Skrevet av Emne: Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011  (Lest 13742 ganger)

Utlogget Sjøløve

 • Innlegg: 1522
  • Vis profil
Re: Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #12 på: 05. Juli 11, 23:01:48 »
Følger beretningen din Tjorven og gleder meg til fortsettelsen  :grin:  :grin:
Livet må leves forfra, men kan kun forståes bagfra.

Søren Kierkegaard

Utlogget filhellener

 • Innlegg: 3074
  • Vis profil
Re: Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #13 på: 05. Juli 11, 23:17:52 »
- s o m  du kan skrive, og b e skrive, Tjorven  :grin:
Kari

Utlogget TjorvenTopic starter

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #14 på: 06. Juli 11, 21:24:48 »
Tusen takk igjen for alle de hyggelige  tilbakemeldingene  :D

Kaka: Ja, jeg betalte faktisk for rommet, før jeg fikk undersøkt ting nærmere   :oops:  Får vel \"skylde\" på at hele gikk så fort, og jeg var utslitt etter reisen. Før de forsvant, pekte de rundt hjørnet og sa at der var resepsjonen, hvis det var noe jeg behøvde. Akkurat da trengte jeg bare å komme til hektene, og trodde selvfølgelig at jeg kunne ta det opp med dem senere.... men da var de jo ikke der.
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget stein

 • Innlegg: 1964
  • Vis profil
Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #15 på: 06. Juli 11, 23:02:59 »
Dæven så spennende!!!!!!
Navigare necesse est, vivere non est necesse

Utlogget Annlaug

 • Innlegg: 830
  • Vis profil
Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #16 på: 06. Juli 11, 23:16:24 »
Du får jammen med deg mange rare opplevelser. Denne var vel ikke den beste. Men utsikten var fin:)) Aner at det er flere opplevelser fremover og gleder meg til å lese om dem. Du skriver veldig bra så dette er spennende

Utlogget TjorvenTopic starter

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #17 på: 07. Juli 11, 01:40:43 »
Takker så mye, Stein og Annlaug. Blir nesten flau av all denne rosen   :oops:  (men veldig koselig at  :oops: skribleriene faller i smak)

                               ---------------------------------

Som sagt, brødrene var borte, den eldre var både smilende og blid, men der kom jeg ikke videre  :(
Uansett, det gjorde godt med en liten stund på øret, og nå var matlysten på plass igjen også. Jeg funderte fortsatt på hvorfor jeg var her istedet for Venetiko, men skjønte at det måtte være en sammenheng med de to hotellene. NOE stemte jo. Plakaten de hadde i havna reklamerte med Venetiko, og han ene het Vangelis, navnet på kontaktpersonen. Men der stoppa likhetene også! Vel, ikke stort jeg kunne gjøre med det, så det var like greit å akseptere situasjonen.  Bare å notere hendelsen på lista over \"Tjorvens vanlige flaks\"   :roll:

Den eldre befant seg fortsatt i resepsjonen, og jeg spurte hvor jeg kunne finne et spisested. Han pekte og gestikulerte, så jeg labba avgårde i anvist retning. Tenkte med meg selv at jeg kanskje burde gjort som Hans og Grete, og tatt med meg en pose frø jeg kunne strø etter meg, så jeg ikke gikk meg vill på toppen av det hele   :razz:
Men vips, så var jeg inne i en av hovedgatene i gamlebyen. Bestemte meg for den første tavernen jeg kom til, Manolis Garden, som lå i en bakhage. Her var det flere gjester, men likevel rolig og et koselig sted.

Maten, litt vin og gresk musikk gjorde susen, og jeg fikk tilbake den gode Hellasfølelsen man skal ha   :grin:  Det var min første kveld i Hellas, og jeg sugde inn stemningen, duftene, den varme sommerkvelden og nøyt øyeblikket. Og gleda meg til resten; tre og ei halv uke med herlige feriedager   :lol:  Morgenen etter skulle ferja Artemis ta meg med på \"den store seilasen\" via Danoussa, Egiali og Katapola til min første stopp Koufonissi.

