Skrevet av Emne: Tur med to små  (Lest 26627 ganger)

Utlogget LisafTopic starter

 • Innlegg: 10
  • Vis profil
Tur med to små
« på: 20. Mars 15, 13:04:28 »
Min samboer, jeg og to små (1,5 og 3,5 år) skal til Hellas i et par uker (+) i slutten av mai. Jeg googler og søker på reiser, men klarer ikke å bestemme meg.

Det vi ønsker oss er:
- Gode muligheter for bading -langgrunne hvite sandstrender, evt basseng i tillegg.
- God mat og mulighet for å gå ut og spise med to små (ikke interessert i all inclusive)
- et område som har noen interessante utfluktsmuligheter med to små (arkitektur, koselig landsbyer, markeder, olivenlunder). Det er mye interessant, men det må være mulighet til å gjøre det på barnas premisser.
- leilighet med balkong og utsikt, siden vi må regne med å være inne med unga på kvelden :)
- helst ikke et partyområde

Det ideelle hadde jo vært en koselig gresk landsby, med hyggelige folk, fine strender og god mat :)

Jeg har bitt meg merke i Naxos, men finner ingen chartertur dit når det passer oss. I tillegg er det en lang båttur dit, etter det jeg forstår. Hvordan er det å organisere en tur selv? Med fly til Athen og båt videre. Er greit at det ikke er for mye klabb og babb på den første utenlandsturen med unga. Har aldri reist på chartertur før, men er jo lettvint. Har dere noen andre forslag til hvor vi burde dra? :) Skopelos, skiathos, Kreta? Har vært og sett litt på disse også.

Blir veldig glad for tips og råd!!! Ikke ofte vi har mulighet til å reise slik, så håper å få til en fin tur for alle :)

Lisa

Utlogget Tjorven

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #1 på: 21. Mars 15, 01:38:15 »
Hei Lisa, og velkommen til Hellasforum  :)
Siden barna deres er såpass små, er det kanskje like billig (for ikke å snakke om bekvemt og mye raskere) å ta innenriksfly fra Athen ut til den øya/øyene dere vil besøke. Det kan dere sjekke ut på Olympic eller Aegean Air sine nettsteder. (samme flyvninger siden de har slått seg sammen) Da kan du kanksje innskrenke søkeområdet ditt til ferre øyer  ;) Det er mange øyer å velge mellom der også  ;D

Ut fra ønskene dine kan jeg sterkt anbefale Milos og Sifnos/Serifos eller Paros og Antiparos. Milos og Paros har begge innenriksflyplass, og begge disse øyene har alt du ønsker på lista di. Naxos har også flyplass, og øya er veldig populær hos mange, men selv syns jeg den er alt for stressende og travel  :-\  Men den er et fint utgangspunkt til å komme seg videre til de små og sjarmerende Småkykladene  :-* Her er det ikke så mange severdigheter, men er et eldorado for barnefamilier; stille og rolig med herlige strender. Anbefaler gjerne Koufonissi.

Det fins mange reiseskildringer med bilder her på forumet, ta en titt, så finner dere nok noe som frister. Slutten av mai og juni er ei behagelig tid å feriere i Hellas  8)
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget Anders

 • Innlegg: 11046
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #2 på: 21. Mars 15, 09:47:46 »
Tjorven er et vettugt menneske :-)  Innenriksfly er en god idé, hvis tidene passer. HVIS dere flyr til Athen og velger båt videre fra Pireus, så er ikke det noen sånn voldsom "anstrengende" affære heller. Bare husk på å ikke stresse. Med morgenfly via Køben eller andre steder så har man stort sett veldig god tid før båten går. Og rent personlig ville jeg da valgt Paros/Antiparos. Uten noe som helst grunnlag for det å uttale meg om reiser med småbarn, så virker det liksom litt logisk....? Ole kan fortelle mer om den tingen. 

Utlogget Anders

 • Innlegg: 11046
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #3 på: 21. Mars 15, 10:00:15 »
Men... hvis dere velger Naxos, så finnes det da chartermuligheter til Santorini på den tiden? For meg er det helt perfekt. Ikke så lange "flyhoppet".... reisen blir oppstykket med noen timers pause og akklimatisering der på Santo... og fergeturen til Naxos er ikke SÅ lang? To timer på danskebåten kan vel de fleste håndtere? :-)   

Utlogget Ole

 • Innlegg: 13652
  • Vis profil
  • http://www.hellasforum.net
Sv: Tur med to små
« Svar #4 på: 21. Mars 15, 10:01:34 »
Når det gjelder reising med barn i Hellas, så står det mye vettugt her: http://www.vg.no/forbruker/reise/reiseliv/slik-oeyhopper-du-med-barn-i-hellas/a/10053401/

