Morsomt at du spør om oppskrift på Giouvetsi, Marie. Det er en av de greske rettene jeg har laget oftest (derfor ble jeg og forundret da jeg bestilte giouvetsi og fikk lam med sitronsmak, ikke tomat)
Hvis du slår opp på internett, er det et vell av bilder, - og videoer
http://www.google.no/search?sourceid=navclient&aq=0h&oq=&hl=no&ie=UTF-8&rlz=1T4GGLG_noNO309NO309&q=giouvetsi. Kan jo være artiig å se også, kanskje?
Min oppskrift er: 1,5 kg benfritt lammekjøtt, 4 fedd hvitløk , 1,5 dl buljong, i boks hakkede tomater, olivrenolje, oregano salt og pepper, - og spaghetti eller khritariki. (små-pasta som ligner riskorn, mulig det du fikk?)
Langpanne i ovn, ca 200 grader/ca 1 time. Øs ofte og snu stykkene.
Mmm: deilig!
Lykke til!
Og navnet på tavernaen får du nok av noen av Skiathostraverne