Men først en god natts søvn. Jeg skulle opp i rett tid, så det ble tidlig kveld. (Og ja, jeg fant veien \"hjem\" igjen, uten problemer  ;)  )
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget Diddi

 • Innlegg: 1770
  • Vis profil
Re: Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #18 på: 07. Juli 11, 09:02:26 »
Ler meg skakk :lol: og ble glad da jeg leste den siste setningen.Lå liksom i korta at du ikke skulle finne hjem!Ingen sak å gå seg bort inne i den labyrinten der :arrow:  Godt du bare hadde booket en natt her da :???: Du tok den lengste veien til Koufonissi du ja! Koselig med båttur....Venter spent på neste kapittel  :wink:
Å undre seg er begynnelsen til større innsikt:)

Utlogget Riitta

 • Innlegg: 4704
  • Vis profil
Re: Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #19 på: 07. Juli 11, 11:21:28 »
Så bra att det bara var en natt du skulle stanna där :smile:  Väntar också på fortsättningen :smile:

Riitta

Utlogget TjorvenTopic starter

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #20 på: 07. Juli 11, 17:08:12 »
Ja, jeg var sjeleglad for at jeg kun skulle bo i \"jordkjelleren\" ei natt! Ellers hadde jeg tatt affære  ;)  
For å nevne det positive, så solgte de en meget god og innholdsrik frokostbuffè. Frokosten ble servert ute på en takterrasse med flott utsikt over byen og havna. En kjempefin start på dagen  :D  (Jeg tok selvfølgelig ikke med meg kamerat til frokost  :(  da jeg ikke forventa en slik positiv overraskelse....
Ved frokosten traff jeg igjen det tyske paret. De var svært fornøyd med rommet sitt, som lå oppe i høyden, hadde balkong og samme knall-utsikt som fra terrassen.Rent og pent og uten kjellerlukt, kunne de fortelle. Men de skulle være der noen dager. Akk ja, det er forskjell på folk   :???:

Men denne morgenen var Vangelis på plass (Eller var det broren?) Prioriteringa mi nå var å få hjelp med kofferten - i riktig/kjappest retning ned til havna. Han prøvde seg først med å peke ut veien for meg, men DER ga jeg meg ikke så lett. Nå var jeg våken og klar i hodet, og jeg var på han som en klegg! Etter frokosten ble han en smule motvillig med meg ned, og lempa Mr.Heavy ned trappene. Jeg dilta etter med et litt skadefro glis i det stille   :twisted:

Nede i trappene traff jeg på tyskerne igjen, og da vi kom på gatenivå, var grensa tydeligvis nådd for \"pikkoloen\" min. Nå ville han tilbake. Men hvor er billettkontoret? lurte jeg på. Da tok tyskerne over: Vi vet hvor det er, og hjelper deg videre med kofferten, sa de. Så slapp jeg å virre vettaløs rundt nedi havna med bagasjen på slep   :razz:

Men jeg var ikke HELT ferdig med hotellmannen. Jeg ville ha et svar på hvorfor jeg var blitt plassert på Anixis, når det var på Venetiko jeg hadde bestilt. Han bare glodde uforstående på meg, før han slo ut med armene og påsto: \"It\'s the same.\" Dermed snudde han på hælen, og swisj var han oppover trappene i en fei.

IT\'S THE SAME ???? Djises! Jeg ble så paff at jeg var helt målløs et øyeblikk   :shock:  Dere kan jo bedømme selv.  www.naxos-filoxenia.com eller der jeg bestilte, på booking.com.  

Jaja, shit happens. Nå skulle jeg ut på nye eventyr. Ferjebillet ble kjøpt, og tyskerne og jeg kryssa hovedgata over mot havna. Plutselig hører jeg en kjent stemme: \"Halloen, der e du, ja\" Der sto en morgenfrisk og smilende Anders  :D  Jeg takka tyskerne så mye for hjelpen, og Anders tok over både kofferten og meg, så jeg skulle komme meg på riktig ferje fra riktig kai   :lol:  :lol:  :lol:  (Godt å ha noen til å passe på seg innimellom  ;) )  og veldig hyggelig at han kom for å vinke meg avgårde!

                                --------------------------------

Siden jeg tok ganske mange bilder fra båtturen, oppretter jeg en egen billed-tråd fra \"den store seilasen\" i Kykladene. Vi anløp flere forskjellige havner både på veien til og fra Koufonissi, så jeg fikk sett litt av samtlige små-kyklader samt Amorgos   :grin:  Herlig!
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget Annlaug

 • Innlegg: 830
  • Vis profil
Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #21 på: 07. Juli 11, 21:05:38 »
Ikke rart du ble skuffet når du hadde bestilt ut fra de bildene. Ble nok litt dårlig behandlet der. Håper du var heldigere på neste hotell. Følger ivrig med på fortsettelsen

Utlogget Magnolia

 • Innlegg: 3219
  • Vis profil
Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #22 på: 07. Juli 11, 21:56:58 »
Bevaremegvel så godt du skriver, Tjorven. Jeg ser deg så tydelig for meg, der du møter de fleste utfordringer med et herlig skråblikk
på hele tilværelsen.
Du har så visst en egen evne å rote deg bort i noe tull, men du takler alt like elegant.
Det er en sann fornøyelse å følge deg skritt for skritt. Gjett om jeg også gleder meg til fortsettelsen?
Dagen i dag er morgendagen du drømte om i går.

