Skrevet av Emne: Skyros i september 2014  (Lest 6088 ganger)

Utlogget hakon57Topic starter

 • Innlegg: 97
  • Vis profil
Skyros i september 2014
« på: 01. Okt. 14, 20:03:12 »
Jeg har hatt gleden av å tilbringe 12 døgn på Skyros. Planen var 6 døgn på Skyros, så ferje til Alonissos for å være der noen dager før turens siste dager skulle være i Loutra Edipsous på Evia. Men siden jeg likte meg så godt på Skyros og har vært på Alonissos tre ganger i løpet av i fjor og i år droppet jeg den øya og ble 12 døgn på Skyros.
Det å komme seg til Skyros var enklere enn jeg hadde forventet. Jeg tok morgenflyet med KLM fra Torp kl 6.15 til Amsterdam. Derfra gikk flyet til Aten etter bare 45 min. Da jeg ankom Aten gikk jeg ut av døren helt til høyre (som jeg hadde lest i Forumet) og der sto buss 93 klar til å kjøre etter ca 10 min. Denne bussen kjørte til rutebilstasjonen Lission. Her ventet jeg ca halv time før ny buss til Paralia Kimis gikk kl 14.30. Denne bussen går rett til ferja, som går til Skyros kl 18. Ja, det blir en lang reisedag, men det er mulig å komme helt fram på dagen :).
(Nå hadde ikke jeg regnet med at det skulle gå så smertefritt slik at jeg hadde booket hotell i Paralia Kimis og ble der første natten og med besøk i landsbyen Kymi før jeg dro til Skyros.)

Det er flyplass på Skyros slik at en kan ta innenlandsfly fra Aten og det er ikke veldig mye dyrere enn buss og ferje (ca EUR 55), men det går ikke hver dag og de dagene det går så er det så tidlig at det ikke passer med flyet fra Torp. Det kan passe med direktefly fra Oslo (jeg snakket med to hollandske damer og de tok morgenflyet fra Amsterdam og rakk da flyet, som tar ca 1 time). Eller det går an å ta flyet når en skal hjem.

På Skyros hadde jeg booket 6 netter på Hotel Ferogia i Magazia rett utenfor byen Skyros. Dette var like enkelt og hyggelig som jeg hadde tenkt. Og beliggenheten på stranda var kjempefin - fin sandstrand med gratis solsenger. Og så var det gangavstand til byen. Byen ligger i en fjellskråning så det er bratt opp når en går til byen og enkel tur ned igjen når en skal "hjem".

Byen Skyros har bebyggelse som minner mer om Kykladene enn Sporadene siden det er hvite hus med flatt tak. Og veiene snor seg oppover fjellsiden og mellom husene.
Byen har et stort torg med barer og tavernaer rundt. I tillegg er det en hovedgate med butikker og tavernaer som starter på torvet og går oppover i byen.
Byen er ikke veldig stor, men den er hyggelig både når det gjelder selve bebyggelsen, folkene, maten og prisene.

Byen har et par små museum (begge anbefales) og i tillegg en borg helt på toppen. Borgen var under restaurering og stengt nå, men jeg var inne og tittet litt og den ser ut til å bli veldig bra når den er ferdig restaurert.

Nede i Magazia var det minst 3-4 spisesteder - bra med gresk mat og en del fisk.
Det var en bar der.

Jeg leide scooter en dag og reiste rundt på hele øya. Det var mange bademuligheter og fint å se variasjoner i naturen. Det som er markert som by på kartet er som oftest så lite at det bare er en samling hus og uten mulighet for å kjøpe noe. 

Jeg tror det kan være en fin tur å gå fra Skyros by til Atsitsa på den andre siden - dvs. gå rette veien, men fikk bare gått et stykke på vei selv.

De to hollandske damene har vært på Skyros i 20 år og sa øya nesten ikke har forandret seg. De fortalte om en franskmann de kjenner og han har vært på Skyros i 40 år og sier det samme.
Siste kvelden snakket jeg med et tysk par. Hun hadde vært på Skyros for 20 år siden og var nå tilbake for første gang. Hun sa det var nesten ingen forandring - noen flere tavernaer, noen butikker var borte og nye hadde kommet til, og så var det solstoler nå og ikke sist.

Jeg snakket også med to canadisk/greske damer, som var på Skyros for første gang. De var en dag på en ridetur sør på øya - inkl bading og mat. Og en annen dag var de med på en seilbåt rundt omkring, og med bading og mat. De skrøt mye av begge turer.

