Skrevet av Emne: "Loffing" på Kretas sørkyst med barn.  (Lest 11883 ganger)

Utlogget MayElisaTopic starter

 • Innlegg: 10
  • Vis profil
"Loffing" på Kretas sørkyst med barn.
« på: 12. Nov. 14, 18:59:41 »
Vi er en familie som de siste 4 årene har feriert i Almyrida (ca. 30min øst for Chania). Vi har da hatt leiebil og tatt noen dagsturer hit og dit. For sommeren 2015 vurderer vi å benytte den ene uka til å "loffe" rundt sydkysten. F.eks Paleohora, Sougia, Aghia Roumeli, Loutro og Hora Sfakion.

Ferien vil avholdes i juli, og barna er da 7 og 11 år. Vi liker små, koselige steder (uten for mye gjennomgangstrafikk), bading, fin utsikt, god mat, trygge forhold, turmuligheter, gresk stemning osv. Har noen erfaring med å loffe rundt sørysten i juli? Kan man finne ledige rom på sparket, eller bør man bestille på forhånd? Hva ligger prisene på ca?

Kan man ta med bilen på alle ferger? Kjøper man fergebilletter rett før man vil dra. Priser? Tips til bosteder?
Er det andre spesielle hensyn å ta?

Vi setter pris på gode tips - på forhånd takk:)
« Siste redigering: 12. Nov. 14, 19:05:53 by MayElisa »

Utlogget Greece-Traveller

 • Innlegg: 1018
  • Vis profil
Sv: "Loffing" på Kretas sørkyst med barn.
« Svar #1 på: 12. Nov. 14, 23:24:38 »
Mht. leiebil og bruk av ferger må du sjekke dette med utleier når du inngår leieavtalen. Normalt er det generelt sett ikke tillatt - vesentlig p.g.a. forsikringspørsmål.
Lykken er ikke en stasjon du kommer til; det er en måte å reise på

Utlogget Sveinung

 • Innlegg: 49
  • Vis profil
  • Mitt Hellas
Sv: "Loffing" på Kretas sørkyst med barn.
« Svar #2 på: 12. Nov. 14, 23:56:53 »
Det er to små ferger som trafikkerer Sørvest-Kreta.
En går strekningen Hora Sfakion - Loutro - Agia Roumeli og en går strekningen Paleohora - Sougia - Agia Roumeli

Du kan lese mer om fergene, rutetider mm. her: http://www.anendyk.gr/pages/en/company.php?lang=EN

Utlogget mouche

 • Innlegg: 1163
  • Vis profil
Sv: "Loffing" på Kretas sørkyst med barn.
« Svar #3 på: 13. Nov. 14, 08:37:07 »
Mht. leiebil og bruk av ferger må du sjekke dette med utleier når du inngår leieavtalen. Normalt er det generelt sett ikke tillatt - vesentlig p.g.a. forsikringspørsmål.

Nå fikk du meg til å sjekke leiekontrakten vi nettopp hadde med Auto Club som har kontorer i Almyrida og Kalyves, og det står ikke noe slikt i den avtalen. Man skal dog holde seg på øya, Kreta.
 
Sydkysten er flott, men jeg ville ha vurdert å dra lenger øst selv om alle stedene du har nevnt MayElisa er hyggelige steder!

Utlogget MayElisaTopic starter

 • Innlegg: 10
  • Vis profil
Sv: "Loffing" på Kretas sørkyst med barn.
« Svar #4 på: 13. Nov. 14, 17:17:36 »
Takk for tilbakemeldinger :)

Mouche; har du mulighet til å beskrive østkysten nærmere? Er det noen spesielle steder du anbefaler?