Utlogget marjana

 • Innlegg: 3355
  • Vis profil
Re: Tjorvens lille rundreise, Kykladene juni 2011
« Svar #23 på: 07. Juli 11, 21:58:48 »
Artig tråd Tjorven! Skjønner godt at du ble skuffet over rommet ut fra bildene på nettet ja!
Den der kofferten din, Mr. Heavy, er virkelig svær! Det må være vanskelig opp trappene, ikke minst på fergene, med den der?  :shock: Får du hjelp av folk underveis?
Glika i zoi

 

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Peloponnes / Kardamili med mere . dag staalesen dagstaalesen@hotmail.com 73704/306 Fastlandet og Peloponnes I dag kl. 08:05:36 Last Post
Hvor er dette? 977 Ole Ole 50/2 Hvor er dette? 18. Juni 19, 21:37:57 Last Post
Agistri 2019 Ole Ole 47/0 Saroniske øyer 18. Juni 19, 13:06:16 Last Post
Hvor på Kimolos? Ole Ole 62/5 Kykladene 18. Juni 19, 12:24:15 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas GROTTEN PÅ ANTIPAROS fila fila 85751/198 Hellas generelt 17. Juni 19, 18:10:50 Last Post
Hydra 2019 Ole Ole 400/5 Hydra 16. Juni 19, 13:55:57 Last Post
"Mine" greske landskap Video nr 5 fila fila 14626/36 Hellas generelt 14. Juni 19, 08:13:58 Last Post
Å investere i bolig i Hellas Anna Nordahl Kalimera 72045/93 Flytte til Hellas 13. Juni 19, 13:04:25 Last Post
Øyhopping på Kykladene marjana HanneGal 889/14 Reisetips og spørsmål 11. Juni 19, 22:12:16 Last Post
"Mine" Kirker, moskeer og klostre 3/10 fila fila 704/2 Kultur 09. Juni 19, 15:19:35 Last Post
Hurtigbåt fra Rafina via Kykladene til Amorgos marjana marjana 206/3 Transport 08. Juni 19, 15:00:17 Last Post
Skummel fisk i Middelhavet. mouche Niaas 340/2 Hellas generelt 05. Juni 19, 07:21:08 Last Post
Kalo mina marjana marjana 3396/6 Hellas generelt 01. Juni 19, 12:10:35 Last Post
"Mine" greske tavernaer 3/11 fila fila 43933/66 Hellas generelt 31. Mai 19, 21:00:28 Last Post
Fergesamband Karpathos - Hellas stein Maritm 558/10 Transport 30. Mai 19, 09:43:12 Last Post
102 Strender i Hellas 8/29 fila fila 2475/9 Gresk natur 27. Mai 19, 13:35:27 Last Post
Noen ferske bilder fra Kardamili filhellener filhellener 640/4 Fastlandet og Peloponnes 20. Mai 19, 18:18:28 Last Post
Våre bosteder i Hellas KOKALAS RESORT, GEORGIOPOULI, KRETA fila fila 38928/89 Rom/studios/hotell 20. Mai 19, 08:31:58 Last Post
Mygg! kaka marjana 457/1 Gresk natur 19. Mai 19, 23:15:53 Last Post
Bo leve i Glyfada Aphrodite hfiske 1361/1 Flytte til Hellas 18. Mai 19, 14:18:58 Last Post
Peloponnes og Kythira april-mai 2019 stein stein 6277/102 Reiseskildringer 18. Mai 19, 12:48:42 Last Post
Bilforsikring - norsk eller gresk? mouche Gunnar Rutle 779/6 Flytte til Hellas 18. Mai 19, 09:53:24 Last Post
17.mai på Syros marjana marjana 366/0 Hilsen fra Hellas 17. Mai 19, 18:17:33 Last Post
Hus på Naxos Ottersen Ottersen 558/3 Hellas generelt 16. Mai 19, 23:20:30 Last Post
Kulturprogrammet for 2019 på Syros kaka marjana 487/1 Kultur 16. Mai 19, 15:42:26 Last Post
Tips og Ideer om hva man kan oppleve av Nord-Hellas med Parga som utgangspunkt kaka JanBe 526/5 Parga 13. Mai 19, 18:49:04 Last Post
Litt video/bilder fra Amorgos marjana Ole 957/4 Amorgos 05. Mai 19, 14:25:41 Last Post
Ixia - flystøy? Eureka Eureka 644/2 Rhodos 28. April 19, 18:36:23 Last Post
God påske! Kritios Ole 117/7 Yamas Bar & Taverna 28. April 19, 18:01:44 Last Post
Spise godt glutenfritt i Chania filhellener filhellener 531/0 Chania og områdene rundt 23. April 19, 16:16:02 Last Post