I september var det lite folk, men iflg verten på hotellet helt normalt. Jeg kom 6. september og en uke før hadde det vært helt fullt, og da var det 95% grekere.

Så til den som har lyst til å prøve noe nytt kan Skyros være et godt valg. Det går altså ferje fra Paralia Kimis på Evvia og i høysesong (til medio september) går det ferje til Skopelos/Alonissos.
Utlogget Tjorven

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Sv: Skyros i september 2014
« Svar #1 på: 01. Okt. 14, 23:52:56 »
Veldig tiltalende, Hakon. Både det du forteller om Skyros og bildene frista meg  ;D  Spennende med info om øyer som ellers er lite omtalt. Husker jeg snusa litt på Skyros for lenge, lenge siden, den gang Ving hadde noe de kalte Small World, der de tilbød reiser til steder utenfor allfarvei  ;) Jeg bladde i katalogen og drømte, men det ble med det. Man burde kanskje gjøre noe med det  ;)
Du må bare legge inn fler bilder om du har  :)
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget filhellener

 • Innlegg: 3058
  • Vis profil
Sv: Skyros i september 2014
« Svar #2 på: 02. Okt. 14, 12:25:59 »
Tusen takk fra meg og, Hakon  :)
 Det nærmeste jeg har kommet Skyros er at vi booket flybilletter dit i sept 2o10! - flyselskapet ( husker ikke navnet) mistet konsesjonen og vi fikk pengene tilbake,.
Den gangen reiste vi til Peloponnes , og siden har det ikke blitt Skyros ...enda, men... ;)
Vi var i Sporadene ( Alonissos, Skopelos, Skiathos) for første gang i 2009, og vil gjerne tilbake  :) - kombinert med Skyros  :)
Alonissos var favoritten vår av de tre vi besøkte i 2009 :) Likte Skopelos veldig godt og  :)
Kari

Utlogget kari

 • Innlegg: 748
  • Vis profil
Sv: Skyros i september 2014
« Svar #3 på: 02. Okt. 14, 15:23:08 »
Skyros må man tydeligvis legge seg på minnet. Som Filhellener skriver så har vi og vært på turen Alonissos, Skolpelos og Skiathos. Alonissos blei også vår favoritt, med Skopelos på en god andreplass.

Snille jenter kommer til himmelen, slemme jenter får det som de vil.

Utlogget hakon57Topic starter

 • Innlegg: 97
  • Vis profil
Sv: Skyros i september 2014
« Svar #4 på: 04. Okt. 14, 18:44:34 »
Jeg har også vært på Skiathos, Skopelos og Alonissos. Alonissos ble en favoritt - av en eller annen grunn for det er jo ikke så mye der og Patitiri er ikke spesielt sjarmerende - så det ble det første øya jeg reiste tilbake til etter første besøk i mai 2013. Da ble det Alonissos i september 2013 og mai 2014 også. Og planen var å ta årets siste ferje fra Skyros til Alonissos nå i september, men jeg likte meg så godt at jeg ikke var klar for å reise fra Skyros etter bare 6 døgn. Derfor ble Alonissos droppet denne gangen mens turens øvrige planlagte mål ble besøkt dvs. Loutra Edipsou i tillegg til Skyros.
Kan for øvrige fortelle at Hotel Ferogia kostet EUR 30 pr døgn i september for det rommet jeg hadde. Vet at to damer som ankom samtidig betalte det samme for sitt rom - EUR 15 pr person for de mao.
For de som ønsker å møte andre fra Norge og Sverige er ikke Skyros og Evia det rette valget. Jeg hørte ett svensk par på Skyros ellers var det engelskmenn og hollendere, men mest grekere.
Tjorven nevnte noe om flere bilder så jeg legger til noen (er usikker på hvordan en skriver til tekst).
Modern gjeter.
Magazia sett fra veien opp til Skyros by.
Geit i sitronsaus - Skyros spesialitet.
Inni borgen på toppen.
Denne kom bort til meg da jeg gikk langs veien.
Skyros by sett fra vest. [ Invalid Attachment ] Rutebilstasjonen. [ Invalid Attachment ] Atsitsa, sted på vestkysten.
Ferjebyen Linaria på vestkysten
Isenkram eller butikk med mye diverse

