Skrevet av Emne: Heraklion  (Lest 6455 ganger)

Utlogget eirasolTopic starter

 • Innlegg: 34
  • Vis profil
Heraklion
« på: 17. April 11, 22:32:01 »
Har veldig lyst til å reise til områdene rundt Heraklion. dette på grunn av at vi vil se bla Knossos,  Spinalonga,mm og ikke orker lange dagsturer i bil for å å komme dit. Noen som kan anbefale fine plasser i nærheten ikke så langt fra stranden? Har sett så mye på ulike nettsider nå, men finner ikke helt fram i jungelen, til noe som har charter til steder vi vil. Orker ikke overfyllte partysteder. Nå reiser vi i mai/juni, så er ikke midt i sensongen

Bondegårdsferie har vi også lett etter, men vanskeig å finne noe som samsvarer med tid, prisklasse og ønsker for ferien, Ikke lett å få til alt på en gang nei, men en vil jo så gjerne se og gjøre så mye...

Noen som vet hvor lant tid det tar med buss/bil fra Rethymnon til Heraklion?

Takknemlig for svar  :icon_smile:
Christos anesti

Innlogget marjana

 • Innlegg: 3380
  • Vis profil
Re: Heraklion
« Svar #1 på: 18. April 11, 00:58:56 »
Det er ikke langt mellom Heraklion og Retymnon, det er motorvei på nordkysten. Det er lenge siden jeg har vært der, så Ninnette i dette forumet er den du bør få mer info fra.

Men du bør også huske at det er stengt fra klokken 14-17 i Hellas. Jeg klarte omsider å dra til Knossos, bare for å se at det var stengt midt på dagen.

I mai/juni er det jo bare fint og lite folk. Jeg hadde Retymnon som base og tok lokalbuss derfra. Nordkysten på Kreta er veldig byaktig, og strendene er tilsvarende. Sydkysten er bratt og noen steder kommer man bare til med båt, eller til fots, men renere og bedre, synes jeg.
Paleochora er en mindre by på syd/vestsiden av Kreta. Noen av charterselskapene har reiser dit. Men derfra blir det langt til Heraklion igjen da.
Glika i zoi

Utlogget Ninette

 • Innlegg: 985
  • Vis profil
  • www.rundtomkring.no
Re: Heraklion
« Svar #2 på: 18. April 11, 08:01:04 »
Hei!

Kysten i området rundt Iraklion er svært utbygd, og alt er dessverre ikke like tiltalende. Men det finnes heldigvis unntak, og Analipsi er et av dem.

Analipsi ligger cirka en mil øst for Iraklion, og er et fint lite turiststed, godt tilbaketrukket fra den trafikkerte motoveien. Analipsi har ennå litt av den gamle greske landsbysjarmen intakt, til tross for at det er bygd en rekke hoteller nede ved stranden. Analipsi kan absolutt anbefales både for voksne og barn, men festglade ungdommer vil ikke finne noe tilbud her.

Rethymno ligger litt langt unna hvis du skal utforske Øst-Kreta. Det er anslagsvis syv - åtte mil mellom Rethymno og Iraklion. Men veiene er fine, så det går fort å kjøre.

Hvis dere er interessert i landsbyferie på Kreta, kan jeg anfebale Milia http://www.milia.gr/english.html Nå ligger denne landsbyen helt vest på Kreta, langt fra havet, men det kan være verd å ta en kikk på nettsiden deres.
Rundtomkring - Ekte turglede
www.rundtomkring.no

Utlogget eirasolTopic starter

 • Innlegg: 34
  • Vis profil
Re: Heraklion
« Svar #3 på: 18. April 11, 10:36:45 »
Tusen takk for svar og tips :icon_smile:

Analipsi hørest beldig fint ut ift våre ønsker, har lest litt om plassen nå.
 Ser at det bla annet er en stall der, Arion Stables, som virker som et flott tilbud for oss som har ei hestegal jente, også er det visstnok flere dyr der som lilljenta på to sikkert vil like å besøke.