Utlogget mouche

 • Innlegg: 1163
  • Vis profil
Sv: "Loffing" på Kretas sørkyst med barn.
« Svar #5 på: 13. Nov. 14, 17:36:25 »
Jeg skal være forsiktig, meget forsiktig, med å fremstille meg som noen ekspert på området, men vi var rundt der i juni en uke og vet bare en ting; vi skal tilbake! Øst/Syd-øst-kysten av Kreta anses vel for å være det mest originale området på øya, goldere og tørrere enn andre områder, og man opplever enda mer av det genuine Kreta. Jeg tenker da på hele området øst for Iraklion til spissen av øya og ned på sydsiden. Spinalonga (øya- leprakolonien) er vel verdt et besøk, overnatting i Plaka over sunder, Sitia og strendene helt øst ved Vai (palmestranden) ned mot/til Zakros/Kato Zakros. Flotte strender nesten uten mennesker, ja sågar så få at man kan bade naken og sole seg uten å bli sjenert eller være til sjenanse. Vestover til Mirots, Lentas (Gortis inn i landet), Matala Ag. Galini, Plakias og Chora Sfakia. På veien er det mange steder inn i landet og opp i fjellet, ja listen kan lages lang og det eneste man slipper opp for er tid!

Utlogget Kritios

 • Innlegg: 618
 • www.villamarella.no
  • Vis profil
  • Villamarella.no
Sv: "Loffing" på Kretas sørkyst med barn.
« Svar #6 på: 13. Nov. 14, 21:57:11 »
Her er link til en liten reiseskildring fra en liknende tur vi hadde i juli 2012.
http://hellasforum.net/index.php?action=gallery;su=user;u=155
Bilder fra turen:
http://hellasforum.net/index.php?action=gallery;su=user;cat=6;u=155
Vi kan nå ønske velkommen til våre nyoppussede leiligheter i Villa Marella i Tavronitis på Kreta: http://www.villamarella.no

Utlogget JohnS

 • Innlegg: 1166
  • Vis profil
Sv: "Loffing" på Kretas sørkyst med barn.
« Svar #7 på: 14. Nov. 14, 16:11:41 »
Sørkysten av Kreta er et herlig område!  Både småstedene langs kysten og avstikkere litt lengre inn på øya kan gi flotte opplevelser for både voksne og barn.  Kan forresten nevne at det nå arbeides med å få hele sørkysten fra Elafonissi til Matala inn på UNESCO's verdensarv-liste.  Samtidig er det satt i gang en internasjonal underskriftaksjon rettet mot EU, greske sentralmyndigheter, og lokalmyndighetene på Kreta, for å stoppe planer om privatisering av de mest attraktive stedene på sørkysten, med sikte på bygging av store hotell-kompleks.  Akkurat nå er det Triopetra som er mest i faresonen, sies det.

http://www.save-south-crete.eu/index.php/petition-55.html
At appellere til fornuften er verdens største slag i luften (Kumbel)

Utlogget Ninette

 • Innlegg: 985
  • Vis profil
  • www.rundtomkring.no
Sv: "Loffing" på Kretas sørkyst med barn.
« Svar #8 på: 25. Nov. 14, 17:51:50 »
Hei! Sørvest-kysten av Kreta er veldig flott, og jeg kan anbefale det på det varmeste.

Det er som tidligere nevnt bilferger mellom alle landsbyer, pluss at passasjerbåten Neptuno trafikkerer mellom Agia Roumeli, Loutro og Hora Sfakion. Det går flere bilferger daglig på denne strekningen, mens det mellom Paleochora, Sougia og Agia Roumeli kun er en daglig avgang. Fergene er stadig fulle av biler, og jeg har aldri hørt at det er begrensinger i forsikringen på å reise med fergen. Nytt av året er imidlertid at det må forhåndsbestilles plass for bil. Du finner mer info på Anendyk sine hjemmesider.

Men trenger dere egentlig bil på denne ferien? Å frakte bil på fergen er dyrt, og det er ikke bilvei verken i Agia Roumeli eller i Loutro. Skal dere ut på landsbygda/opp i høyden fra Peleochora eller Sougia, kan dere ta buss eller taxi.