Utlogget bengalow

 • Innlegg: 4504
  • Vis profil
Sv: Skyros i september 2014
« Svar #5 på: 04. Okt. 14, 20:41:29 »
Hästen du fick sällskap med är med all säkerhet en Skyrosponny. Det är en egen art, som härstammar från antiken, och släkt med tarpanen. Den är skyddad, men det finns inte många kvar, kanske 150 st, som enbart lever på Skyros. Det är förbud på att föra dom bort från ön. Jag såg en, på väg från Chora ner till stranden, men den ville inte "prata" med mig.I övrigt känner jag igen mig ganska väl, fast det nog är 10 år sedan vi var där. Bilden på gatan ner mot torget, där du har ett träd, är väl där slaktaren håller till?

Har du mer bilder att visa ville det glädja mig! Vi älskar ön! Vi hyrde ett hus av en spanjor, som kom ända från västra Baskien, för att välkomna oss. Hans hus var som en dröm från 1800-talet.  Det är för övrigt han som skapade mitt smeknamn. Han kunde inte säga Bengt-Olof, utan det blev Bengalow! Han ville att vi skulle köpa det för små 100-tusen €.Det gick vi inte i land med då...men det var lockande. Det låg överst vid stora vägen genom centrala chora, innan vägarna delade sig - en till stranden och en till kyrkan/busshållplatsen...

Stort tack för återseendet!!! Jag minns ännu att invånarna var så tillmötesgående, vänliga, men även att det fanns rasism på ön. Det fanns en  del romer, vars barn inte var så trevliga , bl. a. mot våra reskamrater. De unga pojkarna kastade sten på fönstren, och bar sig illa åt på andra sätt. Jaja, pojkar!!
« Siste redigering: 04. Okt. 14, 20:53:48 by bengalow »
Varför planera - när det ändå inte blir som man tror

Utlogget hakon57Topic starter

 • Innlegg: 97
  • Vis profil
Sv: Skyros i september 2014
« Svar #6 på: 05. Okt. 14, 00:17:42 »
Det var nok en Skyrosponni ja. Den kom bort til meg akkurat som en hund, og så fulgte den etter meg et stykke.
Kjørte forbi et annet sted hvor det var flere slike hester - innenfor gjerder, som er mer normalt.


Her fra en kirke i byenHandel fra bilen.


Et hus som var på vei i sjøen. Bygget på for dårlig grunn. Et par andre ble tatt av skredet og er borte.


Veikryss hvor veien til høyre går oppover i byen og til venstre går ned mot Magazia.


Fra hovedgata
 [ Invalid Attachment ]

Jeg husker ikke helt hvor slakteren holder til, men det er ikke ved det store treet (malt hvitt nederst).« Siste redigering: 10. Okt. 14, 20:28:48 by hakon57 »

Utlogget kaka

 • Innlegg: 9143
  • Vis profil
Sv: Skyros i september 2014
« Svar #7 på: 05. Okt. 14, 10:23:17 »
Her var det mye fint å se Hakon.
Den kalderimien/steinveien var veldig flott!

Værre med huset som var på vei ned skråningen :(
KariK

Utlogget filhellener

 • Innlegg: 3058
  • Vis profil
Sv: Skyros i september 2014
« Svar #8 på: 05. Okt. 14, 11:33:53 »
Vi er nok m a n g e som er glade for å få se bildene dine fra Skyros, Hakon  ^-^

 :smile12:
Kari

Utlogget hakon57Topic starter

 • Innlegg: 97
  • Vis profil
Sv: Skyros i september 2014
« Svar #9 på: 05. Okt. 14, 12:28:22 »
Hyggelig at flere kan glede seg over bilder fra og ord om Skyros. Det ble nevnt turer utenfor allfarvei og tur til Skyros er nok fortsatt det.
Det gikk litt i kluss med teksten til bildene. Vil bare nevne at retten geit i sitronsaus er en typisk rett for Skyros. Den lages også med tomatsaus, men jeg så bare med sitronsaus.
Det var et bilde inne i borgen på toppen. Den er under restaurering og var egentlig stengt, men jeg gikk inn og fikk en titt i selve borgrommet. Tror det blir bra når det blir ferdig.

Her er en link for ferjetider mm. http://sne.gr/.

Til slutt et bilde av noen damer som lagde noe mat i stort volum - vet ikke hva og ifm hva, men det var høy musikk og en del folk der.

