Skrevet av Emne: Tur med to små  (Lest 27434 ganger)

Utlogget LisafTopic starter

 • Innlegg: 10
  • Vis profil
Tur med to små
« på: 20. Mars 15, 13:04:28 »
Min samboer, jeg og to små (1,5 og 3,5 år) skal til Hellas i et par uker (+) i slutten av mai. Jeg googler og søker på reiser, men klarer ikke å bestemme meg.

Det vi ønsker oss er:
- Gode muligheter for bading -langgrunne hvite sandstrender, evt basseng i tillegg.
- God mat og mulighet for å gå ut og spise med to små (ikke interessert i all inclusive)
- et område som har noen interessante utfluktsmuligheter med to små (arkitektur, koselig landsbyer, markeder, olivenlunder). Det er mye interessant, men det må være mulighet til å gjøre det på barnas premisser.
- leilighet med balkong og utsikt, siden vi må regne med å være inne med unga på kvelden :)
- helst ikke et partyområde

Det ideelle hadde jo vært en koselig gresk landsby, med hyggelige folk, fine strender og god mat :)

Jeg har bitt meg merke i Naxos, men finner ingen chartertur dit når det passer oss. I tillegg er det en lang båttur dit, etter det jeg forstår. Hvordan er det å organisere en tur selv? Med fly til Athen og båt videre. Er greit at det ikke er for mye klabb og babb på den første utenlandsturen med unga. Har aldri reist på chartertur før, men er jo lettvint. Har dere noen andre forslag til hvor vi burde dra? :) Skopelos, skiathos, Kreta? Har vært og sett litt på disse også.

Blir veldig glad for tips og råd!!! Ikke ofte vi har mulighet til å reise slik, så håper å få til en fin tur for alle :)

Lisa

Utlogget Tjorven

 • Innlegg: 12039
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #1 på: 21. Mars 15, 01:38:15 »
Hei Lisa, og velkommen til Hellasforum  :)
Siden barna deres er såpass små, er det kanskje like billig (for ikke å snakke om bekvemt og mye raskere) å ta innenriksfly fra Athen ut til den øya/øyene dere vil besøke. Det kan dere sjekke ut på Olympic eller Aegean Air sine nettsteder. (samme flyvninger siden de har slått seg sammen) Da kan du kanksje innskrenke søkeområdet ditt til ferre øyer  ;) Det er mange øyer å velge mellom der også  ;D

Ut fra ønskene dine kan jeg sterkt anbefale Milos og Sifnos/Serifos eller Paros og Antiparos. Milos og Paros har begge innenriksflyplass, og begge disse øyene har alt du ønsker på lista di. Naxos har også flyplass, og øya er veldig populær hos mange, men selv syns jeg den er alt for stressende og travel  :-\  Men den er et fint utgangspunkt til å komme seg videre til de små og sjarmerende Småkykladene  :-* Her er det ikke så mange severdigheter, men er et eldorado for barnefamilier; stille og rolig med herlige strender. Anbefaler gjerne Koufonissi.

Det fins mange reiseskildringer med bilder her på forumet, ta en titt, så finner dere nok noe som frister. Slutten av mai og juni er ei behagelig tid å feriere i Hellas  8)
There are no strangers, only friends we haven't met.

Utlogget Anders

 • Innlegg: 11047
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #2 på: 21. Mars 15, 09:47:46 »
Tjorven er et vettugt menneske :-)  Innenriksfly er en god idé, hvis tidene passer. HVIS dere flyr til Athen og velger båt videre fra Pireus, så er ikke det noen sånn voldsom "anstrengende" affære heller. Bare husk på å ikke stresse. Med morgenfly via Køben eller andre steder så har man stort sett veldig god tid før båten går. Og rent personlig ville jeg da valgt Paros/Antiparos. Uten noe som helst grunnlag for det å uttale meg om reiser med småbarn, så virker det liksom litt logisk....? Ole kan fortelle mer om den tingen. 

Utlogget Anders

 • Innlegg: 11047
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #3 på: 21. Mars 15, 10:00:15 »
Men... hvis dere velger Naxos, så finnes det da chartermuligheter til Santorini på den tiden? For meg er det helt perfekt. Ikke så lange "flyhoppet".... reisen blir oppstykket med noen timers pause og akklimatisering der på Santo... og fergeturen til Naxos er ikke SÅ lang? To timer på danskebåten kan vel de fleste håndtere? :-)   

Utlogget Ole

 • Innlegg: 13692
  • Vis profil
  • http://www.hellasforum.net
Sv: Tur med to små
« Svar #4 på: 21. Mars 15, 10:01:34 »
Når det gjelder reising med barn i Hellas, så står det mye vettugt her: http://www.vg.no/forbruker/reise/reiseliv/slik-oeyhopper-du-med-barn-i-hellas/a/10053401/