PÅ Milia så det helt fantastisk ut! Passer mine økologiske interesser, men ligger desverre for langt fra havet, noe som er et must for ungene. Men kankje en annen gang.

Får leite videre etter overnattingsplasser i Analipsi. Noen tips? Har sett på Tsalos Beach,men ikke så supergode anmeldslser der akkurat.. Finnes nok av store hoteller, men vi liker best mindre leilighetskomplekser.
Christos anesti

Utlogget Ninette

 • Innlegg: 985
  • Vis profil
  • www.rundtomkring.no
Re: Heraklion
« Svar #4 på: 18. April 11, 11:28:52 »
Hei!

Jeg skal finne fra litt informasjon om Analipsi i løpet av påsken, slik som tips til overnatting samt noen bilder.

Vi har vært der flere ganger, og synes alltid det er hyggelig å komme tilbake.

vh Ninette
Rundtomkring - Ekte turglede
www.rundtomkring.no

Innlogget bengalow

 • Innlegg: 4519
  • Vis profil
Re: Heraklion
« Svar #5 på: 18. April 11, 23:43:50 »
Bara en liten varning...Knossos är en av världens största förfalskningar från antiken. Engelsmannen Arthur Evans byggde och målade upp det som själv trodde på hur det såg ut. Men stirra er inte blinda på moderna betongpelare och nya muralmålningar. Det är säkert en upplevelse att se det han har åstadkommit, även om det till 95% är hans egna fantasier om hur det en gång såg ut. Han t.o.m. köpte tomten/grunden för att utföra det han själv tyckte var en historisk gärning. Det hade inte gått för sig idag.

Som sann älskare av grekisk kultur kommer jag inte att sätta min fot där.....Det är skapat för, den gången engelsk, och nuförtiden amerikansk massturism.
Varför planera - när det ändå inte blir som man tror

Utlogget eirasolTopic starter

 • Innlegg: 34
  • Vis profil
Re: Heraklion
« Svar #6 på: 19. April 11, 01:02:14 »
Tusen takk Ninette :flower:

bengalow: Ja, jeg har lest om dette angående Knossos. Veldig synd at det skjedde.
Men vi ønsker  alikevel og besøke stedet, samt det arkeologiske museumet. Jeg har barn som er opptatt av mysteriet i Faistos skiven. De funderer på hva det betyr og syns det er spennede med et \"hemmelig språk\" Da vi var på det arkeologiske museumet i Chania i fjor, kom jenta på 7 ut med en drøm om å bli arkeolog. Tiden vil jo vise hva det blir av det, men er uansett spennende å oppleve nye ting når man er på tur og tilegne seg kunnskap om landet. Så må en jo bare si det til barna også, at slike ting har skjedd, så kan de gjøre sine egne refleksjoner rundt det.
Vi er enda i startfasen med å bli kjent på Kreta og tenkte at dette var en spennende ting å gjøre der denne gangen. Har også tenkt at vi kan få til et besøk i Malia, hvor jeg har lest at det også er et palass og oltidsby.
Christos anesti

Innlogget bengalow

 • Innlegg: 4519
  • Vis profil
Re: Heraklion
« Svar #7 på: 19. April 11, 13:44:15 »
Klart att ni skall besöka Knossos, men ta gärna en tur ner till Faistos också, där skivan hittades. Jag har själv varit där en het dag för 25 år sedan. Det blir mycket varmt i solen när man går omkring...men otroligt intressant.
Förr hade vi en medlem här i Forum, som påstod sig ha löst mysteriet med Linear A skriften...hehe
Lycka till med er Kreta-tur!!!
Varför planera - när det ändå inte blir som man tror

Utlogget Ninette

 • Innlegg: 985
  • Vis profil
  • www.rundtomkring.no
Re: Heraklion
« Svar #8 på: 02. Mai 11, 09:32:41 »
Hei!

Beklager at du ikke har faatt svar tidligere. Jeg er naa paa Kreta, og har ikke tilgang paa bilder, men hotell kan jeg gjerne anbefale.