Så over til spørsmålet om hvordan det er på denne kyststripen i juli. Innledningsvis vil jeg si at i august reiser grekere fra hele Hellas på ferie til Kretas sørvestkyst, og da er det fullt overalt. Men dere skal reise i juli, og da er det mye roligere. Men det finnes ikke mange hotellsenger i disse landsbyene, så jeg vil anbefale dere å forhåndsbestille, i alle fall dagen før dere setter kursen til en ny landsby. For en familie på fire må dere regne med å betale 50 - 60 euro for et rom på et lite familiedrevet hotell. Det er stort sett enkel standard rundt omkring, det er kun i Paleochora at dere finner hotell med basseng. I Sougia er det bygget to nye boutiquehoteller et lite stykke fra stranden - begge uten basseng.

Men det er lange fine strender overalt, og mange avsidesliggende badeviker, dit dere kan dra til fots eller med taxibåt.

Barna må like å aktivisere seg selv, for her er ikke tilbud spesielt tilrettelagt for barn. Men som dere vet, unger er velkommen overalt i Hellas, også her, så blir nok tatt godt i mot.

Det er svært hyggelig og imøtekommende stemning på denne kyststripen, så her er det fullt mulig å trives.

Dette området er mitt "andre hjem", så om du har flere spørsmål, svarer jeg gjerne.

Og i morgen ettermiddag setter jeg kursen nedover igjen, rett til sørvestkysten av Kreta - denne gangen til Hora Sfakion.
« Siste redigering: 25. Nov. 14, 19:35:23 by Ninette »
Rundtomkring - Ekte turglede
www.rundtomkring.no

Utlogget therese

 • Innlegg: 198
  • Vis profil
Sv: "Loffing" på Kretas sørkyst med barn.
« Svar #9 på: 30. Nov. 14, 14:51:20 »
Støtter Ninette i alt! Vi har reist med barn på sørvest-kysten mange ganger og det er deilig! - og ganske annerledes enn nordkysten. Ingen bamseklubber, bortimot ingen bassenger, men mange hyggelige og rolige plasser, god mat og god stemning. Litt mer vrient med bading for barn om det er bølger, da det stort sett er stein-strender. Men badesko kan sikkert hjelpe, selv om vi har klart oss uten. Sånn sett er Loutro enkel, med sin naturlige havn og strand.

Kjenner best området rundt Sougia, og dels også rundt Loutro. Begge steder byr på flotte turmuligheter. Det finnes utmerkede kart:
http://www.anavasi.gr/products.php?lang=en&id=2&map_type=&area=12
Kartene selges de fleste steder på denne kysten, så vidt jeg har sett, man for å safe kan dere evt. kjøpe i Hania. ... eller bestille på nett rett fra Anavasi, dersom dere har lyst å reise på kartet ila vinteren -  gikk utmerket å kjøpe direkte fra Anavasi, billig var det også, tok 3-4 uker før de kom riktignok.

Med 7/11-åringer anbefaler jeg å gå Imbros-ravinen (Hora Sfakion) og /eller Agia Irina-ravinen (Sougia). Nederst ved sistnevnte har Tomas en hyggelig taverna mens Imros-ravinen ender nederst i Komitades der det er mange spisealternativer. MEN iom at dere skal reise i juli, kan det muligens bli for varmt å gå (?), dere bør i såfall starte tidlig på morgenen og ha med rikelig vann, selv om kløftene dels er dype og gir mye skygge.

Enig med Ninette at her trenger dere ikke bil, den vil antagelig bare være til bry. Spar pengene til taxi, og bussen over øya til/fra Paleochora/Sougia/Hora Sfakion er et billig alternativ:
http://bus-service-crete.com

God tur - gled dere!
« Siste redigering: 30. Nov. 14, 15:01:46 by therese »

Utlogget therese

 • Innlegg: 198
  • Vis profil
Sv: "Loffing" på Kretas sørkyst med barn.
« Svar #10 på: 30. Nov. 14, 15:08:18 »
Og i morgen ettermiddag setter jeg kursen nedover igjen, rett til sørvestkysten av Kreta - denne gangen til Hora Sfakion.

--ahhh, hørtes deilig ut!

