didrik var meg revnende likegyldig ;)  men det ble både mat og vin på meg der.

Etterpå gikk turen til Cafe Babel for en Metaxa og en prat med Nigel. Innehaveren Eleni satte en Metaxa på bordet foran meg før jeg i det hele tatt rakk å bestille ;)  Jeg slutter aldri å forundre meg over den fantastiske hukommelsen grekerne er i besittelse av  :cyclopsani:

Siden jeg var så oppglødd over å møte så mange kjente, velkomsten og gleden jeg følte ved alt dette, var trøttheten som blåst bort. Jeg avslutta kvelden på musikkbaren Doors, hvor jeg dansa meg inn i små nattetimer til 60-70 tallsmusikken de alltid byr på der   :hippy2:
Men etterpå var det godt å sove, og søvnen tok meg før jeg landa på puta, tror jeg   :sleepy1:
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget TjorvenTopic starter

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Re: Tjorven på Antiparos 2010
« Svar #6 på: 07. Juli 10, 23:41:32 »
Sitat fra: \"Anders\"
Mener bestemt eg sa: \"Vi kan ikke fortsette å treffes på denne måten\"!
:-)
Artig... gleder meg til mer... og takk for bildet av de unge amerikanerne. Husker du navna???


Hehe, man kan jo bille seg inn så mangt   :drunken:
Takker for at du likte det, men måtte du spørre om navna deres da  :colors:  Husken min er ikke som grekernes dessverre...

Takk for koselige ord fra deg også, Tzasiki  :)  Og ja, det kommer nok mer, både i ord og bilder.
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget TjorvenTopic starter

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Tjorven på Antiparos 2010
« Svar #7 på: 08. Juli 10, 01:37:11 »
Tenker jeg legger inn noen bilder fra Rocco\'s mens jeg er i farta.
 Alt ble så meget bedre da jeg kom litt opp i høyden. Selv om myggen flyr i lufta uansett, virket den likevel ikke så aggressiv der  ;)  Dessuten fikk jeg jo mye større uteplass, med både oversikt og utsikt. Og ikke minst plass til gjester. Jeg hadde allerede invitert til vorspiel i.f.m bursdagen min noen dager etter (noe som også for gjennom hodet mitt mens jeg satt innklemt mellom buskene på bakkenivå. Skrekk og gru, hvor skulle jeg gjøre av dem, liksom)
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget TjorvenTopic starter

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Re: Tjorven på Antiparos 2010
« Svar #8 på: 08. Juli 10, 01:48:40 »
Fikk bare med ett bilde i siste innlegg, så her kommer resten....

« Siste redigering: 27. Feb. 12, 21:28:19 by Ole »
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget TjorvenTopic starter

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Tjorven på Antiparos 2010
« Svar #9 på: 08. Juli 10, 02:41:31 »
Nå var jeg så godt i gang, så jeg tar bursdagen med i samme slengen ;)

Som sagt hadde jeg bedt gjester, og noen på forhånd til og med  :blackeye:  Anders skulle komme fra Naxos i år igjen, men det satte dessverre været en stopper for. Han hadde jo kun ei ukes ferie, og tok ikke risken på å bli innblåst eller bortblåst på Anti. Savna hans blide åsyn, men været rår man ikke over.

Derimot dukka det opp to andre forumister  :cheers:  frudiddi og mannen, som jeg visste var der da jeg kom. Vi treftes på Yorgis en kveld på forhånd, og dette var et hyggelig nytt bekjentskap  :)  (Takk for at dere ville dele kvelden med meg, begge to)
Året før ble jeg kjent med en trivelig Tromsøfamilie som også var på plass i år, så der ble det ønskereprise.

Middagen ble inntatt på Pavlos Place (også en reprise) der Nigel venta på oss. Han takka nei til å bli hjulpet opp trappene til terrassen, da han hadde dårlig erfaring med slik \"hjelp\" fra tidligere. Noe sykehusopphold frista ikke i ferien  :blackeye:

« Siste redigering: 27. Feb. 12, 21:31:14 by Ole »
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget Johanne

 • Innlegg: 220
  • Vis profil
Re: Tjorven på Antiparos 2010
« Svar #10 på: 08. Juli 10, 10:57:01 »
Du kan konsten att berätta Tjorven både med bilder och ord! Masse fine bilder här  :flower:

Hörs ut som du har hatt en opplevelsesrik reise og så koselig å treffe på så mange kjente fra året innan och klart att de ikke glemmer deg Tjorven.