Innlogget filhellener

 • Innlegg: 3074
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #5 på: 21. Mars 15, 13:11:58 »
Dere har fått mange gode tips :)
Jeg tenkte jeg skulle supplere med et fastlandstips.
( Admirala her i Forumet er Peloponnesekspert og vil sikkert komme med flere tips)
Stedet jeg tenker på er TOLON, der er det en fin og barnevennlig strand, gode tavernaer, mange leilighetshoteller m/basseng( booking.com)  og ikke minst, har dere virkelig mange fine utfluktsmuligheter " i nærmiljøet" der på Peloponnes. Koselige små landsbyer og historiske steder, som feks Epidaurus,  og det er bare 9km til Nafplio, om dere vil besøke en spesielt vakker by :)
Om dere ikke vil leie bil på flyplassen, går det buss fra Athen - Nafplio den tar 2 timer. Fra flyplassen til busstasjonen går det også busser, men med to så små er vel en taxi bedre.
Hvis dere ordner ferien selv, i stedet for å kjøpe charter, er jeg ganske sikker på at dere kan koste på dere taxi direkte fra flyplassen til TOLON  :)
Det var mitt forslag, ønsker dere lykke til med planlegginga, og ferien, uansett reisemål  :sol:
Kari

Utlogget JohnS

 • Innlegg: 1166
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #6 på: 21. Mars 15, 14:17:45 »
Med et par så små barn tror jeg jeg ville først sjekke mulighetene for direktefly til reisemålet, uten flybytte eller båtturer.  Charter eller direktefly til Kreta for eksempel gir en uendelighet av muligheter.  Selv ville jeg kanskje anbefale Agii Apostoli, med flere fine badeviker som vender i forskjellig retning, slik at det er lune steder for de små samme hvilken retning evt. vind kommer fra.  Stort park/skogområde og rikelig med gode tavernaer.  Kjempestor leketøysbutikk (Jumbo) i nærheten som et alternativ for en dag med gråvær, og kort vei inn til Chania by (3 - 4 busser i timen).
At appellere til fornuften er verdens største slag i luften (Kumbel)

Utlogget dagstaalesen@hotmail.com

 • Innlegg: 836
 • Dag
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #7 på: 21. Mars 15, 16:50:42 »
Heia, vi er nødt til å foreslå Stoupa på Peloponnes med sin langgrunne strand som egner seg godt til  barnefamilier. Bostedene Taletos og Kolokotronis som begge har basseng. Hit reiser du med Lilleput Reiser direkte fra Oslo. Rolig og vennlig plass uten diskoteker og festing. Gangsti mellom Stoupa og Agios Nikolaos som er en fin sykkel eller spasertur gjennom olivenlunder og langs klipper. Ca en time med buss fra flyplassen.
« Siste redigering: 21. Mars 15, 16:56:23 by dagstaalesen@hotmail.com »
Dag.

Utlogget siljeae

 • Innlegg: 70
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #8 på: 21. Mars 15, 17:10:17 »
Det er mange flotte steder i Hellas å velge i :) Selv vil jeg foreslå Karfas på Chios. Langgrunn, fin strand og masse landsbyer å reise rundt til. AnnaDes er et meget populært hotell der. Det er nok tavernaer å velge i, men langt ifra noe partysted :) Tar fem-ti minutter med buss fra flyplassen. På Chios er det også mye mastiktrær, litt annerledes enn oliventrær, men vel så spennende :)
Har selv vært på tur dit med barn i reisefølget på ca samme alder som du nevner, og de har stortrivdes :)

Naxos er også fin. Ville i så fall sterkt vurdert fly til Athen og så innenriksfly videre. Event en liten båttur ned til Santorini og fly hjem derfra :)
« Siste redigering: 24. Mars 15, 18:26:29 by siljeae »

Utlogget Frynse

 • Innlegg: 364
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #9 på: 22. Mars 15, 14:54:15 »
Et alternativ til langsom båt fra Pireus er raskere båt fra Rafina.
Rafina er også en mye roligere opplevelse enn Pireus.
Da er man ute på Paros i løpet av en 3 timers tid, mens Naxos tar en time mer.

Utlogget polyanna

 • Innlegg: 763
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #10 på: 22. Mars 15, 22:39:19 »
Skiathos kan være et flott alternativ. Fine, barnevennlige strender, direktefly med charterselskap og kort vei fra flyplassen til hoteller.  Ingen fergetur med andre ord. Shopping for den som vil, og koselige spisesteder å velge mellom. En herlig øy.

Utlogget Kristian

 • Innlegg: 1498
  • Vis profil
Sv: Tur med to små
« Svar #11 på: 24. Mars 15, 15:59:08 »
Enig om at Chios som kan være direkte? slutten av mai er et godt alternativ, Karfas er i så måte bra med strand. Men for tidlig muligens?