Her finner du et nettsted med en del informasjon om Analipsi http://www.analipsi-village.gr/site/index.php/en

Vi har bodd flere ganger paa Maro Apartments (tidligere Elena, men samme eiere og konsept), og anbefaler gjerne dette stedet. Se likevel under om trivsel for barn.

Paa Maro er det rent og pent, studios og leiligheter er alltid i tipp topp stand, selv om kjokkendelen kan vaere litt daarlig utstyrt (litt lite kopper og kar). Her er ogsaa en liten lekeplass for barn.

Hotellet ligger i et rolig omraade naert stranden, utenfor den traffikkerte delen av Analipsi. Det tar ti minutter aa gaa til det lokale sentrum.

Anlegget er som sagt veldig veldrevet og ordentlig, og (eller men ..) har mange regler som har som formaal aa sikre trivsel for gjestene. Disse reglene er en fordel for alle andre enn de som har smaa barn som liker aa utfolde seg i vilter lek :-)

Jeg har ogsaa bodd paa Tsalos Beach, selv om det begynner aa bli en stund siden naa. Da jeg bodde der, var ikke standarden fullt saa bra som paa Maro, og Tsalos ligger ogsaa i et mer travelt omraade, med noen kaffeer og barer rundt. Men det er svaert hyggelig stemning paa Tsalos, ingen tvil om det.

Forovrig anbefaler jeg en kveld paa Archistelios Taverna. Hyggelig vertskap og god mat. Ligger litt bortgjemt, rett utenfor landsbytorget.

Haaper dere finner dere et hyggelig sted aa bo, og at dere finner dere godt til rette.
Rundtomkring - Ekte turglede
www.rundtomkring.no

Utlogget eirasolTopic starter

 • Innlegg: 34
  • Vis profil
Re: Heraklion
« Svar #9 på: 03. Mai 11, 21:35:47 »
Takk for det bengalow!

Ninette, er bare så takknemlig for svar og tips jeg :icon_smile:

Hørest bra ut på Maro, men tror ikke jeg tar sjansen side vi har barn ned til to år.
Tsalos beach ser jeg de har på pakkereise på solfaktor. og syns ikke det virker så galt egentlig. Kanskje det blir det... Hørets gøy ut med stallen som er der i nærheten.
Reiser i uke 22. men begynner og kikke litt på Georgioupoli også nå, virker flott der også, men da blir det litt langt til Heraklion/Knossosi, så det får da bli neste tur. Ikke lett å bestemme seg, vil jo alle steder når en sitter og surfer på nettet.
Syns egentlig det er litt lite tilbud/muligheter med charter til områdene rundt Heraklion.
Kanskje likegreit å bare bestille, så er en ferdig med det og kan slå seg til ro med avgjørelsen.

Sikkert dumt å si det, men håper du har det flott på Kreta :icon_smile:
Christos anesti

Utlogget Ninette

 • Innlegg: 985
  • Vis profil
  • www.rundtomkring.no
Re: Heraklion
« Svar #10 på: 05. Mai 11, 13:52:12 »
Georgioupolis er også en trivelig liten turistby, og er på mange måter lik Analipsi. Men det er som du sier, langt unna Knossos og de andre attraksjonene lenger øst.

Du har rett i at det ikke er så mange trivelige turiststeder på kysten rundt Iraklion. Nå har selvfølgelig ikke jeg vært overalt, men jeg synes uansett at Analipi er et godt valg. Og jeg tror sikkert dere vil trives på Tsalos Beach, om dere velger å bo der.