Johanne :)

Innlogget kaka

 • Innlegg: 9193
  • Vis profil
Tjorven på Antiparos 2010
« Svar #11 på: 08. Juli 10, 11:46:27 »
Dette så kjempetrivelig ut, Tjorven!
Og bostedet ser veldig fint ut på de bildene du viser.
Flott at du kom deg et hakk opp, med litt mer uteplass.
KariK

 

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Peloponnes / Kardamili med mere . dag staalesen dagstaalesen@hotmail.com 73704/306 Fastlandet og Peloponnes I dag kl. 08:05:36 Last Post
Hvor er dette? 977 Ole Ole 50/2 Hvor er dette? 18. Juni 19, 21:37:57 Last Post
Agistri 2019 Ole Ole 47/0 Saroniske øyer 18. Juni 19, 13:06:16 Last Post
Hvor på Kimolos? Ole Ole 62/5 Kykladene 18. Juni 19, 12:24:15 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas GROTTEN PÅ ANTIPAROS fila fila 85751/198 Hellas generelt 17. Juni 19, 18:10:50 Last Post
Hydra 2019 Ole Ole 401/5 Hydra 16. Juni 19, 13:55:57 Last Post
"Mine" greske landskap Video nr 5 fila fila 14626/36 Hellas generelt 14. Juni 19, 08:13:58 Last Post
Å investere i bolig i Hellas Anna Nordahl Kalimera 72046/93 Flytte til Hellas 13. Juni 19, 13:04:25 Last Post
Øyhopping på Kykladene marjana HanneGal 889/14 Reisetips og spørsmål 11. Juni 19, 22:12:16 Last Post
"Mine" Kirker, moskeer og klostre 3/10 fila fila 705/2 Kultur 09. Juni 19, 15:19:35 Last Post
Hurtigbåt fra Rafina via Kykladene til Amorgos marjana marjana 207/3 Transport 08. Juni 19, 15:00:17 Last Post
Skummel fisk i Middelhavet. mouche Niaas 341/2 Hellas generelt 05. Juni 19, 07:21:08 Last Post
Kalo mina marjana marjana 3397/6 Hellas generelt 01. Juni 19, 12:10:35 Last Post
"Mine" greske tavernaer 3/11 fila fila 43934/66 Hellas generelt 31. Mai 19, 21:00:28 Last Post
Fergesamband Karpathos - Hellas stein Maritm 558/10 Transport 30. Mai 19, 09:43:12 Last Post
102 Strender i Hellas 8/29 fila fila 2475/9 Gresk natur 27. Mai 19, 13:35:27 Last Post
Noen ferske bilder fra Kardamili filhellener filhellener 640/4 Fastlandet og Peloponnes 20. Mai 19, 18:18:28 Last Post
Våre bosteder i Hellas KOKALAS RESORT, GEORGIOPOULI, KRETA fila fila 38928/89 Rom/studios/hotell 20. Mai 19, 08:31:58 Last Post
Mygg! kaka marjana 457/1 Gresk natur 19. Mai 19, 23:15:53 Last Post
Bo leve i Glyfada Aphrodite hfiske 1361/1 Flytte til Hellas 18. Mai 19, 14:18:58 Last Post
Peloponnes og Kythira april-mai 2019 stein stein 6277/102 Reiseskildringer 18. Mai 19, 12:48:42 Last Post
Bilforsikring - norsk eller gresk? mouche Gunnar Rutle 779/6 Flytte til Hellas 18. Mai 19, 09:53:24 Last Post
17.mai på Syros marjana marjana 366/0 Hilsen fra Hellas 17. Mai 19, 18:17:33 Last Post
Hus på Naxos Ottersen Ottersen 558/3 Hellas generelt 16. Mai 19, 23:20:30 Last Post
Kulturprogrammet for 2019 på Syros kaka marjana 487/1 Kultur 16. Mai 19, 15:42:26 Last Post
Tips og Ideer om hva man kan oppleve av Nord-Hellas med Parga som utgangspunkt kaka JanBe 526/5 Parga 13. Mai 19, 18:49:04 Last Post
Litt video/bilder fra Amorgos marjana Ole 958/4 Amorgos 05. Mai 19, 14:25:41 Last Post
Ixia - flystøy? Eureka Eureka 644/2 Rhodos 28. April 19, 18:36:23 Last Post
God påske! Kritios Ole 117/7 Yamas Bar & Taverna 28. April 19, 18:01:44 Last Post
Spise godt glutenfritt i Chania filhellener filhellener 531/0 Chania og områdene rundt 23. April 19, 16:16:02 Last Post