Utlogget filhellener

 • Innlegg: 3062
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #5 på: 21. Mars 15, 13:11:58 »
Dere har fått mange gode tips :)
Jeg tenkte jeg skulle supplere med et fastlandstips.
( Admirala her i Forumet er Peloponnesekspert og vil sikkert komme med flere tips)
Stedet jeg tenker på er TOLON, der er det en fin og barnevennlig strand, gode tavernaer, mange leilighetshoteller m/basseng( booking.com)  og ikke minst, har dere virkelig mange fine utfluktsmuligheter " i nærmiljøet" der på Peloponnes. Koselige små landsbyer og historiske steder, som feks Epidaurus,  og det er bare 9km til Nafplio, om dere vil besøke en spesielt vakker by :)
Om dere ikke vil leie bil på flyplassen, går det buss fra Athen - Nafplio den tar 2 timer. Fra flyplassen til busstasjonen går det også busser, men med to så små er vel en taxi bedre.
Hvis dere ordner ferien selv, i stedet for å kjøpe charter, er jeg ganske sikker på at dere kan koste på dere taxi direkte fra flyplassen til TOLON  :)
Det var mitt forslag, ønsker dere lykke til med planlegginga, og ferien, uansett reisemål  :sol:
Kari

Utlogget JohnS

 • Innlegg: 1166
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #6 på: 21. Mars 15, 14:17:45 »
Med et par så små barn tror jeg jeg ville først sjekke mulighetene for direktefly til reisemålet, uten flybytte eller båtturer.  Charter eller direktefly til Kreta for eksempel gir en uendelighet av muligheter.  Selv ville jeg kanskje anbefale Agii Apostoli, med flere fine badeviker som vender i forskjellig retning, slik at det er lune steder for de små samme hvilken retning evt. vind kommer fra.  Stort park/skogområde og rikelig med gode tavernaer.  Kjempestor leketøysbutikk (Jumbo) i nærheten som et alternativ for en dag med gråvær, og kort vei inn til Chania by (3 - 4 busser i timen).
At appellere til fornuften er verdens største slag i luften (Kumbel)

Utlogget dagstaalesen@hotmail.com

 • Innlegg: 836
 • Dag
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #7 på: 21. Mars 15, 16:50:42 »
Heia, vi er nødt til å foreslå Stoupa på Peloponnes med sin langgrunne strand som egner seg godt til  barnefamilier. Bostedene Taletos og Kolokotronis som begge har basseng. Hit reiser du med Lilleput Reiser direkte fra Oslo. Rolig og vennlig plass uten diskoteker og festing. Gangsti mellom Stoupa og Agios Nikolaos som er en fin sykkel eller spasertur gjennom olivenlunder og langs klipper. Ca en time med buss fra flyplassen.
« Siste redigering: 21. Mars 15, 16:56:23 by dagstaalesen@hotmail.com »
Dag.

Utlogget siljeae

 • Innlegg: 70
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #8 på: 21. Mars 15, 17:10:17 »
Det er mange flotte steder i Hellas å velge i :) Selv vil jeg foreslå Karfas på Chios. Langgrunn, fin strand og masse landsbyer å reise rundt til. AnnaDes er et meget populært hotell der. Det er nok tavernaer å velge i, men langt ifra noe partysted :) Tar fem-ti minutter med buss fra flyplassen. På Chios er det også mye mastiktrær, litt annerledes enn oliventrær, men vel så spennende :)
Har selv vært på tur dit med barn i reisefølget på ca samme alder som du nevner, og de har stortrivdes :)

Naxos er også fin. Ville i så fall sterkt vurdert fly til Athen og så innenriksfly videre. Event en liten båttur ned til Santorini og fly hjem derfra :)
« Siste redigering: 24. Mars 15, 18:26:29 by siljeae »

Utlogget Frynse

 • Innlegg: 358
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #9 på: 22. Mars 15, 14:54:15 »
Et alternativ til langsom båt fra Pireus er raskere båt fra Rafina.
Rafina er også en mye roligere opplevelse enn Pireus.
Da er man ute på Paros i løpet av en 3 timers tid, mens Naxos tar en time mer.

Utlogget polyanna

 • Innlegg: 760
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #10 på: 22. Mars 15, 22:39:19 »
Skiathos kan være et flott alternativ. Fine, barnevennlige strender, direktefly med charterselskap og kort vei fra flyplassen til hoteller.  Ingen fergetur med andre ord. Shopping for den som vil, og koselige spisesteder å velge mellom. En herlig øy.

Utlogget Kristian

 • Innlegg: 1498
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #11 på: 24. Mars 15, 15:59:08 »
Enig om at Chios som kan være direkte? slutten av mai er et godt alternativ, Karfas er i så måte bra med strand. Men for tidlig muligens?