Og tusen takk for hilsen Jeg har det veldig fint på Kreta :-) Akkurat sitter jeg på kafe i Rethymno og drikker frappe, 21 grader, sol og litt lettskyet :-) Deilig!
Rundtomkring - Ekte turglede
www.rundtomkring.no

 

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Alle som er i Hellas kan Zorbas dans, mer eller mindre.... bengalow marjana 63/3 Musikk I dag kl. 22:24:00 Last Post
Peloponnes / Kardamili med mere . dag staalesen dagstaalesen@hotmail.com 76004/319 Fastlandet og Peloponnes I dag kl. 16:16:36 Last Post
Nytt webkamera i Ermoupolis Ole marjana 81/1 Syros 17. Juli 19, 23:00:33 Last Post
Hilsen fra Hellas 2019 Kritios Ole 1149/31 Hilsen fra Hellas 16. Juli 19, 23:46:35 Last Post
Vores første rejse til de Græske øer (Kykladerne) Heidrun Jette_Ivan 141/1 Reisetips og spørsmål 15. Juli 19, 21:05:16 Last Post
Andros marjana Runar Solvik 234/2 Andros og Tinos 11. Juli 19, 22:35:21 Last Post
Hilsen fra Nikos på Meltemi, Naxos marjana marjana 404/4 Hilsen fra Hellas 11. Juli 19, 18:06:03 Last Post
Flytting av inventar fra Norge til Hellas Kritios Haje 251/1 Flytte til Hellas 05. Juli 19, 20:38:34 Last Post
Yamas Bar & Taverna er åpen! marjana Ole 34303/3133 Yamas Bar & Taverna 05. Juli 19, 19:04:02 Last Post
Øyhopping alene-jente 30 marjana Lilje 315/3 Reisetips og spørsmål 05. Juli 19, 18:41:22 Last Post
Kirkegården i Ermoupolis vandrer marjana 326/9 Syros 04. Juli 19, 17:02:43 Last Post
Turister utsatt for grov svindel på Mykonos ! marjana Kritios 385/1 Hellas generelt 02. Juli 19, 12:52:53 Last Post
24-timers fergestreik fra 3.juli 2019 marjana marjana 197/0 Transport 02. Juli 19, 12:24:58 Last Post
Ikaria filhellener Runar Solvik 416/5 Reiseskildringer 02. Juli 19, 11:33:48 Last Post
Agistri 2019 Ole Ole 673/6 Saroniske øyer 01. Juli 19, 21:09:15 Last Post
Green plants and herbs of Greece marjana marjana 226/2 Litteratur 01. Juli 19, 13:05:51 Last Post
Kalo mina marjana marjana 3814/7 Hellas generelt 01. Juli 19, 12:59:58 Last Post
Hydra 2019 jente91 Ole 792/6 Hydra 01. Juli 19, 09:42:16 Last Post
Nedtellinger og annet småprat om Hellas-ferien Kritios Marit 77294/3997 Jippi! Nå reiser jeg! 29. Juni 19, 13:12:35 Last Post
Sommerferie Hellas marjana zizou10 494/5 Reisetips og spørsmål 27. Juni 19, 21:03:55 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas GEORGIOPOULIS KRETA fila fila 86963/199 Hellas generelt 26. Juni 19, 13:38:38 Last Post
Hvor er dette? 978 Løst! stein stein 934/33 Hvor er dette? 25. Juni 19, 17:15:38 Last Post
Hvor er dette? 979 Løst Ole Ole 361/6 Hvor er dette? 22. Juni 19, 17:04:33 Last Post
102 Strender i Hellas 9/29 fila fila 2877/10 Gresk natur 22. Juni 19, 12:03:20 Last Post
"Mine" morsomme memoarer BURSDAG fila fila 15588/53 Hellas generelt 20. Juni 19, 19:46:56 Last Post
interail for ferjer neil neil 247/0 Reisetips og spørsmål 20. Juni 19, 16:18:49 Last Post
Gresk Kurs- Kristiansand Robert-Averkios Antonsen Robert-Averkios Antonsen 210/0 Alt annet 20. Juni 19, 15:53:24 Last Post
Hvor er dette? 977 Løst Ole Ole 371/4 Hvor er dette? 19. Juni 19, 20:36:43 Last Post
Hvor på Kimolos? Ole Ole 327/5 Kykladene 18. Juni 19, 12:24:15 Last Post
"Mine" greske landskap Video nr 5 fila fila 15123/36 Hellas generelt 14. Juni 19, 08:13:58 Last Post