Skrevet av Emne: Naxos, Chios eller Kalymnos?  (Lest 7807 ganger)

Utlogget FrostTopic starter

 • Innlegg: 627
  • Vis profil
Naxos, Chios eller Kalymnos?
« på: 19. Okt. 14, 02:00:34 »
Da planlegges tur for neste sommer, men jeg lider av beslutningsvegring. Vi reiser 2 voksne og en 12 åring. Vi liker steder som Lesvos, Karpathos, Kefalonia, Peloponnes og Skopelos. Vi liker å bo i nærheten av en ordentlig by som vi kan rusle inn til om kveldene. Naxos ser ut til å være fremst i køen nå. Men Chios har ligget og vaket i flere år den også. Huff det er vanskelig. Vi pleier forresten å leie bil og kjøre rundt på oppdagelsesferd og prøve nye strender. Vakker natur og god mat settes veldig stor pris på.

Utlogget Anders

 • Innlegg: 11049
  • Vis profil
Sv: Naxos, Chios eller Kalymnos?
« Svar #1 på: 19. Okt. 14, 08:09:15 »
Vel... nå har ikke jeg vært på Chios, men tror jeg kan garantere deg at Naxos har det dere ser etter. Både by og strender og vakker natur. Spesielt hvis dere har bil og kjører rundt. Akkurat det siste tror jeg mange av de som var med på "treff-turen" ifjor vil være enig i.

Chora kan være så stor eller liten som du gjør den til. Og så finnes det jo noen "relativt" store og fine landsbyer rundtom. Strendene har ikke jeg funnet maken til... og variasjonen i mattilbudet er også ganske stor.
Lykke til med valget :-)

Utlogget ingaberentine

 • Innlegg: 855
  • Vis profil
Sv: Naxos, Chios eller Kalymnos?
« Svar #2 på: 19. Okt. 14, 10:33:25 »
Et vanskelig valg som faktisk ikke blir lettere med årene etter som man har vært på flere steder for man oppdager jo at like i nærheten der man er ser det ut til å ligge en enda flott sted som man ikke har hørt om før og så har man enda et sted man skulle ha vært”¦”¦”¦”¦

Nok om det. Øyene/stedene du skisserer dere har vært på før innholder ikke så veldig mange øyer i Kykladene, så kanskje det hadde vært på tide å oppsøke noen øyer der. Naxos har det meste du søker, men bare man husker på at Naxos tilhører en av de ”tørre” øyene uten skog, så er Naxos sin natur flott den også, men om sommeren kan den nok ikke kalles frodig. Allikevel er Naxos en av de øyene jeg nok har vært mest innom (bortsett fra Antiparos da og Paros siden man må til Paros for å komme til Antiparos). Jeg liker meg veldig godt på Naxos og jeg leier alltid bil der for å komme meg rundt på øya, til spennende små byer og mer avsidesliggende strender.

Chios er for all del nydelig og mer frodig og med spennende og spesielle små byer som man bare finner på Chios, men den kan kanskje vente til en annen gang om man ikke har prøvd Kykladene før.

Kalymnos kjenner jeg ikke så godt, husker bare en vakker by etter noen få timer der, i forbindelse med et fergebytte der”¦”¦

Utlogget Greece-Traveller

 • Innlegg: 1018
  • Vis profil
Sv: Naxos, Chios eller Kalymnos?
« Svar #3 på: 19. Okt. 14, 11:11:18 »
Jeg er enig i at Naxos har det meste.

Her kan du få en god del mer informasjon. Donnyb's blogg er flott med mye informasjon og mange gode bilder:

http://tinyurl.com/mss35hd

Kikk også på denne som tar for seg alt fra strender til landsbyer, sightseeing, dagligliv m.v.:

http://www.naxos.gr/en/naxos/

Lykken er ikke en stasjon du kommer til; det er en måte å reise på

Utlogget siljeae

 • Innlegg: 70
  • Vis profil
Sv: Naxos, Chios eller Kalymnos?
« Svar #4 på: 19. Okt. 14, 11:36:01 »
Naxos er fin. Nydelige strender og koselig by. Men ingenting er som Chios ;) På biltur rundt øya er det definitivt mer spesielle steder å se på Chios. Og mye mer å se. Det er alltid en fin bortgjemt strand å oppdage, og landsbyene ligger som perler på en snor.