Antiparos med fly Athen - Paros og babystranda inne i bukta er praktfull for 1-3 åringer

Det samme er nord-vest enden av St. George stranda i Chora Naxos. Utenfor Finikas bar har det i mange år vært "baby bath". Samme sted Diogenis Studios. Plasssering på Trip Advisor er feil. Ligger på stranda

Fordelen med Diogenis er at foreldre kan foredra strandtjeneste i fluktstoler på Finikas og ha full oversikt over småkidsa
Kristian/Planer er til for å utsettes

 

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Rethymnon på vinteren. Kritios Iver 3286/4 Rethymnon og områdene rundt 17. Feb. 19, 21:41:19 Last Post
Bilder fra Kardamili Magnolia Magnolia 500466/1594 Peloponnes 17. Feb. 19, 19:40:35 Last Post
Peloponnes / Kardamili med mere . dag staalesen dagstaalesen@hotmail.com 66730/298 Fastlandet og Peloponnes 17. Feb. 19, 18:17:20 Last Post
Våre bosteder i Hellas ALBATROS, AGIOS ISIDOROS, LESVOS fila fila 35214/82 Rom/studios/hotell 17. Feb. 19, 09:39:58 Last Post
Vårtur - 2018 - Kardamili Katherina Katherina 2034/35 Peloponnes 16. Feb. 19, 12:10:41 Last Post
Peloponnes og Kythira april-mai 2019 Kabi stein 1532/28 Reiseskildringer 15. Feb. 19, 13:33:05 Last Post
Video fra Parikia Katherina Ole 160/2 Paros og Antiparos 15. Feb. 19, 13:16:24 Last Post
Store ødeleggelser på Kreta. fila Kritios 114/1 Kreta 15. Feb. 19, 09:23:45 Last Post
102 Strender i Hellas 3/29 fila fila 473/2 Gresk natur 12. Feb. 19, 08:41:42 Last Post
Jazzfestival i Kardamili.., dere som har opplevd den... filhellener filhellener 240/4 Peloponnes 11. Feb. 19, 12:47:07 Last Post
Jaja. Nå googler jeg videre, selv om jeg har vært her. bengalow Heidrun 220/4 Hellas generelt 08. Feb. 19, 15:48:00 Last Post
Zakynthos lundmor SiwH. 3378/8 Ioniske øyer 06. Feb. 19, 17:43:05 Last Post
Sopp i Hellas espeno espeno 1411/6 Gresk natur 06. Feb. 19, 10:15:14 Last Post
Kalo mina marjana marjana 1785/1 Hellas generelt 02. Feb. 19, 03:39:39 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas CHORA SFAKION fila fila 80619/188 Hellas generelt 31. Jan. 19, 19:31:17 Last Post
Athen topp 10 kaka Ole 358/3 Athen og Pireus 28. Jan. 19, 10:48:37 Last Post
Kardamili - september 2017 Katherina Katherina 2690/19 Peloponnes 25. Jan. 19, 12:04:55 Last Post
Hvor er dette fra Løst Heidrun Heidrun 690/8 Hellas generelt 25. Jan. 19, 02:16:21 Last Post
Zakynthos men når!help mouche lundmor 486/2 Reisetips og spørsmål 19. Jan. 19, 08:41:49 Last Post
Zakynthos Diddi lundmor 379/1 Reisetips og spørsmål 15. Jan. 19, 19:43:54 Last Post
Barne famlie ønsker hjelp!!! fila lundmor 1030/11 Reisetips og spørsmål 15. Jan. 19, 11:13:50 Last Post
Hellas 2019 Svein~B Diddi 114/2 Yamas Bar & Taverna 13. Jan. 19, 14:07:00 Last Post
Schinoussa 2018 Diddi Ole 703/8 Små-Kykladene 07. Jan. 19, 22:03:47 Last Post
Lilleputs karnevalreise til Skyros 7. mars kaka Heidrun 560/4 Sporadene og Evia 07. Jan. 19, 18:38:10 Last Post
Video - 70 steder i Athen Ole Ole 350/0 Athen og Pireus 06. Jan. 19, 00:28:00 Last Post
Greske katter kaka marjana 212202/505 Hellas generelt 05. Jan. 19, 18:46:45 Last Post
Hvor er dette. Romjulsquizz ( Løst ) kaka Heidrun 2363/16 Hellas generelt 03. Jan. 19, 10:46:38 Last Post
Godt nytt år! dag staalesen Ole 92/8 Yamas Bar & Taverna 02. Jan. 19, 19:37:15 Last Post
Resultatservice og fasit kaka Ole 4016/2 Julekalenderen 2018 31. Des. 18, 10:48:16 Last Post
24. desember Ole Ole 1727/2 Julekalenderen 2018 25. Des. 18, 20:16:17 Last Post