 

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Overnatting Mykonos marjana Runar Solvik 78/3 Rom/studios/hotell I dag kl. 03:10:27 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas PARGA, 2006 fila fila 80748/189 Hellas generelt 20. Feb. 19, 11:01:29 Last Post
Vårtur - 2018 - Kardamili Katherina Katherina 2195/37 Peloponnes 19. Feb. 19, 11:35:45 Last Post
Bilder fra Kardamili Magnolia Magnolia 500712/1597 Peloponnes 18. Feb. 19, 17:40:32 Last Post
Store ødeleggelser på Kreta. Kritios Kritios 211/2 Kreta 18. Feb. 19, 17:39:35 Last Post
REBUS 21 fila fila 48/0 Hellas generelt 18. Feb. 19, 17:07:42 Last Post
Rethymnon på vinteren. mouche Iver 3372/5 Rethymnon og områdene rundt 18. Feb. 19, 14:19:10 Last Post
Peloponnes / Kardamili med mere . Katherina dagstaalesen@hotmail.com 66908/299 Fastlandet og Peloponnes 18. Feb. 19, 12:12:10 Last Post
Våre bosteder i Hellas ALBATROS, AGIOS ISIDOROS, LESVOS fila fila 35314/82 Rom/studios/hotell 17. Feb. 19, 09:39:58 Last Post
Peloponnes og Kythira april-mai 2019 Kabi stein 1588/28 Reiseskildringer 15. Feb. 19, 13:33:05 Last Post
Video fra Parikia Katherina Ole 202/2 Paros og Antiparos 15. Feb. 19, 13:16:24 Last Post
102 Strender i Hellas 3/29 fila fila 499/2 Gresk natur 12. Feb. 19, 08:41:42 Last Post
Jazzfestival i Kardamili.., dere som har opplevd den... filhellener filhellener 268/4 Peloponnes 11. Feb. 19, 12:47:07 Last Post
Jaja. Nå googler jeg videre, selv om jeg har vært her. bengalow Heidrun 244/4 Hellas generelt 08. Feb. 19, 15:48:00 Last Post
Zakynthos lundmor SiwH. 3416/8 Ioniske øyer 06. Feb. 19, 17:43:05 Last Post
Sopp i Hellas espeno espeno 1436/6 Gresk natur 06. Feb. 19, 10:15:14 Last Post
Kalo mina marjana marjana 1809/1 Hellas generelt 02. Feb. 19, 03:39:39 Last Post
Athen topp 10 kaka Ole 382/3 Athen og Pireus 28. Jan. 19, 10:48:37 Last Post
Kardamili - september 2017 Katherina Katherina 2724/19 Peloponnes 25. Jan. 19, 12:04:55 Last Post
Hvor er dette fra Løst Heidrun Heidrun 726/8 Hellas generelt 25. Jan. 19, 02:16:21 Last Post
Zakynthos men når!help mouche lundmor 520/2 Reisetips og spørsmål 19. Jan. 19, 08:41:49 Last Post
Zakynthos Diddi lundmor 404/1 Reisetips og spørsmål 15. Jan. 19, 19:43:54 Last Post
Barne famlie ønsker hjelp!!! fila lundmor 1057/11 Reisetips og spørsmål 15. Jan. 19, 11:13:50 Last Post
Hellas 2019 Svein~B Diddi 114/2 Yamas Bar & Taverna 13. Jan. 19, 14:07:00 Last Post
Schinoussa 2018 Diddi Ole 730/8 Små-Kykladene 07. Jan. 19, 22:03:47 Last Post
Lilleputs karnevalreise til Skyros 7. mars kaka Heidrun 585/4 Sporadene og Evia 07. Jan. 19, 18:38:10 Last Post
Video - 70 steder i Athen Ole Ole 370/0 Athen og Pireus 06. Jan. 19, 00:28:00 Last Post
Greske katter kaka marjana 212314/505 Hellas generelt 05. Jan. 19, 18:46:45 Last Post
Hvor er dette. Romjulsquizz ( Løst ) kaka Heidrun 2389/16 Hellas generelt 03. Jan. 19, 10:46:38 Last Post
Godt nytt år! dag staalesen Ole 92/8 Yamas Bar & Taverna 02. Jan. 19, 19:37:15 Last Post