Uansett hvilke av de dere velger, så blir det er bra valg :)

Utlogget Anders

 • Innlegg: 11049
  • Vis profil
Sv: Naxos, Chios eller Kalymnos?
« Svar #5 på: 19. Okt. 14, 12:01:39 »
Herlige linker, GT! Tror jeg "låner" dem over til FB og bedriver litt reklame der :-) Er jo ikke ALLE av mine "venner" der som har et forhold til Hellas... :-)

Utlogget JohnS

 • Innlegg: 1166
  • Vis profil
Sv: Naxos, Chios eller Kalymnos?
« Svar #6 på: 19. Okt. 14, 12:17:05 »
Alle tre øyene er flotte steder hvor vi har hatt fine ferier, men når jeg ser hvilke øyer dere framhever ellers, tror jeg Chios og kanskje enda mer Kalymnos vil passe dere ypperlig.  Disse øyene er relativt beskjedent påvirket av turismen sammenlignet med Naxos, som gav oss mer "Syden"-følelse (beklager til en og annen   ;) ).  Vi bodde sentralt i Pothia på Kalymnos, og syntes det var fantastisk.  Chios by er også en virkelig ekte gresk by hvor livet går sin gang med eller uten turister.  Begge disse byene er kaotiske og bråkete og fulle av liv, slik vi liker greske byer.  På begge øyene er det spennende utfartssteder med leiebil, men på det området holder jeg en knapp på Chios, med bl.a. Mesta og Pyrgi.  Men uansett hvilken øy dere velger, regner jeg med det blir en vellykket tur!
At appellere til fornuften er verdens største slag i luften (Kumbel)

Utlogget FrostTopic starter

 • Innlegg: 627
  • Vis profil
Sv: Naxos, Chios eller Kalymnos?
« Svar #7 på: 19. Okt. 14, 13:17:39 »
Oi nå ble det jo veldig vanskelig.  Ingabertine ja det blir bare verre og verre jo flere steder jeg drar til. Blir bare enda mer nysgjerrig på alle de flotte stedene jeg ikke har besøkt. Når barna blir store blir det nok øyhopping utenom høysesong. Enn så lenge besøker vi de stedene vi når med charterreiser. Og det er fortsatt flere å velge mellom. Alle de stedene jeg har nevnt er så flotte at jeg gjerne drar tilbake dit også.

Utlogget ingaberentine

 • Innlegg: 855
  • Vis profil
Sv: Naxos, Chios eller Kalymnos?
« Svar #8 på: 19. Okt. 14, 13:30:31 »
Er veldig enig med John at Chios er en nydelig øy og er også enig i at Naxos kan gi en "syden"-følelse, men nå er det ikke så viktig for meg, når jeg har muligheten til å leie bil og komme med rundt på øya også. Men siden dere (Frost) foretrekker å reise charter vil jeg virkelig anbefale Naxos, for da flyr dere jo til Santorini og trolig bruker katamaranen Alexandros videre til Naxos. I steden for å ta denne tilbake til Santorini igjen, når dere skal hjem igjen, så  vil jeg heller anbefale dere å ta en ferge selv fra Naxos til Santorini, f.eks med en Blua Star ferge, gjerne noen dager før hjemreise, slik at dere får oppleve Santorini også. Bruker man nettet eller spør her så vil dere finne mange bosteder på Santorini. Den er absolutt verd mer enn bare en flyplass som det vil bli når man reiser charter til Naxos. Bruk minst de 2 siste nettene på Santorini og ta dere en tur til OIA og se solnedgangen der, sammen med hundrevis om ikke tusenvis av andre turister. Ja det kan bli trangt med mye folk, men det er allikevel verd opplevelsen.......
« Siste redigering: 19. Okt. 14, 14:07:59 by ingaberentine »