Antiparos med fly Athen - Paros og babystranda inne i bukta er praktfull for 1-3 åringer

Det samme er nord-vest enden av St. George stranda i Chora Naxos. Utenfor Finikas bar har det i mange år vært "baby bath". Samme sted Diogenis Studios. Plasssering på Trip Advisor er feil. Ligger på stranda

Fordelen med Diogenis er at foreldre kan foredra strandtjeneste i fluktstoler på Finikas og ha full oversikt over småkidsa
Kristian/Planer er til for å utsettes

 

Siste innlegg

Emne Av Trådstarter Lest/svar Forum Tid
Peloponnes / Kardamili med mere . filhellener dagstaalesen@hotmail.com 71582/303 Fastlandet og Peloponnes I dag kl. 18:23:52 Last Post
Noen ferske bilder fra Kardamili filhellener filhellener 226/4 Fastlandet og Peloponnes I dag kl. 18:18:28 Last Post
Våre bosteder i Hellas KOKALAS RESORT, GEORGIOPOULI, KRETA fila fila 37939/89 Rom/studios/hotell I dag kl. 08:31:58 Last Post
Mygg! kaka marjana 77/1 Gresk natur 19. Mai 19, 23:15:53 Last Post
102 Strender i Hellas Aphrodite fila 1923/8 Gresk natur 18. Mai 19, 14:33:39 Last Post
Bo leve i Glyfada Aphrodite hfiske 1002/1 Flytte til Hellas 18. Mai 19, 14:18:58 Last Post
Peloponnes og Kythira april-mai 2019 stein stein 5068/102 Reiseskildringer 18. Mai 19, 12:48:42 Last Post
Bilforsikring - norsk eller gresk? mouche Gunnar Rutle 356/6 Flytte til Hellas 18. Mai 19, 09:53:24 Last Post
17.mai på Syros marjana marjana 74/0 Hilsen fra Hellas 17. Mai 19, 18:17:33 Last Post
Hus på Naxos Ottersen Ottersen 181/3 Hellas generelt 16. Mai 19, 23:20:30 Last Post
Kulturprogrammet for 2019 på Syros kaka marjana 97/1 Kultur 16. Mai 19, 15:42:26 Last Post
"Mine" Kirker, moskeer og klostre 2/10 fila fila 325/1 Kultur 15. Mai 19, 18:12:44 Last Post
Tips og Ideer om hva man kan oppleve av Nord-Hellas med Parga som utgangspunkt kaka JanBe 183/5 Parga 13. Mai 19, 18:49:04 Last Post
"Mine" greske landskap Video nr 4 fila fila 13904/35 Hellas generelt 10. Mai 19, 10:55:22 Last Post
Magiske øyeblikk i Hellas STOUPA, PELEPONNES 2004 fila fila 84283/194 Hellas generelt 06. Mai 19, 08:14:24 Last Post
Litt video/bilder fra Amorgos marjana Ole 432/4 Amorgos 05. Mai 19, 14:25:41 Last Post
Kalo mina marjana marjana 2887/5 Hellas generelt 01. Mai 19, 10:22:14 Last Post
"Mine" greske tavernaer fila fila 43152/65 Hellas generelt 30. April 19, 17:08:52 Last Post
Ixia - flystøy? Eureka Eureka 300/2 Rhodos 28. April 19, 18:36:23 Last Post
God påske! Kritios Ole 115/7 Yamas Bar & Taverna 28. April 19, 18:01:44 Last Post
Spise godt glutenfritt i Chania filhellener filhellener 256/0 Chania og områdene rundt 23. April 19, 16:16:02 Last Post
Vi har kjøpt hus i Plaka nær Almyrida Kritios Gunnar Rutle 798/9 Kreta 22. April 19, 17:57:10 Last Post
Greske katter marjana marjana 216675/508 Hellas generelt 21. April 19, 22:33:29 Last Post
parga lundmor lundmor 507/4 Reisetips og spørsmål 21. April 19, 13:02:15 Last Post
"Mine" morsomme memoarer fila fila 14507/52 Hellas generelt 21. April 19, 11:36:23 Last Post
Ermioni februar 2019 Ole Ole 1202/8 Peloponnes 19. April 19, 18:38:42 Last Post
Bosted Kalymnos Eureka Eureka 704/8 Kalymnos og Telendos 17. April 19, 22:26:22 Last Post
Nedtellinger og annet småprat om Hellas-ferien mouche Marit 77243/3994 Jippi! Nå reiser jeg! 08. April 19, 07:11:27 Last Post
Det frodige, vakre området på Mani! kaka kaka 246524/810 Peloponnes 07. April 19, 14:37:01 Last Post
Zakynthos Ole lundmor 650/3 Reisetips og spørsmål 04. April 19, 07:51:16 Last Post