Utlogget Tjorven

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Sv: Skyros i september 2014
« Svar #10 på: 06. Okt. 14, 19:12:42 »
Tusen takk for mer fra Skyros, Hakon  ;D  Skyros framstår ikke som mindre fristende etter disse bildene  :-*
There are no strangers, only friends we haven't met.

 

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
102 Strender i Hellas (1/29) fila fila 36/0 Gresk natur I dag kl. 16:17:43 Last Post
Zakynthos men når!help mouche lundmor 141/2 Reisetips og spørsmål I dag kl. 08:41:49 Last Post
Vårtur - 2018 - Kardamili TOMS Katherina 84/2 Peloponnes 18. Jan. 19, 23:13:22 Last Post
Peloponnes og Kythira april-mai 2019 Kabi stein 161/3 Reiseskildringer 18. Jan. 19, 12:08:38 Last Post
Kardamili - september 2017 Katherina Katherina 2106/17 Peloponnes 17. Jan. 19, 12:05:11 Last Post
Zakynthos Diddi lundmor 125/1 Reisetips og spørsmål 15. Jan. 19, 19:43:54 Last Post
Barne famlie ønsker hjelp!!! fila lundmor 643/11 Reisetips og spørsmål 15. Jan. 19, 11:13:50 Last Post
Hellas 2019 Svein~B Diddi 97/2 Yamas Bar & Taverna 13. Jan. 19, 14:07:00 Last Post
Våre bosteder i Hellas HOTEL ELLI, SKOPELOS BY fila fila 34327/78 Rom/studios/hotell 08. Jan. 19, 20:57:37 Last Post
Schinoussa 2018 Diddi Ole 393/8 Små-Kykladene 07. Jan. 19, 22:03:47 Last Post
Lilleputs karnevalreise til Skyros 7. mars kaka Heidrun 264/4 Sporadene og Evia 07. Jan. 19, 18:38:10 Last Post
Video - 70 steder i Athen Ole Ole 137/0 Athen og Pireus 06. Jan. 19, 00:28:00 Last Post
Greske katter kaka marjana 210671/505 Hellas generelt 05. Jan. 19, 18:46:45 Last Post
Peloponnes / Kardamili med mere . Katherina dagstaalesen@hotmail.com 65250/293 Fastlandet og Peloponnes 05. Jan. 19, 13:21:24 Last Post
Hvor er dette. Romjulsquizz ( Løst ) kaka Heidrun 1964/16 Hellas generelt 03. Jan. 19, 10:46:38 Last Post
Godt nytt år! dag staalesen Ole 89/8 Yamas Bar & Taverna 02. Jan. 19, 19:37:15 Last Post
Kalo mina marjana marjana 1432/0 Hellas generelt 01. Jan. 19, 15:44:42 Last Post
Resultatservice og fasit kaka Ole 3800/2 Julekalenderen 2018 31. Des. 18, 10:48:16 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas BÅTTUR PÅ TORONESBUKTEN I HALKIDIKI 2002 fila fila 79244/183 Hellas generelt 27. Des. 18, 20:43:42 Last Post
24. desember Ole Ole 1534/2 Julekalenderen 2018 25. Des. 18, 20:16:17 Last Post
REBUS 20 LØST fila fila 1486/2 Hellas generelt 25. Des. 18, 14:18:57 Last Post
23. desember Ole Ole 1454/0 Julekalenderen 2018 23. Des. 18, 00:00:02 Last Post
22. desember Ole Ole 1430/0 Julekalenderen 2018 22. Des. 18, 12:00:26 Last Post
21. desember Ole Ole 1441/0 Julekalenderen 2018 21. Des. 18, 15:34:35 Last Post
20. desember Ole Ole 1515/0 Julekalenderen 2018 20. Des. 18, 16:11:33 Last Post
19. desember Ole Ole 1509/0 Julekalenderen 2018 19. Des. 18, 17:42:09 Last Post
18. desember Ole Ole 1481/0 Julekalenderen 2018 18. Des. 18, 18:39:12 Last Post
Oppholdstillatelse Hellas Thone Thone 1880/8 Flytte til Hellas 18. Des. 18, 18:33:55 Last Post
17. desember Ole Ole 1476/0 Julekalenderen 2018 17. Des. 18, 17:57:27 Last Post
Peloponnes og Kardamili våren 2017 Katherina Katherina 3834/42 Fastlandet og Peloponnes 17. Des. 18, 17:29:13 Last Post