Innlogget bengalow

 • Innlegg: 4518
  • Vis profil
Sv: Naxos, Chios eller Kalymnos?
« Svar #9 på: 19. Okt. 14, 14:36:52 »
Chios...!!!!!
Varför planera - när det ändå inte blir som man tror

Utlogget Pjokken

 • Innlegg: 3236
  • Vis profil
  • http://www.chiostravel.com
Sv: Naxos, Chios eller Kalymnos?
« Svar #10 på: 19. Okt. 14, 15:38:09 »
Det hadde jo vært merkelig om jeg anbefalte noe annet enn Chios  ::)
Har hentet en tekst fra solfaktor.no

Chios er Hellas femte største øy. Det greske ordet for gjestfrihet er �filoxenia�, og på Chios vil du forstå hva dette betyr.

Kan hende blir du en av dem som taper sitt hjerte til Chios. Ikke mange møter denne øya med likegyldighet. Chios griper tak i deg, og gir deg opplevelser og ro i sjelen. Øya er full av kontraster, og historien er rik og dramatisk. Her har det vært mange fremmede før oss. Noen kom med ondt i sinne, og andre tilførte gode ting. I tusener av år har Chios vært en del av �den store verden�. Øya har vært kalt �Paradiset i Øst� og �Duftenes øy�, og begrepene � Det søte chiotiske liv� og �Chiotisk latter� vitner om velstand og lykke. I andre tider forstummet latteren, og folket her led stor nød.'

Naturen er like rik som historien. Fra de karrige fjellområdene i nord strekker en åsrygg seg sørover, og deler øya på langs. Vestkysten er uberørt og har mange vakre strender. Her kan du finne en liten bukt helt for deg selv, kanskje en med utsikt til et gammelt vakttårn? På østkysten ligger Chios by, øyas hovedsted, en hektisk handelsby med ca. 30.000 innbyggere. I gågata Aplotarias er det et yrende folkeliv og et godt utvalg av butikker. I havnen ligger flotte kafèer og barer tett i tett. Herfra går fergene til Athen og til andre øyer. Innenfor de venezianske festningsmurene finner du gamlebyen.'

På østkysten ligger også de små turiststedene. Her finner du ingen overfylte strender og store hoteller, men steder med atmosfære og trygghet. Å være en av de få turistene på Chios betyr at du lever sammen med chiotene , og deler deres sommerliv. Nyt vennligheten og gjestfriheten de viser deg i de 64 landsbyene på øya. Du er velkommen.

Kulturlandskapet i sør viser deg en annen side av øya. Her ligger noen av de best bevarte middelalderlandsbyene i Hellas. Her vokser også Mastiki-treet, en gave til Chios fra naturen. Her, og bare her, gir dette treet avling i form av kvae. I tre tusen år har chiotene dyrket mastiki, og like lenge har dette lille treet hatt stor betydning for øyas økonomi og historie. I Kambos, den mest fruktbare sletten på øya, kan du vandre blandt store herskapelige eiendommer fra 13-1400 tallet. Disse ble bygget av genoveserne, som hadde makten her i flere hundre år.

Chios har blitt preget av alle herrer som har regjert her, men folk herfra har også selv hentet impulser fra resten av verden. Chios er den store sjøfartsøya i Hellas. Herfra har skip seilt ut i uminnelige tider, og selve Christopher Columbus hentet mannskap til ferdene sine her.

Chios er uberørt og vakker, spennende og enestående.

Innlogget bengalow

 • Innlegg: 4518
  • Vis profil
Sv: Naxos, Chios eller Kalymnos?
« Svar #11 på: 19. Okt. 14, 19:11:17 »
Chios!!!!
Varför planera - när det ändå inte blir som man tror

 

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Peloponnes / Kardamili med mere . Ole dagstaalesen@hotmail.com 75881/318 Fastlandet og Peloponnes 17. Juli 19, 23:02:56 Last Post
Nytt webkamera i Ermoupolis Ole marjana 42/1 Syros 17. Juli 19, 23:00:33 Last Post
Hilsen fra Hellas 2019 Kritios Ole 1087/31 Hilsen fra Hellas 16. Juli 19, 23:46:35 Last Post
Vores første rejse til de Græske øer (Kykladerne) Heidrun Jette_Ivan 127/1 Reisetips og spørsmål 15. Juli 19, 21:05:16 Last Post
Andros marjana Runar Solvik 219/2 Andros og Tinos 11. Juli 19, 22:35:21 Last Post
Hilsen fra Nikos på Meltemi, Naxos marjana marjana 392/4 Hilsen fra Hellas 11. Juli 19, 18:06:03 Last Post
Flytting av inventar fra Norge til Hellas Kritios Haje 240/1 Flytte til Hellas 05. Juli 19, 20:38:34 Last Post
Yamas Bar & Taverna er åpen! marjana Ole 34301/3133 Yamas Bar & Taverna 05. Juli 19, 19:04:02 Last Post
Øyhopping alene-jente 30 marjana Lilje 305/3 Reisetips og spørsmål 05. Juli 19, 18:41:22 Last Post
Kirkegården i Ermoupolis vandrer marjana 319/9 Syros 04. Juli 19, 17:02:43 Last Post
Turister utsatt for grov svindel på Mykonos ! marjana Kritios 372/1 Hellas generelt 02. Juli 19, 12:52:53 Last Post
24-timers fergestreik fra 3.juli 2019 marjana marjana 188/0 Transport 02. Juli 19, 12:24:58 Last Post
Ikaria filhellener Runar Solvik 409/5 Reiseskildringer 02. Juli 19, 11:33:48 Last Post
Agistri 2019 Ole Ole 654/6 Saroniske øyer 01. Juli 19, 21:09:15 Last Post
Green plants and herbs of Greece marjana marjana 217/2 Litteratur 01. Juli 19, 13:05:51 Last Post
Kalo mina marjana marjana 3786/7 Hellas generelt 01. Juli 19, 12:59:58 Last Post
Hydra 2019 jente91 Ole 777/6 Hydra 01. Juli 19, 09:42:16 Last Post
Nedtellinger og annet småprat om Hellas-ferien Kritios Marit 77294/3997 Jippi! Nå reiser jeg! 29. Juni 19, 13:12:35 Last Post
Sommerferie Hellas marjana zizou10 486/5 Reisetips og spørsmål 27. Juni 19, 21:03:55 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas GEORGIOPOULIS KRETA fila fila 86897/199 Hellas generelt 26. Juni 19, 13:38:38 Last Post
Hvor er dette? 978 Løst! stein stein 914/33 Hvor er dette? 25. Juni 19, 17:15:38 Last Post
Hvor er dette? 979 Løst Ole Ole 349/6 Hvor er dette? 22. Juni 19, 17:04:33 Last Post
102 Strender i Hellas 9/29 fila fila 2861/10 Gresk natur 22. Juni 19, 12:03:20 Last Post
"Mine" morsomme memoarer BURSDAG fila fila 15560/53 Hellas generelt 20. Juni 19, 19:46:56 Last Post
interail for ferjer neil neil 244/0 Reisetips og spørsmål 20. Juni 19, 16:18:49 Last Post
Gresk Kurs- Kristiansand Robert-Averkios Antonsen Robert-Averkios Antonsen 207/0 Alt annet 20. Juni 19, 15:53:24 Last Post
Hvor er dette? 977 Løst Ole Ole 362/4 Hvor er dette? 19. Juni 19, 20:36:43 Last Post
Hvor på Kimolos? Ole Ole 315/5 Kykladene 18. Juni 19, 12:24:15 Last Post
"Mine" greske landskap Video nr 5 fila fila 15105/36 Hellas generelt 14. Juni 19, 08:13:58 Last Post
Å investere i bolig i Hellas Anna Nordahl Kalimera 72936/93 Flytte til Hellas 13. Juni 19, 13:04:25 Last Post